arkadaşım şu an için birkaç programı çalıştırmak dışında p4 ten çok farkı yok bende p4 ht teknolojisi var f.e.a.r yada başka oyun oynarken çatır çatır internetten demoda indiriyorum cd de yazdırabiliyorum şu an için sana çok avantajı olmaz sana tavsiyem o işlemci çok pahalıysa ona vereceğin parayla yeni nesil bir anakart al ona yatırım yap derim gereksiz yere masrafa girme
arkadaşlar... eğer çift çekirdekli işlemcilerin sadece çift derleyici yazılımların platformunda etkisini göstereceğine inanıyorsanız yanılıyorsunuz...eğer düşündüğünüz gibi bir şey olmuş olsa idi windowsxp de dahil olmak üzere var olan tüm işlemler tek çekirdek üzerinde gerçekleşir kapasitesini aştığı durumdada dual core seviyesinde olduğu için diğer çekirdekten derlemeye devam ederdi...yani kısacası çift çekirdekli işlemci kullanan arkadaşlarım varsa everestle cpu kısmına girip CPU KULLANIMI diye adlandırılan bölümde cpu unit1 ve cpu unit2 alanındaki yüzde değerlerinin daima değişkenlik gösterdiğini göreceklerdir...yani hiçbir zaman biri daima yüksek olup değişkenlik gösterirken,diğeri 0 da kalmıyor...
Özetle illada uygun yazılımların çıkmasını beklemek gerekmiyo
Kesinlikle..! Çift cekirdekli (Dual Core) işlemcilere gonderilen herhangi bir yazılım komutlarının sıraları-süreleri-ulaşabilirlikleri, söz konusu yazılım tarafından değil İşletim sisteminin(OS) Semaphore(Recourses magener) u tarafından yönetilir. Evet söylediğininz belki burada doğru olabilir. İşletim sistemleri yeni bir Semafora ihtiyacı vardır programlar değil..! Bu da işlemciyle gelen driver da, serrv. packlerde ya da yeni işlemcinin Firmware inde mevcuttur. Sonuç olarak Dual Core işlemcilerin bu konu da bir problemi olmayacaktır.
p4 d 830 larda HT varmı ? ben olmadığını biliyorum ht özelliğ bir fiziksel bir sanal olan işlemcilerde var pentium d lerde sanal işlemci yok iki fiziksel işlemci var Ht olması mantıklımı ?
quote:
Orjinalden alıntı: maxtreme66
p4 d 830 larda HT varmı ? ben olmadığını biliyorum ht özelliğ bir fiziksel bir sanal olan işlemcilerde var pentium d lerde sanal işlemci yok iki fiziksel işlemci var Ht olması mantıklımı ?
sandra 2005 pro sr3 kullandım ve onun gibi diğer programlarda ama verdikleri raporlarda HT olmadığını söyluyorlar ne olacak bu halimiz neye inanacağız acaba intelin ht olayı çift çekirdeği dengelemek için söylediği bir şeymi bu işlemcide
Pentium D serisinde HT yok cunku inteL bunu D extrem edition (EE)'de kullanmak ıcın saklıyor yani EE alanların
sadece kucuk bir performans dısında gercekden fark ettirecek ozellikler almasını saglamak ıcın bogle bısey yaptı
.... (bencede bu bogle olması gerek di )
intelin saçmalıkları
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme