Şimdi Ara

Kapı Otomatiği Akım Süresini Kısaltma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
14.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-91C8836C4 -- 10 Aralık 2018; 21:8:36 >
  • Merhaba aynı problem ile karşı karşıyayım şimdilik bir çözüm buldum gibi.

Problemin nedeni: audio bus plus kapı sisteminde 2 sn lik kapı rölesi mevcut. Ayarı yok maalesef.

Kapida zincirli otomat mevcuttu. Çıkardiği ses" zzz-tak-zzzzzzzzzzzzz" gibi rahatsiz ediciydi.

Kapı zincirli otomatı çikarıp Kale 357m modelini taktık. Bu sefer ses azaldi ama 2 sn boyunca " tak-tak-tak-tak-tak" sesi geliyor.

Bu yuzden akla en mantıkli bu yukarida bahsedilen zaman roleleri mantikli duruyor 2 sn yiyi 0.5sn yeye dusurmek yeterli olacak.

Bunun haricinde benim deneyecegim kale marka otomatin icine uygun yere bir adet 14mm reed röle ve hareketli mekanizmaya neodyum mıknatis kullanmak olacak. Başarabilirsem tekrar yazarim fotolarini atarim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neodyum miknatis ve reed role maliyeti toplam 4 tl

Zaman rölesi 50-60 tl

• j0k3rrrr J kullanıcısına yanıt
    Selamlar.Ben çok anlamam bu konulardan.Kapı sesi konusunda kapının tesisatını yapan elektrikçi daha önce bu sesin normal olduğunu söylemişti.Aradan 6 ay geçti binada oluşan bir problem yüzünden çağırdık geldi.Dedimki bak ben anlamam bu konulardan ama gelmişken şu kapının sesine bak eminimki bir çözümü vardır.Ana kutudan(adaptör sanırım) bişeyler yaptı ve sorunu çözdü.Kapıyı açmak istediğimde hafifce çok kısa "tık" diye bir ses geliyor artık o rahatsız edici sesten kurtuldum.Bina giriş kapının kilidi küçük bişey kasa içine gömmeli modeli bilmiyorum.Kısaca bahsettiğim sorun ana kutudan( sistemin kurulu olduğu kutu/adaptör sanırım ) dolayı oluşmuş kapının kasasının üstündeki otomatik kilit ile alakası yokmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi booming -- 31 Ekim 2018; 23:34:57 >

• Bu videoda bir köprü diyot ve bir kondandatör ile çözüm gösterilmiş. Kondandatörün mikrofarat değeri değiştirilerek süre daha da kısaltılabilir. Voltaj değeri 12 V geldiğini kabul edersek 25 V'dan aşağı olmamalıdır.

youtube
    Kapı otomatiklerindeki rahatsız edici cazırtı sesinin kesilmesiyle ilgi basit ama kesin bir yöntem gösterdik. Kapı otomatikleri alternatif akım ile çalışır. ...
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=1Z2KnGNR3DQ

• Bu iş için zaman rölesi tarzı ekstra devre eklemek lazım. Ya da kapı otomatiğine enerji veren cihazı incelemek lazım.

Tek diyotla deneme yapılabilir. Toplamda 2.5 sn enerji verilmiş gibi olur. Ama otomatiğe yine aynı süre enerji gelir.

• Be bu videodaki gibi yaptım çok güzel odu ve çalışıyor 1 köprü diyot birde kondansatör allah razı olsun bilgiyi paylaşanlardan

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.