Dünyada, 20 milyona yakın kullanıcısı bulunan “Knight Online World” oyunundaki sanal karakterleri çalınan beş genç, 15 bin TL maddi zarara uğradıkları iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.
OĞUZ Uluç, Burak Kanıtoğlu, İlker Ayyıldız, Recep Uçar ve Anıl Seviş, Güney Koreli NTT Game firmasının geliştirdiği, internet üzerinden oynanan stratejik savaş oyunu “Knight Online World” oyununda, sanal karakterler geliştirdi. Oyundan kazandıkları ganimetleri diğer oyunculara satarak para da kazanan gençler, hesaplarının başka bir oyuncu tarafından ele geçirildiği iddiasıyla İstanbulCumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdular. Teknisyen Oğuz Uluç (20), 8 yıldır oynadığını belirterek şunları anlattı: “Bu bir savaş oyunu. Karakter oluşturup onu geliştirdikten sonra karşı ırkla savaşıyorsunuz. Zaman zaman kredi kartımızla, oyuncumuz için gerekli silah ve donanım satın alıyoruz. Savaşı kazanınca oyun içi altın kazanıyoruz. Bu altınları kredi kartıyla da satın alabiliyor ya da başkalarına satabiliyorsunuz. Nakit parayla da ganimetleri başkalarına satabiliyorsunuz. Ek gelirimizi bununla da sağlıyoruz diyebiliriz.”
OTOMOBİL ALDIM
Üniversiteli Burak Kanıtoğlu (21) ise bir yılda geliştirdiği silahı satarak otomobil aldığını anlattı. Oyunda 50 kişilik klan olduklarını belirten Kanıtoğlu, “Tüm oyuncuların kasası biziz. Bütçemiz 15 bin TL’ydi. Bu kadar insanın emeği çalındı. Bu adamlar daha tehlikeli şeyler de yapabilir. Yurtdışında bu olaylar hemen çözümleniyor ve hacker’lar yakalanıyor. Umarız burada da bizi mağdur edenler tespit edilir” diye isyan etti.
Her aksesuar önemli...
‘CHAR’ orijinal haliyle ‘character’ yani ‘karakter’in kısaltması. Yani oyunda yönetilen, savaştırılan sanal kahraman. Oyuncu ‘Char’ı ile savaşarak seviye atlarken diğer yandan da ganimetler kazanıyor. Silah, yüzük gibi ganimetler oyuncuyu daha güçlü, daha etkili hale getiriyor. Bu yüzden ganimetler büyük önem taşıyor. Oyun içerisinde kazanılan araç gereçler oyunda kurulabilen pazarlarda satılabilir. Eğer satılacak veya alınacak olan şey çok değerli bir şeyse dolandırılma ihtimaline karşılık yüz yüze satış yapılır.
ne denır kı gecmıs olsun mu denır yoksa ınsallah sonuca ulasırlar
Yanlış, Ntt game yada diğer adı ile ko kesinlikle para ile item,gb,char alım satımını desteklemez bu şekilde de hareket edene yardımcı olacağını sanmıyorum.Ama taiiki hırsızlık hırsızlıktır ve cezasız kalmamalıdır fakat bunu demeseydi daha iyi olurdu ( KK ile item ve gb alıp satıyoruz)...
bir haksızlık var ama sonuç alınamaz.
hiç zannetmiyorum bi sonuç alınacağını. O itemler şimdi nerededir kimbilir hangi sitede satılmayı bekliyodur yada kimdedir anvilde yanmışmıdır belli değil.. sonuç çıkmaz bence ama bu tür olayları şiddetle kınıyorum ve çok üzülüyorum.
tamamda kime göre değeri 15 bin TL ntt game'e göre sözleşmede karakterler ve oyun içindeki itemler ntt game'e aittir. Değeri konuşuna gelinecek olursa ntt game derki değeri 1$ inkar edemezler 15 bin tl falan yok öle birşey kafandan birisi fiyat belirliyor oyun dışı satış gerçekleştiriyor bu değer oyun dışı keşke soyulmasalardi ama diyecek birşey yok sadece en fazla rollback atarlar oda nolur kaos yaratır item basanlara olan olur
Tek taraflı hazırlanmış sözleşme bağlayıcılığına mahkeme ne der bilinmez.Kişisel bilgilerin çalınmasına dayalı bir suç duyurusu olmuştur heralde.
Akarada bir abimin itemleri çalınmıştı, bilişim suçlarına baş vurdu. Çalan bulundu ve tazminat davası açıldı. Yaklaşık 6 bin tl ye yakın bir para aldı. Bilemiyorum ama yakalandığı taktirde cezası var bir kaç madde yazıyor bunla ilgili.
iyi de chara gerçek para değeri verebiliyorlarsa charlarındaki itemler de gerçek para sonucu oluşturulmuştur . Buda TOS a aykırı bir durum .Mgame hiçbirşey yapmaz bu konuda . Ancak bu arkadaşlar kişisel bilgilerine haksız erişimden dolayı tazminat talep edebilirler , eğer ki yapanı tespit edebilirlerse . Sonucu merak konusu
merhaba 11. ayda benim karakterim soyuldu +11 rebirth chitin set +9 shart +2 iron set +9 dw dual +2 rol itemlerim çalındı emniyete gittim ilgilenmediler savcılığa gittim şikayette bulundum aradan üç ay geçti ve daha bugün polisler bizim eve gelip beni kapıdan aldılar hack yapan çocuk da oradaydı bana şikayetçi olma 7000 tl vereyim falan yaptı ama ben şikayetçi oldum sonrasında çıktım ve polisler beni arayıp adliyeye sevk ettiklerini söylediler bilişim şube gerçekten işin hakkını veriyor ve üzerinde duruyor böyle bir durumda birşey çıkmaz deyip de sineye çekmeyin hakkınızı arayın birşey çıkmaz diyenlere de aldırmayın adliyede şikayetçi olunca kredi kartı bilgilerimin çalınmış olabileceğinden şüpheleniyorum derseniz hemen buluyorlar mahkemeye gidelim bakalım ne olacak sonucu sizlere bildiririm emek hırsızlarına hayır
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme