Şimdi Ara

Kanada Vize Reddi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
9.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benim bildiğim Kanada gibi ülkeler bir sefer vize başvurunu redettimi ömrün boyunca o ülkeye bir daha giremiyorsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hidoretti

Kürtsen ve bildiğin diller kısmında kürtçeyi de işaretlersen istediğin her ülke için vize alırsın, hatta işini kökenin Türk olan vatandaşlardan bile daha çabuk halledersin.

arkadaşım gerçekten bu böyle sanırım. maddi durumu, öğrenimi uygun olmasada kürt olduğu için kabul edilenler çoğunlukta.
    türklerden korkuyorlar sanırım. halbuki bişey yapacağımız yok onlara.
  • quote:

Orjinalden alıntı: karaca7

halbuki bişey yapacağımız yok onlara.

Sen öyle san...

Onlar Türklerin orada nüfus patlaması yapacağından çekiniyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

Sen öyle san...

Onlar Türklerin orada nüfus patlaması yapacağından çekiniyorlar.

biz bir üresek diğerleri daha fazla ürüyor. alt tarafı 5,5 ay kursa gidecektik yani neden böyle zorluk çıkartıyorlarsa artık. o değilde kursun parası ve aile yanında kalacak yerde hazır, parasıda ödendi hepsinin. buna rağmen ret cevabı verdiler. anlamak zor gerçekten. ne sabıka kaydı var, ne başka bişey var.
  • quote:

Kürtsen ve bildiğin diller kısmında kürtçeyi de işaretlersen istediğin her ülke için vize alırsın, hatta işini kökenin Türk olan vatandaşlardan bile daha çabuk halledersin.

o eskidendi.

artık uyandılar.

doğum yeri doğu illeriyse zorluk çıkartıyorlar artık.

hatta anne baba doğum yerine bile bakıyorlar.
  • ne alakasi var kardesler kurtlukle

ben 2 gunde aldim F-1 vizesini hemde 5 senelik....

ben hic tapu filan gostermedim sadece bizim arabanin ruhsatini gosterdim....

o kadar...

vize islemleri artik zorlasti....

burada okumak istiyorsan f - 1 vizesi sart...

calisacagim deme.....

param var okumak istiyorum sonra tr ye donecegim de

biraz sonra ayrintili sekilde yazarim
  • quote:

Orjinalden alıntı: FAZLIKAZAK

ne alakasi var kardesler kurtlukle

ben 2 gunde aldim F-1 vizesini hemde 5 senelik....

ben hic tapu filan gostermedim sadece bizim arabanin ruhsatini gosterdim....

o kadar...

vize islemleri artik zorlasti....

burada okumak istiyorsan f - 1 vizesi sart...

calisacagim deme.....

param var okumak istiyorum sonra tr ye donecegim de

biraz sonra ayrintili sekilde yazarim

sağol arkadaşım, detaylı açıklamanıda bekliyorum. benim zaten orada kalmak gibi bir niyetim yok. duyduğum kadarıyla genelde görüşmeye çağırıyorlarmış yada telefonla arıyorlarmış ama bende hiç biri olmadı. direkt olarak hiç bir kusur olmadığı halde reddedildi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: karaca7

quote:

arkadaşım gerçekten bu böyle sanırım. maddi durumu, öğrenimi uygun olmasada kürt olduğu için kabul edilenler çoğunlukta.
    türklerden korkuyorlar sanırım. halbuki bişey yapacağımız yok onlara.

Sen avrupada 500-600 yıl at koştur.Çinlileri savaşmaktan usandırıp Uzaydan bile görünen sed yapmalarına sebep ol de sonra "sanırım"

• 95-96 senesinde ben de kanada denilen yere gidecektim. O zamanlar herşey koloydı ama işe ciddi manada soyunmaya başlayınca siyasi görüşler önem taşımaya başladı. Orada yaşamayı ve kalmayı planlayanlar bu vatanı satmadan bu hayallerine ciddi manada birikimleri yoksa kavuşamazlar. Ben ve ailem reddettik. Başka bir arkadaşım gitti, yalakalık için hristiyan bile oldu ama orada yaşayamadan kaçarcasına buraya geldi Sebepleri;

1) O soğuk memlekette dötü dondu
    2) Avukata para yetiştiremedi
    3) Dini vecibelerini TR de yerine getirmeyen orada pazar ayinlerine bile dayanamadı
    4) Siyahi vatandaşlar kendisi ile bol bol samimi oldu ( anlarsınız artık )
    5) 3 dil birden konuşulan bir ülkede ne konuşacağını şaşırdı

Şimdi gülüyoruz ama bunlar gerçek. Ayrıca siyasi sığınma eskisi kadar kolay değil. Utanç verici olması ayrı bir konu

• 1- once amerikada bir dil okuluna kayit olursunuz
    2- sonra onlar I-20 denilen bir belge hazirlarlar
    (bu sizin hayatinizdir pasaporttan onemlidir g..t.. ver ama onu verme derler buradaki turkler)
    3-o belge adresinize gelir onu alirsiniz.
    4- is bankasina 16 $ yatirirsiniz ve size sifre verirler
    5- o sifreyle abd konsoloslugunu ararsiniz
    6- size randevu tarihi verir
    7- I-20 belgesini,pasaport,arkasi beyaz fonlu 1 adet foto, fortis bankasina yatirilmis 100 $ (konsoloslugun hesabina yatiriyorsunuz) dekontu
    8-tapu ruhsat mal mulk ne varsa.....
    9- ingilizce diploma ve transkript
    10- bunlari tamamladiktan sonra konsolosluga gidiyorsunuz
    11- size soruyorlar niye gidiyorsun napacaksin diye
    12- cok param var okumaya gidiyorum babam bu isi yapiyor zenginim para harcamaya gidiyorum diyeceksin
    13- I-20 belgesi sayesinde buyuk bir ihtimal alirsiniz vizeyi sonra 1 hafta icinde vizeyle beraber pasaportunuzu adresinize yollarlar...

AMA DEDIGIM GIBI EN ONEMLI ETKEN BURADAKI BIR DIL OKULUNA KAYIT OLMANIZ...

• Öğrenci vizesi alamadıysan, Turist vizesi için kesinlikle başvurma. Adamlar bak doğru tahmin etmişiz niyet belli, gelip gitmicek kesin der sittin sene vermezler vizeyi. Sen öğrenci vizesi için başvuru yap tekrar. Fakat tahminim masraflarını şirketinin karşılıyor olmadı, yani hangi şirket ing eğitim için bunu yapar tr de, sayılıdır sanırım. Bu şüphe uyandırıcı biraz onlar açısından.
  • kürt olduğunu ve Türkiye'yi 2 dakikada satacağını söylersen sana daimi kalma hakkı bile verirler.
  • 2014 kanada vize başvurusu için önemli bilgiler linktedir

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=99417965&p=1#99417965

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.