Şimdi Ara

Kanal Logo ve Yazıları Olmadan Dizi İzleme Hakkında 1 Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TurkWeb.Tv diye bir site var, daha ziyade youtube kanalı. Türk televizyonlarındaki dizileri yayınlıyorlar ama videolarda kanal logosu, yazılar vs. yok, ayrıca görüntü 16:9 geniş ekran. Ama youtube kanallarındaki videolar Türkiye'den girişlere kapalı (Not available in your country). Türkiye'den izleyecekler içinde video.mynet.com/turkwebtv adresini göstermişler.

Televizyonda 4:3 kare yayınlanan görseli nasıl geniş ekran ve logosuz sunuyorlar? İsmini verdiğim siteden başkaları da vardır belki, ben sadece bunu gördüğüm için bunun ismini yazdım.

Örneğin:http://www.youtube.com/watch?v=N9y5YiXnzCo

Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim, bilemedim daha uygununu..

• bende merak edıyorum cevaplayan olursa bakıcam
  • Görüntüyü uzatıyorlar diye biliyorum yani şişmanlatarak 16:9 formatına çeviriyorlar.(Yanlış biliyor olabilirim.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Juvixted

Görüntüyü uzatıyorlar diye biliyorum yani şişmanlatarak 16:9 formatına çeviriyorlar.(Yanlış biliyor olabilirim.)

Şişmanlatma değildir o olay, gürüntüde orantısızlık olurdu o zaman.
  • aynen benim de dikkatimi çekti bu durum
    tv den kaydettiklerini 16:9 a uzatsalar belli olurdu, logoları programla kaldırdıkların da yine belli olurdu ekranda

bence bu dizileri ya VOD sisteminden kaydedip aktarıyorlar ya da yapımcı şirketten alıyor direkt, hangisi bilemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: welt91

aynen benim de dikkatimi çekti bu durum
    tv den kaydettiklerini 16:9 a uzatsalar belli olurdu, logoları programla kaldırdıkların da yine belli olurdu ekranda

bence bu dizileri ya VOD sisteminden kaydedip aktarıyorlar ya da yapımcı şirketten alıyor direkt, hangisi bilemedim

VOD sistemi nedir?
    edit: öğrendim VOD sistemini, ama onlarda da tv logoları oluyor diye biliyorum.

Ayrıca dikkatimi çeken bir diğer durum dizinin 6. bölümü yüklemişler. Youtube'da yayın tarihi 12 nisan yazıyor. Ama zaten dizinin tvdeki yayın tarihi 12 nisan. Bitiş saati de 23:00 civarı. O kadar sürede aynı tarih içinde yüklenmesi mümkün değil. TV'den veya başka bir yayın organından kaydedilerek yapılmıyor yani. Bir şekilde görüntüler başka yerden geliyor sanırım ellerine.

www.youtube.com/watch?v=Cuj1PBRzILI

Amacım işin ardını kurcalamak veya bu adamları parmakla göstermek değil, sadece diğer dizilerde de varsa böyle bir imkan daha kaliteli görüntüyle izlemek adına araştırıyorum.

+ Bu dizilerin nette yayınlanması yasal olmasa gerek ama bu adamlar Mynet'den izlenmesi için link vermişler, mynet'e ait bir subdomainden de diziler yayınlanıyor. Mynet için sıkıntı oluşturmuyor mu bu durum? Ya da teliflerini mi alıyor Mynet, nasıl oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rapley48 -- 13 Nisan 2012; 23:21:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rapley48

quote:

Orijinalden alıntı: welt91

aynen benim de dikkatimi çekti bu durum

VOD sistemi nedir?
    edit: öğrendim VOD sistemini, ama onlarda da tv logoları oluyor diye biliyorum.

Ayrıca dikkatimi çeken bir diğer durum dizinin 6. bölümü yüklemişler. Youtube'da yayın tarihi 12 nisan yazıyor. Ama zaten dizinin tvdeki yayın tarihi 12 nisan. Bitiş saati de 23:00 civarı. O kadar sürede aynı tarih içinde yüklenmesi mümkün değil. TV'den veya başka bir yayın organından kaydedilerek yapılmıyor yani. Bir şekilde görüntüler başka yerden geliyor sanırım ellerine.

www.youtube.com/watch?v=Cuj1PBRzILI

Amacım işin ardını kurcalamak veya bu adamları parmakla göstermek değil, sadece diğer dizilerde de varsa böyle bir imkan daha kaliteli görüntüyle izlemek adına araştırıyorum.

+ Bu dizilerin nette yayınlanması yasal olmasa gerek ama bu adamlar Mynet'den izlenmesi için link vermişler, mynet'e ait bir subdomainden de diziler yayınlanıyor. Mynet için sıkıntı oluşturmuyor mu bu durum? Ya da teliflerini mi alıyor Mynet, nasıl oluyor?

büyük ihtimalle mynet yapımcı şirketten direkt alıyor bence, bu paralı dizi izleme işine yeni başladılar yanlış bilmiyorsam

kanal yayınladıktan sonra mynete veriyorlardır, bu da yapımcı şirketin işine gelir tabi ekstradan kazanç niye vermesin ki

• yurdum insanı alt yazısız, reklam bantsız, tam ekran televizyon seyretmeye hasret.
  • Suskunları youtubedan dediğiniz kanal üzerinden seyrediyorum bu bence yapımcının youtube üzerindeki kanalı son dizisinide sondizitv kanalından izliyorum buda son dizisinin resmi kanalı oyüzde hem logo hem reklam olmuyor dediğim gibi turkwebtv yapımcının resmi kanalı olabilir.
  • Konuyu hortlatmış gibi olmayayım ama, ben şimdi yeni bir forum sitesi kuruyorum ve diziler yayınlıcağım dizileride bu turkwebtv youtube sayfasından paylasmayı düşünüyorum sizce bir problem olurmu ? Bana yardımcı olabilecek bir arkadaş olursa sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.