Şimdi Ara

Karda Yaz Lastiği İle Araç Kullanmak (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
313
Cevap
4
Favori
57.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: unsal07

Camaro'nun İstanbul'da yağan kardan sonraki hali...

Haberler de gördüm anlatmaya girmiştim bende konuya ki videosunu gördüm daha açıklayıcı olmuş. :) Alıntı yapayımda izlemeyenler de izlesin :)

9 senedir kışlık lastik kullanırım. Ve kesinlike kışın kullanılması gereken bişey. Onca şeye para veriyoruz hiç acımadan taksitle 500 600 liraya lastik alıp 4 5 sene kullanarak, hem kendinizin hemde karşıdakinin güvenliğini sağlıyorsunuz. Bunun değeri maddiyatla ölçülmez. Ha şunu da diyebilir kullanıcılar, ben kışın araban kullanmam yatar araç yollarda karlar erirse çıkartırırım iki dolaşır gelirim. Ona da saygımız var, fakat kışlık lastiği olmadığın için yolun tıkanmasına ve tulzama araçlarının da geçmemesine sebep olanlar resmen kul hakkı yiyiorlar.

Yalnız ben vatandaşa da bulmuyorum suçu. Gerekli bilgilendirme ve örnek davranışlar hiç ama hiç yok.

Yasa çıktı da ne oldu ? Sadece şehirler arası yollarda geçerli ve sadece ticari araçlar için. Şehir içlerinde ise valiliklere bırakıldı karar. İstanbul valisi dedi mi , Kadircim bak sıcak sıcak yeni yasamız var metrobüslerine otobüslerine kışlık lastiği tak rezillik çıkmasın yollarda. Demedi elbette. Bugün haberleri izleyen vardır otobüs küçük çekmece gölüne uçtu karda kayıp. Ya da haberler de gösteriyordu dün yine, hafif rampa var diye metrobüs çıkamamış ilerdeki yolu millet gelsede binsem diye duraklarda bekliyordu.

Ambulanslar yolda kalmış. Sağlık bakanlığı mı denetliyor kim denetliyor bu ambulansları ya da devletin araçlarını. Devlet kendi kendine niye ceza kesmiyor, ya da kendisi kullanarak örnek olmuyor da illa vatandaştan istiyor. Vatandaş bilinçsiz, sen 1 milyar da ceza kessen kışlık lastiğin ne işe yaradığını nasıl işe ayradığını ve niçin takmak gerektiğinin teorik bilgisini vermez ya da kullanmasına görmesine fırsat tanımazsan senelerce gereksiz görecektir.

Forumda ilk defa kışlık kullananlar vardır mutlaka bu sene. Sorsak şimdi onlara bu seneki tecrübelerini, abicim lastik eskisin vallaha birdaha yine kışlık alırım eskiden ne çile çekmişim yahu diyeceklerdir kesin. Denemeden bilemiyor işte kimse malesef. Herkesin diline dolanmış bir yol tuzlama gidiyor. O karda tipide kar kürüyücü geçse tuzunuda atsa en o yola 2 saat sonra anca gelecek zate bide yolda kalanlar var bilinçsiz sürücüler sayesinde. Kar tuzun üstüne tekrar doluyor. Tek çözüm ya kışlık lastik ya da aracını kullanmayacak. Zincir ve kar paletleri de geçici çözümler fakat karsız yolda sorun teşkil ediyorlar. Ana arterler açıkken mahalleye geldiğinde kar varsa inip zincir mi takacak adam her defasında. :)

neyse yazsak ne örnekler ne fikirler çıkarda , pratikte o kışlık lastiğin rahatlığını tatmadan bilemezler :) Yakın çevresinde kullanan falan varsa denesinler bence.

• yahu sen ne kadar kışlık lastik takarsan tak, her kurala uy, parana kıy herşeye dikkat et - bilinçli ol, karda kontrolü kaybetmiş duramayan araba geliyor göz göre göre sana vuruyor.. ondan sonra masrafa sen girmesende ne olacak, zamanın çalınıyor, soguk üşüyorsun bide 10 saat uğraş.. hayır, sen herşeye dikkat ediyorsun ama çevre o kadar bilinçli değilki..
    birde kanımca çoğu şöför kar şöförü değil yani, kim ehliyet alırken karda nasıl araba kullanılır, vs... pratik olarak eğitim aldı? ben almadım şahsen, yolda kendim öğrendim
  • quote:

Orijinalden alıntı: DMustaine

kış lastiği almadım.karda trafiğe de çıkmam
    benim küheylan karda yatışta

abi o kadar ya, kış lastiği olsa bile millet sorumsuz, gelecek çarpacak birisi ondan sonra uğraş dur.... İstanbul gibi bir yerde yılda en fazla 1 hafta araba çıkarılamayacak kadar yağıyor, onda da otobüs-minibüs-taksi kullanmak çok daha kârlı diye düşünüyorum...

özellikle servis araçlarının falan kış lastiği olmaması beni çıldırtıyor, insanlar ekmek yedikleri işlerine sahip çıkmıyor resmen....

• Belediye otobüsleri bile takmamış istanbulda ilginç,ondan sonra 35yolcu ile şaranpole uçuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: gozden84

quote:

Orijinalden alıntı: DMustaine

kış lastiği almadım.karda trafiğe de çıkmam
    benim küheylan karda yatışta

abi o kadar ya, kış lastiği olsa bile millet sorumsuz, gelecek çarpacak birisi ondan sonra uğraş dur.... İstanbul gibi bir yerde yılda en fazla 1 hafta araba çıkarılamayacak kadar yağıyor, onda da otobüs-minibüs-taksi kullanmak çok daha kârlı diye düşünüyorum...

özellikle servis araçlarının falan kış lastiği olmaması beni çıldırtıyor, insanlar ekmek yedikleri işlerine sahip çıkmıyor resmen....

ben aracı alalı 2 ay oldu.kış lastiğim olsa bile dediğin gibi biri kayar gelir çarpar ( bu seçenek herzaman mevcut ama karda çok daha yüksek) içim gider ne gerek var.zaten işten eve 2 km.mesafe var.

• Bende dün yaz lastiklerimle Kayışdağı'na çıkıp indim fakat Ataşehir'de yokuş bir yolda kaldım. Bence gerekli.
  • kıçı kırık smartphonelara dünya para bayılırsınız çıktığı an hemen gidip alırsınız borç harç kredi taksit
    ama 4 tane kış lastiği almazsınız

peki
  • quote:

Orijinalden alıntı: unsal07

Camaro'nun İstanbul'da yağan kardan sonraki hali...

O kadar paraya kıyıp sen git Camaro al, sonra kar yağsın dört tane kışlık lastik alma. Olacak iş değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Orijinalden alıntı: kvadankpakal

yahu sen ne kadar kışlık lastik takarsan tak, her kurala uy, parana kıy herşeye dikkat et - bilinçli ol, karda kontrolü kaybetmiş duramayan araba geliyor göz göre göre sana vuruyor.. ondan sonra masrafa sen girmesende ne olacak, zamanın çalınıyor, soguk üşüyorsun bide 10 saat uğraş.. hayır, sen herşeye dikkat ediyorsun ama çevre o kadar bilinçli değilki..
    birde kanımca çoğu şöför kar şöförü değil yani, kim ehliyet alırken karda nasıl araba kullanılır, vs... pratik olarak eğitim aldı? ben almadım şahsen, yolda kendim öğrendim

Egitim olsa ne olur millette beyin yok beyin.

Beyin bedava oldugu icin bizim turkler almamis ithal ediliyor olsaydi kredi kartina 12 taksit + %10 chip para veriyor olsaydi hemen herkes gidip bir tane alirdi.

sizin türkler kimler? kendin ve çevrendekiler mi?

Çünkü genel olarak bütün Türkleri kötülemek senin haddine değil.

@kvadankpakal
    ayrıca o şekilde korku ile yaşanmaz. Erzurum kars ne yapsın. sonuçta her şart göre uyum sağlayıp yaşam devam etmeli. Bakımları yapılmış, kar lastikli, acemi olmayan, trafik kurallarına uyan her araç istanbul karında trafiğe çıkabilir. Bu şartları beğenmeyen çıkmaz. Kimsenin kimseyi karlastiği aldı veya alamdı diye suçlama hakkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 9 Ocak 2013; 10:31:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

quote:

yahu sen ne kadar kışlık lastik takarsan tak, her kurala uy, parana kıy herşeye dikkat et - bilinçli ol, karda kontrolü kaybetmiş duramayan araba geliyor göz göre göre sana vuruyor.. ondan sonra masrafa sen girmesende ne olacak, zamanın çalınıyor, soguk üşüyorsun bide 10 saat uğraş.. hayır, sen herşeye dikkat ediyorsun ama çevre o kadar bilinçli değilki..

Beyin bedava oldugu icin bizim turkler almamis ithal ediliyor olsaydi kredi kartina 12 taksit + %10 chip para veriyor olsaydi hemen herkes gidip bir tane alirdi.

@kvadankpakal
    ayrıca o şekilde korku ile yaşanmaz. Erzurum kars ne yapsın. sonuçta her şart göre uyum sağlayıp yaşam devam etmeli. Bakımları yapılmış, kar lastikli, acemi olmayan, trafik kurallarına uyan her araç istanbul karında trafiğe çıkabilir. Bu şartları beğenmeyen çıkmaz. Kimsenin kimseyi karlastiği aldı veya alamdı diye suçlama hakkı yok.

hocam kimseyi neyi yapıyor neyi yapmıyor diye suçlayan yok zaten, fakat adam senin canını tehlikeye atıyorsa bilemem yani.
    ben şahsen kendime yada yakınıma yaz lastik yüzünden biri zarar verse, senin dediğin gibi "" Bu şartları beğenmeyen çıkmaz. Kimsenin kimseyi karlastiği aldı veya alamdı diye suçlama hakkı yok."" şeklinde sakin yaklaşmam.

• quote:

quote:

quote:

quote:

@kvadankpakal

hocam kimseyi neyi yapıyor neyi yapmıyor diye suçlayan yok zaten, fakat adam senin canını tehlikeye atıyorsa bilemem yani.
    ben şahsen kendime yada yakınıma yaz lastik yüzünden biri zarar verse, senin dediğin gibi "" Bu şartları beğenmeyen çıkmaz. Kimsenin kimseyi karlastiği aldı veya alamdı diye suçlama hakkı yok."" şeklinde sakin yaklaşmam.

Tamam. O konuda hem fikiriz zaten. YAz lastiği ile trafiğe çıkmayanlardan, kar lastiği ile trafiğe çıkanlar hakkında olumsuz eleştirilere cevaben yazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Yazlık lastiklerim 53.000km'ye dayanınca babamı ikna edip bir takım kışlık lastik aldım Legacy'e. İNANILMAZ BİRŞEY! Arabaya saygı duydum yemin ederim.

Birlik mahallesindeki abidik gubidik dik yokuşları indim-çıktım. Yan döndüm, durdum. geri geri yokuş yukarı, yokuş aşağı gittim. Tüm dik yokuşlarda durdum. Pati çekmeden tek hamlede kalkış yaptım. En son jübile olarak da G.O.P'de Köroğlu işkembecisinin karşısından yokuş yukarı çıkan mühendisliğe aykırı dik rampadan yokuş yukarı çıktım. Sonra Ayrancı'ya pazarın oraya arkadaşımı bıraktım. Hoşdere caddesini 70'le geçtim. Uğur Mumcu'da Migros'un yanındaki sokak olan Kahraman Kadın Sokağı yokuş aşağı indim ve eve park ettim. Hepsini kameraya aldım. Boş bulduğum iki arsada apachelik de yaptım. Arkadaşım sağolsun sislerimi de açtı. Tam apache gibi çekim yaptık. Bir editleyeyim, youtube'a koyayım, burada paylaşırım. Hasta ruhlu birşey bu! Becerebilrsem A3'e de takacağım.

Lastik 225-45-17 Spor lastik desenli (yağmur oluklu) UG8. Araç genelde otobanda 160km hızla seyrettiği için, yağmur yarması çok önemli benim için. O yüzden bu deseni seçtim.

Yılda 25.000km ve üstü yol yapan herkes zaten alsın... 25.000km yol yapan biri için lastik bedava geliyor desem yeri çünkü. Tek fark yumuşak hamurlu kışlık lastik biraz daha hızlı erir. Daha az yol yapanlar için ise alabiliyorlarsa mutlaka alsınlar. Dün 23.00'da başladığımız eğlencemizi 01.30'da bitirdik. Sabah iş var halbu ki, ne kadar eğlendim anlayın.

Tam benim güzergahta geziniyorsun arkadaşım.

Bahsettiğin şekilde giden bir Legacy görürsem selam veririm. :)

Rumuz: Kurşun gri ama kış şartlarında siyah gibi görünen Megane 3 hb.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@kvadankpakal

Tamam. O konuda hem fikiriz zaten. YAz lastiği ile trafiğe çıkmayanlardan, kar lastiği ile trafiğe çıkanlar hakkında olumsuz eleştirilere cevaben yazdım.

anladım dostum

• Bu sene ilk defa tecrube ettim kis lastigini. Bidaha olsun bidaha alirim. Hem kendinizi guvende hissediyorsunuz hemde kullanmasi keyifli. Ozellikle hafif yokusa gelip cikamayan arabalarin yanindan gecerken biip biip diye korna calip zink diye yokusu cikmak road runner hissi veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.A.P.D -- 9 Ocak 2013; 11:26:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonlarda yagmur testi de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furusato -- 9 Ocak 2013; 11:34:18 >
  • Yıl olmuş 2012, hala 3 gün için gereksiz diyenler var. Saf önyargı.
  • kış lastiği sadece kar için değildir, +7 dereceden sonra normal lastikler sertleşir ve yol tutuş azalır
    yazlık ayakkabı ile dolaşamadığınız havada kış lastiği şarttır
  • quote:

Orijinalden alıntı: RS7N

Sonlarda yagmur testi de var.

güzel test.
    leonlarda güzel çıkmış renk renk :)
    Summer ile winter arasında gerçekten çok fark var. Ancak all weather ile winter arasında ne kadar fark var? Bunla ilgilide video lazım...

• Karda, yazın kabak lastiklerle dolaşırmışsın gibi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: colibaly

Arkadaşlar;
    Ankara'da yaşıyorum ve dün gece saat 12'de Emek'ten Batıkent'e yaz lastiklerim ile kar üzerinde geldim. Sabah ise Batıkent'ten şirkete. Vakumlu olsa tabiki de daha güzel tutardı yolu. Ancak bana göre 365 günün sadece 3 günü kullanacaksak 4 lastik parası verip de kışlık lastik almak hata diye düşünüyorum.
    Hele İstanbul, izmir gibi yerlerde yaşayıp alanlara hiç anlam veremiyorum.
    Sürekli kar üzerinde gidenlere ise (örneğin Erzurum'da yaşayanlar ya da sürekli yolda olanlar) kış lastiği almaları konusunda sonuna kadar katılıyorum.
    Yol safi buz ise zaten hiç bir lastik tutunamıyor.
    Karda araç sürerken ani gaz, fren ya da direksiyon hareketi yapmamak en güzel önlem sanırım.

Hocam bizde geçen sene kışın Bilkent'ten Batıkent'e yazlıklarla 4 saatte gitmiştik :) M. Kemal mahallesinde en az 10-15 kere inip itmiştim arabayı :) Aslında senede 3-5 gün için gerek yok haklısın ama bi kaza yaptıktan sonra keşke demenin de bi anlamı kalmıyor :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sebenlideniz -- 9 Ocak 2013; 12:03:34 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.