< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
KARABÜK ÜNİ-BİLGİSAYAR MÜH. (3. sayfa)
-
-
Bizde fizikçi bile kimse sizin fizik notunuza bakmaz verin geçin yaz okuluna da kalmayın not yükseltmek için diyordu xd
Cidden fizik, fizik labı çıksa hiç eksiğini hissetmeyecem
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
baktım bilgisayar müh programlarına itü ödtü vs. çok gereksiz ilk sene hepsinde. fizik kimya biyoloji vs. var çıkarsalar onları gerekli olan bölüm derslerini bir sonraki sınıfa koysalar 3 senede biter harbiden. zaten avrupada okullar 3 senede bitiyor ve ona rağmen ders yükleri bizimkinden az.
-
Mühendislik etiketinin getirdiği bir olay diye tahmin ediyorum, mesela Bilkent Hacettepe computer science Müfredatına daha yakın, donanım derslerinin çoğu zorunlu değil ama yine de fizik gibi dersler var
baktım bilgisayar müh programlarına itü ödtü vs. çok gereksiz ilk sene hepsinde. fizik kimya biyoloji vs. var çıkarsalar onları gerekli olan bölüm derslerini bir sonraki sınıfa koysalar 3 senede biter harbiden. zaten avrupada okullar 3 senede bitiyor ve ona rağmen ders yükleri bizimkinden az. bir de bilgisayar müh. fizik labı da çok kötüymüş ya bomboş şeyler.
-
Her pazartesi sadece fizik labına gidip 70 80 kişi küçücük sınıflarda deney yapıyorduk manyetik alan falan buluyorduk çoğunu şimdiden unutmuşumdur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 20 Ağustos 2024; 21:37:46 >
çok eski kafa maalesef.
-
bizde de eczacılıkta matematik fizik kimya gösteriyorlardi eczacılık dersleri çok azdı. demek ki bu saçma sapan dersleri çıkartıp müfredatı yeniden oluştursalar bütün okullar 1 sene daha erken bitecek. mühendislik 3 senede eczacılık 4 sene gibi. Ben yökün başında olsam kesinlikle böyle yapardım.
-
Türkiye'de 4 senede bitmesinin nedeni; Türkiye'nin üniversite eğitiminde Amerikan sistemini takip ediyor olması. Bu yüzden tamamen gereksiz olan, genel seçmeli, bölüm dışı seçmeli gibi dersler alırsınız, 1 seneniz boş yere gider.
Avrupa'da bölüm dersleri açısından hiç eksiğiniz olmadan, hatta daha güzel hazırlanmış programlarla 3 senede bitirirsiniz aynı bölümleri; kimse de çıkıp senin eğitimin eksik diyemez. Dibimizde Avrupa varken neden Amerikan sistemini kullandığımızı iyi niyetli şekilde ben de açıklayamıyorum, eğitimde bağımsız olmayışımız dışında bir nedeni yok sanırım.
Bu lab olayını iyi hatırlattınız bu arada, bir sürü derste "lab" oluyor ve tamamen formalite genelde. Lab var diye ders ikiye katlanıyor bir ders için bir de labına geliyorsun... Mühendislik bölümlerinde lab çalışmaları gerekir falan anlarım da, bilgisayar bölümünde yazılım tarzı derslerde gerçekten çok gereksiz şeyler bunlar, hepsi online, bir internet bağlantısı bir laptopla yapılabilecek şeyler.
Benim asıl demeye çalıştığım, üniversitede 4 sene eğitim aldınız diye, 4 sene alaylı çalışmış birinden ileride olmazsanız. Hatta her durumda piyasa açısından çok geride olursunuz bence, ama işte elinizde diploma olduğu için onların önüne koyulursunuz. Derslerin adına ve içeriğine baktıpğınızda ne dediğimi anlamışsınızdır sanırım. Mesela backend konusunda çalışmak istiyorsunuz, 4 sene boyunca aldığınız belki iki veya 3 ders işinize yarar olacaktır. Mesela oyun geliştirme alanında, bu sayı 0, siber güvenlik alanında 0-2 arası, yapay zeka için matematik derslerini saymazsanız, seçmeli 2-4 arası, frontend ise 0 ...
Kimsenin yapmayacağı, compiler geliştirme, dil optimizasyonu, işletim sistemi yazımı, donanım alanları gibi şeylere kayacaksanız bu sayı artacaktır, ama o alanlara girmeyeceksiniz 99%
@Leopard76 Fizik notuna bakmazlar da, GPA düşecek, hem kredisi de çok o derslerin GPA çok fena düşer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 21 Ağustos 2024; 8:21:38 >
-
Çiçek aşısı olmuşsa o kadar da zorlanmaz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X