|
Karamürsel deniz eğitim komutanlığı (2. sayfa)
-
-
Ben sülüsü bugün aldım edebiyat öğretmeniyim. 29unda teslim olacağım. İki gün muhabbeti falan dönmedi. Sülüste de teslim tarihine 29 temmuz yazıyor. Acemilik bu yıl 30 gün olmuş maalesef. -
tertipim 30 gün acemilik oldugu bilgisine nerden ulastin su zaman kadar hep 18 gun olmuss -
quote:
Orijinalden alıntı: aleem_ju
tertipim 30 gün acemilik oldugu bilgisine nerden ulastin su zaman kadar hep 18 gun olmuss
Maalesef bu yıl ilk kez böyle oluyor. Askeri şubede de söylediler. Zaten asalın internet duyurusu da şöyle:
quote:
6. SEÇİM VE SINIFLANDIRMA SONUCUNDA;
A. BİR AYLIK TEMEL EĞİTİME TABİ TUTULACAK YEDEK SUBAY ADAY ADAYLARI 25-29 TEMMUZ 2013 TARİHLERİ ARASINDA, İKİ BUÇUK AYLIK TEMEL EĞİTİME TABİ TUTULACAK YEDEK SUBAY ADAYLARI 12-13 AĞUSTOS 2013 TARİHLERİ ARASINDA TERTİP EDİLDİKLERİ SINIF OKULLARINA,
geçiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi incesanat -- 27 Temmuz 2013; 16:29:14 > -
eyvallah tertip , 30 yada 18 farketmezzz gidipte yapacaz sonucta :) -
quote:
Orijinalden alıntı: aleem_ju
eyvallah tertip , 30 yada 18 farketmezzz gidipte yapacaz sonucta :)
Eyvallah dostum orada görüşürüz artik.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kardeşim sülüs aldın mı , ne zaman yola çıkıyosun -
kardeşim aldinmi sülüsünü -
quote:
Orijinalden alıntı: incesanat
quote:
Orijinalden alıntı: marky02
quote:
Orijinalden alıntı: marky02
Evet sanırım benden başka kimse de gitmiyor ama yine de bizden sonraki gidecekler için birşeyler paylaşalım :) Öncelikle buraya daha önce gitmiş 1-2 arkadaş çok güzel bahsetti buradan onu söyleyim.Gerçi 18 gün geçireceğiz burada meslekçiler olarak ama yine de merak edenler için yemekleri güzelmiş,komutanlar çok anlayışlı ve iyi davranıyormuş.Yalnız ilk gittiğinizde kantini pek kullandırtmıyorlarmış bir kaç gün o yüzden buna göre sigara ve diğer alışverişlerinizi yaparak gelin.Benim alışveriş listeme gelirsek,ben önceki konulardan birinde çamaşır kuyruğunun uzun olduğunu okumuştum o yüzden 18 gün yetecek kadar çamaşır götürmeyi düşünüyorum uğraşmamak için, siz isterseniz 2-3 adetle de idare edebilirsiniz.
- 10 adet beyaz boxer (Normalde tören dışında beyaz renk giymeseniz de oluyormuş ama beyaz iyidir ya :D )
- 18 çift çorap ( 13 siyah,5 beyaz.Tören dışında siyah,törende ise beyaz çorap giyiliyormuş sanırım.)
- 6,7 adet beyaz atlet ( Yaz dönemi için yuvarlak yaka almayın görünmesin demişlerdi o yüzden normal atlet)
- Banyo ve yüz havlusu,terlik,Diş macunu,diş fırçası,şampuan
- Uyurken kullanmak için eşofman,ayrıca bir yorumda spordada eşofman verilmediğinden bahsedilmişti o yüzden ne olur ne olmaz 2 çift götürücem.
- Dikiş seti,traş takımı
- Ayakkabı tabanlığı,ayak ve pişik kremi
- Parfüm,deodorant
- CASIO :D
- Telefon kartı
Mayıs başı itibariyle kısmet olursa acemiliğimiz bitecek ve izin zamanı tekrardan mesajı editlerim,gereken-gerekmeyen şeyler varsa düzeltirim.
Evet şükür 18 günlük acemiliğimiz bitti yeminimizi ettik izne geldik ve donanımı unutmadık :D İlk olarak söyleyim gerçekten denilenler doğru oraya çıkanlar çok şanslı genelde çok birşey yapmadık yürüyüş çalışmaları - silahla atışlar - yazılı sınavlar - tören provaları şeklinde geçti.Bazı günlerde boş geçti hafta sonları zaten nerdeyse hiçbirşey yok tek yaptığınız aksiyon yemek yemek oluyor :) Götürülmesi gerekenlere tekrar dönersek;
İlk 2-3 gün kıyafetleriniz gelmiyor.Havlu iç çamaşırı vs de verilmiyor o yüzden kendi iç çamaşırlarınızı götürün ayrıca 2-3 gün yetecek kadar sivil kıyafette götürün bizim ilk 2-3 gün buz gibiydi hava kısa kollu ile dondum açıkcası :) 2-3 gün sonra işbaşı elbiseleriniz,havlularınız,terlik falan veriliyor ama başka da pek birşey yok.O yüzden bence yetecek kadar iç çamaşırı tedarik edin.
Çamaşır makinesi ve kurutma makinaları vardı programına göre yaklaşık 30 dk yıkama sürüyor 45 dkda kurutma desek en kötü 1.5 saatte eşyalarınız tertemiz oluyor.Az çamaşır götürseniz de bu şekilde idare edebilirsiniz ama bence çorabı biraz fazla alın derim ben hiç yıkamadan geldim 18 günde 18 çift çorap yetti şükür :)
Uyurken yatmak içinde eşofman götürün cünkü pijama veriliyor hepsi aynı boy herkese uymayabilir.Spor ayakkabı da götürün pek kullanmadık ama ne olur ne olmaz belki arada basket oynamanıza izin verilebilir.
Dikiş seti ŞART.Özellikle haftasonu pantolonlarda yırtılma sökülme olursa terziler sadece haftaiçi çalıştığı için sıkıntı olabiliyor hafta içi astsubay okulundaki terzilerle sorununuzu çözebilirsiniz.
Ayakkabı tabanlığı götürün yürüyüş çalışmalarında kesinlikle rahat edersiniz bazen çalışma süresi uzayabiliyor.Casio saatte alarm için götürün asker dostu CASIO :D Son olarak bol bol telefon kartı alın kantine her zaman gidilmiyor 3-4 günde bir izin gelirse gidilebiliyor o yüzden sevdiklerinizden uzak kalmayın :)
KEMK'e çıkan arkadaşlarda hiçbir endişe kalmasın acemilikleri gayet iyi bir biçimde geçecek.Test edildi onaylandı :D
Dostum burada 18 gün kaldın meslekçi olarak sonra ne yaptınız? Direk astek olarak bir yere mi yerleştin? Maaş aldın mı? Sonrası nedir yani? Bana da burası çıktı da merak ediyorum.
Mesajları yeni gördüm,sıra ile cevap vereyim :) orada kura çekiyorsun bitime yakın ve ankara istanbul izmir samsun marmaris mersin aydın kocaeli gölcük karamürsel gibi yerlere ihtiyaca göre dağılacaksınız.Birliğine katılmadan önce 1.5 maaş ve yol paran yatıcak.Karamürsel marmaris arası yol parası 1600 civarı almıştık biz.Bu arada makine ve inşaat mühendisleri birliklerine katılmadan önce gölcükte 15 gün yangın ve yarasavunma eğitimi görecek.O da cok eğlenceli geçiyor zevk almaya bakın :)
-
şubat 2014 celbinde başka Karamürsel deniz eğitim komutanlığı çıkan var mı arkadaşlar -
Benimde Karamürselbey meslek kurası Endüstri mühenidisiyim. Endüstri müh olup (doktoralı) meslek kurası giden cok arkadasım oldu fakat deniz kuvvetlerine giden hic olmadı. Hocam senin bransın ne insaat müh makine müh mi ? Eger makine yada insaat müh isen kuraya katılacak kisi sayısı fazladır. Acaba endüstri müh kac kisi olur. Benim tahminim 1 yada 2 dir diye dusunuyorum. Cunku karacılarda bile 1-2 tane anca oluyordu eskiden. Acemiligin 30 güne cıkması bizim icin dezavantaj olmus. Eskiden giden arkadasların hepsi 18 gün yapmıstı. Bence cıkabilecek en iyi kura bize cıkmıs. Hem denizci hemde meslek kurası. -
Merhaba bugün bende yedek subay adayı olarak Karamürsel e yerleştirildim tecrübe li arkadaşlar dan tavsiyeleri bekliyorum
bende meslekci yedek subay olarak oradayım. Bu forumdan oraya cıkan kac kişiyiz? -
Bende buraya çıktım 3 ettik sanırım :)
2018 Kasım celbinde katılacaklar olarak daha güncel bilgi aramaktayız gerek ulaşım, gerekse malzeme önerileri olarak. Yardım edebilen olursa seviniriz, şimdiden teşekkürler.
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/135456889
https://forum.donanimhaber.com/k-murselbey-egt-mrk-k-kurslar-k-kursiyer-tabur-komutanligi-iceri--135456889
-
Eğtimimi karamürselde tamamladım.Elimden geldiğince size lazım olan bilgileri akataracağım.birliğe giderken elinizde kimlik fotokopiniz 2 adet,sevk belgeniz 2 adet,diploma(e devletten) fotokopisi 2 adet bulunsun.Bu belgeler msü de yer almıyor ancak nizamiye girisinde isteniyor.Akıllı telefon yok.Tuşlu idare edersiniz 28 gün.
Yanınıza almanız gerekenler:
-1 kat sivil elbise(bu da zaten birliğe geldiginiz kıyafet)+1 kat eşofman ve tshirt yeterli olur.
-Eğitimler bir eşofman ve beyaz tshirt ile yapılıyor.3 adet beyaz tshirt veriliyor ama çabuk kirleniyor.yanınızda kendinize ait nike vs. Beyaz tshirt götürebilirsiniz.
-Kisisel temizlik eşyalarınız.Traş takımınız vs.
-1 adet spor ayakkabı(birinci hafta sonrasında verilecek ayrıca. )
-Valiziniz içine ek orta bir çanta da götürün daha rahat olursunuz.Çünkü baya bir elbise veriliyor.Uniforma vs.
Eğtimler:
-Genel olarak selam verme ,Yürüyüs ,askeri nizama uygun hareketler(komutanı içeride ,odada ,arabada gördügünde ne yaparsın vs.)Spor da var ama çok değil ama bana sorarsanız kendiniz yapın derim.
Uygun adım yürüyüş ,kep selamı baş selamı gibi şeyler.Ama genel olarak bekliyorsunuz:)Her yerde bekleme var.En büyük eğitim sabır eğitimi oluyor.
Sınavlar:Şunu diyeyim devlet sizi zaten ihtiyaca gķre çağrıyor yani her türlü geçiyorsunuz ama eğlenmek için en iyiyi yapmaya çalışın kendinizi deneyin:)
Derece muhabbeti var.Sınıflara ayrılıyorsunuz(mühendis sınıfı:elektrik ,makina ögrtmn sınıf: her türlü öğretmen.arapça dahil.
Ikmal sınıfı:gıda müh vs.)Sonra örneģin 30 mühendis var.3 ü kendi gideceği yeri seçiyor sınavdaki durumuna göre.Diğerleri de kura çekiyor.Ama unutmayın Ankara dışında her yer rahat dediler.
Yazılı sınav gayet rahat.Bundan yüksek alırsanız dereceye girersiniz.Kitap verecekler zaten buna dair.
Spor sınavı :koşu(2400 m yi 11 dk altında yapmanız lazım tam puan için.13 dk üzeri de 0 alıyor.)Şınav-barfix-mekik eğlenmeye bakın bunlarda da.Kendinizi deneyin kalma yok zaten 0 yapsan dahi en düşük puan yazılıyor.
Sonrasında bir de selam vs. Sınavı oluyor.Tekmilde çok bağırın. Ha bir de ingilizce sınavı var da tırt:).
Bu sınavlara göre derece muhabbeti oluyor.Ama en önemlisi yazılı.Bir arkadaşımız sakatalanmştı ilk haftadan.eğtim boyunca spor vs yapamadı yazılıda 100 aldı dereceye girdi.:)Ama yazılı da kolay bilginiz olsun.Zaten herkes kendi alanına göre gidiyor.Mühendis sınıfındasın ama elektrik elektronik müh. Olarak gidiyorsun mesela.
2. Hafta silah tutuş egitimleri oluyor.Mp5 -g3 ve sarsılmaz kılıç 200 light atışları yapacaksınız.Baya eğlenceli.Sınavı ile atış aynı gün.Yaptığınız atışlar sınavınız oluyor.Zaten silah almaya gitmekten sıkılacaksınız artık yol biraz uzun.:)
3. Hafta boş geçiyor genelde.Yûrüyüs selam vs. Yapılıyor.
Son hafta da tören eğtimi.Yemin ederken havada denizde ve karada bütün olarak söyleyin :)
Tören sonrasında mühendis sınıflarından bazıları (tersanede çalışacaklar) gölcük e gidip 2 hafta yangın eğtimi alacak.sonrasında varsa meil izni(yalovaya yakın bölgelere meil izni yok.) 2 hafta tatilini yapıp sonra başlıyorsun görevine.
MAAŞ
Eğtimde harçlık 1500 tl civarı bir de 6 bin civarı da para alıyorsun.
Aylık maas da 29k son 3 ay teğmen olunca artıyor 2 3 k bildiğim kadarıyla (daha teğmen olmadm)
Gideceğiniz yere göre de devlet size yol parası veriyor ama iyi para.mesela yalova dan marmarise 11k.Evini taşıdığını düşünerekten veriliyor.
Genel olarak yemeği de iyi.Asteğmen olunca herşeynizi kendiniz alacaksınız.Subay otelleri 50 60 tl günlük ama her yerde subay oteli yok.Mesela mersin de yok.Kendiniz ev yurt birşey ayarlarsınız.
Karamürsel gerçekten güzel ve düşünmek için çok zamanıız oluyor.Ne için yaratıldığınızı çokça düşünün.Elhamdulillah namaza başlayanlar da oldu orada.Sizi bir yaratanın olduğunu heran sizi izlediğini düşünün.Kainattaki herşey bir şeylere yaryor.Bir yerde duran bir taşın dahi sebebi var.Sana kendini sevdirmek isteyen Allah bu kadar herşeyi kusursuz ve bir sebebe binaen yaratmış.Seni amaçsız bırakması sence de saçma olmaz mı.bir elmayı yaratabilen, ona bu tadı verebilen tüm kainatı yaratabilir.ama bir elmayı yaratamayan hiçbir şeyi yaratamaz.Elma ortada tam senin yararına ve beğenine sunulmuş.elma bu haline kendisi karar vermiş olamaz.Olsa elmadaki her atom hem yaratıcı hem söz dinleyen olur ki bu da akla ters:)Demekki bir yaratan var ve elmayı (ki diğer meyveleri de düşün. aynı topraktan ve toprakta şeker vs de yok.Şeker olsa bile bu tatları nasıl farklı oluyor)Meyvenin dışında tavuk eti ,balık inek(sütüyle etiyle )senin hizmetine verilmiş arkadaş gör bunları..Bunlar sana tavsiyelerim.1 aylık zamanın var iyi değerlendir.Hem islam sana zararlı olan hiçbir şeyi emretmez.Bırak gerici vs desinler.kendini ilerici görenlerin hiçbir sey bilmediği ,sadece bilmiş gibj yaptıkları ,kibirleri ortada.Islam her daim sana çalışmayı ve araştırmayı emreder.Otur alkolunu al,şunu kandır,buna yalan söyle demez.;)
Allahtan başka ilah yoktur ve hazreti Muhammed(s.a.v) onun kulu ve elçisidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X