Şimdi Ara

kariyer olarak Hagi mi, Sneijder mi iyi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
2.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haginin kariyerini bilmiyor olabilir liseli arkadaşlar ama insan bi araştırır

http://tr.wikipedia.org/wiki/Gheorghe_Hagi
  • Haginin nerede oynadıgını bende biliyorum gs ye gelmeden ama Bir Sneijder kadar adını duyurdumu orada onu demeye çalıştım benim düşüncem bu
  • Sneijder şimdiye kadar 3 takımda oynadı üçü de şampiyonlar ligi şampiyonu oldu
  • Kariyer ve futbol olarak Sneijder Haginin oldukça üstündedir.Hagi Barcelona ve Madrid gibi iki devde şans bulmasına rağmen tutunamadı.Sneijder ise iyi oynadığı Real serüvenine başkan Perezin egoları yüzünden ara verip İnterdeki efsane oyunu ile klasını belli etmiştir.

Hala inanmakta zorluk çekiyorum, bu adam buraya nasıl geldi diye
  • Büyyük takımlarda kariyer olarak Sniejder fakat yetenek olarak HAGI.
    Hagi karakteri kişiliği yüzünden tutunamadı.Cok cabuk sinirlenen,insan ilişkileri zayıf, egosu da yüksek bir oyuncuydu.Yeteneği ve kazanma isteği ise inanılmazdı.
    Pek büyük kariyeri olmamasına rağmen dünyanın gelmiş gecmiş en büyük futbolcusu kabul edilir, bunun sebebi yeteneğidir.
  • İstikrar olarak Hagi. Başarı olarak Sneijder. Dünya kupası finali, CL şampiyonluğu(başmimarı), Ballon D'or da son üç. Bunlar biraz daha özel başarılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dx

quote:

Orijinalden alıntı: Banlıüye

Hagi Gs de adını duyurdu bence. Ama Sneijder bize gelmeden real madrid inter de oynadı oralardada büyük işler yaptı. Kariyer olarak Sneijder ama hagi kadar oynuyabilecekmi onu izleyip göreceğiz

kariyer olarak Hagi mi, Sneijder mi iyi?

sen gsli olduğuna emin misin?

Ek olarak Real Madrid

• Haginin kariyerine kurban olayım be!
  • Hagi Çemişgezek'ten gelse ne yazar ? Karpatların Maradona'sı lan o. Haaaaagiiiiii! Hiç gitmez kulaklarımdan bu ses..
  • quote:

Hagi Gs de adını duyurdu bence. Ama Sneijder bize gelmeden real madrid inter de oynadı oralardada büyük işler yaptı. Kariyer olarak Sneijder ama hagi kadar oynuyabilecekmi onu izleyip göreceğiz

Normaldir . bende 12 yaşındayken hagi'nin altyapıdan geldiğini sanıyordum
  • ULAN HALA BARCADA REALDE TUTUNAMADI DİYEN VAR SİNAYDIRIN KARİYERİ DAHA İYİ DİYEN VAR

Steaua Bükreş [değiştir]
    Çoğu spor yazarı ve Hagi'nin kendisine göre Hagi'nin Steaua Bükreş'te oynadığı dönem kariyerinde en üstün performans gösterdiği dönemdir. Hagi bu dönemde çoğunlukla forvet arkası bazen ise ortasahanın solunda görev almasına rağmen dört sezonda çıktğı 97 maçta 85 gol attı ve pekçok asist yaptı (o yıllarda asist sayımı yapılmaya başlanmadığından kaç asist yaptığı tam olarak bilinmemektedir.) Steaua Hagi'nin oynadığı dört yıl içerisinde 4 Romanya Lig Şampiyonluğu ve 3 Romanya Kupası'nın yanısıra 1 Avrupa Süper Kupa'sı, 1 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali, 1 UEFA Şampiyonlar Ligi Yarı Finali ve 1 FIFA Kulüpler Dünya Kupası Finali oynama başarısı göstermiştir. Steau'da oynadığı dönemde Juventus, Liverpool, Chelsea ve özellikle AC Milan tarafından defalarca istenmesine rağmen dönemin komunist rejimi nedeniyle transfer gerçekleşememiştir. 1990-1991 sezonunda komunist rejimin devrilmesinin ardından Hagi 25 yaşında İspanya'nın dünyaca ünlü kulübü Real Madrid'in çabaları sayesinde (Romanya'da dönemin bonservis bedeli rekorunu kırarak) bu kulübe transfer oldu.
    Real Madrid [değiştir]
    Hagi Real Madrid'e çok büyük beklentilerle transfer oldu, ancak ilk senesinde Hagi bir türlü istenilen performansı sergileyemedi, ve kulüpten gönderilmesi gündeme geldi. Ancak Hagi takımdan ayrılmak istemedi ve bir şans daha istedi bunun üzerine kulüp yönetimi Hagi'yi satma kararından vazgeçti. Real Madrid'teki 2. sezonunda Hagi beklenmedik bir şekilde takımın liderliğini üstlendi ve istenilen performansına ulaştı. Ancak buna rağmen şampiyonluk son haftaki Tenerife maçının 3-2 kaybedilmesi(Hagi o maçta 1 gol,1 asist ile oynamıştır) ile Barcelona'ya kaptırıldı. Bunun üzerine sözleşmesi sona eren Gica İspanya'da mutsuz olduğunu gerekçe göstererek Madrid'in yeni sözleşme teklifini reddetti, ve hiç beklenmeyen bir karar vererek Lucescu'nun teklifi ile Real Madrid'de geçirdiği 2 sezonun ardından İtalya'nın Brescia takımına transfer oldu (1992-1993 sezonu). Hagi Real Madrid forması ile 64 maça çıktı ve 15 gol attı(42 asist yaptı).
    Brescia Calcio [değiştir]
    Hagi Real Madrid'de geçirdiği 2 sezonun ardından İtalya'nın Brescia takımına transfer oldu. (1992-1993 sezonu) ve gelir gelmez liderliğini yapmaya başladığı takımda 2. sezonunda kaptanlığıda üstlendi. Ayrıca Hagi 2. yılında kaptanlığını yaptığı Brescia Calcio takımına kulüp tarihindeki en önemli başarılardan biri olan Anglo-İtalya Kupası'nı kazandırdı. CGG
    Barcelona [değiştir]
    Brescia'da geçirdiği 2 yılın ardından Hagi, 1994 yılında Amerika'da yapılan Dünya Kupasında Romanya Milli takımı ile kimilerine göre Maradona'yı bile gölgede bırakacak bir performans göstererek Barcelona'nın Hollanda'lı ünlü teknik adamı Johan Cruyff'u çok etkiledi (Cruyff bir açıklamasında "bu sene Dünyanın en iyi futbolcusu tartışmasız Gheorghe Hagi'dir" demiştir) ve 1994-1995 sezonunda Cruyff'un çabaları ile Hagi tekrar İspanya'ya döndü. 2 sezon Barcelona forması giydi. Hagi Barcelona'da geçirdiği 2 sezonda genelde yedek olmasına ve Cruyffla sık sık tartışmasına rağmen 35 maça çıktı ve 7 gol attı 10 asist yaptı. Daha sonra fazla başına buyruk olması sebebi ile Johan Cruyff'la yıldızı barışmayan Hagi, 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası sonrası Fatih Terim'in ısrarlarıyla 31 yaşında Galatasaray ile sözleşme imzaladı
    Galatasaray [değiştir]
    Hagi, transferi Türk basınında ciddi eleştiriler aldı ve Hagi'nin yaşının 31 değil 35 olduğu iddia edildi ancak Hagi eleştirilere sahada karşılık vereceğini söyledi ve Galatasaray'daki ilk üç lig maçında galibiyeti getiren golleri atarak onu eleştirenleri susturdu. Daha sonraki yıllarda ise, Hagi takımda gizli lider oldu takıma kazandırdığı kupaların yanı sıra oynadığı 132 maçta 110 gol attı ve attırdı (59 gol, 51 asist).
    Galatasaray'da 5 sezon forma giyen Karpatların Maradonası'nın kariyerinde en çok forma giydiği takım Galatasaray oldu. Taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Ünlü "10 numara", çektiği sert, isabetli şutları ve frikikten attığı gollerle Galatasaray seyircisini unutulmazları arasına girmeyi başarmıştır. Attığı goller sonrasında Galatasaray tribünleri I Love You Hagi şeklinde tezahürat yaparak Hagi'ye olan sevgilerini gösterdiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: rq7_burak

quote:

Orijinalden alıntı: Dx

quote:

sen gsli olduğuna emin misin?

2000 doğumlu bir gs'li galiba

vurmayın daha

• quote:

Orijinalden alıntı: Lawagolem

quote:

sneijder kariyerinde şampiyonlar ligi ve dünya kupası olan bir isim. tartışması bile gereksiz değil mi ?

pardon 2010'da ispanya'a yenildiler, unutmuşum

Bende alıntılayacaktım yanlışın var diye.

-

Ben bazı maçlar dışında 2010 dünya kupasını neredeyse izleyemedim. Bi özellikle Brezilya'yı izliyordum o da Elano içindi. Hollanda'nın finale çıkmasında büyük katkı Robben'de miydi yoksa Sneijder'de mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: MajestiC

quote:

quote:

sneijder kariyerinde şampiyonlar ligi ve dünya kupası olan bir isim. tartışması bile gereksiz değil mi ?

-

Ben bazı maçlar dışında 2010 dünya kupasını neredeyse izleyemedim. Bi özellikle Brezilya'yı izliyordum o da Elano içindi. Hollanda'nın finale çıkmasında büyük katkı Robben'de miydi yoksa Sneijder'de mi?

sneijder'di... robben 7 maçın 2 tanesinde mi ne oynamamıştı, sakatlığı vardı. hatta kupayı alamamalarının temel sebebi de robben çünkü finalde çok net pozisyonlar kaçırmıştı. sneijder takımının en golcü ismiydi yanlış hatırlamıyosam.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MajestiC

quote:

quote:

-

sneijder'di... robben 7 maçın 2 tanesinde mi ne oynamamıştı, sakatlığı vardı. hatta kupayı alamamalarının temel sebebi de robben çünkü finalde çok net pozisyonlar kaçırmıştı. sneijder takımının en golcü ismiydi yanlış hatırlamıyosam.

Yine de Robben ayrı bişey ya

Hollanda Türkiye maçında oturup adamı izledik. Tek başına herşeydi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Paradise_

Haginin kariyerini bilmiyor olabilir liseli arkadaşlar ama insan bi araştırır

http://tr.wikipedia.org/wiki/Gheorghe_Hagi

2 sene realde 2 sene barçada oynadı diye kral mı oldu yani? ona bakarsan 10 sene barçada oynayan adamlar var adı sanı belli değil real madridi karıştırmıyorum bile bir fenerbahçe fanatiği bunu nasıl galatasaraya bağlar
  • Hagi adini Gs de duyurmus Hey Allah'im kimlerle futbol konusuyoruz burada
  • Snejder 353 maç 92 gol 96 asist.Hagi 485 maçta 242 gol kaç asist yaptığı bilinmemekte.
  • sneijder in kariyeri daha iyi şampiyonlar ligini kazandı,takımını dünya kupası finaline taşıdı... ancak geçmişte hagi nin galatasaray a yaptığı katkıyı gösterir mi bilinmez.neyse harika transfer her yönüyle
  • Hagi hollandali muhtemelen hollanda dunya kupasi kazanmis takimlardan olurdu Hagi arjantinli ve brezilyali olsaydi muhtemelen hagizm diye din olurdu Hagi Rumen olmasaydi cok buyuk olasilikla Turkiyeye gelmezdi sneijderin basari yakaladigi her klupte yada milli takimda kendisinden iyi veya kendine denk suruyle futbolcu varken Haginin yoktu steau ve biz bunun en guzel ornekleriyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.