gene bomboş bi konu |
Kardeşim girişimci ol zırvalıkları ve sıfırdan zengin olmanın imkansızlığı üzerine (2. sayfa)
-
-
İnstagram sigma motivasyon girişim kanallarını izleyip zengin olacağını düşünen birisin herhalde:)
Bir tane karşı argümanın yok boş konu aynen:)
-
Hocam çok haklısın ama şöyle bir şey var zenginliğin içine doğan insanların standardı o oluyor , babadan 300 k kira geliri olan adamın doğduğundan beri standardı o, o para onu mutlu etmiyor. Haz adaptasyonu denen bir şey var ve iyi ki var zenginler sonsuza kadar mutlu olamıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İyi bir cerrah olursan kendi yerini açtığında iyi para kazanırsın mesela annemi ameliyat ettirmek için beyin cerrahına 10 bin dolar ödedik bu adamın böyle hastaları olsa köşeyi döner.Keza plastik cerrahidede iyi para var
O dediğin paraları kazanan doktor sence kaç tane var
Yüzdeye vurduğunda belki 0.1 bile yapmaz
Birini alıntılamaz veya etiketlemezsen, cevabını göremez.
-
yine de denemeye değer.Fakat bu tamamen risk alıp hayatını buna göre şekillendirmek değildir.Bir yazılımci eğer girişimincilik oynuyorsa yarın minimum eforla bir işe giripte çalışabilir.Fakat kişi ben girişimciyim sikerler okulu ve geleneksel yöntemleri böyle zengin olunmaz deyip bu kel adamlara uyarsa o zaman hapı yutar.Şu her şey aslında çok kolay sadece sen bilmiyorsun, kimse bilmiyor, Matrix....Şu kadar dolara anlatırım hikayesi dolandırıcılık.Bunun farkında olmak lazım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
işini severek en iyi şekilde yapmak belki söylediğin düzeye getirmez ama iyi bir yaşam sunmaya yeterli.Yata da binme aw
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
180 k alan eemci de 0.1 yok
Econdan ders almak = bol matematik ve model.
Girişimcilik vs. gibi dersleri işletme veriyor ama bana çok boş geliyor bu tip dersler. Bu biraz insanın içinde olan bir şeydir. Elbette dersler veya okumalar yapmak bu konuda sizi bilgilendirir ama dediğim gibi 'yırtık' birisi değilseniz melek yatırımcılık daha mantıklı
Melek yatırımcı ney hocam?
netten araştırdığım kadarı ile “Melek yatırımcı, kişisel varlıklarını kullanarak başlangıç aşamasındaki şirketlere veya girişimcilere finansal destek sağlayan kişilerdir” demekmiş.
19 yaşındayım ne servetim olacak ki
benim amacım ileride mobil uygulama, oyun veya yazılımla ilgili bir girişim başlatmak, malum ctisciyiz. Olay sadece mutfakta bitmiyor diğer işler hakkında da bilgi sahibi olmak istiyorum. İşin teknik taraflarına önem vereceğim tabii ki ama salt nerd bir software engineer olma niyetinde değilim.
-
Şöyle diyelim bir fikrin var, projeyi oluşturmuşsun vs ama geliştirecek paran yok. Gidiyosun melek yatırımcılara, diyosunki bak benim proje böyle böyle gelecek vadediyor ama param yok. O da diyorki okey, fikir ve projeni beğendim takımın güzel. Hissenin %10u benim, karşılığında sana 1 milyon dolar vereceğim sen de bu para ile şirketi büyüteceksin. Şirket büyüyünce hisse değeri artıyor, win win durumu yani. Yeterli büyüklüğe ulaşınca da melek yatırımcı hisseleri satar, hem o kazanır hem sen. Kısaca özetledim.
-
Hocam al sana 100 bin dolar şirketin yüzde 90 ı benim diye açıklasan daha realist örnek olurdu
Hocam o zaman man bölümündeki venture capital dersini düşünebilirsiniz. Man 213, 321 alırsanız zaten işletmenin finans kısmını halledersin. Pazarlama kısmında pek bir şey yok, coursera ya filan bak halledersin. Esas mevzu oyun geliştirme kısmı. İyi bir iki oyun yaparsan zaten işi kurtarırsın
Hocam bu dersleri yaz okulunda alabiliyor muyuz? Evde boş oturacağıma alayım yoksa hem yazılım hem man. dersleri kafa açar bir de math 106 ve 225 yaz okulunda açılır mı? Bu iki dersi kesin alcam.
Talebe bağlı ama yanılmıyorsam ikisi de açıldı geçen yaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X