Şimdi Ara

Karali Premium Filiz Dökme Çay 1 Kg - 24,95 TL (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
5
Favori
5.815
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bushiumut

Bahsettiğiniz çay migros da 24.95 TL
    Görsel yada link var mı. Yeni çıkan migroskop kataloğunda mı?
    24.90 çok iyi,Gördüğüne İnan da varsa çok iyi olur. Migros Sanal Market'i çok kullanan biriyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emekli Komutan

Çay kültürü olan biriyim ilkokul 2'de çay demlemeye başladım.
    Sadece kendim günde en az 2 demlik çay içerim.Çok seçiciyim,her çayı beğenmem.Bu yüzden sağda solda pek çay içmem.Misafirlikte çaydan 1 yudum alıp beğenmezsem 1.bardağı içer, bugün çok içtim zarar veriyor deyip 2.bardağı içmem.

Kampanyası denk gelirse 4 marka model çayı toptan alırım.
    1.Doğadan Altın Yaprak (özel bir çay,pahalı)
    2.Karali Premium Filiz
    3.Çaykur Altınbaş Klasik
    4.Beta Tea Kızıldem

Bunların arasında Çaykur Altınbaş Klasik gittikçe eski kalitesini bozdu.Aslında bütün çaylar zamanla kaliteyi düşürüyor.Karali'nin de bütün çayları eskiden iyiyken zamanla kaliteyi düşürdü.Şuan Karali Premium Filiz ve Karali Wedding Tea olanları fena değil ve 25-27 TL'ye alınması avantajlıdır,kazançlıdır. Çok kaliteli çaydır demiyorum ama 30 TL altı kolay bulabileceğiniz en iyi en uygun 2-3 çaydan biridir,hatta 1.sıradadır. Kilosu 40TL'ye satılan,markası pek bilinmeyen,marketlerde bulunmayan daha kaliteli çaylar da vardır ama sahte paketleri de yaygındır.Karali ve Çaykur gibi firmalar sahte ürünlerle daha sıkı mücadele ediyor
    Ben korona salgını Türkiye'de yayılmadan önce 5 x 1kg Karali Premium Filiz ve 6 x 500 gram Çaykur Altınbaş Klasik aldım indirim denk getirip.
    Çayda damak tadı farkedebilir,kimisi biraz acı,yabancı çay denilen tarzda ağır sever belki ama normalde şuan piyasada Siyah Çay,Filiz çay kategorilerinde en iyi 3 çaydan biri olarak düşünüyorum Karali Premium Filiz çayı. Ben toptancısından alamıyorum 30 TL'den aşağı. Evde en çok kullandığım çaydır.
    Forumda geçenlerde de yazmıştım Karali Premium önerisi.
    Çaykur Klasik,Karali Premium Filiz,Beta Kızıldem hangisi indirimli çatarsa alırım,çok az bir fark var aralarında.
    Yalnız taze çayın demi iyi olmuyor,3-5 ay yakın tarihte paketlenmişler yerine 8 aydan eski paketlenmişleri öneririm. Bir de,artık içinde toz olmayan çay yok gibi.Hepsi gittikçe kaliteyi düşürdü,eskiden böyle çol toz olmazdı.Benim özel süzgeçim var,demlemeden önce az tozunu süzüyorum.
    Eğer Bizim Toptan market yakınsa gidin alın alabildiğiniz kadar. Bana yakın olsa ben sanırım en az 10 paket alırdım.Üstelik 500 gram paketi.Hatta belki yarın 20 paket sipariş vermeyi düşünüyorum.Bende 1 haftada 1 kg çay bitiyor rahat.Konuyu şimdi gördüm,büyük ihtimalle yarın konuşup bir kamu kurumuna 300 TL'lik alım geçtireceğim Bizim Toptandan.

Bana göre en iyisi ve en sevdiğim çay Doğadan Altın Yaprak ama kilosu 40 TL'yi geçiyor. Kilosu 30 TL'ye denk gelse alırım 20 kg.Doğadanın diğer çayları kötüdür yaramaz.Bu özel bir karışım.

Alıntıları Göster
    Tozu nasıl bir süzgeçle gideriyorsunuz merak ettim? Özel demişsiniz görseli var mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bugün aktif olan migroskopta aynı çay 24,95 TL'dir.Almak isteyenlerin bilgisine.
  • *EKSeLaNS* kullanıcısına yanıt
    2-3 kg çay alabilen özel çay kutusu ayarladım,1kg çayı açıp ince elek ile eleyerek kutuya dolduruyorum. Ayrıca demliklerin içi için satılan su bardağı büyüklüğünde metal süzgeçler yada filtreler var,demleyeceğin kadar lavaboya süzer alırsın kullanırsın.
    Eşim mutfakta kullanmak için çok ince telli sürahi büyüklüğünde metal çift süzgeçli kulbundan basıyorsun süzgeçler dönüyor,içindeki çay dalgalanıp sallanıyor bir un süzgeci koymuş mutfağa. Baktım tam çay süzmelik,onu gasbettim. Bundan bir tane daha alalım dedim ama Almanya'dan ablası getirmiş vermiş. Türkiye'de hiç görmedim bulamadım.
    Yalnız pazarlarda benzerini görüyorum,ufak kupa büyüklüğünde,metal kulbu var ama basmalı değil,sen sallayacaksın. Her çay demleyişinde süzersin bu sistemde.
    Yada şuan yaptığım gibi 1kg süzer doldurur kullanırsın.1 kg süzmek için süt süzgeci de olur. Şuan resim atamıyorum. Google yazın süt süzgeci diye. Makarna süzgeci olmaz,çayı da geçirir çünkü.
    Çayı eleyip demlemek zahmet verir,zaman kaybettirir herkes yapmaz. Elemezsen de özellikle bardağın dibine yakın toz içersin.Tadını da olumsuz etkiler ama tozlu çay da dem daha çok çıkar o ayrı. Bir de çay dandikse tozlu çayın rengi de demi de berbat olur.

• Çayda harman yapılmalı mı yapıyor musunuz? Tek tip çay mı kullanıp dememe yapıyorsunuz? İçine az da olsa kaçak selam çay katıyor musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: sleeptalkercat

home office'i mağazadan sayıyorlar mı acaba

Alıntıları Göster
    Hocam mağazadan teslim derken. Siz mağazaya gidip alıyorsunuz
  • quote:

Görsel yada link var mı. Yeni çıkan migroskop kataloğunda mı?
    24.90 çok iyi,Gördüğüne İnan da varsa çok iyi olur. Migros Sanal Market'i çok kullanan biriyim.

Alıntıları Göster
    GDİ yok hocam insertte, buyur linkini;
    www.migros.com.tr
    Karali Premium Filiz Çay 1 Kg - Migros
    https://www.migros.com.tr/karali-premium-filiz-cay-1-kg-p-2f9559

• İyi çay denince kimse doğuş export’tan bahsetmemiş. Benim babam 51 yıl çay ocağı işletti. Bende çok askıcılık yapmışımdır Yanında. Sayısız marka çay deneyimimiz olmuştur ancak hiçbiri doğuş export’un (tadı aroması kokusu) bıraktığı etkiyi bırakmadı. Gerçekten iz bırakan üst düzey kaliteli bir çay bizce

• muslumcu54 kullanıcısına yanıt
    kyiv ve moscow otellerinin açık büfe kahvaltılarında ahmad black tea sallamasyon tek tercihimdir
  • Johny Constantine kullanıcısına yanıt
    Az önce 10 paket sepete attım stokta vardı,yanına başka ürün de ekliyeyim diye indirim ve kampanyaları incelerken ekranıma uyarı geldi sepetinizdeki ürün stoğu bittiği için sepetiniz güncellecektir diye. Kötü oldu,15 dakika önce alışverişi onaylasaydım Pazartesi sabah gelecekti.
    Depolanabilen bir ürün, sanırım 2 gün içinde stoğa girer.
    Mağazaya uğrasam 3-5 paketten fazla bulabileceğimi sanmıyorum. Komşuya da söylemiştim o da alacaktı 5 paket. Benim evin ilerisinde Karali şubesi ve deposu var. Alışveriş yaptığım manav bu çayı oradan 32 TL'ye alıyor,o da bana veriyorlar sadece diyor. Dedim e-karali sitesinde 27 TL,Migrosta 24 TL. İnanmıyor aynısı değildir yada sahtesidir diyor. Kendisi Giresunlu,her çayı beğenmez. Çok çay denerim,bu çay iyi diyor. Geçen yıl alışveriş yaparken otur çay iç dedi. Baktım çay güzel kokuyor,rengi iyi. İçtim bir bardak,beğendim dedim bu çay hangi çay. Paketi gösterdi,dedim ben de bunu kullanıyorum daha yeni 23 TL'ye aldım Namlı'dan 5 paket. Yok 27 TL'den aşağı bulamazsın,ben deposundan adamını buldum alıyorum dedi. O zaman da sahtesidir bulamazsın dedi de Karali marketlere verdiği fiyattan düşüğe satamıyor kendi sitesinde. Satarsa marketler mal almaz. Aynı ekmekteki fırın bakkal market ilişkisi.
    Karali Premium Filiz Dökme Çay 1 Kg - 24,95 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekli Komutan -- 15 Mayıs 2020; 1:3:42 >

Son 6 ay içinde Doğuş Export kullandınız mı?
    Baktılar millet ihracat malı kaliteli diye atlıyor,kaliteyi bozdular. Önceki senelerdeki Doğuş Export olduğunu düşünmüyorum,ben de bir ara kıvamını tadını sevmiştim.
    Geçen yıl denk geldi aldım hem paketteki ürün hem dem iyi değildi. Bazı toptancılar bizzat ihracat yapılan paketlerden sattıklarını iddia ediyorlar. Bir ara tekrar deneyeceğim açıkcası.Ben çayı avucuma alınca anlarım kalitesini ve işçilik kalitesini. Çay üretimi ve paketlemesinde işçilik de önemli. Bir sezon bir marka çayda yaprak harici içerikler olmazken aynı çayın içinden başka sezon yaprak harici üretim esnasında karışan içerikler oluyor. Bunlar hep o anki strateji yada işçilik ile ilgili.

• quote:

Az önce 10 paket sepete attım stokta vardı,yanına başka ürün de ekliyeyim diye indirim ve kampanyaları incelerken ekranıma uyarı geldi sepetinizdeki ürün stoğu bittiği için sepetiniz güncellecektir diye. Kötü oldu,15 dakika önce alışverişi onaylasaydım Pazartesi sabah gelecekti.
    Depolanabilen bir ürün, sanırım 2 gün içinde stoğa girer.
    Mağazaya uğrasam 3-5 paketten fazla bulabileceğimi sanmıyorum. Komşuya da söylemiştim o da alacaktı 5 paket. Benim evin ilerisinde Karali şubesi ve deposu var. Alışveriş yaptığım manav bu çayı oradan 32 TL'ye alıyor,o da bana veriyorlar sadece diyor. Dedim e-karali sitesinde 27 TL,Migrosta 24 TL. İnanmıyor aynısı değildir yada sahtesidir diyor. Kendisi Giresunlu,her çayı beğenmez. Çok çay denerim,bu çay iyi diyor. Geçen yıl alışveriş yaparken otur çay iç dedi. Baktım çay güzel kokuyor,rengi iyi. İçtim bir bardak,beğendim dedim bu çay hangi çay. Paketi gösterdi,dedim ben de bunu kullanıyorum daha yeni 23 TL'ye aldım Namlı'dan 5 paket. Yok 27 TL'den aşağı bulamazsın,ben deposundan adamını buldum alıyorum dedi. O zaman da sahtesidir bulamazsın dedi de Karali marketlere verdiği fiyattan düşüğe satamıyor kendi sitesinde. Satarsa marketler mal almaz. Aynı ekmekteki fırın bakkal market ilişkisi.
    bugün iftara yakın bizim buradaki 2m migrosa uğradım domates ve yeşillik almak için, ortadaki kampanyalı ürünlerin satıldığı yerde belki 100 paket vardı, çayların olduğu bölümde de normal yeri doluydu, karaliyi betayı vs... dışarıdaki çoğu insan bilmiyor o yüzden talep patlaması olup bitecek ürünler değiller, yakınınızda migros varsa uğrayın istediğiniz kadar alın.

ziraat bankkartı olanlara market sektöründe 100 liraya 5 puan veriyor ve migros karta çay tbgsi olanlar daha hesaplı fiyata maledebilir.

• Son 6 ay değil belki son 1 yıldır içmedim hocam. Benim yaşadığım yerde bi mm migros var. Oradan alıyordum bu çayı ama en az 1 yıldır artık satılmıyor. Uzun zamandır da içemedim doğal olarak. Kendilerini bozmalarına cidden üzüldüm. Nefis bir çaydı

• migros fiyatı daha ucuz.
    www.migros.com.tr
    Karali Premium Filiz Çay 1 Kg - Migros
    https://www.migros.com.tr/karali-premium-filiz-cay-1-kg-p-2f9559
    Kalitesini düşürmeyen çay markası yok. Babamın teşvikiyle ilkokul 2'den beri çay demlerim. Babam çayın tozunu az ele ( süz ) derdi ve eskiden beri elerdim. Babam önceleri Çaykur Sarı paketten başka almazdı. Sonra Çaykur Filiz'den şaşmadı. Geçen bayram lafı geçti,dedi Çaykur eski Çaykur değil,eskiden Çaykur Filiz'de toz bulamazdın artık çok toz var ve tadı da iyi değil dedi.
    Ben de hem lisede okurken hem üniversitede yurt kantini işlettim. Çaykur Filiz kullanırdım hep,lisedeyken Çaykur Filiz sadece yapraktı toz da olmazdı. Artık toz da var,yaprak dışı çay ağacı dalları da. Bir çayın paketindeki çay ya siyahtır,yada komple az sararmıştır. Şuan her nasıl ne yapıyorlarsa siyah yaprak da var,aralarda sararmış,grileşmiş yapraklar da var. Bir karışım yaptıkları belli. Kaliteli yapraklarla farklı yerlerden farklı zamanlarda toplanmış kurutulmuş kalitesiz yaprakları karıştırdıklarını düşünüyorum.
    Lafın özü,kalitesini zamanla düşürmeyen firma yok.
    Sadece İstanbul'daki lüx,kaliteden ödün vermeyen,ihaleye girerken en kaliteli çayınızı sunun bize diye şart koşan Otel zincirlerinin pazarlamasını düşündüğümüzde kaliteli çayların marketlere verileceğini sanmıyorum.
    Yönetim çayın tadını beğenmezse,çaydan sorumlu Şef olumsuz rapor verirse çayı olduğu gibi iade edip çay firmasına fırça basıyorlar. Çok iyi biliyorum otellere mal verirken aman iyi mal verelim diye gayret ettiklerini.
    Bu konuda acayip anılarım da var. Bu üst yaprak ilk yaprak diye çayını öğüp bir otele büyük parti çay satan bir firmanın bu çayı çer çöp dolu çıkınca,müdür firmanın yetkilisini çağırıp önünde paketi açtı kucağına döktü çayı.
    Ulan ben bu çayı Bakanlara,Emniyet Müdürlerine Valilere içiriyorum. Sen çayın en kaliteli üst yaprağı ilk yaprağı diye bunu mu kastettin dedi bağırdı. Sonra ihale iptal edildi,Vip kişiler için ayrı çay,diğer kişiler için ayrı çay ihalesi yapıldı. Otellere sıkıntılı mal vermekten korkar firmalar.

• Hepsine mantıklı geliyor ama Beta kızıldem hiç mantıklı gelmiyor. Taç yaprak deseydin ve doğuş siyah paket filiz çayı da aralarına ekleseydin mantıklı olabilirdi. Bugüne kadar Beta taç yaprak kadar tozsuz çaya rastlamadım. ama içimi normal diğerleri gibi. Benim için en önemlisi tozsuz ve çöpsüz olması. Bir de çay taneleri açık kahve değil, biraz daha koyu taneli olmalı. Beta taç yaprak lezzeti hariç hepsini karşılıyor. eğer Karali premium filiz de, Karali tiryaki gibi tozlu ve çöplü bir çaysa denemeye bile değmez derim. Çünkü bugüne kadar deneyimlediğim en kötü çay Karali tiryaki oldu. Çay full çöp ve toz doluydu.

Edit: Çaykur filiz çayı da iyi gruba ekliyorum ama bunda da toz oranı baya var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrooke139 -- 15 Mayıs 2020; 0:44:16 >
  • Johny Constantine kullanıcısına yanıt
    Benim anlamadığım kaynar suyu çay üstüne dökünce haşlama oluyor da niye kaynamış suyun üstüne çayı sonradan sepince olmuyor. Ben her zaman çayı süzgeçte iken tanzikli sudan geçirip tozunu yıkıyorum. Sonradan kaynamış suyu kenardan üstüne döküyorum. Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama bu şekle alıştım. Çayı sudan geçirmeyince rahatça içemiyorum.
  • Çay ile ilgili hayatımda bu kadar yazı okuduğumu hatırlamıyorum.Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunarım.
  • Konuyu Migros fiyatı ile güncelledim. Benim Karali'nin sitesinden aldığım çaylar bugün elime ulaştı. 21/04/2020 üretim tarihli. Kilerde beklemeye aldım daha çok tazeymiş.

• Wadjet kullanıcısına yanıt
    Maskelerin geldi mi?
    Ben 6 maske alayım diye 4 saat arayla ayrı ayrı 2 çay siparişi verdim. 4 çay bir sepette sipariş veriyordum baktım 3 maske veriyor,ben de 2 x 2 çay şeklinde 2 ayrı sipariş verdim 3+3 maske için. Sonra baktım 150 tl üstüne adaçayı ve ıhlamur hediyesi varmış keşke 2 paket daha alsaydım 150 tl olsaydı dedim.
    Siparişi dün (çarşamba) sabah geçtim,aynı gün kargo yazmışlar sitede ama 2 gün geçti şuan baktım kargoya verilmemiş. Dün vermedin kargoya anlarım,ama bugün verilmemesini kabul etmiyorum.Böyle durumları dikkate alırım. Aynı gün kargo yazıp,2 gün kargoya vermemek firmanın dürüstlüğünü ve çalışma şeklini az çok belli eder.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.