Şimdi Ara

Karakter Çizimlerim devam ediyor...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
2.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Son olarak 2 Gün önce bunu çizdim, vücuduna çizmeye devam ediyorum, ama kafamda tam bir şey yok, hem resim hakkına görüşlerinizi hemde vücut için yorumlarınız bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertsbals -- 30 Ağustos 2014; 21:11:46 >

• Kardesim helal super senin web tasarima egilmeni cok isterim cizim guzel senin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beğenmene sevindim :) kodlama öğrenmeye çalışıyorum ama okuldan pek öğrenemiyorum, kitap falan almaya çalışacağım yazın, ama photoshop'tan çiz başkası kodlasın diyorsan belki deneyebilirim bir gün :)
  • Senin daha çok çalışman lazım değil bayaa bi daha da çok çalışman lazım karakterleri kafadan türetmek sallıyarak yapmak basittir. Bence çizimlerine biraz başlangıç aşamasında birisine benzetmeye çalışarak başla derim sana mesela bir fotoğraf karesinden baza alarak çalışmalarını yap. Daha sonra kendi karakter çizimine ulaşırsın. Karakter çiziminden ziyade normal bir insan suratı oluyor karakter çizimi denilince akla çizgi film karaleri karikatürler gelir insanın aklına şu anda bu aşamada değilsin. Böyle insan portreleri yerine kendi hayal gücünle yeni bir karakterler oluşturmaya bak bence. mesela burnu büyük tek gözlü gibi.. çizgi filmlere bak simpsons'lar tam bir bütünüyle harika bir karakter çizimi oluşumudur.. mesela Family Guy buradaki karakterlere bak çocugun amerikan futbol topuna benziyen bir kafası var.. bunun gibi şeyler türet ve bunların üzerinde ilerle... illa bire bir aynısını yapıcaksın diye birşey yok ama duran bir çizgiye hareket vermekte senın elinde olagan birşey göz altınada bir iki tane çizik atsan güzel bir şekilde daha da oturucaktır surat. ;)

Bak ekte sana benim için başlangıç olan duvarımı ve daha sonra ilerki zamanlar yaptığım çok eski karakalem çizimlerimden atıyorum. Duvarıma dikkat et orada balonlu oturmuş üzgün bir adam var o bir karakter işte... mesela yukarıda bahsettiğim hareket ver dediğim efektte bilardo topunun üstündeki iki çizgi.. ve gerçekten çizmek istiyorsan önce eline bir kağıt kalem alıp başlaman gerekiyor. Bu şekilde bilgisayardan zor yaparsın biraz aslanım anladın mı ;) Işık gölge ayarlarını öğrenmelisin.
    Mesela bak bir gül resimide var ekte o da sadece nokta koyarak yapılmış bir çalışma.

Resimdeki duvar fotoğrafı benim sizin yaşınızdayken çizdiklerim oha dediğiniz portrelerde 20'li yaşlardan sonraki çizimlerim ;)

karakter çizmek istiyorsanda photoshopta değil daha da çok vektörel programlarla çalışmayı dene bunlar Corel Draw & Adobe Illustrator asıl bu programlarla daha iyi hoş ve harika ötesi çizimler yapabilirsin bunları öğren. Photoshopta daha da çok efekt verebilirsin sonrasında... Tamamen karakterlerinide üç boyutlu yapmak istiyorsan bunlardan sonrada 3dmax studio bunu öğren... Teknik resim çizimleri içinse Autocad öğrenmelisin.

Sen önce grafiği öğren daha sonra web tasarımı öğrenirsin. Grafiği bilirsen eğer sadece kod bilen bir web tasarımcıdan daha da öte bir tasarımcı olursun çünkü.
    İkinizinde yaşı daha çok geç öğrenmek kurcalamak için çok zamanınız var zamanınızı iyi değerlendirin arkadaşlar hadi bakalım kolay gelsin ;)

"Unutmayın iyi bir tasarımcı olmak istiyorsanız, iyi bir göze sahip olmalısınız."

[simage]https://store.donanimhaber.com/d1/a0/bb/d1a0bbfe32e6c11fd9e045c216d388d4.JPG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firatsen -- 15 Mayıs 2014; 3:01:05 >

• Önerileriniz için teşekkürler hocam, söylediklerinizi takip etmeye çalışacağım, çok iyi çizim yapamadığımı biliyorum pekte başarılı bi grafiker olacağımı düşünmüyorum ( karakter vs...) ama webtasarım olabilir :)

• Hangi konuda iyisen ona devam et bence ;)
    Bi de birsürü konu açma tek bi konu da paylaşmaya devam et o zaman nereden nereye geldiğini sende seni takip edenlerde görmüş olur

• Önerin için teşekkürler bundan sonra bu konudan devam edeyim o zaman, hangi konuda iyi olduğuma da gelen yorumlardan anlaşılır zaten..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Buyrun arkadaşlar... Uzun bir süre sonra çizimim :) umarım beğenirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertsbals -- 30 Ağustos 2014; 21:12:31 >
  • kendini geliştirmelisin
  • yüz hatlarını biraz daha keskinleştirebilirsiniz ayrıca vücudunu kaslı gibi yaparsan yüzüyle daha uyumlu olur.
  • Vücudu şimdilik düşünmüyorum belki ramazanda deneriz bir şeyler :))

•  Karakter Çizimlerim devam ediyor...

Bunlarıda tabletten çizdim... yorumlarınızı bekliyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertsbals -- 30 Ağustos 2014; 21:13:11 >
  • Oran orantida cok eksigin var cizgi atmalisin

• quote:

Orijinalden alıntı: firatsen

Senin daha çok çalışman lazım değil bayaa bi daha da çok çalışman lazım karakterleri kafadan türetmek sallıyarak yapmak basittir. Bence çizimlerine biraz başlangıç aşamasında birisine benzetmeye çalışarak başla derim sana mesela bir fotoğraf karesinden baza alarak çalışmalarını yap. Daha sonra kendi karakter çizimine ulaşırsın. Karakter çiziminden ziyade normal bir insan suratı oluyor karakter çizimi denilince akla çizgi film karaleri karikatürler gelir insanın aklına şu anda bu aşamada değilsin. Böyle insan portreleri yerine kendi hayal gücünle yeni bir karakterler oluşturmaya bak bence. mesela burnu büyük tek gözlü gibi.. çizgi filmlere bak simpsons'lar tam bir bütünüyle harika bir karakter çizimi oluşumudur.. mesela Family Guy buradaki karakterlere bak çocugun amerikan futbol topuna benziyen bir kafası var.. bunun gibi şeyler türet ve bunların üzerinde ilerle... illa bire bir aynısını yapıcaksın diye birşey yok ama duran bir çizgiye hareket vermekte senın elinde olagan birşey göz altınada bir iki tane çizik atsan güzel bir şekilde daha da oturucaktır surat. ;)

Bak ekte sana benim için başlangıç olan duvarımı ve daha sonra ilerki zamanlar yaptığım çok eski karakalem çizimlerimden atıyorum. Duvarıma dikkat et orada balonlu oturmuş üzgün bir adam var o bir karakter işte... mesela yukarıda bahsettiğim hareket ver dediğim efektte bilardo topunun üstündeki iki çizgi.. ve gerçekten çizmek istiyorsan önce eline bir kağıt kalem alıp başlaman gerekiyor. Bu şekilde bilgisayardan zor yaparsın biraz aslanım anladın mı ;) Işık gölge ayarlarını öğrenmelisin.
    Mesela bak bir gül resimide var ekte o da sadece nokta koyarak yapılmış bir çalışma.

Resimdeki duvar fotoğrafı benim sizin yaşınızdayken çizdiklerim oha dediğiniz portrelerde 20'li yaşlardan sonraki çizimlerim ;)

karakter çizmek istiyorsanda photoshopta değil daha da çok vektörel programlarla çalışmayı dene bunlar Corel Draw & Adobe Illustrator asıl bu programlarla daha iyi hoş ve harika ötesi çizimler yapabilirsin bunları öğren. Photoshopta daha da çok efekt verebilirsin sonrasında... Tamamen karakterlerinide üç boyutlu yapmak istiyorsan bunlardan sonrada 3dmax studio bunu öğren... Teknik resim çizimleri içinse Autocad öğrenmelisin.

Sen önce grafiği öğren daha sonra web tasarımı öğrenirsin. Grafiği bilirsen eğer sadece kod bilen bir web tasarımcıdan daha da öte bir tasarımcı olursun çünkü.
    İkinizinde yaşı daha çok geç öğrenmek kurcalamak için çok zamanınız var zamanınızı iyi değerlendirin arkadaşlar hadi bakalım kolay gelsin ;)

"Unutmayın iyi bir tasarımcı olmak istiyorsanız, iyi bir göze sahip olmalısınız."

[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1650280/18eb2f64-963f-4780-a2b1-9043bb1f0a5c.JPG

Sahsen ben cizimlerini begenmedim oha demeyi gec.
    moda tasarimi okuyorum isterseniz paylasirim bir kac tane kaldiki portrenin gozumde sanatsal degeri 0

• quote:

Orijinalden alıntı: ^7pMş^

Oran orantida cok eksigin var cizgi atmalisin

Ne demek istediniz anlayamadım...

• quote:

Orijinalden alıntı: ertsbals

quote:

Orijinalden alıntı: ^7pMş^

Oran orantida cok eksigin var cizgi atmalisin

Ne demek istediniz anlayamadım...

Oran oranti vücudun kafaya orani mesela cizgi dedigimde kontor cizgilerle diil (yani kesik kesik tek cizgi) temiz cizgiler le calisman formuna gore dondurerek cizgi at yani kursa git kardes burdan anlatilmaz

• Kursa gitme imkanım malesef yok, yurt dışında yaşıyorum...

• Ordakiler cok daha iyidir bulursan git

• İyi misin abi çok geriden gelen bi ülke

• Merhaba arkadaşlar, uzun süre sonra çizimlerim koyuyorum. buyrun:

deviantart hesabı olanlar "ertsbals.deviantart.com" dan çizimlerimi yorumlarsa sevinirim. Şimdiden değerli yorumlarını için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.