Şimdi Ara

karanlıkta çalışan devre, ışıklı alarm devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar nette "dark activated circuit" şeklinde arama yaptığımda bulduğum şemalar çok fazla komponentli.Bunun 1 ldr ile falan yapılanı yok mu şöyle evdeki çıkma parçalardan; karanlık olunca pilden lede ışık verecek şekilde?

Bir de eskiden bir dükkanda görmüştüm kapıdan girince kapının 1 tarafında ışık kaynağı diğer tarafında alıcı vardı ve önünden geçerken bip bip gibi alarm veriyordu ve böylece dükkana birinin girdiği anlaşılıyordu.Böyle bir devre var mı elinizde mümkünse basit bir şey?

1n4001 ile 1n4018 arasındaki fark nedir?Biri siyah kalın bir diyod diğeri cam gibi şeffaf?
    Bir de proteus da ldr, fototransistor falan var mı ben bulamadım da.
    Yine proteus da toprak bağlantısını nereden ekliyorus, ve + voltaj bazı şemalarda ok işareti ve voltaj değeri olarak gösterilmiş bunu nasıl yapıyoruz?Bir de adaptör ekleyebiliyor muyuz proteus da?

Oh be ne zamandır aklımdaydı sordum rahatladım Biraz her telden oldu ama kusura bakmayın artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proden2006 -- 20 Ekim 2006; 22:38:57 >

• Arkadaşım istediklerin temel seviye bilgiler ve bu forumda o kadarını cevaplamaya her kez üşenir gibi geliyor bana. Senin yapacağın en iyi şey, ya netten türkçe kaynak araştıracaksın, yada kitabını alacaksın. İstediklerini cevaplamak için şekiller olması lazım zaten. Bençe istersen türkçe pdf araştır derim.
  • sanırım 1n4001 ile 1n4148 arasındaki farkı soruyorsunuz. biri doğrultucu diyodu diğeri ise anahtarlama diyodu olarak geçiyor.
    proteusta bildiğim kadarıyla öyle bir şey yok, bunun yerine üzerlerindeki ışık miktarına göz önünde bulundurularak datasheetlerinde verilen değerlere göre bir eşdeğer direnç modeli ile bu tarz devreler simule edilebilir.
    zamanında, forumda proteusla ilgili türkçe bir kaynak, yolunsonu nikli kullanıcı tarafından paylaşılmıştı. proteusla ilgili sorularınıza yanıt verecektir. isterseniz forumda bir arama yapın...
  • 1n4001 genel amaçlı 50 volt 1 amper silisyum diyot
    1n4018 10 volt zener diyot, 5 wat

karşılık ve veri tabloları kitabı al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elek -- 21 Ekim 2006; 16:50:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.