kardeşler bu pentium DUAL CORE hakkında bilgili olan arkadaşları çağırıyorum nedir bu olay avantajları ne ne işe yarar , şimdiden alsak faydası ne zararı ne olur Bilenler bilmeyenlere yardım anlarsın unutmayın bilgi paylaştıkça artar!!
galiba çift çekirdekli olması lazım AMD X2 gibi
quote:
Orijinalden alıntı: NightmarE_6
galiba çift çekirdekli olması lazım AMD X2 gibi
Pentium D çift çekirdekli işlemcileri İntelin. Fiziksel olarak iki işlemci mevcut HT gibi değil. Multi threaded uygulamalarda etkisi hissediliyor. Aynı anda birkaç program çalıştırınca farklı anlaşılıyor; tabii ki yazılımların da çift işlemci desteği vermesi gerek. AMD cephesinden ise çift çekirdekli işlemciler AMD Athlon X2 serisi.
quote:
Orijinalden alıntı: NOREMORSE
Pentium D çift çekirdekli işlemcileri İntelin. Fiziksel olarak iki işlemci mevcut HT gibi değil. Multi threaded uygulamalarda etkisi hissediliyor. Aynı anda birkaç program çalıştırınca farklı anlaşılıyor; tabii ki yazılımların da çift işlemci desteği vermesi gerek. AMD cephesinden ise çift çekirdekli işlemciler AMD Athlon X2 serisi.
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: NOREMORSE
her yazılımı çalıştırmaz yani dimi o zaman kullanmak için daha erken
quote:
Orijinalden alıntı: djproy
quote:
Alıntıları Göster
Çalıştırır tabii ki de tam performans almak için yazılımın çift çekirdek desteği olmalı.
quote:
Orijinalden alıntı: djproy
quote:
Alıntıları Göster
alakası yok her yazılımı çalıştırır ama performansını gösteremez mesela oyun oynarken DVD yazabilirsin ama abinin dediği gibi ağır programlarda yine normal işlemcilerden hızlı olur ama tam performans vermez
quote:
Orijinalden alıntı: NightmarE_6
alakası yok her yazılımı çalıştırır ama performansını gösteremez mesela oyun oynarken DVD yazabilirsin ama abinin dediği gibi ağır programlarda yine normal işlemcilerden hızlı olur ama tam performans vermez
Alıntıları Göster
alsam ne işime yarart pentium 4 ten artıları ne???
arkadaşım şu an için birkaç programı çalıştırmak dışında p4 ten çok farkı yok bende p4 ht teknolojisi var f.e.a.r yada başka oyun oynarken çatır çatır internetten demoda indiriyorum cd de yazdırabiliyorum şu an için sana çok avantajı olmaz sana tavsiyem o işlemci çok pahalıysa ona vereceğin parayla yeni nesil bir anakart al ona yatırım yap derim gereksiz yere masrafa girme
Intel’in Dual Core işlemcileri aynı güç kullanımına rağmen yüzde 30 ile 50 arasında daha yüksek performans sunacak olan bir işlemci.Esas üretim amacının amd yle olan rekabete öne geçmek olduğu söyleniyor.
quote:
Orijinalden alıntı: alkanm20
Intel’in Dual Core işlemcileri aynı güç kullanımına rağmen yüzde 30 ile 50 arasında daha yüksek performans sunacak olan bir işlemci.Esas üretim amacının amd yle olan rekabete öne geçmek olduğu söyleniyor.
Onu bunu bilmem, ben memnunum
quote:
Orijinalden alıntı: free29mist
arkadaşım şu an için birkaç programı çalıştırmak dışında p4 ten çok farkı yok bende p4 ht teknolojisi var f.e.a.r yada başka oyun oynarken çatır çatır internetten demoda indiriyorum cd de yazdırabiliyorum şu an için sana çok avantajı olmaz sana tavsiyem o işlemci çok pahalıysa ona vereceğin parayla yeni nesil bir anakart al ona yatırım yap derim gereksiz yere masrafa girme
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: free29mist
arkadaşlar... eğer çift çekirdekli işlemcilerin sadece çift derleyici yazılımların platformunda etkisini göstereceğine inanıyorsanız yanılıyorsunuz...eğer düşündüğünüz gibi bir şey olmuş olsa idi windowsxp de dahil olmak üzere var olan tüm işlemler tek çekirdek üzerinde gerçekleşir kapasitesini aştığı durumdada dual core seviyesinde olduğu için diğer çekirdekten derlemeye devam ederdi...yani kısacası çift çekirdekli işlemci kullanan arkadaşlarım varsa everestle cpu kısmına girip CPU KULLANIMI diye adlandırılan bölümde cpu unit1 ve cpu unit2 alanındaki yüzde değerlerinin daima değişkenlik gösterdiğini göreceklerdir...yani hiçbir zaman biri daima yüksek olup değişkenlik gösterirken,diğeri 0 da kalmıyor...
Özetle illada uygun yazılımların çıkmasını beklemek gerekmiyo
quote:
Orijinalden alıntı: serkanblg
quote:
Orjinalden alıntı: free29mist
arkadaşlar... eğer çift çekirdekli işlemcilerin sadece çift derleyici yazılımların platformunda etkisini göstereceğine inanıyorsanız yanılıyorsunuz...eğer düşündüğünüz gibi bir şey olmuş olsa idi windowsxp de dahil olmak üzere var olan tüm işlemler tek çekirdek üzerinde gerçekleşir kapasitesini aştığı durumdada dual core seviyesinde olduğu için diğer çekirdekten derlemeye devam ederdi...yani kısacası çift çekirdekli işlemci kullanan arkadaşlarım varsa everestle cpu kısmına girip CPU KULLANIMI diye adlandırılan bölümde cpu unit1 ve cpu unit2 alanındaki yüzde değerlerinin daima değişkenlik gösterdiğini göreceklerdir...yani hiçbir zaman biri daima yüksek olup değişkenlik gösterirken,diğeri 0 da kalmıyor...
Özetle illada uygun yazılımların çıkmasını beklemek gerekmiyo
Alıntıları Göster
+1
quote:
Orijinalden alıntı: seko2001
+1
Alıntıları Göster
+10
quote:
Orijinalden alıntı: rhame
+10
Alıntıları Göster
peki bu işlemci dual core +ht varsa mantıksal 4 işlemci mi oluyor ??
quote:
Orijinalden alıntı: Mhzania
peki bu işlemci dual core +ht varsa mantıksal 4 işlemci mi oluyor ??
Alıntıları Göster
yok ama daha hızlı bi işlemci oluyoo(yani en azından izlediğim demoda öleydii)
quote:
Orijinalden alıntı: rhame
yok ama daha hızlı bi işlemci oluyoo(yani en azından izlediğim demoda öleydii)
Alıntıları Göster
AMD X2 ya da Pentium D modellerini güvenle alabilirsiniz.Paranız boşa gitmez.Ama birkaç ay daha beklerseniz fiyatlar bayağı düşecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: SavageWarrior
AMD X2 ya da Pentium D modellerini güvenle alabilirsiniz.Paranız boşa gitmez.Ama birkaç ay daha beklerseniz fiyatlar bayağı düşecektir.
Alıntıları Göster
200 dol olursa alınır ama intel intel ise eğer bunları 300 den aşağı satmaz benim bildiğim. minimum D 830 lardan bahsediyorum. 820 leri HT olmadığı için terçih etmem. düşeceğini sanmıyorum yane
quote:
Orijinalden alıntı: odrin34
200 dol olursa alınır ama intel intel ise eğer bunları 300 den aşağı satmaz benim bildiğim. minimum D 830 lardan bahsediyorum. 820 leri HT olmadığı için terçih etmem. düşeceğini sanmıyorum yane
Alıntıları Göster
arkadaşlar bırakın allah aşkına intelin pazarlama taktiğini bize öğretmeye kalkışmayın biarzda thg pc lamb forumlarına baksaydınız dual core işlemcilerin performans bakımından amd den daha düşük olduğunu görürdünüz özelliklede serkan blg nickli ve ona katılan arkadaşlar buyrun size bir site bir inceleyin www.xibitlabs.com evet buyrun eğer çok profosyonel değilseniz ve çok az performans artışları göremeyecekseniz %5 % 7 negerek var birazda kesenizi düşünün durumunuz ne kadar iyi olrsa olsan madem durumunuz çok iyi 300 400 usd verecekseniz 2006 nın 2. çeyreğinden sonra mha 1066 fsb belkide pentıum 5 adını alacak onu bekleyin