Şimdi Ara

Kanal Tedavisi sonrası dolgu ile ilgili[BİLGİLİ ARKADAŞLAR]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
49.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kanal tedavisi yaptırıyorum.Toplam 3 seans sürecek dedi doktor ve 2 seansı bitti.İlk seans dişim çok ağrıyordu ve içine bir ilaç koydu,bir hafta sonra gel dedi bana.Dün bir hafta olmuştu ve ben gittim.Acısız bir şekilde sinirlerimi aldı,oraya iğne ile bir tane temizleyici ilaç koydu ve orayı geçiçi beyaz(krem gibi gözüküyor) dolgu yaptı ve bana pazartesi gel,dolgunu yapalım ve işimiz bitsin dedi.Öncelikle bu doktoru hiç tanımıyorum,sadece 2 seanstır görüşüyoruz ve gayet ilgili birisi.İlk iki seans hiç acımadı,sinirleri alırken bile acı hissetmedim.Sadece o sinirleri aldıktan sonra o kanalları genişletmek için çubuk soktuğunda çeneme kadar bir şey girdiğini hissettim Fakat çok acı veren bir şey değildi açıkcası.Dolguyu hayatımda ilk defa yaptırıyorum,nasıl bir işlem olduğunu bilmiyorum.Şuan dişim zaten oyuk vaziyette,sadece üstünü geçiçi dolgu ile kapattı.Pazartesi günü bana nasıl işlemler yapacak?Bu işlemlerde herhangi bir acı hisseder miyim?Açıkcası ağzım çok uyuşmuyor benim,mesela dün iki iğne yaptı anca uyuştu ağzım.Bu sefer anestezi falan yapmadan bu işlem yapılabiliyor mu? Geçiçi dolguyu çıkarıp sadece gerçek dolguyu mu yapacak biraz bilgilendirirseniz sevinirim.

• Makkapla o oyuk dişini biraz daha oyarlar, sonra içine iş makineleriyle dolgu yaparlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende yaptırdım bu sene, çok memnunum seninki gibi 3 seans da bitti
  • herhangi bir acı oluyor mu bu işlemlerde birde iğne yiyecez mi yine?
  • eğer 18 yaşını geçtiysen kaplama yaptır. dolgunun zamanla düşme ihtimali var. benim önceden kalma bir kaç dolgum var. ayrıca sorunlu dişlerimde var. geçen dolgum düştü. dişçime gittim. sadece geçici dolgu yaptırdım. 5 dişim kaplama olacak. ayrıca 2si kanal tedavisi. korktuğum için gitmiyorum. keşke zamanında dişlerimi fırçalasaydım diyorum.
  • beyler sorduğum hiç bir soruya cevap vermediniz.işlemlerde ne yapılıyor ve acıyor mu?
  • Allah akıl fikir versin adam doktora sormuyorda foruma konu açıyor. Sonra biz neden hala 3. dünya ülkesiyiz fıs da fıs tıs da tıs.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanstar

Allah akıl fikir versin adam doktora sormuyorda foruma konu açıyor. Sonra biz neden hala 3. dünya ülkesiyiz fıs da fıs tıs da tıs.

DOKTOR ACICAK DERMİ SANA ACISA BİLE
  • quote:

Allah akıl fikir versin adam doktora sormuyorda foruma konu açıyor. Sonra biz neden hala 3. dünya ülkesiyiz fıs da fıs tıs da tıs.

bir mükemmelliyetçi daha,başka ülkeye git çok istiyorsan AB'ye girmemizi.sen gidince gireriz hemen,konu dışı sadece 10 yaşındakilerden ibaret değil,burası soru sorma platformu aynı zamanda.oraya buraya gif koyup eğlenmeyi çok istiyorsan,soruları gereksiz buluyorsan binbir çeşit sözlük var,ha seni almıyorlarsa bilemem

• Acıtacak bir şey yok, anestezi yapmayacak, geçici dolguyu çıkarak, dolgu yapılması için belki biraz dişi düzeltecek dolgu yapacak bu kadar.
  • Benimkini tek gidişimde yapmıştı çok yıpranıyor ama diş. Annem'de yaptırdı dün ama onun ki seans seans. Anlamadım bu işi
  • acıomıyor
  • Final kısım çok fena. Bende yaklaşık 1 ay olacak yaptıralı.

Dişimb enim gibi inatçı çıktı yardımcı doktor hemşire asit sıktı dişime ama öyle bir kaçırdı ki. Yemin ediyorum nefes dahi alamadım boğazıma kaçtı yani orada dedim ben kesin gidicem. Ağzımı zaten kapatamıyordum. Birde dişim inanılmaz ağrımaya başlamıştı. Nefes alamıyordum doktorun suratına öksürmeye başladım. Tedavi bittikten sonra zaten 2-3 saat boğazımda şişlik hissettim asit yüzünden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eren Keleş

kanal tedavisini yaptırdıktan sonra dolgu işlemi çocuk oyuncağı ilk önce matkaba benzer su takviyeli bir alet ile yaptığı geçici dolguyu parçalayacak. tamamen parçaladıktan sonra içine su hava püskürtüp temizleyecek. ardından hazırladığı macun kıvamındaki dolgu ile orayı dolduracak. şekil vericek. bi süre ağzını kapatmamanı isteyecek. ardından kapattığında pürüz varsa seni rahatsız etmesi için pürüzleri alıcak.

Edit: dolgu çıkarma ve yapma işlemlerinde hiç bir şekilde uyuşturucu kullanılmaz. ihtiyaç duyulmaz

umarım dediğiniz gibidir,kanal tedavisi ile işin büyük kısmını atlattım yani değil mi? birde dolgu yaparken çivi falan mı sokuyormuş dişin içine?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hunglasxx

quote:

kanal tedavisini yaptırdıktan sonra dolgu işlemi çocuk oyuncağı ilk önce matkaba benzer su takviyeli bir alet ile yaptığı geçici dolguyu parçalayacak. tamamen parçaladıktan sonra içine su hava püskürtüp temizleyecek. ardından hazırladığı macun kıvamındaki dolgu ile orayı dolduracak. şekil vericek. bi süre ağzını kapatmamanı isteyecek. ardından kapattığında pürüz varsa seni rahatsız etmesi için pürüzleri alıcak.

Edit: dolgu çıkarma ve yapma işlemlerinde hiç bir şekilde uyuşturucu kullanılmaz. ihtiyaç duyulmaz

umarım dediğiniz gibidir,kanal tedavisi ile işin büyük kısmını atlattım yani değil mi? birde dolgu yaparken çivi falan mı sokuyormuş dişin içine?

2 kanal tedavisi oldum. bir tanesinin üzerine takma diş takıldı. yaş 19 . evet acı çekilen kısımı geçmişsin. o dişe matkap ucu soktukları kısım en zor kısmıdır. dolgu yaparken sadece geçici dolguyu ufak bir aletle çıkarıp kalıcı dolguyu koyacak. normal koşullarda kesinlikle çivi konulmaz . ve bu dolgu işi gerçekten kısa sürecek. o sinir alma ve uçları açma olayından sonra çekilen acıdan sonra yapılan dolgu işleminde kesinlikle bir acı olmaz.
    sayısız dolgum var 3 yaşımdan beri giderim dişçiye diğer insanların aksine en az korktuğum doktor diş doktorudur

uyuşturmadığı halde acımayacaksa kolay bir işlem sanırsam.anneme sordum,o da eskiden yaptırmış,5 dakika falan sürüyor dedi . neyse cevaplar için çok teşekkürler beyler,ellerinize sağlık

• kanalı bilmem de dolgu acıtmıyor 7-8 tane vardı bende çocukken. tabi doktorada bağlı
  • dolgu acıtmıyor uyuşturmaya bile gerek kalmıyor düşün artık
  • quote:

quote:

bir mükemmelliyetçi daha,başka ülkeye git çok istiyorsan AB'ye girmemizi.sen gidince gireriz hemen,konu dışı sadece 10 yaşındakilerden ibaret değil,burası soru sorma platformu aynı zamanda.oraya buraya gif koyup eğlenmeyi çok istiyorsan,soruları gereksiz buluyorsan binbir çeşit sözlük var,ha seni almıyorlarsa bilemem

Bi bitmediniz a.. ..deki kıl gibisiniz kestikçe çoğalıyorsunuz!

• dolgu hiç aacımıyor hemde hiç...kanal ondan daha zor..ben dün kanal tedavisi yaptırdım..tedavi çok kolaydı zaten tek kökllü olduğundan 1seansta bitti aama şimdi çok ağrıyor..sendede kanal tedavisi ile dolgu arasında geçen zamanda ağrı oldumu?
  • quote:

quote:

hocam ben 1.kez gittim geçici dolgu var ama basınç yapıyor, taa pazartesi gidicem; o gün 2. seansta gene iğne yapılır mı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.