Şimdi Ara

Kara Kaplumbağası hakkında sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 1-1,5 ay önce abim yol kenarında kaplumbağa görmüş ve eve getirmiş. Zaten getirmeseydi büyük ihtimalle ezilip ölecekti. İşlek bir yol üzerinde duruyordu ve civarlarda büyük yeşillik/ormanlık arazi yok. Şimdi bu hayvana biz ne versek eliyle ters itti ve tek amacı uyumak ve kaçmaya çalışmak. Şu an ufak bir akvaryuma toprak ve kum karışımı bir şey doldurduk ve onun içine koyduk. Su içebileceği rahat bir kap yok. Tam olarak ne yediğini bilmiyorum. Rastgele yeşillikler veriyorum. Bir şekilde yaşıyor. Sanırım türü akdeniz kara kaplumbağası(?) Sorularıma geçecek olursak;

1- Kara kaplumbağası tam olarak nasıl bir habitatda yaşıyor? İçinde rahatça yaşayıp evinde hissedebileceği bir yaşam alanı kurmak istiyorum ama tam olarak ne yapacağımı bilmiyorum. İçinde gölet gibi bir şey olmalı mı, yoksa suyu bir kap içinde mi vermeliyim her zaman?
    2- Şimdi ben bu ufak arkadaşıma bir beslenme diyeti yapmalıyım yoksa bu gidişle besin eksikliğinden ölecek. Nasıl bir besleme şekli izlemeliyim? Roka yediğini biliyorum sadece, onun dışında bir de bahçede yerde çimenlerin arasında yetişen sarmaşığa benzeyen bir yeşilliği yiyor. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    3- Kaplumbağaların cinsiyetinin zor anlaşıldığını biliyorum ama sizce yanına çift almak mantıklı olur mu? Yoksa yalnız yaşaması daha mı iyi?
    4- Son olarak; Sağdan soldan duyduklarıma göre kara kaplumbağaları kış uykusuna yatarlarmış. Eğer gerçekten böyleyse ben şu anda bu hayvancağızın uykusunu mu bölüyorum?

Cevaplarınızı bekliyorum ve şimdiden cevap veren herkese teşekkür ediyorum.

• Doğaya tekrar birakmanizi oneririm, daha fazla yapay ortamda yasayacagini dusunmuyorum. Dogal ortamda yasayan canlilari beslemenizi onermem zaten yasatamazsinizda sitresli ortamda olduklari icin yemek yemezler bunun yerine yapay ortamda cogaltilan yem yeme aliskanligi olan kaplumbagalardan satin alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    antifiriz hakkında sorularım var
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.