Şimdi Ara

Kardeşler Intel pentium D hakkında nedir bu olay ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeşler bu pentium DUAL CORE hakkında bilgili olan arkadaşları çağırıyorum
    nedir bu olay avantajları ne ne işe yarar , şimdiden alsak faydası ne zararı ne olur
    Bilenler bilmeyenlere yardım anlarsın
    unutmayın bilgi paylaştıkça artar!!

• galiba çift çekirdekli olması lazım AMD X2 gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: NightmarE_6

galiba çift çekirdekli olması lazım AMD X2 gibi
    Pentium D çift çekirdekli işlemcileri İntelin. Fiziksel olarak iki işlemci mevcut HT gibi değil. Multi threaded uygulamalarda etkisi hissediliyor. Aynı anda birkaç program çalıştırınca farklı anlaşılıyor; tabii ki yazılımların da çift işlemci desteği vermesi gerek. AMD cephesinden ise çift çekirdekli işlemciler AMD Athlon X2 serisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NOREMORSE

Pentium D çift çekirdekli işlemcileri İntelin. Fiziksel olarak iki işlemci mevcut HT gibi değil. Multi threaded uygulamalarda etkisi hissediliyor. Aynı anda birkaç program çalıştırınca farklı anlaşılıyor; tabii ki yazılımların da çift işlemci desteği vermesi gerek. AMD cephesinden ise çift çekirdekli işlemciler AMD Athlon X2 serisi.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: NOREMORSE

her yazılımı çalıştırmaz yani dimi
    o zaman kullanmak için daha erken

• quote:

Orijinalden alıntı: djproy

quote:

Alıntıları Göster
    Çalıştırır tabii ki de tam performans almak için yazılımın çift çekirdek desteği olmalı.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    alakası yok her yazılımı çalıştırır ama performansını gösteremez mesela oyun oynarken DVD yazabilirsin ama abinin dediği gibi ağır programlarda yine normal işlemcilerden hızlı olur ama tam performans vermez

• quote:

Orijinalden alıntı: NightmarE_6

alakası yok her yazılımı çalıştırır ama performansını gösteremez mesela oyun oynarken DVD yazabilirsin ama abinin dediği gibi ağır programlarda yine normal işlemcilerden hızlı olur ama tam performans vermez

Alıntıları Göster
    alsam ne işime yarart pentium 4 ten artıları ne???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

alsam ne işime yarart pentium 4 ten artıları ne???

Alıntıları Göster
    arkadaşlarhttp://www.intel.com/products/processor/pentium_D/index.htm sitesine girin ve sağ tarafta dual core demo bölümüne tıklayın ve isleyiiin.. iyi anlatmışlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: rhame

arkadaşlarhttp://www.intel.com/products/processor/pentium_D/index.htm sitesine girin ve sağ tarafta dual core demo bölümüne tıklayın ve isleyiiin.. iyi anlatmışlar..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: rhame

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: BLUE MAnN

quote:

Orjinalden alıntı: rhame

+1

Alıntıları Göster
    arkadaşım şu an için birkaç programı çalıştırmak dışında p4 ten çok farkı yok bende p4 ht teknolojisi var f.e.a.r yada başka oyun oynarken çatır çatır internetten demoda indiriyorum cd de yazdırabiliyorum şu an için sana çok avantajı olmaz sana tavsiyem o işlemci çok pahalıysa ona vereceğin parayla yeni nesil bir anakart al ona yatırım yap derim gereksiz yere masrafa girme

• Intel’in Dual Core işlemcileri aynı güç kullanımına rağmen yüzde 30 ile 50 arasında daha yüksek performans sunacak olan bir işlemci.Esas üretim amacının amd yle olan rekabete öne geçmek olduğu söyleniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: alkanm20

Intel’in Dual Core işlemcileri aynı güç kullanımına rağmen yüzde 30 ile 50 arasında daha yüksek performans sunacak olan bir işlemci.Esas üretim amacının amd yle olan rekabete öne geçmek olduğu söyleniyor.

Onu bunu bilmem, ben memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: free29mist

arkadaşım şu an için birkaç programı çalıştırmak dışında p4 ten çok farkı yok bende p4 ht teknolojisi var f.e.a.r yada başka oyun oynarken çatır çatır internetten demoda indiriyorum cd de yazdırabiliyorum şu an için sana çok avantajı olmaz sana tavsiyem o işlemci çok pahalıysa ona vereceğin parayla yeni nesil bir anakart al ona yatırım yap derim gereksiz yere masrafa girme

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: free29mist

arkadaşlar...
    eğer çift çekirdekli işlemcilerin sadece çift derleyici yazılımların platformunda etkisini göstereceğine inanıyorsanız yanılıyorsunuz...eğer düşündüğünüz gibi bir şey olmuş olsa idi windowsxp de dahil olmak üzere var olan tüm işlemler tek çekirdek üzerinde gerçekleşir kapasitesini aştığı durumdada dual core seviyesinde olduğu için diğer çekirdekten derlemeye devam ederdi...yani kısacası çift çekirdekli işlemci kullanan arkadaşlarım varsa everestle cpu kısmına girip CPU KULLANIMI diye adlandırılan bölümde cpu unit1 ve cpu unit2 alanındaki yüzde değerlerinin daima değişkenlik gösterdiğini göreceklerdir...yani hiçbir zaman biri daima yüksek olup değişkenlik gösterirken,diğeri 0 da kalmıyor...

Özetle illada uygun yazılımların çıkmasını beklemek gerekmiyo

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanblg

quote:

Orjinalden alıntı: free29mist

arkadaşlar...
    eğer çift çekirdekli işlemcilerin sadece çift derleyici yazılımların platformunda etkisini göstereceğine inanıyorsanız yanılıyorsunuz...eğer düşündüğünüz gibi bir şey olmuş olsa idi windowsxp de dahil olmak üzere var olan tüm işlemler tek çekirdek üzerinde gerçekleşir kapasitesini aştığı durumdada dual core seviyesinde olduğu için diğer çekirdekten derlemeye devam ederdi...yani kısacası çift çekirdekli işlemci kullanan arkadaşlarım varsa everestle cpu kısmına girip CPU KULLANIMI diye adlandırılan bölümde cpu unit1 ve cpu unit2 alanındaki yüzde değerlerinin daima değişkenlik gösterdiğini göreceklerdir...yani hiçbir zaman biri daima yüksek olup değişkenlik gösterirken,diğeri 0 da kalmıyor...

Özetle illada uygun yazılımların çıkmasını beklemek gerekmiyo

Alıntıları Göster
    +1

• quote:

Orijinalden alıntı: seko2001

+1

Alıntıları Göster
    +10
  • quote:

+10

Alıntıları Göster
    peki bu işlemci dual core +ht varsa mantıksal 4 işlemci mi oluyor ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mhzania

peki bu işlemci dual core +ht varsa mantıksal 4 işlemci mi oluyor ??

Alıntıları Göster
    yok ama daha hızlı bi işlemci oluyoo(yani en azından izlediğim demoda öleydii)
  • quote:

yok ama daha hızlı bi işlemci oluyoo(yani en azından izlediğim demoda öleydii)

Alıntıları Göster
    AMD X2 ya da Pentium D modellerini güvenle alabilirsiniz.Paranız boşa gitmez.Ama birkaç ay daha beklerseniz fiyatlar bayağı düşecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SavageWarrior

AMD X2 ya da Pentium D modellerini güvenle alabilirsiniz.Paranız boşa gitmez.Ama birkaç ay daha beklerseniz fiyatlar bayağı düşecektir.

Alıntıları Göster
    200 dol olursa alınır ama intel intel ise eğer bunları 300 den aşağı satmaz benim bildiğim.
    minimum D 830 lardan bahsediyorum. 820 leri HT olmadığı için terçih etmem.
    düşeceğini sanmıyorum yane

• quote:

Orijinalden alıntı: odrin34

200 dol olursa alınır ama intel intel ise eğer bunları 300 den aşağı satmaz benim bildiğim.
    minimum D 830 lardan bahsediyorum. 820 leri HT olmadığı için terçih etmem.
    düşeceğini sanmıyorum yane

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bırakın allah aşkına intelin pazarlama taktiğini bize öğretmeye kalkışmayın biarzda thg pc lamb forumlarına baksaydınız dual core işlemcilerin performans bakımından amd den daha düşük olduğunu görürdünüz özelliklede serkan blg nickli ve ona katılan arkadaşlar buyrun size bir site bir inceleyin
    www.xibitlabs.com evet buyrun eğer çok profosyonel değilseniz ve çok az performans artışları göremeyecekseniz %5 % 7 negerek var birazda kesenizi düşünün durumunuz ne kadar iyi olrsa olsan madem durumunuz çok iyi 300 400 usd verecekseniz 2006 nın 2. çeyreğinden sonra mha 1066 fsb belkide pentıum 5 adını alacak onu bekleyin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.