Şimdi Ara

Kargo 2 aydır gümrükte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.039
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gearbestten 12 Şubat'ta kulaklık aldım 16 mart gibi de gümrüğe geldi. Ondan beridir gümrükte hiç ses seda yok tebligat falan da ulaşmadı ayrıca 10 dolara almıştım gümrük sınırına girecek bir ürün de değil, sorun ne olabilir bilen var mı?

• Benim üründe bekletiliyor sebepsiz. Tam vergi sınırında olan bir üründü heral vergilendirsek mi vergilendirmesek mi diye düşünüyorlar gibi. Hangi şubede sizin son hareket ne yazıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 13 Mayıs 2019; 21:39:5 >
  • Arkadaşlar benim de bir sorum olacak,

UKIM'de "Zimmet Edildi" yazıyor 5 gün geçti hala aynı durumda. Eyvallah, UKIM'de olsun. Peki gidip şuan teslim alabilir miyim gerekli vergilerini ödeyerek? Daha ayrı bir aşamadan geçecek mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ValentinoGaravani

Arkadaşlar benim de bir sorum olacak,

UKIM'de "Zimmet Edildi" yazıyor 5 gün geçti hala aynı durumda. Eyvallah, UKIM'de olsun. Peki gidip şuan teslim alabilir miyim gerekli vergilerini ödeyerek? Daha ayrı bir aşamadan geçecek mi acaba?
    Yasaklı ürün değilse Vergi + ÖTV + Paket açma bedeli yansıtıyorlar. Ödeyip alabilirsin. Zimmet edildiden sonra işyerinde bekletiliyor dönüşürse sana gönderilmek üzere bir faks hazırlanmış demektir. 3 iş gününde sana ulaşır gerekli belgeleri göndermen gerekiyor email adresine. Ama şuan hukuksuz bir şekilde yavaşlama, bekletme var. Pazartesi 13. günü olacak beklettikleri ve gün sonunda şikayet edeceğim o gümrük çalışanlarını kim varsa sorumlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 19 Mayıs 2019; 1:16:31 >
  • Merhaba,

Ben de gearbest'den 1 ay önce bir kulaklık sipariş etmiştim. O gün 220 TL'ye mal olmuştu geçen hafta PTT'den yazı geldi. Ürünün bedeli anlaşılamadığı için ödeme bilgisi ve kimlik fotokopisi istediler. Gönderdim ve bugün kontrol ettiğim de 93 TL gümrük vergisi yazılmış. Bu ne SAÇMALIKTIR! Geçen ay aldığım için gümrük vergi sınırına girmiyordu aslında bu işten kurtulabilir miyim? Ek olarak bu ödemeyi gümrüğe gidip mi yapmam gerekiyor yoksa kargo kapıma gelecek elden mi vermem gerekiyor? Bu durumu yaşayanlar aydınlatabilir mi acaba?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FIRATBISKIN

Merhaba,

Ben de gearbest'den 1 ay önce bir kulaklık sipariş etmiştim. O gün 220 TL'ye mal olmuştu geçen hafta PTT'den yazı geldi. Ürünün bedeli anlaşılamadığı için ödeme bilgisi ve kimlik fotokopisi istediler. Gönderdim ve bugün kontrol ettiğim de 93 TL gümrük vergisi yazılmış. Bu ne SAÇMALIKTIR! Geçen ay aldığım için gümrük vergi sınırına girmiyordu aslında bu işten kurtulabilir miyim? Ek olarak bu ödemeyi gümrüğe gidip mi yapmam gerekiyor yoksa kargo kapıma gelecek elden mi vermem gerekiyor? Bu durumu yaşayanlar aydınlatabilir mi acaba?

Teşekkürler.
    Ne kadar sürede vergisi belli oldu? UKIM de miydi kargonuz? PTT görevlisine yapacaksın ödemeyi nakit onlar getirir kapına yada şubeden kendin alırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: FIRATBISKIN

Merhaba,

Teşekkürler.
    +%20 ÖTV eklenmiş sanırım. Vergiyi postacı tahsil edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olivier_kahm -- 25 Mayıs 2019; 20:0:45 >
  • Evet arkadaşlar 1 hafta sonra PTT tarafından ürün geldi ve elden parayı teslim ettim.
    Bilseydim almazdım. Değmiyor artık alışveriş yapmaya!!!
  • gearbest artık geri ödeme yapmıyor mu vergi ödediğin zaman?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.