Şimdi Ara

Karaca Grey Stone Bio Granit Tencere Tava (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
20
Favori
102.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ah_1903

bizim evde kızartma yapılmaz zaten sıkıntı yok yani:) et de sote yapılır :)

Güzel. Çok ısıtmayın problem yok. Kızartma olayı zaten altın üzerinde pişirilse bile ayrıca zararlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MutluPmyo

arkadaşlar bütün yorumları okudum. Sağlıklı ürün istiyorsak çok yüksek fiyatları gözden çıkarmamız lazım. ben memur olmama rağmen bunları almayı düşünmezken asgari ücretle çalışan vatandaşımız nasıl alacak. bir tencereye 750 TL' yi kolay kolay kimse veremez. Bence o sağlıklı bu sağlıklı diye tartışacağımıza uygun fiyatlı fakat sağlık yönünden iyi olan ürünleri araştıralım. Şu madde varmış bu madde varmış, kimse anlamıyor zaten bu madde neymiş ne değilmiş.

en sağlıklısı ve en ucuzu paslanmaz çelik tava. Bende bunu tavsiye ediyorum. boyuna göre 10 lira 50 lira arasında.
  • yani şimdi kızartma yapmadığımız zaman bir sakınca olmuyor doğrumu anladık olayı
  • quote:

yani şimdi kızartma yapmadığımız zaman bir sakınca olmuyor doğrumu anladık olayı

Teflonun fiziksel verilerine bakınca benim anladığım 150 derecenin üzerine pek çıkmamak lazım gerektiği ve tava boşken ön ısıtmanın hiç yapılmaması gerektiğidir.

Teflon ile 150 derecenin altındaki sıcaklıklarda kızartmada yapılabilir gibi. Mesela yumurtayı kızartırken zaten çok ısıtmamak lazım.
  • Bu konu bu aralar zihnimi çokça meşgul ediyordu. Konuya katılan arkadaşlara çok teşekür ederim. Özellikle andora1 arkadaşımıza bizi konu hakkında her yönüyle bilgilendirdiği için ayrıca teşekkürlerimi sunarım. ah_1903 arkadaşımızada ürünü aldığı halde hakkaniyetli yaklaşımlarından, şakacı ve öğrenmeye açık tavırlarından dolayı ayrıca teşekkür ederim :).

Selamlar.
  • Eyvallah dostum ama ürün guzel tavsiye ediyorum kizartma icin de baska kap aldimi sikinti yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tefalin sitede şöyle bir ibare var yanlız..

Karaca Grey Stone Bio Granit Tencere Tava
  • quote:

Orijinalden alıntı: volcano2K

tefalin sitede şöyle bir ibare var yanlız..

Karaca Grey Stone Bio Granit Tencere Tava

Biraz açarmısınız ?
  • Pfoa içermiyor diyor demek istedim zararsız mı yani anlamında

• quote:

Pfoa içermiyor diyor demek istedim zararsız mı yani anlamında

Kendim için konuşayım, verilen bilgiler ışığında teflon'un benim için zararlı olduğu görülüyor. Ben Kullanmıyorum , ihtiyaçta hissetmiyorum..

Niye öyle olduğunu kaynaklarıyla yukarıda anlattım ama telefondan okumak zor olabilir.

Ben ayrıca normal, kaplamasız, demir ve çelik yüzeyde zaten yapıştırmadan pişirebildiğim için teflonun bana getirdiği bir avantajda yok. Annelerimiz ninelerimiz, usta aşçı amcalarımız zamanında teflonmu vardı ?

Birde aynı malı çinde veya esenlerde değişik boyattırıp başka atraksiyonla satan tüccarı görünce irkiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 16 Aralık 2014; 20:07:15 >
  • quote:

Pfoa içermiyor diyor demek istedim zararsız mı yani anlamında

Önceden yazılanları ve referansları okudu iseniz en doğru kararı kendiniz verebilirsiniz. Bana uymaz size uyar bilemem.
  • Bilgiler için çok teşekkürler.

Staub ile ilgili bilginiz var mı? Macroda görüyorum, cezbediyor. Acaba sağlıklı mıdır?

http://www.esse.com.tr/staub/staub-dokum-demir-kizartma-tavasi-gri-26-cm_1235_72821
    http://www.staubusa.com/#!featuresbenefits/cfvg

• safkar14 kullanıcısına yanıt
    güzelde fiyat uçuk aynısı LAVA da en fazla 100tl LAVA gerçekten güzel ve kaliteli bi tava iin 300tl vermek pek mantıklı değil LAVA dan set alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FUAT775

güzelde fiyat uçuk aynısı LAVA da en fazla 100tl LAVA gerçekten güzel ve kaliteli bi tava iin 300tl vermek pek mantıklı değil LAVA dan set alırsın.

Aynen katılıyorum.
  • FUAT775 F kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Evde esse ve tefalin seramik tavaları var, kızartma sonrası sürekli leke kalıyor, kararma olmaya başladı ufaktan. İyice sinir oldum, adam gibi bir tava kullanmak istiyorum. Döküm tavam var, oldukça büyük, duman yapıyor, temizlemesi, saklaması dert, sık sık kullanamıyorum. Lava'ya hemen bakayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: safkar14

Çok teşekkürler. Evde esse ve tefalin seramik tavaları var, kızartma sonrası sürekli leke kalıyor, kararma olmaya başladı ufaktan. İyice sinir oldum, adam gibi bir tava kullanmak istiyorum. Döküm tavam var, oldukça büyük, duman yapıyor, temizlemesi, saklaması dert, sık sık kullanamıyorum. Lava'ya hemen bakayım.

Kararma, kaplama malzemesinin değişmekte olduğunun göstergesidir. Hani ısıdan etkilenmezdi, hani yemekle reaksiyona girmezdi ? ama öyle değil işte çünkü siz normal şartlarda bir kızartma yapınca onların minicik harflerle yazdığı sıcaklık değerlerinin çok üzerine çıkıyorsunuz. Bu değişim sırasında ortaya çıkan elementlerde doğal olarak ya yemmeğe bulaşıyor yada soluduğumuz havaya karışıyor.

Renk konusundan açılmışken, teflon tavaların standard renk seçimine dikkat çekmek isterim. Tefal yıllar önce öyle bir renk tercihinde bulunmuşki teflondaki bu tür bozulmaları en sonuna kadar saklayacak cinsten bir kahverengi kullanmışlar. Neden kahverengi yaptılar ? buyrun size bir teflon komplo teorisi.

Şimdi seramik kaplama yaptık diyenler teflondan farklı olduklarını göze sokmak için seramiğe benzer beyaz, krem gibi farklı renkler kullanıyorlar ama onlarda bu bozulma daha rahat gözlenebiliyor.

• Hafta sonunda başka bir şey için gittiğin bir alışveriş merkezinde karaca tükkanı vardı girdim baktım grey stone denen tavaları gördüm. Çok üzüldüm.
    Pazarlamacıların saçmalığı gerçeğin bu kadar önüne geçmemeli. Müşteri artık o kadar eşşek değil. Yani hala biraz öylede en azından internete girip burayı filan buluyorlar.
  • ben aldıktan sonra buldum ama :)
  • Tanesi 60 liradan moneta tavalar aldım. 6 ayda pert oldular. Her tarafları çizik içinde. Her şey yapışıyor.

• quote:

ben aldıktan sonra buldum ama :)

Hocam siz üstünüze alınmayın özür dilerim. Ben hala daha sadece meraktan neler alıyorum daha baştan gerçek olmadığını bildiğim halde. Üç yıl önce le creuset dökme demir emaye kaplama wok almıştım, dünyanın parasına, sadece indirimde diye, daha alırken wok olarak kullanılamayacak kadar ağır olduğunu anlamıştım ama indirimde diye aldım. İki defa kullandım o kadar.

Piyasada çok fena pazarlamacı dolduruşu var. Neden o kutuların üzerine Bio ve Granit yazmak ihtiyacı duydular ? Herhalde oda bir iştir adamlar üniversite filan okuyorlar ama sonunda yaptıkları uydur uydur yaz ne yapsınlar onlarda ekmek yiyecek.

Bu arada 150 dereceleri geçmediğiniz zaman bu teflon tavalardan güzel sonuç alırsınız güle güle kullanın, bakmayın benim abarttığıma.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.