Şimdi Ara

karbüratör hava mı alıyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
2
Favori
78.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Araç çalışırken karbüratörü iki yanından tutup salla, eğer araç stop ederse karbüratör takozundan hava alıyordur. 3-5 liralık bir parça kendileri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raja52

Araç çalışırken karbüratörü iki yanından tutup salla, eğer araç stop ederse karbüratör takozundan hava alıyordur. 3-5 liralık bir parça kendileri.

ilginç ! bi denemek lazım da bunu yaparken karbüratör elimizde kalmasın ?
  • arkadaşlar ben bu karbüratörü sıfırıyla değiştirsem diyorum. ne dersiniz ? piyasada bulunur mu ?
    bu meretin tamirinden anlayan yok buralarda.
  • karbüratörün yenisi yokmuş.
    karbüratör ustası ararken bi dağ köyünde, istanbul da karbüratör ustalığından emekli olmuş bi usta olduğunu öğrendim. dün arabayla bata çıka o köye gittim. ustanın evinin altında küçük bi tamirhanesi var. selam kelam derdimi anlattım.
    usta karbüratörü söktü; daha önce hiç açılmamış. yıpranan ve işlevi bitmiş parçaları değiştirdi.
    sorun hallaldu. otamatik cikle çalışmıyordu onu da halletti. süper oldu.
    ancaaaak hava girişine bant koydu. işte bu olmadı usta dedim. durumu bana açıklamaya çalıştı; LPG li arabalarda bu gerekliymiş falan. peki dedim deneyelim. benzinde 140 yaptığım mesafede ancak 120 yapabildim. LPG de 130 dan 120 ye düştüm. ara hızlanmalarda da düşüş var.
    buna ancak bir durumda kabullenebilirim; yakıtın çok az olması gerek. onu da henüz denemedim.

• dostum senin problemin anladığım kadarıyla, avans ayarının bozuk olmasından kaynaklı.
    distribütörün 13 anahtarla gevşetilerek uzman bir ustanın yapacağı avans senkronizasyonuyla çözümlenir. yani ateşleme zamanlamasının bozuk olmasından kaynaklanan patlamalar ve alıp verme oluşuyor.
  • Ne bulunmaz parçaymış yaw bu karburatör... neyse eğer memnunsan son durumdan geçmiş olsun diyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.S 43

quote:

Orijinalden alıntı: archaeologist

quote:

Orijinalden alıntı: emre.s43

arkadaşım usta ben anlamam dediyse eminim bu hava alma olayındanda anlamamış ve bir bahane sıkmış olabilir. ben ilk defa duyuyorum karbüratörün farklı bir yerden hava alacağını ve mantığıma yatmıyor. sorunun başka büyük ihtimalle. başka ustaya göstermende fayda var.
    ayrıca aklımdan geçen birşey var. cut off arızalı olabilir. sanayide arkadaşımın dükkanına rölanti dalgalanması şikayetiyle gelen bir kuşa bu teşhis konuldu ve sorun çözüldü. şimdi 94 şahinde cut off ne arar diyenler olabilir ama kendi aracımdan biliyorum var.

doğrusu ben de ilk defa duyuyorum cut of meselesini ama benim tek sıkıntım rolantide dalgalanma değil tabi.
    ayrıca bu dalgalanmayı sadece benzinde yapıyor benim araba. gazda yapmıyor. usta bu yüzden karbüratörden hava aldığını söyledi zaten.

cut off sadece benzinde görev yapar zaten gazda devreye girmez.

cu off sistemi düz sistem plg kullanımında yok, ama sıralı sistemlerde benzinde kullanıldığı gibi devreye giriyor diye biliyorum.

• Ankara da Karburatorcu beycan usta var adresine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz
    http://karburatorustasi.blogspot.com

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caglar_ertas_06

birader naptın yaptırdınmı arabayı benim aracımda karbüratörden hava alıyor ilk çalıştırdığımda rolantide zor duruor frene basınca dewir saati oynuyor benzine geçince siyah duman atıyor belirtiler aynımıydı benimki ile kaça maal oldu ?

benim sorunum da aynı bende de opel vectra 1.8 var arabayı benzinle çalıştırıyon araba hem tekliyo hem siyah duman yapıyo ayağını gazdan çektinmi stop ediyoo ustaya gösterdim 100 tlni alırım bakarım ama olmaya bilir dedi karbürötörün sıfırı yok çıkmada nasıl bilmiyom ne yapacaz bilmiyom bazen lpg ile giderken firene bastımmı stop ediyo
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.