Şimdi Ara

KAPORA VERDI GERI VERMELIMIYIM LUTFEN YARDIM EDIN (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
334
Cevap
1
Favori
57.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cevaplara bakınca forumun ne kadar iyi niyetli olduğunu anladım .

Fakat kaporayı geri almak oldukça saçma. Siz bir anlaşma yapıyorsuz ve karşı taraf size kapora vererek , arabayı kesin alacağını ve sizden bu süre boyunca kapora verdiği için arabayı kendi adına ayırtmasını istiyor. 'Karşı taraf zaten arabayı alacağı için kaporayı veriyor.' Yani kararından emin , son kararı vermiş ve bu nedenle kaporayı vermiş.

Kaporayı geri vermeyi düşünüyorsanız , bence bir daha kapora da istemeyin .

Ben kesinlikle vermezdim .

İyi forumlar,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

300 lirayla ne sen zengin olursun yada fakir. Ne de o...

İtibarını koru madem dışarda is yapan birisin.

Ver gitsin. Üç günlük dünya...

Bende araba sattim 1 hafta once cocuk kapora verdi.
    Aksamina aradi abi bütçeyi biraz zorluyor ben vazgeçtim kapora sende kalsin helal olsun, zamanını aldim dedi.
    Bende kardesim bütçeni sen bilmiyormusun yetmiyorsa neden kapora veriyorsun, bende kalmasın gel kaporani al dedim cocuk gelmedi ertesi gun ben gittim kendim verdim.

Merhaba ,

Merakımdan soruyorum , neden aldınız kaporayı ozaman? Zaten vazgeçse de geri vereceğiniz birşeyi? Kapora almanızın mantığı nedir?
  • teknik anlamda kaporayi vermesen de olur. adi ustunde kapora
    ama aradan sadece 3-5 saat gecmis ve vazgecmis. insanlik halidir olabilir. biraz empati.

bu 3-5 saat icinde seni arayan oldu ve sen araci sattim dediysen sen haklisin vermemekte. ama kimse aramadiysa bence ver. biraz hosgoru biraz iyiniyet. 300 tl ile ne sen zenginlesirsin ne o fakirlesir. gonuller bir olsun.

benim oyum vermenden yana
  • Kapora veren değilde satıcı cayarsa ne olacak arabanın tekerlerinimi sökecez
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertozyilmaz

quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

300 lirayla ne sen zengin olursun yada fakir. Ne de o...

İtibarını koru madem dışarda is yapan birisin.

Ver gitsin. Üç günlük dünya...

Bende araba sattim 1 hafta once cocuk kapora verdi.
    Aksamina aradi abi bütçeyi biraz zorluyor ben vazgeçtim kapora sende kalsin helal olsun, zamanını aldim dedi.
    Bende kardesim bütçeni sen bilmiyormusun yetmiyorsa neden kapora veriyorsun, bende kalmasın gel kaporani al dedim cocuk gelmedi ertesi gun ben gittim kendim verdim.

Merhaba ,

Merakımdan soruyorum , neden aldınız kaporayı ozaman? Zaten vazgeçse de geri vereceğiniz birşeyi? Kapora almanızın mantığı nedir?

Cocuk arabaya baktirdi aliyorum dedi ve kapora verdi.

Neden almayayım?

Aksaminada aradi almaktan vazgectim abi butceme uymuyacak, kapora kalsin helal olsun, vaktini aldim dedi.

Bende dedimki butce yetmiyorsa neden kapora verdin? Kendi butceni bilmiyor musun dedim. Gel dedim hak gecmesin al parani dedim. Gelmedi cocuk bende ayagina gittim geri verdim.

Ben almayacağını vazgececegini nerden bileyim ki bana neden kapora aldiniz diye soruyorsunuz?

Bu olayda neresini anlamadiniz merak ettim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ver bence beşer şaşar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acs_00

quote:

Orijinalden alıntı: ozguradam1

valla adam normal memur,öğretmen v.s. bir meslek grubunda çalışıyorsa ve sizin aracınız 50-60bin gibi bir değeri yoksa kaporayı geri vermenizi tavsiye ediyorum.büyüklük sizde kalsın.zaten sizi zorlamamış kapora için.vermezseniz vicdanınız rahat etmez

aracın değerı 12 bın tl. Adamda herhalde servis soförüydü. Oyle bi iş yapıyordu yada. Herhalde geri vereceğim.

Anlamadığım 12 bin TL lik aracı birde beğenmiyor mu?

Hanımı 12 bin TL ile bekliyormuş mini cooper mı?

• Kesinlikle geri verilir...O paradan fayda gelmez..

Ama basta vazgecersen kaporanin sukadarini keserim diye anlasirsaniz o ayri..

Ben böyle olsa bile vermeyi tavsiye ederim...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geri vermeyin lokma döktürüp halka dağıtın o parayla

• Kaporayı bırakıp aracı almayacak kişi zaten çakal biri değildir, karısı kafasının etini yiyip vazgeçirmiştir adamı. Geri verin gitsin.
  • Kaç senelik konu, yeniymiş gibi yazıyorlar hala

• şu mesajları okuyunca araç satımından soğudum
    haketmediğin parayı almanın/alıkoymanın hiçbir gerekçesi olamaz
  • Hocam 12 bin tl icin 300tl cok fazla kesinlikle geri verilmesi lazim.Adam kapora vererek ciddi oldugunu belirtmiş.Yani insanlik icin geri vermeniz gerekmekte.Hani 100 tl felan olsa tamam dicemde.

• quote:

Orijinalden alıntı: ARTHUR.

Kapora veren değilde satıcı cayarsa ne olacak arabanın tekerlerinimi sökecez

Merak ettiğim bi konudur.
    DH'in ordiniryüz porizittirleri değinmemiş bu konuya nedense
  • konu açılalı 7 yıl olmuş hala o kapora verilmediyse, faiziyle birlikte sıfır golf alınır en tok kapı seslisinden :)))
  • ben vermıstım buna benzer olayda.ver bence hayırsız para ilerde senden daha çok çıkmasına neden olur.
  • Vicdanen vermelisin ama prosedür olarak vermeyebilirsin.

• Kaporayı yakmak dinen caiz değil. Hukuki açıdan da bu bir avans ve geri ödemek zorundasın

• Aradan 7 yıl geçmiş yaşıyorsansonuç hakkında bilgi verse ine hocam.merak ettim

• Eski bir konu hort olmuş ama içimden yazmak geldi. Ne kadar uyanık adam varmış kaporayı hakkı zanneden. Hukuken ve dinen kapora hak değildir. Ancak alışverişin gerçekleşmemesinin size maddi bir zararı dokunduysa o kadarlık hakkınız var(örneğin şuraya kadar geldim şu kadar benzin yaktım zaman harcadım gibi). 300 TL nin tamamını iç etmek bildiğin gasp. Eğer esnaf değilseniz bir kaç gün geç satarsınız olur biter. Zaten araç elinizde ve müşteriler görmeye devam ediyor. Üstelik esnaf yani galerici olsanız ne olacak. Satmadığınız günlerde o aracın satılacağının bir garantisi var mı? Eğer bununda bir değeri olduğunu düşünüyorsanız gün başına bir fiyat biçersiniz ve başta anlaşırsınız. Dersiniz ki beklediğim gün başına 50 TL nizi alırım.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.