Şimdi Ara

Kararımı verdim alıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aralarında ne fark var sapphie 390 ile asusun ?
  • Düşünüyorum hala ssd ve kart konusunu bakalım.. Teşekkürler tavsiyeniz için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eRsn- -- 23 Aralık 2015; 14:36:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alito

Gayet iyi ama 8GB Ram 2 seneye kadar sıkıntı çıkarır ve yükseltmen gerekebilir. Oyunlarda tavsiye edilen sınır 8GB oldu, 1-2 seneye kadar 16GB olur. Mesela Black Ops III'de 8GB bellek, yüksek ayarlarda sorun çıkarıyor.

8 gb ramın daha 4 yıl ömrü var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z170A Gaming Pro tam bir çöp anakart anakart bu seride de msi bundan vurgun yapmayı planlamış bu kadar dandik komponentler kullanıp bu kadar satması aslında adamların pazarlama başarısı. Birazda tüketicinin bilinçlenmesi gerekiyor üzerine gaming yazan, üzerinde 2-3 ışık bulunan çar çöpleri sektörde herkes değerinden 2 3 katına satıyor.

Anakartı asus Z170A alın. ASUS Z170 Pro gamer ile %100 aynı anakartdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 23 Aralık 2015; 15:00:57 >
  • patren kullanıcısına yanıt
    hiç bir fark yok sapphire daha ucuz daha çok hak ediyor fiyatını
  • @No Way Out
    öyle mi diyorsunuz hocam? neden böyle bir kanıya vardınız yani fiyatları da aynı msi gamig pro ile asus z170a nın ne farkı var?

@patren
    Sapphire içinde forumlarda soğutma sorunu var yazmıslar hep bilemedim şimdi
  • eRsn- E kullanıcısına yanıt
    artık yeni nesil kartlar 60 dereceye kadar fanlar dönmüyor millet bunu bilmeyince sorun var diye konu açıyorlar
  • patren kullanıcısına yanıt
    bilmyorum valla hocam biraz daha araştırayım ben bir karar vericem bakalım
  • Hdd de olduğu gibi ssd ler dede fiyat kapasite oranınca artmıyor yani 120 gb lık ssd 230-240 lira iken 250 GB modeli 460-480 lira olmuyor testerenecmi hocanın da eklediği sistemdeki gibi 344 liradan satılıyor biraz daha yukarı çıkabilen 250 GB ı alsın diye

120-130 lira üzerine çıkıp 250 GB modeli almak sanki daha iyi senin için uzun süreli kullanımda ve daha karlı.

R9 390 ın şık ve yeterli de bir soğutmaya sahip MSI Gaming modeli seçtiğin asus modelden 250 lira kadar daha uygun bence msi modeli tercih et , aynı fiyatlarda gtx 970 var ancak bugün çoğu oyun için benchmarklar da 970 değil "980" ile kapışıyor R9 390 bu yüzden 390 tercih etmeni tavsiye ederim.

O bütçelere çıktıktan sonra 2x4 yerine 2x8 ram kombinasyonu daha uzun ömürlü olurdu senin için COD-AW , Black Ops 3 gibi bazı oyunlar sistemin harcadığıyla beraber 8 GB ı ciddi şekilde zorlayabiliyor , neden 4-5000 lira verdiğin pc bu sıkıntıyı yaşatma potansiyelinde olsun ?

Yapacağınız , Asus yerine MSI modeli tercih etmek artırdığınız parayı da ssd ve ram kapasitesini artırmada kullanmak , ben de 120 lik ssd kullanıyorum daha doğru düzgün bir şey yüklemeden 30-32 gb kapasitem kalmış 250 lik kullanıyor olsam en azından satın alacağım GTA 5 i çok rahat ssd ye kurabilirdim sen de aynı senaryoyu yaşayabilirsin , "keşke" deme diye tavsiye ediyorum.

• -Ram'i tek 8 gb modül şeklinde alın. corsair vengeance lpx öneririm.
    -ssd yi samsung evo 120 gb almanızı öneririm.
    -Bu sisteme açıkcası o soputucu hiç yakışmamış, çok sırıtıyor güzel bir sıvı soğutma almanız daha iyi olur. benim fikirlerim bunlar.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Kardeş bayaa acımasız yorum yapmışsın. msi gaming m5 hakkında fikirlerin nelerdir. ben sistemimde onu düşünüyorum da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

Hdd de olduğu gibi ssd ler dede fiyat kapasite oranınca artmıyor yani 120 gb lık ssd 230-240 lira iken 250 GB modeli 460-480 lira olmuyor testerenecmi hocanın da eklediği sistemdeki gibi 344 liradan satılıyor biraz daha yukarı çıkabilen 250 GB ı alsın diye

120-130 lira üzerine çıkıp 250 GB modeli almak sanki daha iyi senin için uzun süreli kullanımda ve daha karlı.

R9 390 ın şık ve yeterli de bir soğutmaya sahip MSI Gaming modeli seçtiğin asus modelden 250 lira kadar daha uygun bence msi modeli tercih et , aynı fiyatlarda gtx 970 var ancak bugün çoğu oyun için benchmarklar da 970 değil "980" ile kapışıyor R9 390 bu yüzden 390 tercih etmeni tavsiye ederim.

O bütçelere çıktıktan sonra 2x4 yerine 2x8 ram kombinasyonu daha uzun ömürlü olurdu senin için COD-AW , Black Ops 3 gibi bazı oyunlar sistemin harcadığıyla beraber 8 GB ı ciddi şekilde zorlayabiliyor , neden 4-5000 lira verdiğin pc bu sıkıntıyı yaşatma potansiyelinde olsun ?

Yapacağınız , Asus yerine MSI modeli tercih etmek artırdığınız parayı da ssd ve ram kapasitesini artırmada kullanmak , ben de 120 lik ssd kullanıyorum daha doğru düzgün bir şey yüklemeden 30-32 gb kapasitem kalmış 250 lik kullanıyor olsam en azından satın alacağım GTA 5 i çok rahat ssd ye kurabilirdim sen de aynı senaryoyu yaşayabilirsin , "keşke" deme diye tavsiye ediyorum.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Bir sorum olacak su r9 390 ın asus msi ve sapphire modelleri arasında ne fark var yahu bir türlü çözemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: Captain Sword

-Ram'i tek 8 gb modül şeklinde alın. corsair vengeance lpx öneririm.
    -ssd yi samsung evo 120 gb almanızı öneririm.
    -Bu sisteme açıkcası o soputucu hiç yakışmamış, çok sırıtıyor güzel bir sıvı soğutma almanız daha iyi olur. benim fikirlerim bunlar.

Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için. Düşünüyorum hala bakalım

• bir sorum daha olacak cooler master hyper 212 evo yani şu ürün ;http://www.vatanbilgisayar.com/cool-master-hyper-212evo-77511555613662011am2-am3am3-fm1-islemci-sogutucu.html
    alacağım i5 6600k ile uyumlu mudur? yani soket işlemcide 1151 yazıyor soğutucu da 1155 var oyuzden soruyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: eRsn-

bir sorum daha olacak cooler master hyper 212 evo yani şu ürün ;http://www.vatanbilgisayar.com/cool-master-hyper-212evo-77511555613662011am2-am3am3-fm1-islemci-sogutucu.html
    alacağım i5 6600k ile uyumlu mudur? yani soket işlemcide 1151 yazıyor soğutucu da 1155 var oyuzden soruyorum

var mı bilgisi olan arkadaşlar?
  • quote:

quote:

bir sorum daha olacak cooler master hyper 212 evo yani şu ürün ;http://www.vatanbilgisayar.com/cool-master-hyper-212evo-77511555613662011am2-am3am3-fm1-islemci-sogutucu.html

var mı bilgisi olan arkadaşlar?

Uyumludur , çok ağır bir soğutucu değil ancak skylake işlemcilerde ağır soğutucuların işlemciyi ezme,bükme v.b gibi sorunları çıkabiliyor , yinede uyumluluk açısından bir sorun yok ben de kullanıyorum hayvani noctua soğutucular kadar ağır değil kesinlikle , sorun çıkmaz diye tahmin ediyorum.

• Provisioner kullanıcısına yanıt
    eğilme bükülme dediniz korkuttunuz beni şimdi
  • Herkese merhabalar arkadaşlar, bugun sistemi topladım ve siparişi verdim.. Yarın elimde olucak muhtemelen ama pazartesiye de kalabilir.
    Yardımcı olan arkadaşlarımın uyarılarını tavsiyelerini dikkate alarak bir kaç değişiklik yaptım. Sistemin son hali şu şekilde:
    Intel Core i5 6600K
    COOL MASTER HYPER 212EVO SOĞUTUCU
    MSI Z170A GAMING PRO
    MSI R9 390 GAMING 8GB GDDR5 512Bit
    Seagate 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm
    Samsung 250GB 850 EVO SATA 3.0
    GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 2400MHz CL15 1.2V Dual kit
    COOLER MASTER RS-700 G 80PLUS

Sistem bu şekilde arkadaşlar. Toplamda 4300 civarı bir rakama mal oldu..
    Yardımcı olan yardımlarını yorumlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim..
  • +
  • eRsn- E kullanıcısına yanıt
    İlk halinden daha iyi
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.