Şimdi Ara

Karabük Üniversitesi Genel Bilgi Konusu- İlklerin Üniversitesi (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
544
Cevap
7
Favori
28.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ferdinand3595

karabuk üniv. mekatronik muh. kazandım şey sorucaktım şehirde fitness merkezi vardır umarım ?

Hayırlı olsun var kardeşim merak etmeyin aradığınız çoğu şey var.
  • O değilde hocam tıp mühendisliği nedir Allah aşkına?Bildiğin biyomedikal mühendisliği işte be adam!Ya da Sultan Abdulhamit'e doktora vermeler felan. Üniversitenin gelişimi felan tamam da bu popülist tavırları beni deli ediyor.

Neyse kazananlara hayırlı olması dileğimle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmrxa -- 23 Temmuz 2014; 22:04:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: realmrxa

O değilde hocam tıp mühendisliği nedir Allah aşkına?Bildiğin biyomedikal mühendisliği işte be adam!Ya da Sultan Abdulhamit'e doktora vermeler felan. Üniversitenin gelişimi felan tamam da bu popülist tavırları beni deli ediyor.

Hocam siz Çukurova'da okuyorsunuz. Üniversiteniz ve şehriniz tanınır. Bizim üniversite hem yeni hemde şehir sıkıntı. Bir şekilde reklam yapılması lazım. Tıp mühendisliği cidden farklı ve iyi bir bölüm hocam. Bizzat hocam bölüm başkan yardımcısı emin olun biyomedikalden daha iyi ve zor bir bölüm. Zaten bölüm mühendislik fakültesinde değil tıp fakültesinde açılacaktı ama yök izin vermedi. Bölüm başkanı cerrah tıp ile içli dışlı bir bölüm anlayacağınız. Zaten puanlarına bakın 430 puan yapmış kişiler bile girmiş bölüme. Hocam bizim üniversite biraz farklı. Adını bu gibi yeniliklerle duyurmaya çalışıyor. Misal örnek vereyim. Bildiğiniz üzere ay yıldızlı stad yapıldı. Rektör hilal kısmını çardaklardan yerleştirmiş 81 tane ve 81 ili temsil ediyor. Her çardakda bir memleketi temsil ediyor ve üstünde o ilin ismi yazıyor. İşte gereksiz diyebilirsiniz ama adam bunlarla farklılık yaratmaya çalışıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasta Siempre Comandante

quote:

O değilde hocam tıp mühendisliği nedir Allah aşkına?Bildiğin biyomedikal mühendisliği işte be adam!Ya da Sultan Abdulhamit'e doktora vermeler felan. Üniversitenin gelişimi felan tamam da bu popülist tavırları beni deli ediyor.

Hocam siz Çukurova'da okuyorsunuz. Üniversiteniz ve şehriniz tanınır. Bizim üniversite hem yeni hemde şehir sıkıntı. Bir şekilde reklam yapılması lazım. Tıp mühendisliği cidden farklı ve iyi bir bölüm hocam. Bizzat hocam bölüm başkan yardımcısı emin olun biyomedikalden daha iyi ve zor bir bölüm. Zaten bölüm mühendislik fakültesinde değil tıp fakültesinde açılacaktı ama yök izin vermedi. Bölüm başkanı cerrah tıp ile içli dışlı bir bölüm anlayacağınız. Zaten puanlarına bakın 430 puan yapmış kişiler bile girmiş bölüme. Hocam bizim üniversite biraz farklı. Adını bu gibi yeniliklerle duyurmaya çalışıyor. Misal örnek vereyim. Bildiğiniz üzere ay yıldızlı stad yapıldı. Rektör hilal kısmını çardaklardan yerleştirmiş 81 tane ve 81 ili temsil ediyor. Her çardakda bir memleketi temsil ediyor ve üstünde o ilin ismi yazıyor. İşte gereksiz diyebilirsiniz ama adam bunlarla farklılık yaratmaya çalışıyor

Hayır yani rektör hangi psikolojiyle bunu yapıyor bilemiyorum.

Mesela ay yıldızlı ilk stadyum yapmak diye bir başarı olamaz ki.Şekil sonuçta.

Yapılmayan bir çok şekil var.

Yarın koç başı şeklinde fışkiye yaparsın,öteki gün hamın göbeği şeklinde bank,ötesi gün beş ayaklı eşek heykeli yaparsın

• quote:

quote:

quote:

Yarın koç başı şeklinde fışkiye yaparsın,öteki gün hamın göbeği şeklinde bank,ötesi gün beş ayaklı eşek heykeli yaparsın

Hocam bir tabir vardır ya tribüne oynamak diye. Maksat dikkat çekmek insanlar nasıl Çukurova diyince akıllarına üniversite geliyorsa Karabük Üniversitesinin reklamını yapmak. Bunda da basarili olduğunu düşünüyorum artik çoğu kişi bilir oldu bizim üniversiteyi. Misal Amasya Üniversitesi var ama millet bilmez. Şöyle birşey de var üniversiteye hem Kardemir hem hükümet bakıyor. Biz hatta arkadaşlarla üçüncü öğretim gece 12 sen sabah 6 ya kadar eğitim sadece karabük üniversitesinde diyerek tiye alırdik. O derece yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam bir tabir vardır ya tribüne oynamak diye. Maksat dikkat çekmek insanlar nasıl Çukurova diyince akıllarına üniversite geliyorsa Karabük Üniversitesinin reklamını yapmak. Bunda da basarili olduğunu düşünüyorum artik çoğu kişi bilir oldu bizim üniversiteyi. Misal Amasya Üniversitesi var ama millet bilmez. Şöyle birşey de var üniversiteye hem Kardemir hem hükümet bakıyor. Biz hatta arkadaşlarla üçüncü öğretim gece 12 sen sabah 6 ya kadar eğitim sadece karabük üniversitesinde diyerek tiye alırdik. O derece yani

Bu fikri söyleyin bak.Rektör ciddiye alıp yapabilir.

• Geçen sene hazırlıktım 2. dönem sınavı verdim dondurdum muaf oldum. 1. dönem haftada 3 gün kaldığım özel yurttaki arkadaşlarla halı saha yapıyorduk. Gayet de güzeldi tek eğlencem olmasına rağmen
  • Makine Mühendisliği ikinci öğretim kazandım sınıf arkadaşım da aynı yeri kazandı iki kişilik yurt fiyatları ne kadar adam başı?

• Metalurji malzeme mühendisliği(İngilizce).Hayırlı olur inşallah hocam bu kyk yurduna başvuru ne zmn biliyormusunuz.
  • Bilgisayar Mühendisliği İ.Ö İng. kazandım hayırlısı olsun artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmetcevhet

Metalurji malzeme mühendisliği(İngilizce).Hayırlı olur inşallah hocam bu kyk yurduna başvuru ne zmn biliyormusunuz.

Yakın zamanda açıklanır. Metalurji Malzemeye bilerek mi geldin? En ufak bir bilgin var mı
  • Evet.Bilerek geldim neden?Araştırdım baya.
  • Kardeşlerim herkese hayırlı olsun. Teknoloji fakültesi : Enerji sistemleri mühendisliği kazandım. Birkaç sorum olacak. Teknoloji fakültesinin yerleşkesi nerede kampüs içindemi şehir içinde başka bir alandamı ? Birde üniversitede ders görürken lise ayarındamı oluyo yani tek sınıfta duruyosun hocalarmı gelip gidiyo yoksa her ders için farklı sınıfmı var ? Şimdilik sorularım bunlar.

Yorumları okurken fitness salonunun mevcut olduğunu öğrenmem beni sevindirdi.
  • bu şehirde sıkıntı çekebileceğiniz bir başka konu ise ev. evler ucuz değil yurtlarda öyle. o yüzden sıkı dostluklar kurun ve 3 4 kişi çıkın eve. altından kalkamayabilirsiniz
  • karabükte makine mühendisliği (%30 ing ) kazandım . Bölüm hakkında bildiklerinizi , hoca-öğrenci ilişkileri , hazırlık sınıfı (zorluk ve geçme koşulları) , ev ve yurt masrafları, üniversiteden merkeze ulaşım zorluğu hakkında bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Ayrıca bu bölümde hazırlık sınıfı okumak mantıklı mı yoksa %30 ing olan bölümde hazırlık sınıfına gerek yok mu ?
  • Kazanan arkadaşlara öncelikle hayırlı olsun. İlk işiniz barınacak yeri ayarlayın ilerde mağdur olmayın. Önceki mesajlarımda belirttiğim gibi ev kiraları ve yurt ücretleri yüksek. Çoğu arkadaş soruyor fitness var arkadaşlar rahat olun o konuda tamam karabük küçük ama o kadarda değil. Kampüs tek. Demir Çelik Kampüsü. Tıp ile güzel sanatlar kampüs dışında.
  • quote:

Kazanan arkadaşlara öncelikle hayırlı olsun. İlk işiniz barınacak yeri ayarlayın ilerde mağdur olmayın. Önceki mesajlarımda belirttiğim gibi ev kiraları ve yurt ücretleri yüksek. Çoğu arkadaş soruyor fitness var arkadaşlar rahat olun o konuda tamam karabük küçük ama o kadarda değil. Kampüs tek. Demir Çelik Kampüsü. Tıp ile güzel sanatlar kampüs dışında.

Öncelikle eyvallah Yurt fiyatları derken siz önceki mesajlarda 300 demişsiniz ben de bi arkadaşımla beraber geliyorum iki kişilik odalar ne kadar hala aynı fiyat mı

• quote:

Orijinalden alıntı: pasalarinpasasi

quote:

Kazanan arkadaşlara öncelikle hayırlı olsun. İlk işiniz barınacak yeri ayarlayın ilerde mağdur olmayın. Önceki mesajlarımda belirttiğim gibi ev kiraları ve yurt ücretleri yüksek. Çoğu arkadaş soruyor fitness var arkadaşlar rahat olun o konuda tamam karabük küçük ama o kadarda değil. Kampüs tek. Demir Çelik Kampüsü. Tıp ile güzel sanatlar kampüs dışında.

Öncelikle eyvallah Yurt fiyatları derken siz önceki mesajlarda 300 demişsiniz ben de bi arkadaşımla beraber geliyorum iki kişilik odalar ne kadar hala aynı fiyat mı

300 Bu sene imkansız. Ancak cemaat yurtları. 2 kişilikler pahalıdır kardeşim. Bir arkadaş aramış bana mesaj attı çok uçmuş malesef yurt fiyatları. Şerefsizler varya Bu Karabük üniversitesinin puanı düşükse tek sebebi bu şerefsizlerdir. Arkadaşlar malesef yeni açılan üniversitelerin hepsinde bu sorun var birde üniversitenin inanılmaz büyümesi daha kötü yapıyor bu durumu.

Bir arkadaştan okumanızı tavsiye ederim bende katılıyorum bu arkadaşa.

Bir son sınıf öğrencisinin gözünden Karabük
    Her yıl sonuçların açıklanmasından sonra bu veya diğer sayfalarda bir takipçi artışı olur. Bu artışın sebepleri, yazın bunalmış arkadaşların vakit geçirecek birşeyler araması veya kazanan kız öğrencilere yardım etme çabalarıdır. Tabi ki gerçekten yardımcı olma amaçlı arkadaşlarda var haklarını yemeyelim. Ben neden bu yazıyı yazıyorum ? Geçmiş senelerede çokça karşılaştığımız bir sıkıntıdan dolayı. Üniversiteyi kazanan bazı arkadaşlar sayfalardaki kötüleyici, moral bozucu, hevesi kursaklarında bırakıcı yorumlardan dolayı kayıt yaptırmaya bile gelmedi. Yorumlara baktığım zaman, geleli 1 sene olmuş engin bilgili arkadaşlar yeni kazanan arkadaşların başına prof. kesiliyor kötülüyorda kötülüyor. Karabük küçük şehirdir arkadaşlar ama parası çok olan için. Sanmıyorum herkese ailesi 5 bin 6 bin lira harçlık yollasın, şehir küçük gelsin. Her ayın 6 sı gecesi Bankamatik kuyruğundaki yüzlerce insanı görüyoruz. Niye bekliyorlar bitiremedikleri paralarını hesaplarına yatırmak için mi?. Karabük’ün sıkıntısı yok mu? Tabi ki var. Savaştan kalma dolmuşlara business fiyatlarla biniyoruz. Yurtlara, evlere değerlerini aşan kiralar ödüyoruz. Uygun fiyata oturan arkadaşlar var ama çok azlar. Karabük esnafına halkına bazen diyecek söz bulamıyoruz. Bazı insanların yaptığı görmemişlik Karabük halkının tamamına mal ediliyor buda yanlış tabi. Buraya 4 sene önce geldim ne yol ne köprü nede başka bir şey vardı. Okulun karşısında göreceğiniz Kapalı havuz hariç . O hep orada duruyor. Şunu çok duyarsınız. “ 4 sene önce bura da kira istemiyorlardı yakıt parasını ver otur diyorlardı.” Evet doğru maalesef doğru. Şehrin sorunları olur arkadaşlar her şehrin sorun vardır. Kiraların yüksek olma sebebi öğrenci sayısı ile ev ve yurtların orantılı olmamasıdır. Büyük şehirlerden gelen arkadaşların alışamamalarını anlarım. Ama alışacaksınız merak etmeyin. Çok güzel dostluklarınız olacak belki bir arkadaş gurubunuz. Kızlar ilk sene aile baskısından kurtulmanın verdiği heyecanla nam yapacaklardır. Aile baskısı görmeyen ve kendini bilen kızlar zaten kendini belli eder. İlk sene standart kıyafet giyen kızların sonraki yıllarda defileye gider gibi topuklularla tak tak yürüdüğünü göreceksiniz. Üniversitede zaman geçerken değişimleri fark ediyorsunuz haliyle. Gece hayatı çok iyi değil, ama standart. Birkaç tane alkollü güzel mekan var arada gidersiniz. Kafe çok fazla var bir tanesinde devamlı takılırsınız. Asosyal arkadaşlar zaten sıkıntı yaşamaz ver eline laptopu. Gezmeyi seven eğlenmeyi seven arkadaşlar için yapacak çok şey var. Karabük te olmuyor demeyin siz yapamıyorsunuz. Öğrenci için Karabük 100. Yıl ve Safranbolu’dur. Üniversite hayatını yaşamak için gelen öğrenci için Karabük, Bartın’dır, Amasra’dır, Bolu’ dur. Kayak yapmak için Ilgaz’dır. Yüzmek için İnkumu’dur. Bunları yapan bir insan Karabük’ü kötüleyemez. Şehir ve eksiklerinden bahsettim. Eğitim olarak üniversite nasıl? Bu konuda sadece kendi bölümümü anlatabilirim. Elektrik elektronik mühendisliği. Eğitim hemen hemen her üniversitede aynıdır. Hocalar farklıdır. Lab lar ve imkanlar farklıdır. Hocalarımız sağlam tabi birkaç tanesini hariç tutuyorum. Lablarımız yeterli ancak brainstorm yapmacayaksınız. Sadece standart projeler. Puanın düşük olmasını kafanıza takmayın herşey sizin elinizde ve şunuda unutmayın ODTU İTÜ YTÜ gibi üniversitelere girmedikten sonra diğer üniversitelerin birbirinden pek bi farkı yok. Güzel bir üniversite hayatınız olacak söylenenlere kulak asmayın. Onlar asosyaldir. Ayrıca şunuda unutmayın. Üniversitedeki öğrencilerin %70 i şu an Karabük’ü özlüyor. Ortamlarını, arkadaşlarını özlüyor. Kazanan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Unutmayın herşey sizin elinizde. Çoğu şehirden çoğu üniversiteden daha iyi bir öğrenci şehrine geliyorsunuz. İYİ TATİLLER

• Hasta Siempre Comandante kullanıcısına yanıt
    Ben zaten sosyal hayata yapılan yorumları dikkate almıyorum insan olduktan arkadaş olduktan sonra her yer güzel her yerde eğlenilebilinir. Bayramda Karabük'e gidicem üniversiteye ve yurtlara vs. Bakmak için önereceğiniz bişey var mı hazır gitmişken erkenden şunları da yap dediğiniz

• Kyk yurtları kaç tane ve kampüse uzak mı ? Uzaksa ulaşım sorunu varmı ? Uzak kyk yurdunu seçmeme gibi bi durum var mı? Ben ikinci öğretimim mesela çıkışlarda dolmuş sıkıntısı olur mu ? Birde kyk yurtları açıklanıncaya kdr özel yurtlar dolar mı ? Çok soru sordum kusura bakmayın ama hiç bir bilgim yok cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.