< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
KARABÜK ÜNİ-BİLGİSAYAR MÜH. (2. sayfa)
-
-
hayırlısı bumuş demekki. Amaç üniden donanımlı çıkmak ama bu çok zor oluyor türkiye şartlarında. Kendini çok iyi geliştirmeni tavsiye ederim. Önü açık bir bölüm. Uzmanlaşacak olduğun alanı hiç düşündün mü?
-
yok kuzenin için söylemiştim karabüğe bilgisayara sevinen
-
Ha yok hocam. Bize geldiler dkdşdödşdmfşfmdşfldl.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kuzenime mi diyorsun bunu anlamadım tam olarak istersen numarasını vereyim sen konuş zira kendisi intel CEO su gibi konuşuyor :d.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epeolatry57 -- 18 Ağustos 2024; 17:51:35 >
Hocam bizimki mat derslerini bile geçemez yaw.
Şuan inşaatta calisip 45k alıyor. Boşuna okuma falan dedim. Hayallerimin peşinden kosacam djyo.
Asilarini olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aşılarını olsun
Herkesin kendi hayali He he de geç
Niye işsiz? Staj falan yapmamış mıydı?
Bu yazılım işinin altın çağında mezun olmuş, niye işsiz kalmış? Şimdi durum çok daha kötü.
-
Nerede yaptığını hatırlamıyorum ama yaptı deprem bölgesinde bi şehirde telekom şirketlerinin birinde çalışıyordu bina yıkılınca işi de gitti sonra baya thy falan denedi depremzede kontenjanıyla ama olmadı şu an depremden beri işsiz. Sanırım son birkaç günde remote asgari aldığı bir işe girdi emin değilim o kısımdan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi randyrhoads7 -- 19 Ağustos 2024; 16:51:5 >
Anladım kolay gelsin. Yakında iş bulur kendini geliştirirse; hem çalışma deneyimi de var. İngilizcesi var mı? Saü yazılım 2020'de falan İngilizce'ye geçti diye biliyorum.
-
Şu an stajyer olarak remote çalışıyormuş hocam komedi resmen. İngilizcesi speaking olarak pek iyi değil de kalanı iyidir
Ne desem bilemedim 4 senelik bilgisayar mezununun remote stajyer olarak çalışıyor olması biraz korkutucu şu an okuyanlar veya bu bölüme girenler için.
Diploma şartı gerekmeyen bir alan olması bu tarz patlayacağını belli ediyordu aslında.
-
Çünkü itü odtü kazanan adam mezunlarla konuşur piyasaya bakar gelecekte neyi nasil yapacagini piyasada kac kazanacağını bilir. Realisttir. Karabulluk kazanan arkadaş piyasaya bakmaz calisanlarla konusmaz yazilim yegenim iyi para var furyasini duymustur. Buna inanmak istemistir ve inanmistir. Birak çocuk mutlulugunu yasasin 2 sene sonra staj bulamayinca yeniden yks kasar ya da myp yapar.
Hocam yazilim cok bireysel bir alan. Hangi konuda uzmanlasmis hangi dersleri seçmiş githubu nasil ingilizcesi hangi düzeyde vs vs bir cok etmen var. Zaten 4 yil universitesini okuyup onca hocadan ders alip aynı sektörde calisacagin 300 ogrenciyle bir seyler yapamiyorsan birakta alayli biri seni geçsin
Alıntı
metni:Zaten 4 yil universitesini okuyup onca hocadan ders alip aynı sektörde calisacagin 300 ogrenciyle bir seyler yapamiyorsan birakta alayli biri seni geçsin Bu son dediğinizde haklı değilsiniz. Okula girip dersleri almaya başlayınca göreceksiniz; 4 aylık dönemde gördüğünüz dersi 8 saatlik bedava youtube videosunda çok daha iyi öğrenebilirsiniz, veya şöyle söyleyeyim okuldaki derslerin birçoğu çok kötü verilecek, zaten derslerin çok fazla bölümü alanınızla tamamen ilgisiz olacak mesela formula pilotu olmak isteyene yüzme dersi vermek gibi veya teknik dersler kousunda da formula pilotu olmak isteyen adama tamamen motor mekaniğini öğretmeye benzer şeyler olacak.
Alaylı dediğiniz kişi vaktini çok daha efektif kullanıp sadece ihtiyacı olan bilgileri en üst kalite kaynaklardan öğrenebilir, üzerine de her konuda pratik projeler yaparak bilgisini pekiştirebilir.
Ancak diplomanın eğitim kısmı değil de, varlığı; işe alım, göçmenlik, vize, iş başvurusu, statü gibi konularda fark yaratacağı için "alaylı" kişi hep geride kalacaktır.
Dediğim şeye karşı çıkmadan önce; herhangi bir okulun bigisayar mühendisliği bölümünün ders planını açın mesela, sonra diyelim ki ilgilendiğiniz alan yapay zeka olacak; bu alan için işinize yarayacak derslerin yanına işaret koyun. Programın yüzde 60'ının işe yaramaz olduğunu göreceksiniz. Eğer verilen dersler yüksek kalitede verilmiyorsa bu oran çok daha yükseklere çıkacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 20 Ağustos 2024; 14:36:49 >
-
Merhaba. Öncelikle Karabük Üni Bilgisayar Mühendisliği mi yoksa Karabük Üni (İngilizce) Bilgisayar Mühendisliği mi geldi?
Karabük Üninin belli seviyedeki repütasyonu düşmese belki yüksek ortalama ile mezun olsa Havelsan veya Baykar'da işe başlama şansı olabilirdi ama şimdi Savunma Sanayi zor gibi görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 20 Ağustos 2024; 17:1:50 > -
İngilizce sanırım.
müfredatlara baktım da. şaka gibi yıl olmuş 2024 hala ilk sene derslerinde kimya biyoloji fizik veriyolar mühendislik derslerinde şaka gibi. bunları çıkarıp diğer senelere ekleseler 3 senede bitecek okullar avrupada olduğu gibi. Çok boş dersler var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X