Şimdi Ara

Kararsızım MSI - Monster 2500 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• 2500 TL kadar bit bütcem var Oyun oynamak için kullanıcam

-> Isı sorunu olmamalı
    -> uzun ömürlü olmalı
    -> bataryası hızlı tükenmemeli
    -> Piyasadaki çoğu oyunu yüksek ayarlarda oynayabileceğim

Bir laptop arıyorum 2500 TL ye mümkünmü bilmiyorum ama fiyat performans ürünü olursada iyi olur biraz yüksek fiyatlı olanlarıda önerebilirsiniz Yılbaşına yakın zamanda alıcam kampanya bekleyebilirim

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler

• Victor G601 aradın fiyata denk geliyor hemen hemen azıcık daha birikmişin varsa da ssd eklersin canavar olur pc. ben kullanıyorum ve 5 saat aralıksız oyun oynayan biriyim ''cod ghost'' kesinlikle klavye üzerinden en ufak bir sıcaklık hissetmedim. ne kadar süre götürür ekran kartı bilmem ama ısınma konusunda victoru gözüm kapalı tavsiye ederim ha bir de servis desteği. ha illa ikisi arasından seçeceğim diyorsan msı daha kalitelidir.

http://forum.donanimhaber.com/m_97193236/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuxAeternaFB -- 12 Ekim 2014; 4:27:13 >
  • teşekkürler zaman ayırıp öneri verdiğin için fakat "ne kadar süre götürür ekran kartı bilmem" burda ne anlamda söyledin
  • quote:

Orijinalden alıntı: eLBaneRo

teşekkürler zaman ayırıp öneri verdiğin için fakat "ne kadar süre götürür ekran kartı bilmem" burda ne anlamda söyledin

yani ekran kartı daha kaç yıl oyunları yüksek ayarda oynamak için götürür o konuda pek bilgi sahibi değilim gtx 850 ekran kartına sahip şu an ki oyunların hepsini hemen hemen yüksek ayarda oynayabiliyorum ancak kaç yıl götürür bu konuda daha bilgili kişiler yorum yapabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenerbahçe1299

quote:

teşekkürler zaman ayırıp öneri verdiğin için fakat "ne kadar süre götürür ekran kartı bilmem" burda ne anlamda söyledin

yani ekran kartı daha kaç yıl oyunları yüksek ayarda oynamak için götürür o konuda pek bilgi sahibi değilim gtx 850 ekran kartına sahip şu an ki oyunların hepsini hemen hemen yüksek ayarda oynayabiliyorum ancak kaç yıl götürür bu konuda daha bilgili kişiler yorum yapabilirler.

Çoğu oyunu yüksek ayarlarda oynamaya bence 2 sene civarında devam edersin zaten ekran 1920x1080. Ekran çözünürlüğünü düsürüp, oyunları yüksek ayarlarda oynayabilirsin ki full yüksek ayarlarda da oynamana gerek yok aslında. Anti Aliasing (AA) gibi bazı ayarları kapatman yada kısman oyun sırasında makinayı hem rahatlatıp hem de ısısını düsürecektir.

• Monster Msi isinir yani aklindan cikar. Asus X550JK modeli tam sana gore. Directx 12 ile on numara olacak. Cunku hd ekrani ekran kartini zorlamaz bile. Cozunurluk olarak pc nin maksimum halinde on numara oyunlar oynarsin.

Ama isinma olayını yeniden dusunursen Abra V2.1 e bak derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onun yerine Full HD IPS panelli Victor G451 al. Oyunlari cok 1366x768 de oynamak istersen cozunurlugu dusurursun ama zaten Full HD ve GTX 850M gayet guzel bir ikili. Asus a gore ekran avantajının yanında hem 2 tane bellek slotu, hem mSATA SSD slotu hem de Intel 802.11 ac ağ kartı slotu avantajın olur. Pili felan da ayrılabilir yapida. KDV Dahil pesin 2522TL ye i7 4710MQ + 1TB 7200rpm disk + mSATA 120GB (kampanya ile 240GB SSD) + 8GB DDR3 Bellek + 17" Sırt Cantası olabiliyor. Axess ve Maximum kartınız varsa 9 taksite boldurebilirsiniz de. 30TL felan fark ediyor ki super bir konfigürasyon oldugunu düsünüyorum.

G451 super detayli inceleme (İngilizce)http://www.notebookchec...-Notebook.114329.0.html

G451 kasa dış görünüşhttp://www.youtube.com/watch?v=aiKp4a7Rtd4

G451 oyun performans videoları
    Yuksek cozunurlukte 1080P de izleyiniz (kare sayısı daha rahat gozukur) Konfigürasyon detaylarına dikkat ediniz (High, Ultra, SMAA, MSAA vs)

Battlefield 4
    http://www.youtube.com/watch?v=pBj1bfEiHTM

Borderlands
    http://www.youtube.com/watch?v=awwv0oOGY7E

Battlefield4
    http://www.youtube.com/watch?v=swtm03__cSw

Crysis3
    http://www.youtube.com/watch?v=yMeQIsH_RwU

League of Legends
    http://www.youtube.com/watch?v=HMpo50zyc48

Titanfall
    http://www.youtube.com/watch?v=_AfOI5cPPOs

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4000 tl laptop önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Victor G451 DDR3 GTX850M ekran karti kullaniyor arkadaşim bence totonu guvene yarin bir gün pisman olmawww.hizlial.com/msi-ge60-2pc-091xtr-apache-i5-4200h-28ghz-8gb-1tb-2gb-gtx850m-156-freedos-notebook/10375711

• İşte tam da onun için Victor almalısın toton güvende olur hem de daha az para verirsin linkteki MSI fiyatı 2500TL --> Victor G451 2000TL :)
    Neden mi ? Ornegin Victor aldın iade etmek istedin. Paranın tamamı hesabında ama oteki turlu hediye cekleri ile ugrasman cok muhtemel. Bir arastir derim. Bir de MSI teknik servisi kac günde cozumleniyor sorusuna da karsilik bulmalısın.
    Victor en fazla 48 saat su anda

Ha diyorsan ki GDDR5 bu GTX 850M, o zaman diyorum ki adam ısınmayacak diyor. GDDR5 ile yumurta kırmaca. Performansı ilk anda yüksek olur ama ısınmadan dolayı throttling de makina kisa surede (kaynak: notebookcheck)
    Alt kose sıcaklıklara dikkat 57C gerci Lenovo Y50 ile yarisamaz o 60C sagolsun

http://www.notebookcheck-tr.com/Kisa-inceleme-MSI-GE70-Apache.118600.0.html

Victor :http://www.notebookcheck.net/Review-Clevo-W650SJ-Schenker-M504-Barebones-Notebook.114329.0.html
    40C civarında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Victor Gaming Machine

quote:

Orijinalden alıntı: Fenerbahçe1299

quote:

Çoğu oyunu yüksek ayarlarda oynamaya bence 2 sene civarında devam edersin zaten ekran 1920x1080. Ekran çözünürlüğünü düsürüp, oyunları yüksek ayarlarda oynayabilirsin ki full yüksek ayarlarda da oynamana gerek yok aslında. Anti Aliasing (AA) gibi bazı ayarları kapatman yada kısman oyun sırasında makinayı hem rahatlatıp hem de ısısını düsürecektir.

Hocam makineyi kullandığım yaklaşık 2-3 haftalık süreçte makinenin klavyesi üzerine en ufak bir ısı görmedim yani ısınma konusunda ben MSİ,MONSTERE kıyasla VİCTORUN açık ara bir zafer kazandığını düşünüyorum bir kullanıcı olarak ısınma konusunda ki hassasiyetinizin sonuç verdiğini gözlemledim. Benim gibi çılgınca oyun oynayanlar varsa 6-7 saat aralıksız gerekirse kesinlikle VİCTOR dan şaşmasınlar

• MSI GE60 öneririm. i5 işlemci + GTX850M ekran kartlı. Forumda çok sayıda kullanan ve şikayet oranı düşük. MSI'ın teknik servisini de yine forumda araştır, dertsiz olduğunu görürsün. Artı; Stellseries klavye, taşıma çantası, oyuncu mosue'u hediyesi ile geliyor.
  • Bazen performanstan daha önemli şeyler oluyor dostum bunu şimdi değil gelecekte göruüyorsun çünkü sana ilk gelen makine daha yeni termal macunlanmiş tertemiz bir makine oluyor. Eger Monster İ5 850M MSI ge 60 kasasina Î7 860M bileşenleri koyuyorsa ben bir dur düşün derim. Bende bunun öncesinde Monster için para biriktiriyordum ama tüm fikirlerim değişti 5-10fps ugruna bir şeylerden kis gelecekte endişen olmasın.

• Victor amca da gelmiş her konuya kendi reklamini yapiyor bakma sen ona :) Makinleri uzay mekiyi mübarek alıyorlar kasayı Clevo dan hem Monster hem Victor sanki içine farklı bir şey ekliyorlar yahu.

• Ben kendi reklamımı yapmaktan cok size bilgi vermeye yardimci olmaya calisiyorum. Bu yazilarimda da cok acik gorulebilir. Kendi acimdan da makineleri anlatiyorum, eger diyorsaniz ki yanlis bilgilendiriyorsun buyrun burası forum siz de kendi gostereceginiz kabul edilebilir inceleme ve deneyimlerle buraya yazin ki ben oyle yapiyorum. Genelde bu konuda en iyi referans kaynak olabilecek notebookcheck ten ornekler veriyorum yada kendi deneyimlerimi de paylasiyorum ki makineler üzerinde gercekten uzun soluklu testler yaptim.

Bu arada Mxxxxxx 850M kasasina 860M koydugunu sanmiyorum. Bana bunu yapan daha cok MSI mis gibi geliyor ki Mxxxxx da koyabilirdi cunku MSI uretici olarak koyuyor ise demek ki makinesindeki 860M icin koydugu sogutmayi 850M icin yeterli goruyor ki olabilir boyle bir mantik.
  • MSI'ın malzeme kalitesi, alüminyum kasa, hoparlörün ses çıkışı ve kalitesi, Steelseries klavye ve ışıklandırması, özel wi-fi modülü... Aradaki fiyat farkını bunlar oluşturuyor, yoksa performans olarak bu segmentin ürünleri kafa kafaya bir performans sergiliyor. Kişiden kişiye değişecek bir tercih söz konusu, mesela ben performansın yanında dizaynı iyi, malzeme kalitesi hoş bir his veren, güçlü hoparlöre sahip bir sistemi tercih ederim, siz bir dizüstünden sadece performans bekleyebilirsiniz ve barebone sistem herhangi bir dizüstünü tercih edebilirsiniz. Aradaki ücretin verilip verilmemesine de siz bahsettiğim faktörleri hesaba katarak karar vermelisiniz.

• Soylediklerinize kesinlikle katilmakla beraber sogutma kalitesinin de ayrıca onemli oldugunu dusunuyorum acikcasi. Bu noktada da Clevo W355SSQ yu 860M için başarılı bir platform olarak buluyorum. Soğutma olarak CPU ve GPU nun üst tarafta konumlandırılmış olması ve direk buradan kısa heatpipe kullanılarak arka taraftan direk dışarıya atılması güzel olmuş. Tabii diğer nokta ise yine soğutmaya yardımcı olacak şekilde bileşenlerin ayrı tutulmuş olması 1nci disk ayrı bir alanda, 3ncü bellek ve mSATA klavye altına saklanmış. Dolayısı ile cpu ve gpu da olusan sıcaklığı aynı ortamda paylaşmıyor.
  • eLBaneRo E kullanıcısına yanıt
    Sn. eLBaneRo;

http://www.monsternotebook.com.tr/monster-notebook.html linkindeki ONLINE SATIŞ sayfamızı özellikle incelemenizi size tavsiye ediyoruz. Fiyatınızın 2500 TL olduğunu belirttiğiniz için size tavsiye edebileceğimiz 3 farklı MONSTER modeli bulunuyor. Bu modellerimizin donanımları aynı olmasına rağmen değişen sadece kasa yapılarıdır.

1- İlk modelimiz 2499 TL 'lik fiyatı ile ABRA A5 V2.1.1

Bu modelimizin genel karakteristik özellikleri özetle aşağıdaki gibidir.

4.Nesil Haswell Intel® Core™ i7-4710MQ işlemci, 8GB (1x8GB) DDR3L 1600MHz bellek, 750GB 7200RPM sabit disk, 15.6" Full HD 1920x1080 Mat LED Ekran, 2GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX860M 128-Bit DX11.2 ekran kartı, IŞIKLI Klavye, TURBO FAN Özelliği, DVD-RW, 3 Adet Disk Desteği (2x mSATA RAID 0/1 Ops. + 1x HDD & SSD), 2 YIL GARANTİ, ÜCRETSİZ KARGO

2- İkinci modelimiz 2499 TL 'lik fiyatı ile ABRA A5 V1.1.2

Bu modelimizin genel karakteristik özellikleri ise özetle aşağıdaki gibidir.

4.Nesil Haswell Intel® Core™ i7-4710MQ işlemci, 8GB (1x8GB) DDR3L 1600MHz bellek, 750GB 7200RPM sabit disk, 15.6" Full HD 1920x1080 Mat LED Ekran, 2GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX860M 128-Bit DX11.2 ekran kartı, IŞIKLI Klavye, TURBO FAN Özelliği, DVD-RW, 3 Adet Disk Desteği (1x mSATA + 2x HDD & SSD RAID 0/1 Ops.), 2 YIL GARANTİ, ÜCRETSİZ KARGO

Bu iki modelin belirgin farklılıklarını ise aşağıda sizin için maddeler halinde sıralamaya çalıştık. Umarız açıklayıcı olmuştur.

1. V2.1.x modelinde 2 adet mSATA SSD + 1 adet 2.5” HDD veya SSD takılabiliyor. V1.1.x modelinde 1 adet mSATA SSD + 2 adet 2.5” HDD veya SSD takılabiliyor. (Notebook özelliklerinde bu farklar yazıyor)
    2. V2.1.x modelinde mavi tek ledli alttan aydınlatmalı bir klavye var. V1.1.x modelinde beyaz tek ledli alttan aydınlatmalı bir klavye var. (Notebook özelliklerinde bu farklar yazıyor)
    3. V2.1.x modelinde DYNAUDIO marka 2+2 yüksek ses kapasitesine sahip oldukça kaliteli toplam 4 adet hoperlör bulunuyor. V1.1.x modelinde ise ONKYO marka diğer modele kıyasla daha çok tiz ağırlıklı 2 adet hoperlör bulunuyor.

Kıyaslama yapabilmeniz için kendi çektiğimiz bir videoyu aşağıya ekliyoruz. Video ile ilgili küçükte bir hatırlatma yapalım hemen, daha önce satışını sonlandırdığımız ABRA A7 v1.1 modelimiz ile halen satışına devam ettiğimiz ABRA A5 V1.1.2 modelimizin hoperlörleri ve donanım özellikleri birbirinin aynıdır. Tek fark ABRA A7 v1.1 modelimizin 17.3" 'lük kasaya ve ışıksız klavyeye sahip olması, ABRA A5 V1.1.2 modelimizin ise; 15.6" 'lük kasaya ve ışıklı klavyeye sahip olmasını söyleyebiliriz .

4. V2.1.x modeli siyah sert plastik bir kasaya sahipken V1.1.x model gri sert plastik bir kasaya sahip.
    5. V1.1.x modelinde parmak izi okuyucu + 1 adet e-SATA portu bulunuyorken V2.1.x modelinde bu özellikler bulunmuyor. Web sitemizdeki notebook resimlerine tıklayarak açılan ekrandan sol üst taraftaki notebook görsellerine tıklayarak giriş – çıkış portlarına daha detaylı bakabilirsiniz. (Notebook özelliklerinde bu farklar yazıyor)
    6. V1.1.x modelinde istenirse ekran %95 NTSC Color Gamut Mat Led panel ile değiştirilebiliyorken V2.1.x modelinde bu yapılamıyor.

Ekran kıyaslaması yapabilmeniz için yine kendi çektiğimiz bir videoyu aşağıya ekliyoruz.

3- Üçüncü modelimiz ise yine 2499 TL 'lik fiyatı ile stoklarımıza 15 Ekim 'de girmesini beklediğimiz 17.3" büyüklüğe sahip olan ABRA A7 V5.1.1

Bu modelimizin genel karakteristik özellikleri ise özetle aşağıdaki gibidir.

4.Nesil Haswell Intel® Core™ i7-4710MQ işlemci, 8GB (1x8GB) DDR3L 1600MHz bellek, 750GB 7200RPM sabit disk, 17.3" Full HD 1920x1080 Mat LED Ekran, 2GB DDR3 nVIDIA® GeForce® GTX850M 128-Bit DX11 ekran kartı, IŞIKLI Klavye, TURBO FAN Özelliği, DVD-RW, 2 Adet Disk Desteği (1x mSATA + 1x HDD & SSD Ops.), 2 YIL GARANTİ, ÜCRETSİZ KARGO

Tüm bu tavsiyelerimizin dışında Peki Neden Monster 'ı tercih etmelisiniz sorusuna ilişkin özellikle Neden MONSTER ? linkindeki sayfamızı ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

Son olarak konu altından özellikle notebooklarda ısınma konusu ile ilgili verilmiş bazı yanıltıcı bilgilere de itimat etmemenizi tavsiye ediyoruz.

Oyun notebookları dar bir alana yüksek ısı yayan işlemci, ekran kartı, sabit disk, bellek ve ekran gibi önemli dizüstü bileşenlerinin bir araya getirilerek oluşturulduğu komplike bir yapıdır. Buna göre notebook üreticileri ihtiyaçlara göre çok çeşitli özelliklerde notebook modelleri üreterek piyasaya sürmektedirler. Bu modellerin temel farklılıkları yukarıda saydığımız bileşenlerdir ve genelde fiyatı belirleyen ana unsur da aslında bu farklardır. Buradan yola çıkacak olursak önemli olan şey satın aldığınız notebookun sahip olduğu bileşenlerin hakkını gerçekten verip vermediğidir. Yani siz hem Full HD ekrana sahip bir notebook satın alıyorsunuz ama ekran kartınız düşük diye ya da işlemciniz sırf daha ucuz olsun diye düşük olduğu için tam performans alamadığınız oyunlarda bazı özelliklerini kısmak zorunda kalıyorsanız, o zaman düşük ekran kartı ve düşük işlemcinin ürettiği ısı değerlerini, daha yüksek işlemci ve daha yüksek ekran kartlı bir model ile kıyaslayarak buna göre bu daha çok ısınıyor, o yüzden kötüdür ya da ileride mutlaka sorun çıkartır düşüncesinde değerlendirmek tamamen yanlış bir düşüncedir.

Biz MONSTER markası olarak bir dizüstü bilgisayardan en yüksek performansı bekleyen bilinçli bir kullanıcı profiline OYUN, MİMARİ ve GRAFİK TASARIM, CAD/CAM vb. uygulamalarda sorunsuz olarak kullanılabilecek; uluslararası markalara göre oldukça ekonomik, daha iyi özellikte bileşenler içeren ve en yüksek performanslı dizüstü bilgisayarların üretimini yaparak destek veriyoruz.

Ayrıca tüm MONSTER noteboook modellerinde OYNAYAMADIĞINIZ OYUN ya da ÇALIŞTIRAMADIĞINIZ TASARIM / CAD-CAM programı olursa anında iade garantisi veriyoruz.

Bununla birlikte tüm MONSTER notebook modellerinde ilk 15 gün için koşulsuz ürün iade garantisi veriyoruz. Kullanıcılar herhangi bir MONSTER notebook modelini satın aldıktan sonra 15 gün boyunca ürün üzerinde istediği uygulamaları çalıştırarak ürünümüzü test edebilir ve en küçük bir memnuniyetsizliğinde evimin duvarına rengi uymadı bile dese ürünü hemen iade ederek parasının iadesini talep edebilir.

MONSTER notebook modellerinde ilk 30 gün içinde çıkabilecek sorunlarda birebir, anında yeni bir ürünle değişim garantisi veriyoruz. Bu süreç içinde üründe oluşabilecek tüm teknik sorunlarda ürünü hemen yeni bir ürünle birebir değiştiriyoruz.

MONSTER notebook modellerinde ilk 30 gün içinde çıkabilecek ÖLÜ PIXEL hatalarında anında yeni bir ürünle birebir değişim garantisi veriyoruz. ÖLÜ PİXEL nedeni ile değişim garantisi uluslarası markalarda min. 5 - 6 adetten itibaren başlarken MONSTER notebooklarda 1 adet ÖLÜ PIXEL çıksa bile ürünü yeni bir ürünle birebir değiştiriyoruz.

Yorum ve değerlendirmeyi size bırakıyor ve Monster ile ilgili tüm sorularınız için bize istediğiniz zaman buradan veya mail ile ulaşabilirsiniz. İlginiz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

MONSTER Müşteri Hizmetleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonsterMusteriHizmetleri -- 15 Ekim 2014; 12:03:09 >

• MonsterMusteriHizmetleri kullanıcısına yanıt
    Harfi harfine okudum. ilginizden dolayı çok teşekkür ediyorum ancak ben tarafsız kullanıcılardan örnek almak isterim siz özelliklerinizden bahsettiniz oldukça cazip ancak internetten büyük paralarla alışverişe ailem sıcak bakmıyor en azından benim ailemin bütçesine göre oldukça fazla
  • 2500 verceksen ekran kartin gtx860m olmali

Digerlerini elemeni oneririm

Monsterda aradigin urun mevcut upgradeye acik makineler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meter90 -- 15 Ekim 2014; 12:50:53 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.