Şimdi Ara

Kararsızım, tercih önerilerinizi alırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konu yanlış yerdeyse veya bu foruma göre değilse özür dilerim şşimdiden. Bizim okulun pdrsine sordum adamın umrunda değiliz o yüzden akıl danışmak istiyorum bilenlere. Benim sıralamam 22bin geldi daha yüksek bekliyordum herkes gibi. Tm sıralamam da 12bin. Sayısalcıyım tıp bekliyordum, ama sıralamam yetmedi. Sizce 9 Eylül'de hukuk okumak mı, Kayserili olduğum için Erciyes Üniversitesinde Diş Hekimliği okumak mı ? Yoksa tercih yapmayıp seneye şansımı mı denesem? Hedefim tıptı her zaman. Seneye kesin gircem sınava çok da çalışıcam. Ama tercih yaparsam eğer puanım 25civarı eksik gelecek. Fikrim sürekli değişiyor ama tıp okumayı çok istiyorum eğer olmazsa içimde hep ukte olarak kalacak. Ne yapmalıyım sizce ? Bir de Diş Hekimliğinde ve Hukukta iş bulmak vs. bunun gibi avantajlarından bahsedebilirseniz iyi olur. Teşekkür ederimz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle tebrik ederim çok zorlu bir süreci atlattın ama zor olanı insanın hangi alana yeteneğinin ve ilgisinin olduğunu keşfedebilmesi. Söylediğin her iki alan da yüzeysel olsa da belirli özelliklerdeki bireylerin seçmesi idealdir.Örneğin diş hekimliğinde okuyan arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla sabun vb malzemelerle diş kalıpları oluştuyorlar.Diş hekimliği aslında bir tıp alanın güzel sanatlar hatta heykeltıraşlık gibi bir bakış gerektiyor. Yani demek istediğim ilk hedefin olan tıp fakültesi tutmadı diye yazılacak bir bölüm değil. Varsa bir estetik bakış açısı , ilgin, yoğun bir şekilde ayakta çalışabilmeye dayanıklılığın ve kendini piyasaya tanıtabilmen ; bu bölümü yazman uygundur. Neden piyasa tanınırlığı dersen de zaten devlet alımları kısıtlıdır her bölümde ve kesin bir klinikle yoluna devam edeceksindir. Bu yüzden ne kadar işçiliğin olursa olsun tanınırlığın olmassa sıkıntılı durumlar yaşarsın.
    Hukuka gelirsek.Bir kere aşırı kızışmış bir piyasası var. Yılda 16 bin civarında öğrenci alıyor ve eğer "5 yıl" olursa fakülteler sen daha mezun olmadan 64 bin kişi ve senle birlikte de 16 bin kişi mezun olacak . Yani güzel aşırı büyük bir rekabetin içerisine gireceksin. Gerçekten girişimciliğin, özgüvenin yüksekse dayanıklılığın ve idealistliğin taş gibi sağlamsa mücadeleye hazırsın demektir. Bir de sana tavsiyem seçiceğin bölümlerin internetteki sayfalarından girip hangi dersleri okuttuklarına bakman bir fikir edinmende yardımcı olabilir. Bu derslerin sana uygun olup olmadığın da "ders notlarını" aratarak bulabilirsin(örneğin ankara ü.borçlar hukuku kitabı pdf olarak bakabilirsin)
    Ve ayrıca tıpı hedeflemiş , gönülden istiyorsan tercih yapıp puan kaybetmeden 1 sene çalışmakta hiç fena bir fikir değil, ancak şöyle bir durum da var yine aynı bir sıralama yaparsan 1 sene kaybın olacak . Ama yok en azından denedim olmadı diyipte
    içinde kalmasındansa yapman daha iyi gözüküyor. Tabiki de önceki sıralamanı daha da düşürmemek kaydıyla . Bu sefer de dişte gitmiş olur. Karar tamamen senin sadece bakış açısı sunuyorum sana .
    Yolun açık olsun.

• 22.000 iyi sayılabilecek bir derece, bu puanla gidebileceğin bir çok güzel bölüm var. Muhtemelen diğer meslekler hakında pek bir bilgin yok ve sürü psikolojisi ile TIP istiyorsun. Herhangi bir üniversitenin tanıtım fuarina katılırsan farklı bölümler hakkında bilgi alabilirsin.

Bir yandan TIP diyorsun öte yandan Hukuk? Puanına bakarak meslek seçme, git seveceğin mesleği yap demiyoruma ma gelecek vadeden başarılı olabileceğin bir meslek seç.

Diş hekimliği severek yapmayan kişiler için bir ızdıraba dönüşebilir ama işin özünde gerektiği kadar çok çalışmak var.

Sıralamana uygun güzel mühendislik bölümleride var, onlarıda değerlendirebilirsin.
  • İkinize de teşekkür ederim. Biriniz rekabete ve tanıyanınızın çok olması gerektiğini söylemişsiniz, ben de zaten bu yüzden tıp istiyordum. İstediğim şey sakin bi meslek ve aranan olmak, iş arayan değil. Çok da sürü psikolojisi değildi benimki ya, Puanım güzel aslında ama bilmiyorum hatta bi tanıdık 2.yılında hukuk kazanabildi ben ilk yılımda gidebiliyorum ama bilmiyorum işte. İyice düşüncem bunu ve bir şeyler yapıcam. Aslında seneye sınava kesin giricem ben çok da çalışırım yani 500 puan yapabileceğime inanabilirim. bu sene çok fevriydik aklımız yeni başımıza geldi. Ama eğer tercih yaptıktan sonra kazanabilirsem tabi ihtimal %30 gibi, tercih yapmadan daha iyi okulda okuyabilirdim diyebilirim kendime veya tercih yaptığjm için kaçırabilirim. Diğer ihtimal de var belki de sınav günü kötü hissederim vs. bir şeyler olur daha leş yaparım. Ama sanmam böyle olacağını. Teşekkür ederim ikinize de sağolun, bekleyip tıp kazanmanın daha güzel olacağını düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.