Şimdi Ara

Karasız kaldım notebook seçiminde yardım pls

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle ben bir notebook almayı düşünüyorum temel amacım ise oyun oynamak gta 4, Crysis gibi sağlam oyunlari oynatabilmeli ben Toshiba Qosmio x500 modelini düşünüyorum ve Asus G51 de kafama yattı fakat sizinde tavsiyelerinizi bekliyorum ve soğutmak için ne uygun olabilir fiyat en fazla 3800tl olsun

• http://www.fokusbilgisayar.com/asp/product/24306/MONSTER-Q7W860CU871-15-6-Notebook

Yerinde olsam bunu alırdım. Hem işlemcisi yukarıdaki modellerden daha iyi , hem de ekran kartı olarak Asus ile aynı Toshiba'dan da üstün..
  • toshiba daki gts 360 m ekran karti iyi değilmi üstelik monstlerlar fazla ısnımıyorlarmı
  • Toshiba iyi olsada tamamen markası için 700 ila 1000 tl arası para veriyorsun. Sony modellerine bakabilirsin. Notebook'ta uçarı model için Alienware ile kafa kafaya olan Monster, bir altı Sony ve makul fiyatlı için Samsung öneririm. Saydığın oyunları hiçbir sıkıntı yaşamadan imzamda ki Samsungla yüksek konfügrasyonda oynayabiliyorum. Tavsiyelerim şunlar olacak:

1.http://www.hepsiburada.com/Liste/monster-q8w860cu853-intel-core-i7-840qm-186ghz-8gb-128mb-ssd-156-tasinabilir-bilgisayar/ProductDetails.aspx?productId=bd750957&categoryId=98

2.http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VPCF115FM-B-NOTEBOOK,14729.html

3.http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/111053/samsung-r580-js02tr.aspx

Notebook piyasası çok hızlı geliştiği için benim tavsiyem 3. olan Samsung R-580 olacak. Bu sene aldığın zaten 1 yıl sonra 3 - 4 model altta kalmış olacak. Hatta daha fazla. Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: castlemega

toshiba daki gts 360 m ekran karti iyi değilmi üstelik monstlerlar fazla ısnımıyorlarmı

GTS360 , 5870'in yanında ancak avucunu yalar. Monster'lar fazla ısınıyor demek yanlıştır. Isınma problemi olan modelleri olabilir ancak bu demek değildir ki monsterların hepsi ısınıyor. Kaldı ki ben monster aldım ısınıyor diyen birini duymadım..

@0cEloTT
    Seni de kutlamak lazım 3800 lira limitli seçime 5000 liralık model öneriyorsun. Hem de 5870, GTX285'ten daha üstün bir kart..
  • Hepinize çok teşekkür ederim kafamda kalan sorular netleşti galiba monster yada samsung alıcam
  • tabikide monster al oyun oynamak istiyorsan tercih etmen gereken marka monster'dır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fiyatı gözümden kaçırmışım. Toshiba'nın ss'ni görünce 5000tl üzerinden yardımcı olmaya çalıştım. 3800TL'lik bir limitin var ise kesinlikle Sony öneririm. Tamamıyla diğer notebooklardan şık ve kaliteli.

quote:

@0cEloTT
    Seni de kutlamak lazım 3800 lira limitli seçime 5000 liralık model öneriyorsun. Hem de 5870, GTX285'ten daha üstün bir kart..

GTX285 256bit'lik bir karttır. 5870 ise 128bit'tir. Biraz araştırma yapıp sonra bana kinaye yapsaydın keşke. Oyunlarla, 3D test sonuçları herzaman örtüşmez. Herhangi bir yerden benchmarklarına bakıp Ati 2. Nvdia 3. olduğunu görüp üstün olduğuna karar verme!

• http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VPCF115FM-B-NOTEBOOK,14729.html
    http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/111053/Samsung-r580-js02tr.aspx

bu ikisi arasında kaldım üstelik monsterlar hakketten çok pahalı ve bu iki laptopun ekran kartları aynı yani şimdi samsung alsam oyunlarda kesinlikle sıkıntı yaşamam değilmi? üstelik ben şimdi değil ileride biraz daha uçuk bir sistem almayı düşünüyorum gtx 480 m ve 6 çekirdekli mobıl cpu lar da 5-6 ay sonra piyasada olurlar fakat

OcEloTT arkadaşım samsung la gelecek yaz ayına kadar çıkacak hiç bir oyunda sorun yaşamam değilmi?

• ve ayrica monsterlar yurt dışında satılıyormu bilginiz varmı bu konuda satılıyorsa hangi ülkeler?
  • sizce bu Monster Q8W860CU870 Intel Core i7 840QM 1.86GHZ 4GB 500GB 15.6 ATI Mobility Radeon HD 5870 nasıl bence iyi bu laptop iştahimi açti
  • quote:

Orijinalden alıntı: OcEloTT

Fiyatı gözümden kaçırmışım. Toshiba'nın ss'ni görünce 5000tl üzerinden yardımcı olmaya çalıştım. 3800TL'lik bir limitin var ise kesinlikle Sony öneririm. Tamamıyla diğer notebooklardan şık ve kaliteli.

quote:

@0cEloTT

GTX285 256bit'lik bir karttır. 5870 ise 128bit'tir. Biraz araştırma yapıp sonra bana kinaye yapsaydın keşke. Oyunlarla, 3D test sonuçları herzaman örtüşmez. Herhangi bir yerden benchmarklarına bakıp Ati 2. Nvdia 3. olduğunu görüp üstün olduğuna karar verme!

Sadece bite bakarsan 4870(256bit) , 5870(128bit) 'ten daha iyi. Hey allahım ya..

@castlemega

Canavar..

• Arkadaşım eğer 3000TL'yi gözden çıkardıysan Sony'yi tavsiye ederim.

Samsung'a gelince geçen sene aldığım imzamda ki R522-FS03TR ı kullanıyorum. Şuana kadar hiçbir oyunda ne kasma ne de takılma yaşadım(Kofügrasyon olarak en yüksek veya yüksek olarak oynuyorum). 2000TL bütçeyle 2 ay araştırıp bu bilgisayarda karar kılmıştım. Tek sıkıntım 32bit işletim sistemiyle gelmesiydi. Ha dersen 1500TL tasarruf yapayım düşünmeden Samsung'u al derim. Yüksek segmente yakın en iyi seçim Samsung R580 olur.

Kardeşime geçen hafta Vatan Computer'dan 1700TL'ye almışık R580'i ve bir haftadır kullanıyorum Assassin Creed II, Splinter Cell Conviction'u hiçbir takılma hiçbir kısma ve kasma yapmadan bitirdik. GTAIV bence piyasada ki en sıkıntılı en yüksek sistem gereksinimi isteyen oyun onda bile en ufak bir sıkıntı yaşamadım.

Yalnız bir uyarıda bulunayaım notebook baktığın mağazalarda ki satış sorumlularını baz alma kendinde araştırma yap. Mağaza çalışanları aşırı yanıltıcı oluyor. Kullanıcı yorumları ve DH Forum'u kullanman daha faydalı olur. Alacağın makina şimdiden hayırlı olsun...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OcEloTT

Fiyatı gözümden kaçırmışım. Toshiba'nın ss'ni görünce 5000tl üzerinden yardımcı olmaya çalıştım. 3800TL'lik bir limitin var ise kesinlikle Sony öneririm. Tamamıyla diğer notebooklardan şık ve kaliteli.

quote:

@0cEloTT

Sadece bite bakarsan 4870(256bit) , 5870(128bit) 'ten daha iyi. Hey allahım ya..

@castlemega

Canavar..

Verdiğin örnek pek olmamış. Ben hemen hemen aynı güçte olan iki kartı kıyasladım ve 128bit veya 256 bit oluşuna değindim. Çünkü o kadar basit bir fark değil. Tabi o segment için söylediğim. Siz ise yüksek segmentin altı ile üstünü kıyas yapmışınız. Doğal olarak 5870'e göre ekonomik bir seçim olur. Sadece ekran kartına göre yorum yapmamakta doğru olur. Ekran kartı tartışmasını uzatıp konuyu kanırtmayalım. Arkadaşa yardımcı olalım...

• Monster Q8W860CU870 Intel Core i7 840QM 1.86GHZ 4GB 500GB 15.6
    yada Samsung R580 den birisini alicam galiba samsung olabilir çünkü monster alsam senin dediğin gibi 5-6 ay sonra onun 4-5 üst modeli çıkar üstelik işlemci piyasasi ve mobil ekran kartlari çok hizli gelişiyor samsung la kesinlikle gelecek sene yaz ayına kadar çıkacak oyunlarda sıkıntı yaşamam değilmi çok yüksek konfigrasyon lazım değil yüksek iyi ve akıcı oynatmasi lazim üstelik samsungda windows 7 64 bit varmı?
  • ekran karti biraz kötü gibi :)
  • verdiğim sitede mobil ekran kartlarinin performanslari var asusun ki daha iyi çünkü Ati Radeon HD5730 ile NVIDIA GeForce GT 330M arasinda çok büyük fps farklari var üstelik benchmarklardada üstün bir ezicilik söz konusu galiba gt330 bana yardimci olamaz gelecek yaz ayına kadar çıkacak oyunlarda
  • http://www.vatanbilgisayar.com/asus-n61jq-jx050v-n61jq-core-i7-720qm-1.6ghz-4gb-640gb-16hd-sl-cam-bt-1024mb-hd5730-dvdrw-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=45230
    Bu ürüne bir göz at dostum. Ekran kartının Dx11 desteği var. Ben yaklaşık 4 aydır kullanıyorum sorunsuz olarak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.