Şimdi Ara

Kaptanlık Mesleği Hakkında Bilgi Verebilecek Var Mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
8.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: s.boz

eğer uzakyol zabitler 2000 dolar alıyorsa muhtemelen o gemi türk bayraklı bir kuru yük gemisidir. maaşın az olmasının nedenide şirketin aynı zamanda sigorta primini yatırmasıdır. bizim şirketin verdiği maaşların içinde sigorta primide var. o yüzden maaşlar yüksek. diğer bi ihtimalse o gemi kakalaktır ve o maaşı alan zabitlerde yakın yoldur. yakın yol zabitlerin maaşları bizimkilere göre daha düşük. okul olayına gelince dört yıllık fakülte mezunları birkaç şirket hariç hemen hemen aynı muameleyi görür. ama çok fazla denizcilik şirketi olduğundan ve herkesin zabit ihtiyacı olduğundan bu farka çoğu şirket dikkat etmez. dikkat edenlerin sayısıda bir elin parmaklarını geçmez.

2000 Doları tahminen söylemiştim.İnternetten okuduğum kadarıyla Zabit maaşları düşüşteymiş.2009 yılından sonra Maaşlar düşmeye başlamış.Ayrıca artık fakülte sayısının fazla olduğunu ve gelecek yıllarda zabit sayısında yığılma olacağı dolayısıyla da önümüzdeki senelerde bu sektörde işsizlik başlayacağı konuşuluyor.Sizde böyle birşey bekliyor musunuz?Yoksa böyle tahmin eden insanlar çok mu karamsarlar?

• yaptığın tahmin aslında çok yanlış değil. şu an dediğim gibi türk bayraklı kuru yük gemisinde zabitlerin aldığı para 2500$ civarında. 2009 da kriz maaşları etkiledi tabi. ama büyük firmalar bu durumdan en az etkilenenler oldu. benim şirketim bunlardan birisi. diğer yandan okul sayısının artması çoğu firma için bir anlam ifade etmiyor. çünkü büyük şirketlerin iyi yetişmiş personele ihtiyacı var. bu ihtiyacınıda büyük çoğunlukla deu,itü ve ktü den sağlarlar. orta halli şirketlerde bu okulların mezunları hint kumaşı değeri görürken bu şirketlerde başka okullardan zabitlerde rahatlıkla çalışabilir. o yüzden orta halli şirketlerde maaşlarda oynama olabilir ama büyükler hep aynıdır. ayrıca şunuda belirtmek isterim ki şu anda türk firmaları arasında en yüksek maaş yukarda belirttiğim değerlerdir. bu miktarlar kıdeme göre artıp azalabilir. ama şunu unutmayın. sadece çok yüksek maaş almak için denizci olmayın. hepsinden önemlisi önce bu mesleği benimsemeniz lazım. her türlü zorluğa göğüs gerebilmeniz lazım. ben gemiye gelip yapamayacağını anladığı için 2 gün sonra ayrılan zabitler biliyorum. o yüzden rakamlar sizi kandırmasın. nasıl bir mesleği istediğinizin farkında olun.

• birazda görevlerinden bahsetseniz calısma kosulları nasıldır calısırken mesela üniforma giymek mecburimidir sac sakal uzatabılırmıyız evımızde olduğumuz gıbı pijamalarımızla durabılırmıyız 24 saat calısacak değiliz kac saat calısabılırız mesela motorumuzu gitarımızı laptopumuzu yanımıza alabılırmıyız. kendimize ait bir oda olurmu yoksa askeriye gibi 5 10 kişi bir odada mı yatarız, su elektrik kullanımı nasıldır kısıtlama var mıdır ? bir arkadaşımızı kacak olarak gemiye alabılırmıyız :D ? yani kısacası gemideki yaşantı nasıldır? gemide disiplini sağlayan üst rütbeli birisi bulunur mu yoksa hersey kaptanın elındemıdır kaptanı kafaya aldıktan sonra ıstedıgımızı yapabılırmıyız iş dağılımını kaptan mı yapar ? vs vs :D

Ben fazla soyal bir insan değilim gemide yaşamaya alıştıktan sonra orası bana cennet gibi gelebilir calışma yerimle evim aynı yerde oyle olunca cok rahat deniz tutması gibi bir sıkıntı olmazsa ben bilgisayarda oyalanmayı cok severım kendime özel bi masa üstü kurabilir miyim :D birde internetten bahsetmişiniz ben tam anlayamadım bırısı şirket karşılar yazmış birisi kullandığın kadar odersın demış ?

Şimdiden teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.