Arkadaşlar daha önce Alfa Kuküpte yazdığım iletiyi buraya yeni konu başlığı açarak duyurmak istedim. Ben Samsunda ikamet ediyorum ve Alfa 156 2002 model bir araç almaya heveslendim. Forumlarda okuduğum onlarca güzel şeyin yanında nazik ve karakter sahibi bir otomobil olmasının bu iştiyakımda büyük payı var. Öte yandan aynı fiyata alınabilecek ve ısrarla bana tavsiye olunan reno pejo vs gurubu otomobil çakması arabalar hem keyifsiz, zevksiz, tipsiz hem de bir o kadar kalitesizler. En büyük eksileri de araçların bir şahsiyet yansıtmaması. Aslında gönül ister ki bu paraya alınabilecek orjinal bir Lancia Delta İntegrale bulayım ama o çok daha büyük bir hayal..
Diğer konu başlığında yazdığım iletim ve sergüzeştim şöyle;
------------- Uzun bir karar aşamasından sonra ben de Alfa Romeo 156 bir araç satın almaya karar verdim. Ancak servis konusunu hala çözemedim. Ben Samsunda ikamet ediyorum. Samsunda bu işten anlayan ehil ustalar - bilgisayarlı servis vs var mı? Samsunda bulunan arkadaşlar araçlarının servis hizmetlerini nerede yaptırıyorlar? 3-4 ay evveline kadar Samsun Birmot fiat servisi Alfa araçlara da teknik destek veriyormuş, ancak orayı aradığımda bu yetkinin ellerinden alındığını, artık bu araçlara hizmet vermediklerini söyledi (artık ne olduysa) En yakın yetkili servisin de Ankarada olduğunu belirttiler. Ben şimdi selespeed bir araç almayı planlıyorum, hatta pazarlığını da bitirdim ancak bu araçlardan anlayacak, yolda kaldığımda yakın mesafede şehir içinde veya en fazla yakın ilde bulunabilecek özel servis bildiğiniz, tavsiye ettiğiniz kimseler var mı?
Ayrıca aracı almadan önce manumatic shift'in doğru çalışıp çalışmadığı konusu başta olmak üzere expertiz de almak istiyorum.
Bu konuda karadenizde ikamet eden arkadaşlar bilgi verebilirlerse sevinirim.
-------------
Kendi yetersiz çapımla yaptığım internet araçtımaları ve telefon görüşmeleri sonucu, karadenizin Alfa konusunda servis fakiri olduğunu ve bu konuda öksüz bırakıldığını öğrendim ve büyük bir sükut-u hayal yaşadım. Bu servis konusu yüzünden onca biriktirdiğim heves, saatlerce şişirmeye uğraştığınız su havuzunun, dibindeki patlak bir delikten osuruk misali kaçan sonucu giderek gözlerinizin önünce çaresizce sönmesi gibi giderek azaldı ve sönmek üzere.
Şimdi bana müjdeli haberi verecek ve Alfa'nın dilinden anlayacak bir usta tarif eden arkadaş, benim gözümde o deliği 12'lik yakma kaynakla yamayan ve havuzumu tekrar şişiren kahraman gibi olacak.
Veya da bana bir yol gösterin sevgili hemşehrilerim. Ben o kadar çaresiz kaldım ki, tuttum Ankaradaki A&R özel Alfa servisini aradım. Sokak ortasında kalmış, yanında hiçbir akranı olmadığı halde canı acıtılmış gibi ağlayan sübyan çocuğun hali ne ise, telefondaki 30 yaşındaki bendenizin hali de oydu. Samsunda (ve hatta tüm karadenizde) bu araçtan anlayan ve yeterli donanıma sahip kimsenin olmadığını şikayet ettim. Heves ettim alacam ama ne yapayım dedim. Kırılan ümitlerim sonucu yıkılan hayallerime bir ortak aradım. O anda sağolsun oradaki Mustafa USta'nın oğlu Harun kardeş bana bayağı bir yardımcı olmaya çalıştı. Özel veya yetkili servis olmasa da, belirli bazı basit işlemler için (hava filtresi değişimi, yağ değişimi, vs gibi) herhangi bir özel fiat servisinden destek alabileceğimi ancak ağır bakımları veya başka bir arızası olursa Ankara'ya servis için gelebileceğimi söyledi. Aslında mantıklı da geldi. Ancak yolda giderken aniden yanan havayastığı lambasının çaresini aramak için en yakın bilgisayarlı servis olan Ankara yollarına düşmek beni hala düşündürüyor.
Neyse, lafı çok uzattım. Evet sevgili Alfa sahibi kardeşler, bi fikir verin bi yardımcı olun.
Ben şimdi servisi olmadığı için çok sevdiğim ve istediğim şahsiyetli Alfa aracımdan vazgeçip, yerine bana eşşeklik edecek ve semeri her yedek parçacıda bulunan bir reno kıliyo mu alayım, yoksa .... ? Yoksa ne yapayım?
Aşağıda bulunan ilan sahipleri ile bir görüşün bakalım elbet birinin Alfa ustası vardır Samsun'da,
söylediklerin kesinlikle alfa romeonun politik hatalarından kaynaklanıyor bence. zaten satılmamasının nedenlerinin başında da bu söylediklerin geliyor diye düşünüyorum. bende artvinde ikamet eden bir 156 sahibiyim ve daha eylül ayına kadar samsun birmot, trabzon tunalar ve erzurum çimenler alfa yetkili servisliği veriyordu. neden servis sürelerinin yenilenmediği benim için de bir muamma. sanırım servis ücretlerinin yüksek olması, dolayısıyla da bu civarda zaten az sayıda olan alfa sahiplerinin kendi imkanlarıyla çözüm bulmaya çalışmalarından kaynaklandığı görüşündeyim. aracı alıp almamak konusunda bir çok faktör söz konusu. ancak sen benim gibi olanlara nazaran bir kademe daha şanslısın.(ankaraya yakın olman vesilesiyle) ufak bir anektod aktarayım. ramazan bayramında akraba ziyareti için kocaeliye gitmiştim ve dönüşüm esnasında akçaabata 10 km kala aracımın motorunu elime aldım.(son bakımın üzerinden yaklaşık 4000 km geçmişti) o zaman tunalar servise götürdüm ve bana motor rektefiyesi olursa 14.000 TL, sıfır motor olursa 14.750 TL gibi bir masraf çıkarttılar (sebebi motorun yağsız kalmasından dolayı motor bloğunun çatlamasıymış). bende garanti şartlarını ve yetkili servis faktörünü gözönünde bulundurarak sıfır motor taktırdım. yaklaşık 9000 km yaptım ve aracımdan oldukça memnunum. bana sorarsan konfor, rahatlık ve performans arıyorsan reno v.b. bir araca vereceğin parayla alfa almanı öneririm. risk her zaman söz konusu. bunları düşünerek en doğru seçimi yapacağına inanıyorum. benim şuanki hedefim (maddi durumumu toparladığım zaman) alfa 159 a terfi etmek. umarım yardımcı olmuşumdur. saygılarımla...