Şimdi Ara

KARARSIZIM 37000 YTL DİZEL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • c4 110 hp ama iç gürültü inanılmaz fazla ayrıca ikinci el ölü ayrıca bayilikle çalışmıyor servisleride satış ağıda kendine ait lazım olan parçalar dışarıdan geliyor yabancı firma olmanın dezavantajları çok esnek değiller yabancıların kafaları türkler gibi değil yok stok maliyetiymiş yok finansman sorunlarıymış gölgelerinden korkuyor adamlar örnek kırılan bir aynan bile bazen ankaradaki şubelerinden gelebiliyor daha teferruat parçaların stoğu çok az aynı anda 10 citroen kaza yapsa yandın yaniii klasik business administration uygulamaları ve asla kumanda edilemeyen yüksek rütbeli yabancı asıllı müdürler git paşa paşa reno al fiat al hyundai al soonra vay strepto kardeş neden söylemedin bana demi şimdi söylüyorum işte...

quote:

Orjinalden alıntı: reddlion111

o fiyatta c segmentinde tasarımı eskimeyecek donanımı full otomatik ve dizel diyorsan sen c4'ü tarif etmişsin derim..

bi düşün, deneme sürüşüne çık rakiplere bak.. 2005 modellerinde çıkan birçok sorun halledilmiş, yıllar boyu binebileceğin bir araç haline gelmiş..

• bende c4 tavsiye ederim ama eski bir citroen kullanıcısı olarak srepto...... ya katılıyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: streptozotocinus

c4 110 hp ama iç gürültü inanılmaz fazla ayrıca ikinci el ölü ayrıca bayilikle çalışmıyor servisleride satış ağıda kendine ait lazım olan parçalar dışarıdan geliyor yabancı firma olmanın dezavantajları çok esnek değiller yabancıların kafaları türkler gibi değil yok stok maliyetiymiş yok finansman sorunlarıymış gölgelerinden korkuyor adamlar örnek kırılan bir aynan bile bazen ankaradaki şubelerinden gelebiliyor daha teferruat parçaların stoğu çok az aynı anda 10 citroen kaza yapsa yandın yaniii klasik business administration uygulamaları ve asla kumanda edilemeyen yüksek rütbeli yabancı asıllı müdürler git paşa paşa reno al fiat al hyundai al soonra vay strepto kardeş neden söylemedin bana demi şimdi söylüyorum işte...

quote:

Orjinalden alıntı: reddlion111

o fiyatta c segmentinde tasarımı eskimeyecek donanımı full otomatik ve dizel diyorsan sen c4'ü tarif etmişsin derim..

bi düşün, deneme sürüşüne çık rakiplere bak.. 2005 modellerinde çıkan birçok sorun halledilmiş, yıllar boyu binebileceğin bir araç haline gelmiş..

• corolla diyorum ben biraz bütçeyi kasarsan da paket olarak iyi olur
  • Astradaki motorun linea ile aynı olması ve astra ile ilgili (belki %100 her astra için geçerli değil ama) okuduğum çokça problemler beni Astraya karşı soğutuyor. Toyota başta söylediğim gibi bana çok pahalı. Zaten 37 000 ytl civarına kredi ile çıkabiliyorum. Dha fazla zorlamam mümkün değil ama gerçkten zorlayabilsemde 45000 ytl toyota dizele vermem.Tabi benim fikrim bu. Ben bile merak ediyorum acaba ne alacağım diye. Gerçekten de çok zor araba almak. İlk arabamı aldığımda hiç böyle değildi. Girmiştim showrooma beğendiğimi almıştım. Şimdi işi biraz öğrenip biraz da ilgilenince armudun sapı üzümün çöpü derken bir türlü araba alamıyorum. Bu arada benim çok kötü bir takıntım ise arabanın içinden gelen takır takır sesler. Ne alırsam alayım inşallah böyle birşeyle karşılaşmam.
  • otomatik dizeli olsaydı o fiyata full kia cerato diyecektim.
  • ya aslında otomatik olması çok da önemli değil. Ancak Lineada otomotik dizel, Esp ve CC dahil 37500 fiyat alınca bu seçenek çok cazip geldi. Sizce ceratonun ikinci eli Lineaya göre daha iyi olur mu?
  • Bu arada Ceratoyu inceledim. Donanımlara bakınca Lineada artı olarak ESP, Cruise Control, Otomatik vites, Blue@me sistemi gibi fazlalıklar mevcut ve (bunun yanında yağmur sensörü vb. gibi bence önemli olmayan sistemler var Lineada fazlalık olarak) Linea 2000 ytl daha pahalı. Bilmiyorum Lineaa birazfazla ön yargı var gibi çevremde. Buda beni bayağı etkiliyor.
  • linea yı bende test ettim güzel ve alım lı bi araba ama yeni bir model bence pazarı daha oturmuş bi arabaya bak derim bu fiyata c4 110 hdi güzel araba parça sorunu var denmiş ama çoğu arabada parça sorunu var yada megane 2 alabilirsin
    geçen hafta denizli coşkunlar citroen bayi telefonda c4 110 hdi için 38bin 500 fiyat verdi daha pazarlık etmeden bence c4 ü bi test et derim
  • bende kia ceratonun full donanımlısını tavsiye ederim tabi otomatik vites olmayacaksa yani 1.6 dizel güzel ve 10 hava yastığı otomatik klima vb. gibi tatmin edecek donanımlara sahiptir otomatik dizel istiyosanız renault megane nin 1.5 100bg otomatik olanı var sanırım onlarada bakmanızı öneririm..
  • arkadaşlar donanim/performans oranına baktığımızda en iyi linea gibi duruyor. Megane alternatif olabilir ama meganın dizelleri ortalama donanımları bile 5-6 milyar pahalı. ne dersiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: goldenknight

quote:

Orjinalden alıntı: gonur

Linea bence C sınıfı ayarında bir araba değil. Megane, Focus ve Corolla ile kıyaslanmıştı ve öne çıkan tek özelliği fiyatıydı, zaten sonuncu olmuştu. Eğer bütçeyi arttırabiliyorsan Corolla, Focu ya da Astra Sedan öneririm.

..., yağmur sensörü, kendiliğinden kararan dikiz aynası gibi donanımlar yok ( bence önemli değil ama) ...

SÖZÜME GÜVENİN:
    Kendiliğinden kararan dikiz aynası ve otomatik cam sileceği (yani yağmus sensörü) gerçekten ama gerçekten çok iyi bir şey.
    Ne kadar kullanışlı olduklarını kullanmadan anlayamıyorsunuz. Ben de önemsiz görüyordum bunları ama artık benim için olmazsa olmazlar arasındalar...

GELELİM LİNEAYA:
    1,3 dizel motor gerçekten iyi, ben astra kullanıyorum.
    Fiatın servisleri de gayet iyi. Fiyatlar nispeten düşük. Çok yaygın bir servis ağı var.
    Lineanın kullanımı, yol tutuşu ve konforu nasıldır hiç bir fikrim yok.
    Dizel otomatik vitesi var mı bilmiyorum. Ben g.punto otomatik vites dizel kullandım, şu an piyasadi dizel otomatiklerden bir farkı yok.
    Arşatırmadım ama 6 vitesli olması ve motorunun da aynı olması nedeniyle opel astradaki vitesin aynısını kullandıklarını tahmin ediyorum ama bir bilgim yok. Atıyor da olabilrim.

ESP çok önemli bir unusur güvenlik için. Lineanın içi prande puntoyla hemen hemen aynı yani dar. Megana focusa ve astraya ve corollaya vs. vs. göre dar.
    Boyu bu rakiplerine göre kısa olmayabilir ama eni dar. Eğer ki içini ve sürüşünü beğendiyseniz sizi memnun edecek bir otomomil olacağını düşünüyorum.
    Eğer ki almayı ciddi olarak düşüecek kadar beğendiyseniz alın derim.
    Fiat hakkında ön yargılı olmayın. Ben, kendim ve çevremdeki pek çok insandan biliyorum fiyat iyi bir marka...

Ben 1,3 dizel motorun çok iyi bir motor olduğuna şahidim. Vergi avantajı da var. Ayrıca bakım aralıklarıda rakiplerinden daha geniştir diye tahmin ediyorum.
    Astra ve g.punto 15 bin de bakıma giriyor. Vergi avantajınıda dikkate alınca 5 sende en az 1,5 - 2 bin YTL avantaj demek bu.

SON OLARAK: Eğer astrayı beğeniyosanız alın. Ben öyle yaptım ve tercihimden yana bir pişmanlığım yok. Toyota corolloya göra çok açık şekilde daha iyi bir sürüşü ve yol tutuşu var. Ama toyota çok daha sessiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racai -- 14 Kasım 2007; 20:56:04 >

• ilk olaraak aldığın fiyat gayet makul geldi bana donanım olarakta gayet doyurucu
    ikinci olarak arabanın çok konforlu ve çok iyi yol tutduğunu sanmıyorum ama abartılı düzeyde çok kötüde değildir eminim zaten esp de var tarz olarakta anladığım kadarıyla virajlara 120 nin üstünde giricek biride değilsin al ve hayrını gör derim... haa ikinci eli ne olur ilerde bilmiyorum
  • Bugün linea 1.4 tjet denedim yaklaşık bir yarım saat. Dizel düşünüyorum bu arada sadece tesadüfen aktif satış bayinde bu araç olduğu için denedim. Bu forumda birçok yazılanı okuyunca cidden oldukça kalitesiz bir araca bineceğinizi zannediyorsunuz ama iş gerçekten öyle değil. Araç hiç de fena değildi. Hatta gayet iyiydi. Bunu şu deneyimlerime dayanarak söylüyorum. 0 araba almayı uzun zmandır düşünüyorum talkingbrother arkadaşın söylediği gibi çok da fazla performansa ihtiyacım yok sadece araçta donanım, konfor ve sessizlik (arabada ön göğüslük vb. yerlerden tıkırtılar gelmemesi) benim için çok önemli. Bu yüzden marka takıntısı olmadan birçok araba denedim. Toyota ile deneme sürüşüne çıktığımda araç 800 km de görünüyordu ve aracın içinden ön konsoldan inanılmaz tıkırtılar geliyordu. Bu yüzden bir daha hiç toyota düşünmedim. Honda deneyimimde öyle müthiş zevklere almadım açıkçası. Ford ise iki arkadaşımda da turbo arızası meydana gelince vazgeçtim. Megane da ise 30 küsur milyarlık extreme dedikleri donanımda ise yan aynaların daha hala (gerçekten inanılmaz bir terbiyesizlik insanı cidden aptal yerine koymak bu) elle ayarlanabilir olduğunu görünce o an kazıklandığımı hissetmeye başladım ve pazarlık bile yapmadım. Lineaya gelince diğer sürdüğüm arabalardan öyle aşağı kalır bir yanını görmedim. Kalitesizlik, konforsuzluk gibi yorumlar cidden çok da doğru gelmedi bana. Sanırım bu forumdaki arkadaşlarımın birçoğu gerçekten objektif değerlendirme konusunda zaaflara sahip. 31 yaşında bir öğretmenim. Araba konusunda engin deneyimlerim yok ama araçlar arasında müthiş farklar göremedim. Ama araçların fiyatları arasında müthiş farklar görebiliyorum. Seçenekler arasında hiç denemediğim i30, c4 ve linea var. Dizel, donanımlı ve sessiz (çok şey istedim galiba) bir araba istiyorum o kadar. Umarım herşey hayırlısıyla olur.

• Linea fiyat performans acisindan dergilerdede iyi değerler almakta
  • bence linea senin işini fazlasıyla görür.çoğu kişi fiata önyargıyla bakıyor ve atıp tutuyor kimse aracı kullanmıyor.bende aynı modelden düşünüyorum ama o fiyata burda vermediler en son 39 diyorlar.bence çok iyi bir fiyat almışsın.alırsan şimdiden hayırlı olsun
  • neyse i 30 uda bidene bakalım bakmadı olmasın sonra ... ne aldığınıda haber edersen seviniriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: talkingbrother

neyse i 30 uda bidene bakalım bakmadı olmasın sonra ... ne aldığınıda haber edersen seviniriz

kesinlikle arabayı alır almaz sizlerle paylaşacağım
  • ya benim şahsi fikrim 37.000 ytl fiat linea için fazla...tabi ki siz bilirsiniz ama ne bilim volvo s40 1.6 dizeli de bir görün bence...
  • quote:

Orjinalden alıntı: garfield24

ya benim şahsi fikrim 37.000 ytl fiat linea için fazla...tabi ki siz bilirsiniz ama ne bilim volvo s40 1.6 dizeli de bir görün bence...

evet haklısınız ama zaten kredi kullanıp alacağım aracı volvolar 43 000 ytlden başlıyor prime editionları.
  • doğru ama 3-4 bin ytl için 37 bin ytl yi heba etmeyin bence...çok ii bir miktar çünkü ayrıca linea nın yeni bir araba olmasından dolayı fiyatının bu kadar şişkin olduğunu da gözardı etmeyin bence...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.