Şimdi Ara

Karabük Üniversitesi Genel Bilgi Konusu- İlklerin Üniversitesi (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
544
Cevap
7
Favori
28.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes görüşünü yazmış bende yazayım. Büyükşehirler hariç tüm Türkiye'de durum böyle. Hatta öyle iller var ki hayat sadece 1 cadde üzerinden. Zaten size puanınız yeterse büyükşehirleri yazmanızı önermiştim. O puana o üniversite. Burada İzmir'e Eskişehir'e giden adamlara engel olmuyoruz. Hatta bir arkadaşın puanı Sakarya ve Gaziantep'e yetiyordu Karabük'ü öne yazacaktı çok ısrar ettim ona Sakarya ve Gaziantep'i öne alması için. Karabük eğer güzel bir arkadaş ortamı kurarsanız sıkıcı geçmez. Şu an şikayetçi olan birçok arkadaş emin olun hazırlıktadır. Çünkü hazırlık döneminde hem ailenizden ayrılıyorsunuz hem fazla ders yoğunluğu yok öğrenciler rahat. Emin olun bölüme geçin boş vaktiniz olmayacak adam akıllı zaten. Ben arkadaşlarımla akşamları yürüyorum gidiyoruz bir cafeye oturuyoruz gülüyoruz eğleniyoruz. Bazı zamanlar araba kiralayıp komşu illere gidiyoruz. Etkinliklere katılıyoruz. Eğleniyoruz yani. Ankara'da okuyan arkadaşlarınız var mıdır bilmem ama onlar bile küfreder Ankara'ya. Ya da gidin YTÜ'de okuyan öğrencilere bakın hepsi küfreder Davutpaşa Kampüsü'ne. Yani insanları memnun etmek gerçekten imkansız. Ben hep şunu dedim. Uşak'a gideceğinize Maraş'a gideceğinize Bartın'a gideceğinize yani yerinde sayan bir amacı olmayan bir ideali olmayan üniversitelere gideceğinize Karabük Üniversite'si gerçekten bulunmaz nimet. Okul 7 yılda ne hale geldi. Halen gelişmesi devam ediyor. Birçok insan takdir ediyor bu başarıyı başbakan dahil. Şayet hedefiniz İTÜ ODTÜ ise bir sene daha hazırlanın. Ama sırf eskişehir olsun izmir olsun diye bir sene hazırlanmak saçma ben hep bunu dedim. Oralara gideceksiniz Dokuz Eylül'ün kampüsü dandik Osmangazi güzel değil diye yakınacaksınız. Bu moddan çıkın. Zaman hızlı geçiyor. Üniversite yıllarınızı verimli geçirin. Kendinizi geliştirin. Birçok üniversite mezunu olacak. Eskiden millet 100bin sıralamayla açıkta kalırdı. Şimdi 300 bindeki kişi bile 4 yıllığa rahat giriyor. Yani artık rakibiniz çok. İstanbul'da her mahalleye özel üniversite açılmaya başladı. Bu kadar kişinin arasından sıyrılmak istiyorsanız kendini geliştirmeniz lazım. Eskişehir'e gitmeniz İzmir'e gitmeniz sizi bu durumdan kurtarmaz. İngilizce mi biliyorsun yetinme İkinci bir dil daha öğren. C++ mı biliyorsun bir tane daha programlama dili öğren. Autocad Solid mi biliyorsun Catia'yı öğren. Ancak böyle sıyrılırsınız rakiplerinizden. Size verebileceğim tüm tavsiyeler bunlar.

Fırat Üniversitesinde geçme notunu 50 den 60'a çıkardılar. Öğrenciler ve Öğretmenler bunu bütlerden sonra öğrendi. Skandala bak. Türkiye'de çoğu üniversite öğrencisini takmaz ilgilenmez. Karabük'te bir projen olsun bir sorunun olsun ister internetten ister birebir gidin söyleyin emin olun ilgilenirler. Kaç tane hocam projeniz varsa gelin diye söyledi. Bunu bazı üniversiteler hariç bulamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasta Siempre Comandante -- 15 Temmuz 2014; 0:04:36 >

• Hasta Siempre Comandante kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim.Bölümün ingilizce olması ilgimi çekiyor sonuçta diploma farkı var bence ne kadar millet iplemesede .Ben derslere çalışır hocalarla sürekli iletişim halinde olup mesela hocam boş zamanlarınızda şunuda öğretirmisiniz diye söyleyecek biriyim .Hocalar böyle bir durumda ilgilenir mi ? Yoksa ben derse gelirim beni bağlamaz modunda mıdır ? Mesela derslerden başka hocam şu programlama dilinide öğretirmisiniz gibi bişeyle yanlarına gitsek :D Çünkü ben adam akıllı çalışıp ilerlemek istiyorum bu konuda :D
  • arkadaşlar bende tercihlere karabük bilgisayar müh. yazdım %80 orası gelecek.Çevre-şehir ve konaklama-yurtlar hakkında bilgi verebilirmisiniz?Sizce karabük bilg. müh'mü yoksa kütahya dumlupınar bilg. müh mü?
  • ingilizcemi tercih ettin sende usta ?
  • Benim sıralamam 147k , İngilizce Makine 140k ile alıyor girebilir miyim acaba ? İkinci ogretim e kalırsam da düzce üniversitesiyle karabük arasında kaldım hangisini öne yazmaliyim ? :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: for4ever

ingilizcemi tercih ettin sende usta ?

evet ilk sıralara ingilizce yazdım, hemen altınada türkçe olanı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mufche

Benim sıralamam 147k , İngilizce Makine 140k ile alıyor girebilir miyim acaba ? İkinci ogretim e kalırsam da düzce üniversitesiyle karabük arasında kaldım hangisini öne yazmaliyim ? :)

ondan önceki sene 123 bin ile kapatmıştı her sene epey düşüyor. düzceyi öne yaz bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: salvoni

quote:

Orijinalden alıntı: Mufche

Benim sıralamam 147k , İngilizce Makine 140k ile alıyor girebilir miyim acaba ? İkinci ogretim e kalırsam da düzce üniversitesiyle karabük arasında kaldım hangisini öne yazmaliyim ? :)

ondan önceki sene 123 bin ile kapatmıştı her sene epey düşüyor. düzceyi öne yaz bence

Teşekkür ederim . Bilgisayar Mühendisliği daha cok istiyorum ama makineyi de bilgisayarida yazıcaz artik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün adam akıllı giremedim bazı arkadaşlar yazmış kusuruma bakmasınlar. Şimdi arkadaşlar Karabük'ün malesef en büyük sıkıntısı ev kiraları. Bu durum yeni üniversite açılan illerin çoğunda mevcut. Tunceli, Düzce gibi illerde malesef durum böyle. Nedeni ise bu illerde yeteri kadar konut olmaması ve TOKİ'nin bu şehirlere adam akıllı girmemesi. Kocaeli'de TOKİ birçok bina yaptı bu sayede ev kiraları düştü. Ne alakası var derseniz az olan şey pahalıdır ticaretin kanunu. Kiralanacak ev sayısı az ise kıymetlidir. Yani bu sorunlar sadece Karabük'te değil çoğu ilde mevcut. Yurt fiyatlarıda aynı şekilde. Dönem arası Erciyes Üniversitesine geçiş hakkı kazandım normalde devlet yurdunda kalıyorum ama bildiğiniz üzere cemaatden çıkan öğrencileri devlet yurtlarına doldurunca yer kalmadı haliyle. Bende geçiçi bir yurt arayışına girdim Kayseri'de. Emin olun fiyatları hemen hemen aynıydı. Barınmayı halledemeyince gidemedim. Size tavsiyem eğer ekonomik düşünecekseniz Büyükşehirlere yönelin. Ama zaten çoğunuzun puanı oralara yetseydi burada bana Karabük'ü sormazdınız. Yani Karabük'ü kıyaslayacağınız yerler o puan aralığındaki yerlerdir. Ben Karabük'ü Kütahya Afyon Bartın Düzce gibi yerlere tercih ederim. Hem şehir olarak hem de üniversite olarak. Dediğim gibi tercihlerin bitmesine az kaldı. İyi araştırın. İyi dediğiniz çoğu üniversitedeki akademik personel sayısına bakın. O köklü dediğiniz yerlerde hoca sayısı bir elin parmağını geçmezken Karabük Makinede 30 Tane hoca var ve bu durum çoğu bölüm için geçerli( Yeni açılan bölümler daha tam oturmamış olabilir). Size bir abi tavsiyesi şehir için üniversite okumayın. Çok kral bir yerde üniversite okumak istiyorsanız o zaman İstanbul'da özel güvenlik yazın. Çok kral geçsin üniversite hayatı( Burada şöyle bir aldanma oluyor, İstanbul pahalı bir şehir yani adam akıllı bir paranız yoksa zaten adam akıllı dışarı çıkamayacaksınız. Ama bu durum tabiki İstanbul'u kötü yapmaz). Emin olun sorunlar her üniversite'de mevcut. Gidin İstanbul üniversitesinin avcılar kampüsünde okuyan bir öğrenci çok söver kampüse, yada ytü'de okuyan bir öğrenci çok söver davutpaşa'ya, dokuz eylüldekiler hep erkek var derler üniversitemizde, iyte'De okuyan adam der üniversite dağ başında, böyle çok örnek verebilirim size. Yani büyük üniversiteler hariç onlarında vardır elbet ama sorunsuz üniversite yok. Karabük amenna küçük bir kent kira sorunu var ama en azından Safranbolusu var. En azından herkesin hayran kaldığı bir üniversite var. Hiç duydunuz mu Amasya üniversitesini yada Gaziosmanpaşa üniversitesini. Buralarda yeni açıldı adını duyan ne yaptığını bilen var mı? Azdır eminim. Karabük üniversitesi karabük şehrine rağmen birçok kişi tarafından bilinir oldu başbakan dahil. Kime sorarsanız ilklerin üniversitesi olduğunu ve büyük gelişim gösterdiğini söyler. Ben bu üniversitenin 5 yıl içinde Kocaeli , Sakarya gibi okullarla aynı seviyeye geleceğini inanıyorum. Bu süre zarfında zaten şehir adam akıllı olacak ve kira sorunu çözülmüş olacaktır. Uzun yazdım kusura bakmayın ama ben olaya böyle bakıyorum. Son olarak Tercihlerinizde başarılar diliyorum umarım hakkınızda hayırlısı olur. Teşekkürler

• Kimler Karabük'ü yazdı bakalım.
  • Kayıt günü sakın heyecana kapılmayın şehre alışırsınız bir müddet sonra kalacak yer işini önceden halledin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasta Siempre Comandante

Kimler Karabük'ü yazdı bakalım.

Büyük ihtimal geliyorum.
  • Ben yazdım büyük ihtimal Karabük gelicek zaten . Kayıt günü heyecana kapılmayın derken ? İyi anlamdamı kötü anlamda mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasta Siempre Comandante

Kimler Karabük'ü yazdı bakalım.

(Bkz:Ben) (Bkz:İngilizce Makine Mühendisliği)
  • quote:

Ben yazdım büyük ihtimal Karabük gelicek zaten . Kayıt günü heyecana kapılmayın derken ? İyi anlamdamı kötü anlamda mı ?

Kötü anlamda büyük şehirlerden gelenler biraz afallanacak
  • İstanbuldan geliyorum ve kimle konuştuysam kötülüyor .Arkadaş ortamı kurulduktan sonra eğlenebileceğimiz yer yok mu yahu
  • quote:

İstanbuldan geliyorum ve kimle konuştuysam kötülüyor .Arkadaş ortamı kurulduktan sonra eğlenebileceğimiz yer yok mu yahu

Okulun aşağısında Altınkalem yurdu var bir müddet herkes onun altındaki kafe de takılır hatta ilk dönem diyelim ikinci dönem ortamı kurduktan sonra çevre illeri gezersiniz safranbolu da daha iyi yerler var merkez kısmında pek eğlence bulamazsın.100.yıl ve safranbolu civarında takılırsınız zaten gece 1 e 2 ye kadar açık yer bulursun 100.yıl da.Ben geçen sene otobüse binmeden önce İstiklal caddesinde arkadaşla dolaşıyorduk 10 saat sonra ise Karabük merkezde aynısını yaparsan farkı görürsün

• İstanbul'dan il dışına giden çoğu kişi zaten sıkıntı çeker. Ha Karabük olsun ha Samsun olsun. Çünkü İstanbul bir dünya şehiri. İlk birkaç ay sıkıntı çekersiniz ama arkadaş çevrenizi oluşturun rahat edersiniz. Hazırlık okurken bol bol gezin boş vaktiniz var bölüme geçince adam akıllı boş vaktiniz olmayacak zaten. Hakkınızda hayırlı uğurlu olması dileğiyle. Ayrıca facebook'da ibrahim kadı diye yazın kendisi bizim rektör yardımcısıdır. Onun videoları var oryantasyon üniversite hakkında bilgi verdiği izlemenizi tavsiye ederim.
  • Çok teşekkürler. Pozitif yönlerini söylemeniz rahatlatıyo biraz
  • quote:

Çok teşekkürler. Pozitif yönlerini söylemeniz rahatlatıyo biraz

Kardeşim şimdi benim birçok üniversiteden arkadaşım var. Tunceli Üniversitesinde okuyanda var İstanbul Üniversitesi, İstanbul Gelişim, Sakarya, Kocaeli, Konya, Kütahya daha artırabilirim sayısı. Buranın öğrencileriyle konuştuğumda üniversitelerinin pek bir amacı olmadığını yıllardır birşey değişmediğini anlattılar ve gözlemledim. Şehir olarakda emin ol hepsi ders çalışmaktan evde pinekliyorlar arada bir dışarı çıkabiliyorlar. Ben üniversiteme bakıyorum ve cidden gurur duyuyorum. Bu kadar atılımcı, gelişimci çok nadir üniversite var. Her zaman gelişim gelişim. Farklıyız bir kere. Emin olun birçok kişi imreniyor bu duruma. Tamam aga şehir kötü amenna ama daha beter yerleri gördüm ben. Karabük öğrencilerin gelmesiyle çehresi çok değişti. Eskiden millet takılacak mekan sıkıntısı çekerken birçok cafe açıldı. Bu birazda beklenti meselesi. Eğer sen İstanbul'da Beşiktaş'da oturuyorsan entelsen çok sosyal birisiysen büyükşehirsiz yapamazsan sana üç seçenek var. Ya adam akıllı çalışacaksın ÖSS'Ye ve İstanbul İzmir gibi yerlere yerleşeceksin ya baba parasına güvenip İstanbul'da dershaneden bozma bir üniversiteye gideceksin( İyi yerlerin puanı yüksek) ya da İstanbul'da iki yıllık özel güvenlik bölümü okuyacaksın. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Kalbiniz kırılmasın ama yaptığınız puanlar belli arkadaşlar. Eskiden 100bindeki adamlar boş kalırdı yerleşemezdi. Şimdi 200-300binlerde inşaat makine gibi bölümler geliyor. Eğer o puanı yaptıysan süper über bir şehir beklemeyeceksin. Hem %100 ingilizce eğitim olsun hem güzel bir bölüm olsun hem de şehir süper olsun. Zaten karabük süper bir şehir olsa gelemezsiniz ki. Şehirin kötü olması sayesinde puanınız yetiyor. Şehir süper olsaydı 40-50 bin aralığında alırdı en kötü bölüm bile. Kazanırsanız beklentinizi büyük tutmayın. Üniversite sizi tatmin edecektir. Çünkü türkiye'de hala kampüsü olmayıp dershaneden bozma olan birçok üniversite var. Şehir sıkıntı burada da beklentinizi büyütmeyin kötünün iyisidir Karabük. Ülkemizde malesef üniversite yerine şehir tercihi yapıldığından bazı üniversiteler hak ettikleri yerde olamıyor. Hayatınızda başarılar dilerim.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.