nedir bu ya, birisi osmanlıya laf dedimi faşit damarlar kabarıyo hemen, kimsenin maşallah laf söylettiği yok osmanlıya
Osmanlıyı sevmek,savunmak size göre faşizm,geçmişini soyunu inkar etmeyi,karalamayı büyük erdem sayıyorsunuz,elin gavuru kanlı tarihini geçmişini öve öve anlatır,bizimkiler şanlı tarihimizden utanıyorlar, Osmalının adını duyunca sizdeki kabaran bu damarın adı nedir acaba?
quote:
Orjinalden alıntı: everst
quote:
Orjinalden alıntı: o.n.u.r
nedir bu ya, birisi osmanlıya laf dedimi faşit damarlar kabarıyo hemen, kimsenin maşallah laf söylettiği yok osmanlıya
Osmanlıyı sevmek,savunmak size göre faşizm,geçmişini soyunu inkar etmeyi,karalamayı büyük erdem sayıyorsunuz,elin gavuru kanlı tarihini geçmişini öve öve anlatır,bizimkiler şanlı tarihimizden utanıyorlar, Osmalının adını duyunca sizdeki kabaran bu damarın adı nedir acaba?
+1
quote:
quote:
benim bildiğim en büyük en şanlı tarih, Atatürk'ün liderliğinde emperyalizme karşı verilen savaştır. sizin o yere göğe sığdıramadığınız osmanlının son dönemindeki pahdişahları olacak işbirlikçi satılmışların ülkemizi bölmek için yaptıklarını unutmadık. ve onların pisliklerini temizlemek için ne bedeller ödedik unutmayın.
ama ben size kızamıyorum, çünkü tarih kitaplarında 200 sayfa anlatılan osmanlı devletine karşılık yarım sayfa kurtuluş savaşı anlatılırsa olacağı bu
quote:
quote:
quote:
benim bildiğim en büyük en şanlı tarih, Atatürk'ün liderliğinde emperyalizme karşı verilen savaştır. sizin o yere göğe sığdıramadığınız osmanlının son dönemindeki pahdişahları olacak işbirlikçi satılmışların ülkemizi bölmek için yaptıklarını unutmadık. ve onların pisliklerini temizlemek için ne bedeller ödedik unutmayın.
ama ben size kızamıyorum, çünkü tarih kitaplarında 200 sayfa anlatılan osmanlı devletine karşılık yarım sayfa kurtuluş savaşı anlatılırsa olacağı bu
700 sene
osmanlıyı ve osmanlıcılığı sevmiyorum samplus onura katılıyorum osmanlının hiçbir padişahı, askerini ve vatanını düşünmemiştir zaten yıkılma dönemide yenilikleri takip edemediği için geliyor yani gerici bir devlet son dönemlerde de ona buna sığınarak belirli bir noktaya gelebildi hele hele müslüman bir toplumun ingiliz ve amerika gibi hristiyan ve bölücü ülkelerke işbirlik içerisinde olduğunu anlayabilmiş değilim. ek olarak şu anki yönetiminde yaptığı çok farksız değil hani ülkeyi geriye götürmek aynı kanuni sultan süleymanında zirveye taşıyıp bir anda yıkılmasına da zemin hazırlaması gibi artık şuzihniyeti bırakıp çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşmak lazım. Sizce neden fransa ve ingiltere kemalizm iyi değildir faydasızdır diyor kendilerine dezavantaj oldukları için tabikide neden insanlarımız kalkınmak, gelişmek yerine gericiliği seçer bize ne faydası vardır bnun bana elde tutulur örnekler verin lütfen...
quote:
Kendi tarihimiz hakkında yeteri kadar bilgin yok galiba.
quote:
Orjinalden alıntı: Ayhan Arslan
osmanlıyı ve osmanlıcılığı sevmiyorum samplus onura katılıyorum osmanlının hiçbir padişahı, askerini ve vatanını düşünmemiştir zaten yıkılma dönemide yenilikleri takip edemediği için geliyor yani gerici bir devlet son dönemlerde de ona buna sığınarak belirli bir noktaya gelebildi hele hele müslüman bir toplumun ingiliz ve amerika gibi hristiyan ve bölücü ülkelerke işbirlik içerisinde olduğunu anlayabilmiş değilim. ek olarak şu anki yönetiminde yaptığı çok farksız değil hani ülkeyi geriye götürmek aynı kanuni sultan süleymanında zirveye taşıyıp bir anda yıkılmasına da zemin hazırlaması gibi artık şuzihniyeti bırakıp çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşmak lazım. Sizce neden fransa ve ingiltere kemalizm iyi değildir faydasızdır diyor kendilerine dezavantaj oldukları için tabikide neden insanlarımız kalkınmak, gelişmek yerine gericiliği seçer bize ne faydası vardır bnun bana elde tutulur örnekler verin lütfen...
Ayhan Arslan dostum, söylediğin neden batıdaki gelişmelere uzak kalması bunun sadece bir nedeni. Bunun yanında aydınlardan alınan krediler, Çelebi Mehmedden ten sonra sefer düzenlenmemiş olması, azınlıkların serbest bırakılması(din konusu değil) gibi bir çok neden var. Ayrıca gericilikten kastını anlayamadım. Gericilik derken kastettiğin Osmanlıya takılmak ise şu anda sağcımız solcumuz Türk ümüz Kürt ümüz hepimiz gericiyiz. Çünki herkes in geride takıldığı kişi ya da kurum var. Böylede olmalı bence. Bu gün Osmanlı yı inkar edersen Malazgirt zaferinide inkar et, Kurtuluş savaşınıda inkar et tarihimizi inklar edelim ozaman. Şu anda tarihine bizim kadar nefret duyan bir ülke daha bilmiyorum ben. Osmanlı barbardır diyorlar. Osmanlı barbarsa eğer Terkedelim İstanbul' u Burasıda barbarlıkla alındı. Osmanlı barbarsa eğer gidelim söğüte Domaniçe çadırlarda yaşayalım. Onun haricinde heryer savaşla kazanıldı çünki. Hani deriz ya Atatürk olmasaydı şu anda burda olamazdık. Peki Osmanlı olmasaydı şu anda nerde olurduk? Allah bizim bu noktaya gelmemize vesile olan tüm büyüklerimizden razı olsun.
ben osmanlıcılık hakkında barbardırlar demedim şu an osmanlıclık zihniyetinin Türkiye üzerindeki yarattığı tehlikeden bahsettim. bu şekilde osmanlıcılık zihniyeti güdüldüğü zaman Türkiye cumhuriyetininde sonu farksız olacaktır
quote:
ben osmanlıcılık hakkında barbardırlar demedim şu an osmanlıclık zihniyetinin Türkiye üzerindeki yarattığı tehlikeden bahsettim. bu şekilde osmanlıcılık zihniyeti güdüldüğü zaman Türkiye cumhuriyetininde sonu farksız olacaktır
Osmanlıcılık gericilik dendiğinde genelde Osmanlının barbar olması ya da şeriat le yönetilmesi akla gelir. O yüzden konuyu ordan açtım. Yalnız şu anda Türkiye de Osmanlıcılık zihniyeti güdülmüyor. Sadece bazı değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bu topikte mesela konu nasıl buraya geldi? Arkadaşın biri Osmanlı çorbaydı dedi. Bence tarihimize saygı duymalıyız. Siz hiç bir ülkenin vatandaşının kendi tarihine çorbaydı o patatesti dediğini duydunuz mu? Sadece istenilen bu hakkettikleri değeri vermek. Yoksa şu anda kimse Osmanlı olalım falan demiyor. Sadece saygı.
@samplus; güzel yazmışsın kardeş
quote:
Orjinalden alıntı: Ayhan Arslan artık şuzihniyeti bırakıp çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşmak lazım. neden insanlarımız kalkınmak, gelişmek yerine gericiliği seçer bize ne faydası vardır bnun bana elde tutulur örnekler verin lütfen...
güzel kardeşim senin gericilik dediğin şeye biz(ve diğer milletler) geçmişiyle övünmek, ecdadına sahip çıkmak diyoruz.. sana elle tutulur örnek de veriyim.. yunanlılar tüm avrupa devletlerinin ataları olduklarını iddia ederler, dünyaya medeniyeti onların getirdiğini öne sürerler.. ve batılı ülkelerce kabul edilen bu düşünce sayesinde yunanistan'ın dünya üzerinde saygınlığı, politikada yada lobileşmede etkisi vardır.. amerika 200-300 senelik yalandan tarihiyle övünüp durur.. biz ise ortaçağ zihniyetiyle körelmiş batıya medeniyetin ne olduğunu gösteren, hakim olduğu topraklarda insanlığın ne olduğunu gösteren ecdadımızla gurur duymamız gerekirken nefret ediyoruz..
quote:
osmanlının hiçbir padişahı, askerini ve vatanını düşünmemiştir zaten
e yani yuh.. bu lafa cevap verilmez aslında ama ben yine de vereyim.. eğer dediğin gibi böyle birşey olsaydı bir devlet nasıl 3 kıtaya hakim olup 600 küsür sene ayakta kalabilirdi..
vatanını düşünmüyor dediğin pekçok padişahın ömrü at sırtında geçmiştir.. vatanını sevmese yan gelir yatardı, zaten dünyanın en güçlü devletiydik bi aralar.. son dönem padişahlarından(yanlış hatırlamıyorsam abdülaziz olması lazım) hanımının doğum haberini aldığında devlete bir kişi daha yük olacağız diye üzüntüye kapıldığını biliyormusun..
osmanlıda pekçok padişah tahta çıkmıştır.. bunların içinde çok mükemmel insanlar olduğu gibi gerçek anlamda deli olanlar da vardır.. bir elin parmakları aynı değil, herkesten mükemmel olmasını bekleyemeyiz.. ama ecdadıyla nefret edip karizma yapma saçmalığı nedir onu da anlamış değilim
Bildiğini bilenin arkasından gidiniz,
Bildiğini bilmeyeni uyarınız,
Bilmediğini bilene öğretiniz,
Bilmediğini bilmeyenden kaçınız. (Konfüçyus)
...
Arkadaşlar konuyu nereden nereye getirdiniz helal olsun ben sadece Türkçemize sahip çıkalım koruyalım amacı ile bu alıntıyı bilenlere hatırlatmak, bilmeyenlerde göstermek istemiştim..
ne diyosun sen be hangi Türk hançerlemiş osmanlıyı hangi Türk bağımsızlık istemiş osmanlıdan , sen inkılap tarihi de bilmiyorsun orada kurulan zararlı cemiyetlerden hangisi Türk.Türk milleti osmanlı için şehit olmaktan başka bir şey yapmadı ağzını topla .
quote:
O arkadan hançerleyenler arasında Türkler de vardı,ihanet bir millete özgü değildi,batının da etkisiyle son yıllarda ırkcılık-kavimcilik empoze edildi,o milletler arasında Türk olmayan ama Osmanlıyı ayakta tutmaya çalışan insanlarda vardı
bilmeyen sensin arkadaşım.Araştır istersen biraz.Kurulan zararlı türk cemiyetleri vardır
quote:
Orjinalden alıntı: vendeta
bu söze bende hastayım karamanoğulları gerçek bir Türk devletidir , osmanlı gibi çorba değildir.
Atana küfür etme
yazdıklarına dayanarak söylüyorum , bir kez daha yineliyorum ben osmanlı düşmanı değilim , hakaret etmek gibi bir amacımda yok ancak osmanlı'nın devşirme politikasını da bir Türk milliyetçisi olarak beğenmiyorum her zaman da eleştiririm
quote:
Orjinalden alıntı: deepbluexxx
quote:
tarihi senden iyi bildiğim gerçek.
quote:
quote:
bilimsel gerçeği söyledim , azıcık tarih okuyun kafanıza göre sallamayın , ben osmanlıca bilirim sen bilir misin ?
quote:
quote:
bu söze bende hastayım karamanoğulları gerçek bir Türk devletidir , osmanlı gibi çorba değildir.
ağzı olan konuşuyo...
evet biliyorum.. ama osmanlıcayı bilmekle osmanlı tarihi bilmek arasındaki farkı bilip bilmediğini de merak ediyorum doğrusu..
bunu neye dayanarak söylüyosun bay dahi???
örnek verir misin yoksa kanıtın boşa sallama hangi Türk bağımsızlık istedi osmanlı'dan.
quote:
Orjinalden alıntı: endless_nightmare
quote:
ne diyosun sen be hangi Türk hançerlemiş osmanlıyı hangi Türk bağımsızlık istemiş osmanlıdan , sen inkılap tarihi de bilmiyorsun orada kurulan zararlı cemiyetlerden hangisi Türk.Türk milleti osmanlı için şehit olmaktan başka bir şey yapmadı ağzını topla .
quote:
O arkadan hançerleyenler arasında Türkler de vardı,ihanet bir millete özgü değildi,batının da etkisiyle son yıllarda ırkcılık-kavimcilik empoze edildi,o milletler arasında Türk olmayan ama Osmanlıyı ayakta tutmaya çalışan insanlarda vardı
bilmeyen sensin arkadaşım.Araştır istersen biraz.Kurulan zararlı türk cemiyetleri vardır
quote:
yazdıklarına dayanarak söylüyorum , bir kez daha yineliyorum ben osmanlı düşmanı değilim , hakaret etmek gibi bir amacımda yok ancak osmanlı'nın devşirme politikasını da bir Türk milliyetçisi olarak beğenmiyorum her zaman da eleştiririm
quote:
quote:
quote:
quote:
bilimsel gerçeği söyledim , azıcık tarih okuyun kafanıza göre sallamayın , ben osmanlıca bilirim sen bilir misin ?
quote:
quote:
ağzı olan konuşuyo...
evet biliyorum.. ama osmanlıcayı bilmekle osmanlı tarihi bilmek arasındaki farkı bilip bilmediğini de merak ediyorum doğrusu..
Ama devşirmelerin başarılarını biliyorsun değil mi? Sokullu mehmet paşa bir devşirmeydi. Belkide o osmanlı için kendi uyrugundan bile daha çok çalıştı
ihanetlerini de biliyorum
quote:
Orjinalden alıntı: KornEr
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
ağzı olan konuşuyo...
Ama devşirmelerin başarılarını biliyorsun değil mi? Sokullu mehmet paşa bir devşirmeydi. Belkide o osmanlı için kendi uyrugundan bile daha çok çalıştı
Bence osmanlıyı türklerin ihanetleri batırdı. Gerileme döneminde bütün ıslahat yapamaya çalışan devşirme kökenli devlet adamları. Bazı çıkar çevreleri tarafında öldürüldü. Örnek Tarhuncu Ahmet Paşa