Şimdi Ara

Karabük Üniversitesi Genel Bilgi Konusu- İlklerin Üniversitesi (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
544
Cevap
7
Favori
28.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçmiş olsun şimdiden yeni arkadaslara.Hazırlığı mutlaka geçmeye bakın.Yoksa bir sene avera avera gezersiniz.İlkokul 4 düzeyinde ingilizce eğitimi veriyorlar.iyiki geçmişim.geçmesem kafayı yerdim herhalde. am is are falan filan hiç cekemezdim.
  • ingilizce hazırlık hocaları akademisyen değil. hazırlık adeta bi nazi kampı. Adam ilköğretim okulunda ingilizce öğretmeni gelip dersinize giriyor düşünün. tam anlamı ile rezillik.
  • OF OF. her kafadan farklı ses çıkıyor.Ben ful ing. eğitim göreceğim.İngilizcemde çok iyi değil nolacak hazırlıkta öğrenemicem mi?İngilizce
  • Metalurji malzeme biraz zordur. O yüzden söylüyorum, hafife alma asla
  • :) Bende okumaya değmez falan diyeceksin sandım.Artık millet neler neler diyor ki bende ön yargı oluşmuş durum da , varsın zor olsun kolayı herkes yapar.Gittim bide full. ing. çektim bölümü.(çok bilmediğim halde)
    Kendime zulüm etmeyi seviyorum heralde.Şaka bi yana çalışıçaz başka yolu yok.Ayrıca bölümü falan sabahlara kadar forum forum gezdim konuşmadığım öğrenci kalmadı.İnşallah pişman etmez ALLAHIM.
  • for4ever F kullanıcısına yanıt
    Hocam eskiden 2 milyon öğrenci sınava katılmıyor yanılgısına bende düştüm. Ta ki babamın Ösym Sınav sonuç belgesini görene kadar(adam saklamış evraklarının içine :) )

1993 yılında 1.9 milyon yazıyordu sonuç belgesinde (Sınava giren kişi sayısı). O zamanlar üniversite kontejyanları daha azdı.

Edit: Düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unjust01 -- 29 Temmuz 2014; 0:44:33 >
  • Hazırlığı çok aşırı kötülüyorlar anlamış değilim.Verilen ödevleri kopya çekerek yapıp derste hocayı dinlemeyen bir sınıfım vardı aynı onlar gibi konuşuyorlar.

Bence günü gününe çalışan bir adam için oldukça süper bir hazırlık sizi bekliyor. Her konuyu zamanında tekrar yaptığınız zaman hem kendinize ayıracağınız uzun zamanınız kalıyor hemde kendini daha çok geliştirmek için zaman kalıyor.

Benim ingilizcem berbat ötesiydi ama daha iki gün önce metro istasyonunda turistlere hem havaalanını tarif edebildim, hem de metro da sohbet edebildim. Demem o ki çalışan için oldukça iyi boş boş gezip ders çalışmayan adam için de iyi. Sen ne kadar adım atarsan o kadar ilerlersin.

Ayrıca şehirin sıkıcılığı ve ev kirası dışında başka kötü yanı yok. İstediğin saatte dışarı çıkıp rahat rahat gezebiliyorsun.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
    -------------------------------------------------------------------------------------------------

Hazırlığı bitirip 1.sınıfa geçtim. Sessizliği seven biriyim 100.yılın okula uzak olan kısmından ev tuttum. Fıstık gibi doğa manzarası var akşamları semaverde çayını demleyip oturup arkadaşlarla sohbet etmek ve kitap okuyup kafayı dinlemek için birebir. Sanırım herkes üniversiteye gelene kadar gece klüplerinden çıkmıyordu da karabüğe gelince mi böyle bir beklentiye düşüyorlar anlamış biri değilim. Ben adam gibi okulumu okurum diyen adam için bulunmaz hint kumaşı. Ben üniversiteye eylemlere katılıp okul bahçesinde sevişirim, yok efendim alemlere akarım diyorsan zorlanırsın burda. Ha alemlere akar mısın akarsın bir sürü mekan var ama zor gelir. Aynı yerlere takılmaktan sıkılırsın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Unjust01

Hazırlığı çok aşırı kötülüyorlar anlamış değilim.Verilen ödevleri kopya çekerek yapıp derste hocayı dinlemeyen bir sınıfım vardı aynı onlar gibi konuşuyorlar.

Bence günü gününe çalışan bir adam için oldukça süper bir hazırlık sizi bekliyor. Her konuyu zamanında tekrar yaptığınız zaman hem kendinize ayıracağınız uzun zamanınız kalıyor hemde kendini daha çok geliştirmek için zaman kalıyor.

Benim ingilizcem berbat ötesiydi ama daha iki gün önce metro istasyonunda turistlere hem havaalanını tarif edebildim, hem de metro da sohbet edebildim. Demem o ki çalışan için oldukça iyi boş boş gezip ders çalışmayan adam için de iyi. Sen ne kadar adım atarsan o kadar ilerlersin.

Ayrıca şehirin sıkıcılığı ve ev kirası dışında başka kötü yanı yok. İstediğin saatte dışarı çıkıp rahat rahat gezebiliyorsun.

Hazırlığı bitirip 1.sınıfa geçtim. Sessizliği seven biriyim 100.yılın okula uzak olan kısmından ev tuttum. Fıstık gibi doğa manzarası var akşamları semaverde çayını demleyip oturup arkadaşlarla sohbet etmek ve kitap okuyup kafayı dinlemek için birebir. Sanırım herkes üniversiteye gelene kadar gece klüplerinden çıkmıyordu da karabüğe gelince mi böyle bir beklentiye düşüyorlar anlamış biri değilim. Ben adam gibi okulumu okurum diyen adam için bulunmaz hint kumaşı. Ben üniversiteye eylemlere katılıp okul bahçesinde sevişirim, yok efendim alemlere akarım diyorsan zorlanırsın burda. Ha alemlere akar mısın akarsın bir sürü mekan var ama zor gelir. Aynı yerlere takılmaktan sıkılırsın :)

Hazırlık eğitimi eskiden çok daha iyiydi ve zordu. Bilimsel ingilizce gibi dersler vardı. Ayrıca şu anda Upper İntermediate seviyesinde eğitim veriliyor eskiden advance seviyesindeydi yani en üst ve zor seviyedeydi. Dediğin öğrenci tipleri bu durumda hazırlıkta kalıyor ve cidden kötülüyorlardı herşeyi. Ayrıca üniversitenin öğrenci nufüsü artmaya başladı bu yüzden rektörlük zorluğu düşürdü. Sana tamamen katılıyorum. Zaten şehir süper olsa bu puanlara düşmez. İstanbul ve Ankara'ya yakın, Sanayisi gelişmiş, ingilizce eğitim veren(%100) bir okul puanları çok çok yüksek olurdu lakin şehir faktörü yüzünden bu durumda.

• Unjust01 kullanıcısına yanıt
    Ev kirasına ne kadar veriyosunuz altınkalem yurduyla konuştum senelik 6500 lira acımasızca pahalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pasalarinpasasi kullanıcısına yanıt
    Aylık 750 lira kira veriyorum ama benden daha pahalı oturan arkadaşlarımın evinden çok çok güzel. Okula 25 dk sürüyor ortalama bir yürüme hızıyla ( Tek 15-20 dk arası sürer)

Binanın inşaatı yeni bitti zaten ev sahibi evin temizliğini felan yaptırdı. Hiç beklemiyordum ama adam gerçekten çok iyi çıktı. Birşeye ihtiyacınız olursa arayın felan isterseniz bizim evdeki çekyatları değiştireceğiz biz size verelim felan dedi. Hatta eve döndüm döneli 2-3 sefer öylesine aradı keyfin nasıl felan diye sormak için. Herkese önyargılı bakmayın bence.
  • Her konuda yardımcı olabilirim ev,yurt,il gezilecek yerler mesaj atabilirsiniz
  • Kız yurtları nasıl? Yakınlık,fiyatlar,temizlik vs. ??

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hasta Siempre Comandante ben Karabük Üniversitesi inşaat mühendisliği ni kazandim. Eger inşaat mühendisliği okuyan arkadasiniz varsa numarasini verirmisiniz. Eger yoksa bana yardimci olur numaranızı bana soylermisiniz. Telefonum tuşlu yazmasi zor. Lütfen

• Cohannan ben Karabük Üniversitesi inşaat mühendisliği kazandim. Üniversite hakkinda bilginiz varsa tlf numaranizi verirmisiniz. Size üniversite hakkinda sorular sorcam.

• HSYNYLMZ3363 H kullanıcısına yanıt
    Ben İnşaat okuyorum. 1. Sınıfa geçtim bu sene. sormak istediğin soru varsa özelden yazabilirsin ?
  • Sen tlf numarani versen seni arasam olur mu. Burdan yazmak zor

• Karabük üniversitesinden daha önce kayıt sildiren oldu mu?
    Telefonum Arızalı Bende Yurt Dışından yenisini Aldım. Anca ay sonunda elime ulaşır. şuan arasanda ulaşamazsın :)

Burdan sor şimdilik.
  • Ben Karabük Üniversitesi inşaat mmühendisliği ni kazandim. Ilk yil hazırlık zorunlu. Ben muafiyet sinavina girmeden okumak istiyorum. Bazilari diyorlar Üniversitesi nin hazirligi iyi değil ilkokul tarzinda ingilizce veriyorlar. Sen bana ne onerirsin.

Sana iki örnek vereceğim. Sen kendin yolunu belirle.

1.Yol:

Derse gittiğin zaman hocayı iyi dinleyip derse katılmaya çalış. Çok büyük zahmet vermez sana sadece 40 dk zorunlu oturman gereken yerde kendin için birşeyler yap. Okuldan çıkıp odana gittiğin zaman günlük tekrarını yap( gelir gelmez değil tabi ki git yemeğini ye cafene git otur pişti oyna :) sonra gel bi 10 dk bak). Hocalar ilgililer zaten( Bizim hocamız aşırı ilgiliydi, kendisine ne söylesek yapardı.) Sınavlar 3-4 gün önce çalışmaya başla son güne bırakma. Ayrıca arada sırada kendini geliştirecek videolar filmler felan izle ( altyazısız felan anlamışsındır demek istediğimi)

2.Yol:

Genel olarak okulda ki öğrencilerin seçtiği yol buydu. Ders saatinde kulaklığını takıp dizini izlersin yada uyursun. Hocayı dinlemezsin. Okul çıkışı her türlü aktiviteni yapıp geceye doğru odana gidip uyursun. Sınavlara son gece bir göz gezdirirsin ve sene sonunda okulun hazırlığı berbattı zaten. Bu verilen derslerle sınavda sorulanlar çok farklı ve zor diyip okulu karalarsın.

Benim yaptığım ise:

Sabah 8de ders olduğu zaman 6,15de uyanıp rahat rahat hazırlanıp kahvaltımı yapıyordum ( Pansiyondan sınıfa tam 30 dk felan sürüyordu.) Derse gittiğim zaman tamamen uyanık bir şekilde oluyordum. Dersi düzgün dinleyip katılıyordum. Çok tekrar yapmazdım ama canım çok sıkılırsa açıp bakardım. Bol bol yabancı dizi ve film izlerdim. Yabancı sitelere takılırdım. Sınavlara genelde bir gün kala çalışıyordum ama dersi iyi dinlediğim için pek sıkıntı çekmedim. ( Sene sonundaki finalden 60 almama rağmen ortalamam 82'ydi. Gerçi lab ödevlerinden 100 puan aldı herkez onunda ortalamalar biraz yüksek olması normal.)Hiç ingilizce b Ayrıca Lab. ödevlerini sakın cevaplara bakıp yapma sana kötü gelebilir ama gerçekten işe yarıyor.

Son olarak;

Ben kendimi geliştirdiğime inanıyorum. Hiç ingilizce bilmeme rağmen şuan oldukça iyi anlıyorum. Konuşmamda problem olsada zamanla düzelir diyorum. Yaz tatilinde bir çok yabancıyla ingilizce konuşabildim. İş sende bitiyor. Öğrencinin kendisi iyi olduktan sonra her yerde öğrenmek istediğin bilgiyi öğrenirsin yeter ki sen öğrenmek iste.

Başka sormak istedikleri olursa çekinme hepsini cevaplarım.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.