Şimdi Ara

Karabük Üniversitesi Genel Bilgi Konusu- İlklerin Üniversitesi (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
544
Cevap
7
Favori
28.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok hocam ben karar verdim metalurjiyi gelebileceklerin en üstüne yazıcam ama şunu sorayım yine bnm sıralama 209 bin ing eğitim 215 bin türkçe 203 bin sence tutar mı? Birde ben ing. istiyorum ama şuana kadar ingilizcem 0 dı.1 sene sıkıp ingilizceyi halledebilirmiyim hocaların eğitimi buna uygun mu? Sonuçta 4 sene full ingilizce göreceğm
    Son sorum yurtlarda yeme içmede ücrete dahilmi?Bu saate cevap yazdığın için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmetcevhet

Yok hocam ben karar verdim metalurjiyi gelebileceklerin en üstüne yazıcam ama şunu sorayım yine bnm sıralama 209 bin ing eğitim 215 bin türkçe 203 bin sence tutar mı? Birde ben ing. istiyorum ama şuana kadar ingilizcem 0 dı.1 sene sıkıp ingilizceyi halledebilirmiyim hocaların eğitimi buna uygun mu? Sonuçta 4 sene full ingilizce göreceğm
    Son sorum yurtlarda yeme içmede ücrete dahilmi?Bu saate cevap yazdığın için teşekkürler.

Gelir mi gelmez mi bilmem şans işi bu. Ben girdiğim sene kesin gelmesi gereken yerler gelmemişti bana yani ne olacağı belli olmuyor. İngilizceyi halledebilirsin ama çalışman lazım. Hocalar dersi ingilizce anlatır sınavda sorular ingilizce olur ve sen ingilizce cevap vermek zorundasın. Hemen hemen tüm yurtlarda fiyata sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahildir. Hatta bazı yerlerde 3 öğün çıkar yemek. Bu arada şayet Karabük'ü kazanırsanız yurt işinizi hemen halletmeye bakın. Sonraya bırakırsanız yer bulamayabilirsiniz.

• Merhaba hocam 166 bindeki biri sizin üniversitede 189 bin diye belirtilmiş bir bölüme sizce yerleşir mi ? Garanti diyebilir miyim? Bi tırsıyorum nedense pc ingilizce iö bu arada bölüm .Yorumlarınızı bekliyorum
  • Biri bişey söylesin ya kafam acayip karışık şuan
  • hocam karabukteki yemekhane fiyatları ne kadar ?
  • @for4ever %99 gelir kardeşim.

@ferdinand3595 Yemekhane fiyatı 1.5tl kardeşim. Hem öğlen çıkar hem de akşam.
  • Hasta Siempre Comandante kullanıcısına yanıt
    hocam teşekkürler biraz rahatladım biri söyleyince daha iyi oluyo :D Şimdi ikinci öğretim olsak ders konusunda dezavantajı olur mu ? hoca yorgun modunda daha mı az ilgi gösterir
  • quote:

Orijinalden alıntı: for4ever

hocam teşekkürler biraz rahatladım biri söyleyince daha iyi oluyo :D Şimdi ikinci öğretim olsak ders konusunda dezavantajı olur mu ? hoca yorgun modunda daha mı az ilgi gösterir

Eğer %100 ingilizce bölüm gelirse harç yıllık 2200TL. Haberin olsunda. İkinci öğretimin dezavantajı sadece parasıdır. Uyku sıkıntı yok paşa paşa gidersin okuluna.
  • Harbi baktım harç parası neymiş öyle hocam . Ben daha uygun sanıyodum . Zaten yurt ev olayıda sıkıntıymış
  • Bakın arkadaşlar, 10 senedir Karabük'te yaşayan biri olarak söylüyorum. Çok mecbur kalmadıysanız gelmeyin bu şehire hayatınızı karartmayın. Gerekirse 3.seneye kalın ama imkanı olanlar hazir vaktiniz varken Karabük'ü o listeden silin.Sonra kafayı çok duvarlara vurursunuz
  • FirariAdam kullanıcısına yanıt
    19 senedir Karabükte yaşıyorum, arkadaş haklı. Fakat Safranbolu varken öğrenci için pek bi sorun olacağını zannetmiyorum.

Safranbolu'da baya gezilecek yer var ama Karabük'te çok az. Kares'te veya Onel'de takılırsınız, max 2 alışveriş merkezi var. Ha sıkılır mıyım diye sorarsan hayır derim, akşamları safranbolu çok güzel. Gece 12'de bile gezilebilecek bi şehir, hiç sıkıntısı yok eski çarşısı hep açıktır. Karabük böyle değil ama, 11'den sonra kapanır her yer. Karabük safranbolu arası 30 dakika, hatta üniversiteden 10 dakika falandır dolmuşla.
  • Şimdi bir laf vardır. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Zaten burayı yazmayı düşünen arkadaşların puanları daha iyi yerleri tutsa( Büyükşehirler, Köklü üniversitelerii oralara giderler. Sivas'a Uşak'a Bartın'a gitmekten se Karabük gerçekten çok iyi bir seçim. Biz içindeyiz beğenmiyoruz ama çevrenize bakmanızı tavsiye ederim. Millet ağzı açık izliyor üniversitenin gelişimini. Türkiye'de çoğu üniversite yerinde sayıyor. Bir amaç bir gelişim olmaksızın. Karabük Üniversitesinin 7 yılda geldiği nokta düşündürücü. Her yazımda her yerde yazdım arkadaşlar Karabük'te ev kiraları yüksek barınma sorunu var Karabük küçük şehir diye. Ama sizinde bildiğiniz üzere Karabük eski Karabük değil. Öğrencilerin şehiri geliştirdiklerine inanıyorum. Bugün birçok cafe ve öğrencilerin takılabileceği mekan mevcut. Anadolu'nun çoğu şehrinde takılacak sosyal mekan bulunamazken bizim Safranbolu gibi bir şaheserimiz var. Ben arkadaşlara şu tavsiyede bulunurum. Derim ki arkadaşlar diyorsanız ki ben hazırlanacam ilk 30 bine 40 bine giricem tamam o zaman gidip hazırlanın. Ama gidip sırf Samsun'da okuyayım yok Kocaeli'de okuyayım diye bir senenizi harcamaya değmez. Bir öğrenci özellikle mühendislik öğrencisi okulun verdiği ile kalmamalı. Ülkemizde çoğu üniversite malesef hemen hemen aynı. ODTÜ İTÜ BİLKENT BOĞAZİÇİ YTÜ. Bu listeye birkaç yer daha ekleyin diğer yerler aynı benim gözümde. Emin olun piyasada öyle görüyor. Bir insan bulunduğu üniversite ve şehirden yakınıp durmamalı. Tamam sorunlar var eyvallah ama kendini geliştirmen lazım. Artık Türkiye'de eğitim böyle. Bakın 200 binde olan kişiler mühendisliklere girebiliyor. Bunun 3-4 yıl sonrasında piyasayı düşünebiliyor musunuz? Ne kadar insanın mezun olduğunu. Bunun için kendini geliştirmeli insan. Yoksa iş bulamayabilir.

• Hasta Siempre Comandante kullanıcısına yanıt
    Hocam biz çalışalım edelim lisede zaten yattık modundayız (-m). Ama çalışırkende gezebileceğimiz sürekli takılabileceğimiz 3-5 istediğimiz tarzda mekan varmı diye soruyoruz . Bir de hocam bilgisayar mühendisliği bölüm hakkında lab sorunu ve eğitim yeteriszliği var diyene şahit oldum .Ama bir başka arkadaş bilgisayar mühendisliği bölümü çok iyii hocalar çok iyi demişti . Net bir bilgi varmı ? Çalışıp takılan biri için öncelik ders olmak şartıyla tabi sağlam bi eğitim almış olur muyuz ? Kötüleyen tipler heralde çalışmayan etmeyen tipler
  • quote:

Hocam biz çalışalım edelim lisede zaten yattık modundayız (-m). Ama çalışırkende gezebileceğimiz sürekli takılabileceğimiz 3-5 istediğimiz tarzda mekan varmı diye soruyoruz . Bir de hocam bilgisayar mühendisliği bölüm hakkında lab sorunu ve eğitim yeteriszliği var diyene şahit oldum .Ama bir başka arkadaş bilgisayar mühendisliği bölümü çok iyii hocalar çok iyi demişti . Net bir bilgi varmı ? Çalışıp takılan biri için öncelik ders olmak şartıyla tabi sağlam bi eğitim almış olur muyuz ? Kötüleyen tipler heralde çalışmayan etmeyen tipler

Bilgisayar lab konusunda bir sıkıntısı görmedim ve duymadım. Okulda birçok bilgisayar lab mevcut ve bazılarıda normal öğrencilerin kullanımına veriliyor laptopu olmayanlar için. Eğer normal öğrenciye verebiliyorsan bölüm öğrencilerinin bu konuda sıkıntısı yok demektir. Bu sene arkadaşlarımdan duyduklarım hocaların %30 ingilizce okuyanları zorladıkları %100 ise kolaylık sağladıkları yönünde. Bölümde hem yabancı hemde türk hocalar mevcut. Bildiğin üzere bilgisayar mühendisliğinde kendini geliştirmek mesele. Türkiye'de birçok bilgisayar mühendisliği bölümünün müfredatı hemen hemen aynıdır. İş öğrencide bitiyor. Okul sana 1 veriyorsa sen onu 5 yapacaksın. Programlara dilleri öğreneceksin kovalayacaksın tabiri caizse. Bizim üst sınıflar bir bilgisayar hocasından rica ettiler bize c++ öğretir misiniz diye hoca onlara boş zamanlarında öğretti. Öğrenciler çabası sonucunda oldu. Bu okulda Tübitak da dereceye giren adam da var ""yea karabük çok sıkıcı diyende" Karabük'de arkadaşlarında takılabileceğin bir düzine mekan var. Hem 100.Yıl'da hem Safranbolu'da hem Merkez'de. Yerinizde saymayın çabalayın. Bizim üniversitenin öğrencileri özellikle Tıp ve Raylı Sistemler öğrencileri firmalara ne cambazlıklar yapıyor bir laboratuvar veya staj imkanı kapmak için. Bu işler çabayla olur. Yoksa sen ha gitmişsin Kocaeli'ye fark etmez.

• @for4ever Bence imkanın varsa bir sene daha kal.

@avatar78 Yok hocam nereye 11 ya ramazanda bile ölü şehir bir hareket yok. Az da olsa 200 evler tarafına gelmiş bir nebze. Burayı yazacak arkadaşların yerine olsam sınava gerekirse 3.kez girerdim.
  • Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum

@FirariAdam
  • FirariAdam kullanıcısına yanıt
    Neden böyle bi kanıdasın ? Eğitim olarak bi eksiğinden dolayımı şehir sıkıcı geldiğinden mi ?
  • quote:

Neden böyle bi kanıdasın ? Eğitim olarak bi eksiğinden dolayımı şehir sıkıcı geldiğinden mi ?

Hemen yan tarafımdaki bir abim karabük üni bilg müh. okuyo o anlatıyor çok pişman. Eğitim rezalet diyor.Şehir sıkıcılıktan da öte çok sıkıcı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FirariAdam -- 14 Temmuz 2014; 21:43:52 >
  • Olumsuz görüş yazanlar kafalarına göre yazmıyor tecrübelerinden dolayı yazıyor belki seneye başka bir konuda sizde böyle yazacaksınız ön yargıyla yaklaşmayın iyice araştırın hatta yakınsa gidin görün
  • Şehrin ölü olduğu doğru ama dediğim gibi Safranbolu'yu unutmamak lazım, gezme açısından iyi.

Öbür yandan ben de Karabük'te asla okumazdım tabi, kötünün iyilerini söylüyorum işte.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.