Şimdi Ara

Karali Premium Filiz Dökme Çay 1 Kg - 24,95 TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
5
Favori
5.815
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Emekli Komutan

Demlik poşet ve sallama çayı dökme çay ile bir tutanı mı dikkate alıyorsun birader. Poşet çaylar dem vermez zaten.
    Ben yazımda iddialıyım,belirttiğim 4 çay en iyi çaylardır aynı kategori ve fiyatlarda.
    Doğuş-Doğadan-Lipton farketmez,hepsi dahil,benim yazdığım çaylar en iyileri. Yalnız en iyi çayı da alsanız taze çay ise demi kötü olur. İyi kurutulmasıysa,tazeyse zor demlenir,demlendiği anda da çabuk acılaşır. İyi kurumuş,açıkcası biraz eski paketli çaylar ise kısık ateşde daha fazla demini korur.
    Ben çay demlemeye sanat olarak bakarım,önem veririm.
    Sallama çay yada demlik poşet çay içebilen biri iyi çayı ne yapsın. Ben poşet çayı,sallama çayı 2 yudum bile çekmem. Evime sokmam. İşyerinde mecbur kalsam da içmem,suyu heba etmem.
    Tekrar söylüyorum,en iyi çayı da alsanız,iyi bekletilip kurutulmadan paketlendiyse demi iyi olmaz,tadı kötü olur.Bazen Çaykur Altınbaş Klasik yada Karali Premium çay aldığımda böyle çıkıyor,3-5 ay bekletip kullanıyorum.
    Bakın bir de markası olmayan,daha çok Rizelilerin getirdiği kendi üretimi çaylar vardır,daha çok Mayıs çayı diye bilinir. Onlar da çok iyi çıkabilir,yapraga bakınca anlarsın.
    Mayıs çayı diye bilinen çay çok iyi özel çaydır ama sahtesi var piyasada. Ben bazen üreticisinden bulup alıyorum ama ucuza da vermiyorlar,kilosunu 25'e bulursan kap. Mayıs çayı,ilk yapraklardır,en kaliteli yapraklarıdır ama her üreticinin ki kaliteli değil. Kimisi firmalara satamıyor malı kötü malını alan yok. Kimisinin de çayı çok iyi ama kimseye satmıyor,firmalara satmıyor. İstanbul'da tanıdıklara gönderiyorlar kilosu 25 TL 30 TL'den. Zaten firmalar çayın en iyisinin kilosuna 20 TL bile vermiyor,neden İstanbul'da 30 TL'den alan hazır müşterisi varken firmalara 20'den versin.
    Bu mayıs çayını bulmak zor,marka basıp üzerine Mayıs çayı yazıp satanlar var,genellikle sahte,yalan. Ben kaliteli yaprağı bakınca anlarım.
    Bir de şunu bilin: Üreticiler her zaman başka markaları firmaları kötüler. Mesela ben çok Rizeli tanırım,asla bir marka çayı öğmezler,kötülerler. Onlara göre kendi çayları iyidir sadece.
    Bir de bir bakkal yada market kendi sattığı markayı yada çayı öğer,diğerini kötüler. Sonra onu satmaz diğerini satar,bu sefer kötülediği çayı öğer,öğdüğü çayı kötüler.
    Bu forumda da bu kafada insan çok.
    Ben başkaları da yararlansın diye yorum yazarım. Bazıları ise aman başkası alırsa stok biter bana kalmaz diye anında kötüleme eleştiri yorumu atar. Dikkat edin forumda böyle benciller çok. Dalgaya gelmeyin.
    Kimse almasın,bana kalsın diye kötüleyen uyanıkları kastetiyorum.Forumda bunlardan oldukça çok var.
    Hocam sizin elinizden bir cay icmek isterdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Senle muhabbet olur hocam misafirlik olayına haykırdım

• Hocam geçenlerde organik çay diye bir marka ürün önermişlerdi. Bunlar mıydı hatırlamıyorum. Toz katılmıyor vs deniliyordu.
    Bu çayları denediniz mi? Bir de çayı nasıl demliyorsunuz. Bazısı suyu kaynatır sonra çayı atar. Bazısı çaya kaynayan suyu atar. İyi akşamlar
    Karali Premium Filiz Dökme Çay 1 Kg - 24,95 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: propes

Premium hediyelik çay 5 kg felan kullandım icimi yumuşak güzel çay
    Premium filizi denemedim arkadaşım.
    Premium filizi merak ediyorum aslında.

Yakın zamanda fırsat olursa denerim.

@kadir_150; Çaykurcuyum ben Çay çiçeği hariç tüm çaylarını bilirim. Çay çiçeğini denemedim, Ramazan çayını bile biliyorum nimettir ama hiç güzel değildir bana göre. Tirebolu çok güzel çaydır 42 nolu mavi paket olan Çaykur'un, organik hemşin içimi çok güzel içimi daha yumuşaktır. Güzel çaylardır hocam damak tadı farklıdır ikisini de deneyin kesinlikle derim.

Bu arada çay demleme usulü suya çayı atma şeklindedir, diğer şekli haşlama olur. Aslı ilk olarak söylediğim şekildedir.

Bir de ah ahh Hediyelik çayı muazzamdır ancak çok pahalandı. Kampanya vs bulursam kesinlikle evde onlarca kilo çay olsa da alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johny Constantine -- 12 Mayıs 2020; 22:31:41 >

• 14 nisan'da başlayan katalog ile migros'ta 1 kg 24.95 tl :https://store.donanimhaber.com/e2/b4/28/e2b428491935f8f273c9439917bc949c.jpeg

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üreticiden 3 lira 40 kuruşa, yani ölü fiyatına alınan çayın kilosunu 25 tl ye tüketiciye satılıyor
  • Migrosta 29 tl civarıydı ordan aldım geçen gün demledim. Rengi çok iyi veriyor gerçekten tavşan kanı gibi tadıda fena değil ben beğendim alınır bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir_150

Hocam geçenlerde organik çay diye bir marka ürün önermişlerdi. Bunlar mıydı hatırlamıyorum. Toz katılmıyor vs deniliyordu.
    Bu çayları denediniz mi? Bir de çayı nasıl demliyorsunuz. Bazısı suyu kaynatır sonra çayı atar. Bazısı çaya kaynayan suyu atar. İyi akşamlar
    Organik çaylar sağlıklıdır,neden organiktir,diğerlerinden farkı nedir anlatması uzun sürer. Ben de çok kez aldım denedim. Şuan resmini koyduğunuz Çaykur Organik metal kutulu olanı 20 paket alıp kullanmışımdır. Karali Organik 500 gram olanı da çok alıp kullandım.
    Uzun zamandır almıyorum çünkü demi ve tadı tatmin etmiyor. Evet organik ama sanırım kaliteli yapraklar seçilmiyor. Organik demek çok kaliteli demek değildir ama üretim alanlarının yaşam alanlarına,fabrikalara,karayollarına belirli uzaklıklarda olması gerekir. Üretiminde kullanılan ürünler organik olmalı vs. Ben önceki yazılarımda anlattığım çayları kullanıyorum,organiklerin demi zevk vermedi.
    Küçük çocuklarınıza çay içirecekseniz Organik olanları kullanın.

• Çok değerli bilgiler. Uygulayacağım teşekkürler

• Çayın demlenme şekli de önemli. Ben genelde soğuk demliyorum yani üst demliğe soğuk suyu koyup çayı atıyorum, alta da su koyup ocağı açıyorum. Alttaki su kaynadikca ısıyla çay demini veriyor ve çay hemen bayatlamiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: senersen

Üreticiden 3 lira 40 kuruşa, yani ölü fiyatına alınan çayın kilosunu 25 tl ye tüketiciye satılıyor
    Bu fiyat yaş çay alım fiyatı değil mi?. 1kg Kuru çay için ne kadar yaş çay kullanılıyor?

• Hocam tekrar merhaba Karali Premium migrosta 24.90 olacakmış bu hafta alıp onu deneyeceğim

Ama 3 çay arasındaki farkı soracağım şimdi.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Tirebolu 42 Fiskobirlik (Bu Tireboluyu ilk defa duydum)

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Tirebolu 42 Özel Üretim Siyah Çay (Üstteki ile aynı mı anlayamadım)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Çaykur 42 Nolu Tirebolu

Bu üçü için yorum alabilir miyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 13 Mayıs 2020; 23:4:43 >

• Hocam sende çay kültürü yok bu 4 çayı katagoriye bile sokmam 10 üzerinden 5lik çaylar

İçtiğiniz çaylar Mayıs Çayı bile değil

1 numaraya koyduğun çayın yaprağı bile değişti

Eski kutusu (seylan yaprak çay )

Yeni Kutusu (ince yapraklı eski çayla alakası yok toz çayla harman yapmışlar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 14 Mayıs 2020; 3:26:33 >

• Bunlarda Benden Olsun

Kızıl Büyü (Mayıs Çayı)

Bugün Yeni Tanıştığım İncelemesini Koyduğum Çay
    https://forum.donanimhaber.com/yeni-kaliteli-cay-tavsiyeleri-2018-2020-ve-duyurular--132301143-29

Çayı nasıl demleyeceğiniz burada yazıyor (yüksek ateşte ve yüksek sıcaklıkta çay demlenmez aynı kahve gibidir yüksek sıcaklıkta çayı yakarsınız ve tadını bozarsınız)

Yeşil İnci Turka 1000 gr (Mayıs Çayı)

Tadı : 10 üzerinden 7,5
    Kokusu : 10 üzerinden 6,5
    Yumuşaklık : 10 üzerinden 7
    30. Dakikada Verdiği Renk : 10 üzerinden 7,5
    60. Dakikada Verdiği Renk : 10 üzerinden 7
    30. Dakikada Verdiği Acılık : 10 üzerinden 7,5
    60. Dakikada Verdiği Acılık : 10 üzerinden 6,5
    Çayda Partikül Görülmesi : 10 üzerinden 7 (çaya elinizi sürdüğünüzde kahverengi boya elde kalmıyor ayrıca çay siyah)
    Toz Miktarı : 10 üzerinden 6
    Paketlenme Tarihi :(Üretim Tarihi 24.03.2020 - SKT 22.03.2023 Parti No : 084)
    Fiyatı :32 TL
    Alındığı Yer :
    rizecaysepeti.com
    Yeşil İnci Turka 500 gr
    https://rizecaysepeti.com/yesil-inci-turka

Tavsiye Ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 14 Mayıs 2020; 3:52:6 >

• sarkat kullanıcısına yanıt
    Tirebolunun daha fazla çeşidini denedim 10 üzerinden 3-4 lük çaylar

Bu video kesinlikle izleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 14 Mayıs 2020; 3:57:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarkat

Sizin için baktım. MNG kargo ile 8.90 TL çıktı. Mağaza varsa eğer ücretsiz Mağaza teslim seçeneği mevcut

Alıntıları Göster
    home office'i mağazadan sayıyorlar mı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkyener

Bunlarda Benden Olsun

Kızıl Büyü (Mayıs Çayı)

Bugün Yeni Tanıştığım İncelemesini Koyduğum Çay
    https://forum.donanimhaber.com/yeni-kaliteli-cay-tavsiyeleri-2018-2020-ve-duyurular--132301143-29

Çayı nasıl demleyeceğiniz burada yazıyor (yüksek ateşte ve yüksek sıcaklıkta çay demlenmez aynı kahve gibidir yüksek sıcaklıkta çayı yakarsınız ve tadını bozarsınız)

Yeşil İnci Turka 1000 gr (Mayıs Çayı)

Tadı : 10 üzerinden 7,5
    Kokusu : 10 üzerinden 6,5
    Yumuşaklık : 10 üzerinden 7
    30. Dakikada Verdiği Renk : 10 üzerinden 7,5
    60. Dakikada Verdiği Renk : 10 üzerinden 7
    30. Dakikada Verdiği Acılık : 10 üzerinden 7,5
    60. Dakikada Verdiği Acılık : 10 üzerinden 6,5
    Çayda Partikül Görülmesi : 10 üzerinden 7 (çaya elinizi sürdüğünüzde kahverengi boya elde kalmıyor ayrıca çay siyah)
    Toz Miktarı : 10 üzerinden 6
    Paketlenme Tarihi :(Üretim Tarihi 24.03.2020 - SKT 22.03.2023 Parti No : 084)
    Fiyatı :32 TL
    Alındığı Yer :https://rizecaysepeti.com/yesil-inci-turka

Tavsiye Ederim
    Yeşil inci linki 500g için hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• bjkyener kullanıcısına yanıt
    Biraderim,
    Çay konusunda bir yazı yazsam sanırım çok çok uzun olur ve foruma yüklenmez.
    Senin yazılarını bir ara okudum baştan sona,biliyorum tarzını. Aslında damak tadımız neredeyse aynı. Mevlana çayı merak ettim demişsin,cevap yazacaktım mesela sen sevmezsin onu merak etme boşuna diyecektim ama o an müsait değildim. Bana son 5 sene içinde Almanya'dan hediye gelen en az 10 kilo Mevlana çayı eşe dosta vermişimdir. Ben baskın seylan çayı tadını sevmiyorum,bergamot da hiç sevmem mesela.Yalnız evimde Mevlana çayı hep bulunur,zaman zaman akşamları demlediğim çaya atarım 2-3 çay kaşığı.
    Çayı da şekersiz içerim,şekersiz çay içenin dem kalitesini daha iyi anlayabileceğini de unutma.

Benim bilmediğim çay markası yoktur. İkiçay,Nova,Gökçay,Şölen vs.vs...
    Ben yukardaki 4 çayı yazdımsa bir sebebe bir analize dayanıyor. Çay kültürün yok sözünü tarzına bağlıyorum,kızmıyorum sana.
    Ben Çay konusunda 1 saat kesintisiz konuşurum.Çok anım vardır. Çaydan çok anlarım diyen özellikle Rizeli,Trabzonlular çok gömdüğüm olmuştur. Rizeliler ve Trabzonlular arasında da müthiş bir inatlaşma rekabet,bizim çayımız iyidir tartışması vardır.

Çay kültürün yok bu çaylar dandik demişsin ya. Bak kardeşim,eski ile yeniyi bir tutma.Dün iyi olan bir çay,yarın kaliteyi bozuyor. Çaykur Filiz yıllar önce tozsuz süper dem iken,artık aynı kalitenin yarısı değil.
    Aynı durum Karali Çay için de,başka marka için de geçerli.
    Karali mesela eskiden pek bilinmeyen bir marka idi ve üst kalite çayları çok çok iyiydi ama şuanki üst kalite çayları eskisi gibi çok iyi mi? Değil..
    Bir ihale ile binlerce paket çay alan,asla kötü ürün istemeyen bir oteller zinciri,yada bir restauran varken ürünün kalitelisini marketlere vermiyorlar. Ben otellere,vnb tüketim alanlarına tüketim ürünleri tedarik eden biriyim.Çay,şeker,kahve,peçete,kolonya,parfüm,deterjan vs.vs.
    Yıllardır güncel kaliteyi takip etmek zorunda olan biriyim.
    Senin belki denemediğin çay yoktur,iyi ama çok pahalı dediğin çayları ben bedavaya deniyorum.
    Burada her yazıyı tartar öyle yazarım.
    Burada ikiçay markasını da söyleyebilirdim ama konunun bütünlüğüne uymuyor. Markete girdiğinde bulabildiğin bir ürün değil,fiyatı esnek değil.Merdiven altı taklidinin engellenmesi bahsettiğim markalara göre daha kolay değil.Bir Çaykur'un,bir Karali'nin,bir Doğuş Çay'ın piyasada market market müşteri kılığında dolaşan yüzlerce ajanı var sahtelerini bulmak yakalamak için.
    İkiçay bu operasyonu yapabilecek bir firma değil.
    İstanbul başta olmak üzere,Türkiye'de tonlarca sahte çay üretip senin iyi dediğin önerdiğin tüm markaların paketlerini bire bir yapıp paketleyip bizzat marketlere satan uyanıklar çok. Her market aldanmaz o başka ama zincir bir marketin alım sorumlusu da biliyor sahtesi olduğunu ama kazancı arttığı için alıyor sahtesini satıyor. Sahte çayları satanlar,bizzat geliyor,direk açık olmasa sa,imalı olarak elimde tüm markaların çayı var,fiyat piyasaya göre yarı fiyatına diyor.Anlayan anlıyor.Bu işin ticareti bitmez.Biri biter biri gelir.
    Elbette Doğadan Altın Yaprak önceki kalitesinde değil,olsa zaten kikosuna 50 TL veririm başka çaya bakmam.Ben çayda masraftan kaçmam.Evimde demlediğim çay iyi demlenmediyse yada çay fazla kaynayıp acı olduysa 1 bardak içip beğenmediysem dökerim bir demlik çayı,yenisini demlerim.
    Yazdığım çaylar çok harika çaylar değil,o sıralamanın bir sebebi var. Oraya İkiÇay yazamazdım,senin konunla aynı kategoride bir konu değil bu konu.
    Burada kilosu en fazla 25 TL'ye,27 TL'ye en uygun çayı arayan insanlar dolu. Bu çayı kolay tedarik edebilmeli.Yoksa ben Rize'den birinin numarasını veririm kilosu 60 TL'den sıfır toz sıfır katkı,güneşte kurutulmuş çay alsın millet ama adam Rizeye yolun düşerse gel al diyor.İstanbula bir tanıdığım gidecek göndereyim 100 kilo diyor.Adam 1 kilo,5 kilo uğraşmıyor. Çayı 10 numara,marka yok,firması yok,isteyene müsait olursa 50'den 60'dan 50 kg,100 kg veriyor. Rizeli insanı muhabbetlidir ama inatçıdır,terstir. Usta 10kg olsa olmaz mı dersin,ula sen benimle dalga mı geçiysun der kavga eder bu sefer abi tamam 100 kg alayım 70'den alayım desen de vermez.
    Yani kolay tedarik edilemeyecek çay buranın konusu değil,ama senin açtığın konuda yazılabilir.
    Bugün iyi dediğin çay,1 yıl sonra berbat durumda olabiliyor,pazarlama stratejisi bu yönde olabiliyor.
    Yazımda da belirtmiştim,Çaykur Altınbaş Klasik eski kalitesinde değil,bunun sebeplerini de biliyorum.Karali de eski tadında değil.
    Şuan Karali Premium Filiz 25 TL'ye,27 TL'ye bulunabiliyorsa 1kg çaya en fazla bu kadar ücreti verebilecekler hiç kaçırmasınlar alsınlar.Bir Doğuş Filiz ile,bir Doğadan Altın Filiz ile,bir Çaykur Filiz ile bir tutulamaz,onlardan kaliteli çay kesinlikle.Ha ben aldım iyi değildi diyen varsa,sahtesini almadığından emin olsun,yaprağı taze çay olmadığından emin olsun,taze yaprak,iyi kurutulmamış çayın demi berbat olur. Yalnız yaprak kalitesi bakınca anlaşılır demi iyi olmasa da o an.Benim çayı demlememe gerek yok,sahtemi değil mi diye kafam karışmaz,çayı avucuma alıp incelediğimde anlarım.Yaprak kalitelidir ama iyi kurutulmamıştır demi iyi çıkmaz.İyi kurutulmamış çay piyasaya çok sürülür çünkü hem daha çok kazandırır,hem tedarik aciliyeti. Çay iyi kurutulursa hafifler 1 kilo gelmez,iyi kurumayan çay daha ağır olur ama çok farketmez,1kg'da 50 gram ama binlerce tona vurduğunda kazancı hesapla.

Yani en çayın kalitelisini bulmak yerini göstermekse mesele ben sana İkiÇay'ı 2'ye çarpan çay gösteririm.

Çayını öğen birinin çayını eleştirirsen,içtim kötüydü dersen klasik cevap/savunma gelir: Çayı şöyle demleyeceksin böyle demleyeceksin vs.
    O zaman her kötü denilen çay için de aynı çözüm sunulmalı.
    Çay demleme konusunda sayfalarca yazabilirim.Suyun özelliği,demliğin ve çaydanlığın malzemesi,çayın üstüne mi sıcak su dökülür,yoksa sıcak suya çay mı konulur,ateşin şiddeti,rüzgarın hızı ve rüzgarın yönü vs..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekli Komutan -- 14 Mayıs 2020; 10:52:31 >

• Bahsettiğiniz çay migros da 24.95 TL

• sarkat kullanıcısına yanıt
    Eskiden Tirebolu 42 çayı özel istisna bir çaydı,artık pazarlama aracı oldu. Eski Tirebolu 42 efsanesi değil piyasadakiler. Millet atlasın diye Tirebolu yazılıyor.
    Kilosu 25 TL yada 26 TL'ye bulursan Çaykur Tirebolu'yu kaçırma.Eski kalitesi yok dediysek de piyasadaki çaylar belli,piyasası belli. Çok kaliteli çay ararsan çaysız kalırsın.
    Karali Premium Filiz'i de 26 TL altına bulursan depola.Demi iyi çıkmadıysa iyi kurutulmamış ürün paketlenmiştir ya 3-5 ay beklet yada çayı demlediğin an altını çok kısma 10 dakika.10 dakika sonra da bi 15-20 dakika kısık ateşte demlenmesini bekle.Kullandığın çayın paketinin dengini,kaç dakikada hangş ateşte demlendiğini iyi analiz et.
    Bugün bir marketten aldığın Karali Premium Filiz kısıı ateşte 20 dakikada demlenir ve çok açarsan acı olur,ama yarın başka marketten aldığın Karali Premium Filiz anlattığım şekilde geç demlenebilir. Paketten pakete,seriden seriye demlenme süresi ve ateşi farkedebilir.
    Ben Şişli'de bir marketten aceleyle 1kg Karali Premium Filiz almıştım,eve geldim demledim harika demi çıktı.Ertesi gün gittim o markette depoyu açtırdım 10 kg paket aldım.İyi kurutulmuş çıktı çünkü.
    Tozunu da alabiliyorsan az süz al,fazla da tozunu alma.
    Mutfak nemliyse çayı açık tutma,hava almasın. Mutfaklar genelde buhardan dolayı nemli olur.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.