Şimdi Ara

KAPI FİTİLLERİ NEDEN BUKADAR PAHALI!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
5
Favori
97.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: enginu

kapı fitillerini rüzgar sesi için değiştirmek isteyenlere bir öneri..

sanayide aksesuarcılarda incecik hava hortumları olur şeffaf ve renkli.. ondan alıyorsunuz fitillerin boyu kadar,
    fitillerin içinden geçiriyorsunuz (fitil lastiklerinin içi boştur hortum gibi)
    sonra da takıyorsunuz aracınıza..
    rüzgar sesini de önlemiş olursunuz,
    aracınızın kapısının kapanma sesini de daha güzelleştirirsiniz..

Aynı şeyi fitilleri yırtılmış olanlar da, metre ile satılan fitilleri kullanarak aynı şeyi yapabilir..

saygılar

arkadaşım 1 nisan şakası mı bu?
    şaka bir yana bahsettiğin hortum akvaryum hortumu mu?
    açıkçası bana da mantıklı geldi. deneyeceğim. saol

• ben fitillerin içine serum lastiği soktum komple serum lastiğini pudralayıp içine geçirebiliyorsunuz fitillerin. fitillere dolgunluk veriyor rüzgar sesine faydası oluyor ama o tok kapanma sesine bi etkisi olmadı. arka kapılar ilk günkü gibi açılıp kapanıyor ama önler aynı şekilde değil malesef
  • quote:

Orjinalden alıntı: ADAC

fitil , her hangi bir kazada parçalanmadıysa yıllarca hizmet eden bir ürün , bu kadar aradan sonra fitil deyince adamın burnundan fitil fitil getirirler tabi

• quote:

Orjinalden alıntı: individual

quote:

sanayide aksesuarcılarda incecik hava hortumları olur şeffaf ve renkli.. ondan alıyorsunuz fitillerin boyu kadar,

Aynı şeyi fitilleri yırtılmış olanlar da, metre ile satılan fitilleri kullanarak aynı şeyi yapabilir..

saygılar

arkadaşım 1 nisan şakası mı bu?
    şaka bir yana bahsettiğin hortum akvaryum hortumu mu?
    açıkçası bana da mantıklı geldi. deneyeceğim. saol

son derece ciddiyim evet akvaryum hortumu da olur.. fitillerin içindeki deliğe sığacak bir hortum işte..

quote:

Orjinalden alıntı: chevymel1

ben fitillerin içine serum lastiği soktum komple serum lastiğini pudralayıp içine geçirebiliyorsunuz fitillerin. fitillere dolgunluk veriyor rüzgar sesine faydası oluyor ama o tok kapanma sesine bi etkisi olmadı. arka kapılar ilk günkü gibi açılıp kapanıyor ama önler aynı şekilde değil malesef

serum lastiği de olur ama serum lastiği çok yumuşak olduğu için çok etkileyeceğini sanmıyorum.. sadece biraz daha dolgunlaştırır o kadar..
    hava hortumları ise sert bir yapısı olduğu için daha diri olur o fitiller, dolayısıyla rüzgar alma olasılığını en aza indirirsiniz.

bir pazar günü projesi olarak ön kapılara bahsettiğim hortumlardan geçirin, fark edeceğini düşünüyorum

saygılar

• Serum lastiği mi.şaka yapıyor olmalısınız. 10 mm yuvarlak EPDM sünger kullanılır fitil içlerine.Genelde erzurum ve doğu taraflarında kullanılır.Aşırı soğuktan dolayı bütün fitile uygulanır.
  • prozacc oradamısınız
  • otojen yetkili servis olduğu için çok pahalı.
    özel servislerde yarı fiyatına yaptırabilirsiniz.
  • Akvaryum hortumu çok güzel fikir, Türk insanının zekasına hayranım, fırsat verilse öyle güzel şeyler yaparki, helal olsun...

Yazının başını okuyunca 400 TL yi olayına bayağı bi şaşırdım, kulağıma fitil takarım daha ucuza gelir dedim.

Ama akvaryum hortumu hakikaten işi çözer...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• bugün aradım distiributor firmayı sordum

benim yaşadığım bölgede sıfır nem var .

havada nem olmayınca toz çok oluyor .

toz çok oluncada o toz pudra gibi olup arabanın içine giriyor

elimi ön konsola sürüyorum pudra gibi toz

aradım distribitoru .böyle böyle dedim . seste alıyormu dedi evet dedim . ses giriyorsa tozda girer dedi

orjinal mercedes kapı fitili önler 180 arkalar 220 ytl dedi

peki bu durumda olan diğer müşterileriniz ne yapıyor dedim

nce kapıları bir ayarlatın dedi şikayet devam ediyorsa orjinal alman yan sanayii önler 80 ytl arkalar 100 ytl dedi.

hangisini tavsiye edersin dedim . muhabbetimizde var elemanla ..

abi aynı fabrikadan çıkıyor aslında malzeme aynı dedi.

mercedese veren firma piyasayada veriyor ama adı yan sanayii dedi .arkalar elinde yokmuş temin edince gönderecek

fitil benim için sesten ziyade TOZ için önemli .çünkü elektroniğe en fazla zararı toz veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecstasymen -- 22 Mayıs 2009; 20:11:47 >

• S.a arkadaslar vala ben yaklasık bır aydır arastırıyorum bu kapı fitili muhabbetını 97 model kia sephia arabam var sormadıgım parcacı kalmadı kımısı ucuz ama bana uzak kımısıde cok pahalı fıyatlar cektıler kafama dank etti gidim bakım dedim maslak oto sanayide durumlar nasıl gittim ilk buldugum fitilciye gırdım 4 kapı + bagaj 120 tl ye yaptırdım gayet te guzel oldu tık yok kapılar tok sesle kapanıyor. Hemen yan dukkandada yeni model bır adet BMW bir adette mercedes e aynı fitilden uyguluyolardı. O kadar kafa patlatmaya deymes servislere falan bu adam yapıp verıyomus gittigimde de ford için baya bi hazırlamışlardı adresi merak edenler icin maslak oto sanayi sitesine gidin 2. kısımda STAR fitil diye sorun eminim bılen cok kişi vardır adresi ancak bukadar bılıoyorum yardımcı olabılırsem ne mutlu bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wenon_ -- 28 Aralık 2009; 22:17:13 >
  • ben 2001 laguna için 4 kapı 160 liraya set halinde buldum. hemen değiştirdim. Ses ve toz olayı azaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fulsac

lada samaranı kapı fitili 1 kapı için 8 lira

lada'yı bu yüzden seviyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydnlgn

bu konuda başka tecrübesi olan var mı?
    kulağa hoş geliyor da, merak ettim.
    quote:

saygılar

ben de bunu anlatacaktım. eczaneden alacağınız serum ve ya akvaryumcudan alacağınız hava hortumunu fitilin içerisinden geçirirseniz hem fitilleriniz daha uzun ömürlü olur hem de rüzgar sesini büyük ölçüde kesersiniz.

• Bu kapı fitillerini üreten firmada çalışıyorum. TUZLA deri sanayide.
    Ana sanayiiye verdiğimiz ürünler de var, Oto yedek parça dağıtıcılarına ve servislere verdiklerimiz de var.
    Dandik ürün yapmıyoruz
    Ama bazen fitilin yumuşak kısmında ( balonlu kısım biz ona tubing deriz) ölçüsel sapmalar çok nadir olur % 1 altında
    Bireysel satışımız olmadığı için adres veremiyorum
    Ancak model ve il belirten olursa nerden temin edebileceğinizi yazarım
    Doğan , renolar , megane fitilleri ilk aklıma gelenler.

Sadece arabalara değil otobüs klimalarına, pencere ve elekt dolablarına da fitil yapıyoruz
  •  KAPI FİTİLLERİ NEDEN BUKADAR PAHALI!!!
  • Kapı fitilleriniz eskimeden bakım uygulayın. Onları yapış yapış yapmayacak bir ürünle besleyin zaman zaman. Hem donmaya karşı korur, hem esnekliğini korur. Silikonsuz, vıcık vıcık olmayan ürünler öneririm, yoksa gıcırıtı yapar uyduruk ürünler

Meguiars ya da AutoGlym markalarının vinil bakım ürünleri var, bu işler için ideal...

KAPI FİTİLLERİ NEDEN BUKADAR PAHALI!!!
  • lada samaranınkini değiştirdim tanesi 10 liraya
  • BMW E36 sahiplerine bir bilgi vereyim.

Eğer bagaj lastiğiniz eskidiyse, doğan bagaj lastiği tam olarak oturmaktadır. ve fiyatı da metresi 5 tl gibidir.
    İlk birkaç hafta bagajınız sert kapanır, ama sonrasında alışıyor.
    Su, toz sorunları da bitiyor.

Keşke kapı fitilleri de uysa...
  • Eski kapı fitillerinin ortasındaki kanala içten, boydan boya serum lastiği geçiren de vardı, memnun idi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

BMW E36 sahiplerine bir bilgi vereyim.

Eğer bagaj lastiğiniz eskidiyse, doğan bagaj lastiği tam olarak oturmaktadır. ve fiyatı da metresi 5 tl gibidir.
    İlk birkaç hafta bagajınız sert kapanır, ama sonrasında alışıyor.
    Su, toz sorunları da bitiyor.

Keşke kapı fitilleri de uysa...

bende yardımcı olayım megan1in kapı fitilleride e36 4 kapıya ya tam uymaktadır
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.