Şimdi Ara

Kapalı Ortam Çekim Ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hafta içi mezuniyet çekimlerim var bende kendi makinemi götürüp okulda fotoğraf çekmek istiyorum. Elimde Fujifilm Finepix S2995 var. Geçenlerde sınfta birkaç çekim yaptım istediğim verimi alamadım fotoğraflardan.En net görüntüleri elde etmek için hangi ayarları veya tekniklei kullanmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.Fotoğrafın şu şekilde çıkmasını istemiyorum..

Kapalı Ortam Çekim Ayarları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cilic -- 19 Ocak 2013; 18:39:38 >

• Mezuniyet çekimlerinde bol bol ışık olur sanırsam o bile daha güzel çıkmasını sağlar fotoğrafların Kompakt kalitesi sunan bir cihazda daha fazlası zor sanırım
  • Makinanız kötü ! Benzeri boyutta sensöre sahip olan makinalar arasında ortanın altında fotoğraf performansı veren bir model fujinin bu serisi. Bu fotoğrafı makina (yada siz) ISO 800'de çekmiş ki bunun bu denli yüksek olması fotoğrafı olabileceğinden de kötü yapmış. Fakat ışık yetersiz ise yapabileceğiniz çok da fazla bir şey yok. Çünki kalabalık ortamda fotoğraf çekerken mümkün olduğunca yüksek perde hızına (1/50, 1/200 vs. şeklinde görülen) ihtiyacınız vardır. ISO'yu düşürürseniz perde hızı 1/50 imiş bu fotoğrafta, olur size 1/10 falan ki o fotoğrafı da titretmeden çekmek mümkün olmaz. Kısacası bu makina ile iyi fotoğraf çekmeniz çok zor. O ortamı çok iyi aydınlatırsanız bundan iyi fotoğraf çekebilirsiniz belki, hani ISO 400'e inebilirseniz. O da öyle "iyi" denebilecek kadar iyi bir fotoğraf olmaz yine.
  • Bende beceremiyom bu kapalı ortam çekimlerini
  • Mekanda ışıkları aç, tripod kullan en ucuz yöntemler.
  • öncelikle liseli alert

1- iso'yu arttır ama noise olur.
    2- pozlama süresini arttır. daha fazla süre ışık girer. modeller hareket edeceği için bulanık çıkar. artı tripot kullan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.