Şimdi Ara

Karabük Üniversitesi Genel Bilgi Konusu- İlklerin Üniversitesi (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
544
Cevap
7
Favori
28.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2. tercihime yazdım geliyorum (İngilizce Makine Mühendisliği)
  • quote:

Orijinalden alıntı: doguky

2. tercihime yazdım geliyorum (İngilizce Makine Mühendisliği)

Kardeşim öncelikle hayırlı olmasını dilerim. Herkese diyorum yine söyleyeyim puanın daha köklü yerlere yetiyorsa oralara gitmeni tavsiye ederim ya da büyükşehir (makine için konuşuyorum), herkesin başına gelir yine yazayım ilk aylar Karabük'e küfür edeceksiniz (şehire) ona göre ben uyarayım da . Puanını söylersen daha yardımcı olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasta Siempre Comandante

quote:

Orijinalden alıntı: 004

Otomotiv mühendisliği bölümü nasıl eğitimi yeterlimi daha köklü bir üniversite mi önerirsiniz

Eğitimi yeterli düzeydedir. Elbette puanınız daha köklü üniversitelere yetiyorsa (Sakarya, Bursa gibi) gitmenizi tavsiye ederim.

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Otomotiv mühendisliği bölümü nasıl eğitimi yeterlimi daha köklü bir üniversite mi önerirsiniz

Eğitimi yeterli düzeydedir. Elbette puanınız daha köklü üniversitelere yetiyorsa (Sakarya, Bursa gibi) gitmenizi tavsiye ederim.

Teşekkürler

Üniversiteleri iyi incele. Bazı üniversitelerde makine mühendisliğinde ana bilim dalı olarak Otomotivde okutulur. Buralarıda araştır derim. Zaten otomotiv mühendisleride makine mühendisi olarak gözükür resmi olarak. Ana bilim dalı olarak Otomotiv yazar.

• Hocam ben de Karabüke gelmek istiyorum (sıralamam anca yetiyo zaten) Endüstri müh düşünüyorum, 2. öğretim gelebilir, önerir misin bi de Makina yazsam zorlanır mıyım sence fiziğim çok iyi değil :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: ölüdeniz

Hocam ben de Karabüke gelmek istiyorum (sıralamam anca yetiyo zaten) Endüstri müh düşünüyorum, 2. öğretim gelebilir, önerir misin bi de Makina yazsam zorlanır mıyım sence fiziğim çok iyi değil :(

Fizik ve Matematik derslerini sevmeyen birinin makine okuması saçma. Endüstri ise daha çok sözel ağırlıklı bir bölüm. Her zaman dediğim gibi puanın daha köklü iyi üniversitelere yetiyorsa oraları yaz.
  • Ayrıca Üniversite sayfasında aday öğrenci adıyla bir sayfa açılmış. Orayıda incelemenizi tavsiye ederim. Link

Ben çok beğendim gerçekten bilgi amaçlı iyi olmuş. Bu linki detaylı incelerseniz hem istediğin bölüm hakkında hemde erasmus mevlana gibi programları hangi ülkelerle anlaşmalar olduğunu rahatça görebilirsiniz.
  • quote:

quote:

Hocam ben de Karabüke gelmek istiyorum (sıralamam anca yetiyo zaten) Endüstri müh düşünüyorum, 2. öğretim gelebilir, önerir misin bi de Makina yazsam zorlanır mıyım sence fiziğim çok iyi değil :(

Fizik ve Matematik derslerini sevmeyen birinin makine okuması saçma. Endüstri ise daha çok sözel ağırlıklı bir bölüm. Her zaman dediğim gibi puanın daha köklü iyi üniversitelere yetiyorsa oraları yaz.

anladım hocam teşekkürler
    benim sıralamamda karabük ve kütahya dumlupınar geliyor endüstri müh olarak. Sence karabük mü daha iyidir yoksa dumlupınar mı?
    Ben fizik ve matematikte lys de çok kötü net yaptım, açıkçası sevmediğimden değil ama zor geliyor. Özellikle fizik çok zor geliyor. Kimyayı seviyorum, o yüzden metalurji malzeme de düşünüyorum 2. meslek olarak KTÜ ve muğla falan da tutuyor, dediğim gibi ya Endüstri seçicem ya da metalurji malzeme. Karabük üniversitesi normal bir öğrencinin tüm gereksinimlerini karşılar mı yani olanak sağlar mı öğrenciye yurtdışı olsun, sosyal faaliyet olsun vb. bi de mühendislik eğitimi nasıldır ?

• Geçen gün televizyona iki öğrenci çıktı iyi ezberletmişlerİyice araştırıp yazın
  • quote:

quote:

quote:

anladım hocam teşekkürler
    benim sıralamamda karabük ve kütahya dumlupınar geliyor endüstri müh olarak. Sence karabük mü daha iyidir yoksa dumlupınar mı?
    Ben fizik ve matematikte lys de çok kötü net yaptım, açıkçası sevmediğimden değil ama zor geliyor. Özellikle fizik çok zor geliyor. Kimyayı seviyorum, o yüzden metalurji malzeme de düşünüyorum 2. meslek olarak KTÜ ve muğla falan da tutuyor, dediğim gibi ya Endüstri seçicem ya da metalurji malzeme. Karabük üniversitesi normal bir öğrencinin tüm gereksinimlerini karşılar mı yani olanak sağlar mı öğrenciye yurtdışı olsun, sosyal faaliyet olsun vb. bi de mühendislik eğitimi nasıldır ?

Karabük Üniversitesi gerçekten iyi bir üniversite. Bunu orada okuyorum diye demiyorum. Üniversiteye kim misafir olarak gelse emin olun benim dediğimi diyor. Özellikle yurt dışı konusunda birçok üniversiteden iyi durumda. Hatta yurt dışına en çok öğrenci gönderen okul (yüzdesel olarak yani öğrencilerin %50 si gibi), sosyal faliyet olarak eğer bir kulup kurmak istiyorsan önünü en çok açan her türlü imkanı sağlayan bir üniversite. Bir sorunun varsa direk yönetim ile iletişime geçip çözümlenmesi için yardımcı olurlar. Sırf aklımda bir soru vardı facebookta rektör yardımcısına sordum cevapladı sorumu. Bunun gibi şeyleri emin olun çoğu üniversitede bulamazsınız. Zaten öğrencilerin çoğu bundan şikayetçi diğer üniversitelerde. Bir öğrenci kulübü kurarsan sana stadyum'dan oda veriliyor. Profersörlerin bile o büyüklükte odası yok. Yani sen aktif olduğun sürece her türlü imkanı yaşayabileceğin bir üniversite. Bunu en ciddi samimiyetimle söylüyorum. Şehirde gelişiyor ama üniversitenin hızına ayak uyduramıyor. Yoksa cafeler var öğrencilerin zaman geçirebileceği var en önemlisi Safranbolu gibi yer ilçe var(Üniversiteye minibüsle 10 dakika maksimum). Daha birçok şehirde avm yokken tam 3 tane avm var.

Dumlupınar mı Karabük mü demişsin. Ben Karabük derim. Yerinde sayan ve yıllardır aynı kalan bir üniversiteden ziyade her yıl üstüne taş koyan bir üniversiteyi tercih ederim. Ayrıca rektörümüz endüstri mühendisliğinde bölüm başkanıdır. Metalurji ve malzeme konusunda ise tavsiye ettiğim iki okul var. Bir Kocaeli İkincisi ise Sakarya. Buralar gelmiyorsa başka yere gitmeni tavsiye etmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: salvoni

Geçen gün televizyona iki öğrenci çıktı iyi ezberletmişlerİyice araştırıp yazın

O öğrencilere gerçekten kıl oldum. Kardeşim sen öğrencisin, öğrenci gibi konuşman lazım. Sanki rektör ya da resmi biri çıkmış gibi konuştular. Ciddiyetde ciddiyet. Sen öğrencisin öğrenci gibi konuş değil mi? Ayrıca Hem rektörün hem de öğrenciler Karabük'te kira ve yurt problemi yok demelerine ayrıca kıl oldum. Beni çıkarsalardı herhalde üniversiteden atılırdım

Malesef o puan aralığında en iyi yer Karabük. Zaten yüksek sıralama yapan birinin Karabük'e gelmesi saçma olur. Millet Sivasa Afyon'a gideceğine Karabük'e gelsin. Cidden söylüyorum bunu. Biz biraz çok şikayet ediyoruz ama diğer üniversitelerde olmayan birçok şeye sahibiz. Çoğu üniversite hatta bunlara köklü üniversitelerde dahil( Selçuk Fırat vb) gibi bazı durumlarda gerçekten çok kötüler. Zaten her mesajımda belirtiyorum puanınız büyükşehirlere veya köklü yerlere yetiyorsa oraları yazın diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasta Siempre Comandante -- 12 Temmuz 2014; 22:12:03 >

• Ben oraya çıksaydım rektör yeminle beni okuldan atardı geçen sene son anda yer bulamasaydım o kaydını dondurup dönenlerden olacaktım keşke olsaydım da

@Hasta Siempre Comandante
  • quote:

Ben oraya çıksaydım rektör yeminle beni okuldan atardı geçen sene son anda yer bulamasaydım o kaydını dondurup dönenlerden olacaktım keşke olsaydım da

Kardeşim hazırlıkta bir arkadaşım vardı iyi sıralama yapmıştı sırf Ankara'ya yakın diye yazmıştı Karabük'ü. Bende her fırsatta bir sene daha hazırlanmasını gerektiğini söyledim tabiri caizse ikna ettim. Bıraktı okulu bir sene daha hazırlandı. Bu sene Ankara'yı tutturmuş istediği oldu yani. Bu biraz istek meselesi. Ben şayet bir sene daha sırf Kocaeli olsun Sakarya olsun diye hazırlanmam. Hazırlanırsam İstanbul ve Ankara için hazırlanırım. Çünkü malesef çoğu okul aynı hemen hemen. Şehir faktöründen dolayı puanlar sıralanıyor. Sanada tavsiyem hedefin o düzeyde ise hazırlan ama emin ol diğer yerlerde aynı. Çünkü birçok arkadaşım var diğer illerde hemen hemen aynı bizimle adamlar.

Birde insan hazırlıkta çok boş vakti oluyor. Bu sene bölümüne geçeceksin emin ol dersler fırsatın bile olmayacak bunları düşünmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasta Siempre Comandante -- 12 Temmuz 2014; 22:34:37 >

• Ben dönem arası muaf oldum hazırlandım boşuna 6 ay geriden başladım ayrıca okul puanım kırıldı ona rağmen 50k dan 70k ya düştüm büyükşehire gidecem bir sene daha hazırlanamam aşağı yukarı 6-7 tane arkadaşım var bu sene sınava tekrar hazırlanacak karabükten

• quote:

Ben dönem arası muaf oldum hazırlandım boşuna 6 ay geriden başladım ayrıca okul puanım kırıldı ona rağmen 50k dan 70k ya düştüm büyükşehire gidecem bir sene daha hazırlanamam aşağı yukarı 6-7 tane arkadaşım var bu sene sınava tekrar hazırlanacak karabükten

Kardeşim 50k yapabildiysen rahatça hazırlan derim. Hedefin İTÜ ODTÜ olsun. . Umarım başarırsın.
  • quote:

quote:

Ben dönem arası muaf oldum hazırlandım boşuna 6 ay geriden başladım ayrıca okul puanım kırıldı ona rağmen 50k dan 70k ya düştüm büyükşehire gidecem bir sene daha hazırlanamam aşağı yukarı 6-7 tane arkadaşım var bu sene sınava tekrar hazırlanacak karabükten

Kardeşim 50k yapabildiysen rahatça hazırlan derim. Hedefin İTÜ ODTÜ olsun. . Umarım başarırsın.

yaş 19 2012 mezunuyum artık başlamak lazım

• quote:

quote:

quote:

yaş 19 2012 mezunuyum artık başlamak lazım

Kardeşim yaşını sıkıntı etme. Hazırlığı verdiğini söyledin yani diğer üniversitelerde de muaf olursun olmazsa bile muafiyetini verirsin. 24 Yaşında mezun olsan çok normal emin ol İTÜ ODTÜ için değer. Kesinlikle çalış olmadı en kötü YTÜ'ye kapağı atmaya bak. Emin ol hazırlanıp odaklancağımı bilsem kesinlikle hazırlanırım. Bunu yıl kaybı olarak düşünme. Bir yıl kaybedersin ama bir ömür kazanırsın.

• Hocam bu enerji sistemleri müh. hakkında ne düşünüyosunuz ? karabükte okumya değer mi, iş imkalnarı nasıl bu konu hakkında bilginiz varmı ? puanım buraya yetıyor ancak
  • 4.sefer o sınava giremem çökerim yaptığım hataların bedeli
  • Makine Mühendisliği için tercih yapıcam yalnız ingilizce bölümün sıralaması normalden daha düşük neden acaba merak ettim ingilizce okumak daha mı kötü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.