1965 yılında New York'a giden Mahmut Türkmen, kapıcılıktan toplam 50 milyon dolar degerindeki 175 daireli krallı a yükseldi. Türkmen, Çok çalıştım, şansım da yaver gitti. 175 dairem şimdi kirada dedi.
1965 yılında New York'a giden Mahmut Türkmen, kapıcılıktan toplam 50 milyon dolar degerindeki 175 daireli krallı a yükseldi. Türkmen, Çok çalıştım, şansım da yaver gitti. 175 dairem şimdi kirada dedi.
Beş parasız geldi i Amerika'da uzun yıllar kapıcılık yapan Mahmut Türkmen, 15 yıl sonra 50 milyon dolarlık 175 apartman dairesinin sahibi oldu. Türkmen, İstanbul, Adana ve Mersin'de çesitli işlerde çalışmış. Adana ve Mersin'de tablacılık yapmış, İncirlik'de ise inşaat işçisi olarak çalışmış.
Türkmen, ABD'ye gitmeden önce Türkiye'de ayda 400 lira kazandı ını belirterek, Bu parayla rahat geçiniyorduk ama aklımda hep Amerikan rüyası vardı. Gazetede gördü üm bir yazı beni cesaretlendirdi ve ABD Konsoloslu u'na göçmen olmak için başvuruda bulundum. Kabul edildim ve 1965'de New York'a yerleştim. Çok çeşitli işlerde çalıştım ama en imkanlı iş olarak kapıcılı ı tercih ettim. Yaptı ım iş aslında biraz da apartman yöneticisi yetkilerine sahipti. Haftada 70 dolar kazanıyordum ama ev kirasi vermedi im için bu para cebime kalıyordu dedi.
walla adama hll olsun ama nasıl basarmış bu işi hala bu işten anlamadım ben burda 70 dolarla geçinemiyorum adam orda 70 dolar haftalık alıp ta geçiniyomuş bu işin kesin bi ekstrası vardır abi bu 70 dolarla olcak iş diiildir bence