kral tıpa geç kafan rahatlasın. konaklama yoksa kira derdi çok fazla istanbulda. tus kazandığın zaman da %100 garanti olur. bilgisayar çok fena patlayacak ileride |
Kariyer Planlamam Nasıl? (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Zaman gösterecek hocam. Asla asla deme demişler fakat bilgisayarda kalırım gibi duruyor. Sektörün durumunu iyice arastiracagim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bırak allah aşkına güldürme ne almanyası :D bir de hazırlığı atlayıp 4 senede 2 dil öğrenecekmişsin. Yanlış anlama bu bölümü bitiren iki tanıdığım var biri astsubay diğeri de bankacı. Sen de mezun olduktan sonra zabıta-gardiyan falan olmaya bak zaten yapabileceklerin bunlar.
Ben senin sorununun çok hayal kurmak ve o hayallere kendini inandırmak olduğunu düşünüyorum. Kırmak istemiyorum kimseyi ama mezun senen sanırım bu (veya senin nickine benzer bir arkadaş vardı) 190k yapmışsın.
Ben senin yerinde olsam kırık obpyle 2 yıllık askeri sağlık bölümlerine giderdim. İş garantisi + askerlik saygınlığını ve sağlık bölümü oldukları için ne okurken ne de çalışırken kasmıyorlar.
Bence aktüerya bölümünü bitirmek ve ikinci bölüm arayışına girmemek daha mantıklı gibi. Aktüerya bölümünde zaten iktisatın ve işletmenin temel meseleleri (işletme için finans ve iktisat için giriş düzeyi ki zaten iktisatta akademik kariyer düşünmüyorsanız iktisat teorileriyle kafayı bozmaya gerek yok) anlatılıyor
-
Bütün bunları yapar öğrenirsen gayet iyi.
-
normal sağlık bölümlerini biliyorum da askeri sağlık bölümleri neler oluyor
-
Gerçekleri duymak istiyorsan, hiçbiri gerçekleşmez hocam. Keşke her şey kafada planlandığı gibi olsa ama olmuyor işte. Aktüerya umarım yazmamışsındır.
-
Kpss en mantıklısı
bence onları yazmak daha mantıklı normal sağlık bölümlerinden. En azından iş garantisi var kpss derdi falan yok astsubay olarak mezun oluyorlar 2 yıllık eğitim alıp. Anestezi tıbbi sekteterlik röntgen falan var. Birkaç arkadaştan duyduğum kadarıyla sağlıkçı oldukları için eğitimde de zorlamıyorlarmış.
Ek olarak barınma kitap giyecek yiyecek her şey devletten ve bir miktar da harçlık alıyorlar diye biliyorum.
Hocam sonuclar aciklandi adam kazandi bile umarim başarır dediklerini ne diyelim gerceklestirirse fena olmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir Miles Bilkentrod -- 15 Ağustos 2024; 16:43:17 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
anladım peki yaş sınırı oluyor mu bir de askeri olduğu için alırken parkur vs. oluyor mu aynı askeri öğrenci şartlarını mı sağlaman gerekiyor. ben bunu bilmiyordum.
-
Aynen yaş sınırı var diye biliyorum.
Girerken tıpkı MSU mulakatları gibi spor-sözlü-sağlık var ama sporun vs şartları çok daha basit bunları personeltemin msb sitesinden görebilirsiniz diye biliyorum.
Bir de spor basit demiştim aynı şekilde sözlü mülakatta da ailede bir suç (örgüte karışma yasadışı iş vs) yoksa ve sağlıkta da göze batan bir problem yoksa alıyorlarmış. Bunun 2 sebebi var biri zaten bunlar sağlıkçı asker ikincisi de ÖSYM yerleştirdiğinden kontenjanla çağrılıyor. Örneğin kontenjan 100 ise 90 kişi elerlerse 10 kişi mi olacak bir dönemde bu sebepten o elemeyi olduğunca az yapıyorlarmış.
Bizim müdür bir ara herkesi askeri tıp ya da buna göndermeye çalışıyordu baya birini de gönderdi arkadaşları vs. Oradan biliyorum.
abi mesela 20k sıralama geldi askeri tıp tutuyor askeri tıbba girdik ama bir problemden dolayı elediler o zaman ne oluyor sıralama boşa mı gitmiş oluyor
-
Hayir sana 2 seçenek sunuluyor.
İlki: O sene puanının yettiği bir alt tercihe yerleştiriyorlar yani sen bu sene diyelim 450 puanla askeri tıbba yerleştin ama bir sebepten elendin seni puanının yettiği alt tercihine yerleştiriyorlar mesela alta ee yazdın 430 puanla o gelir. Ama 460 puanla kapayan yer varsa altta gelmez.
Bu arada kontenjan dolsa dahi yerleştiriyorlar o konuda sıkıntı yok.
İkincisi ise bir sene daha hazırlanmak istersen OBP’ni kırmıyorlar.
Bu askeri tıp 2018'de geldiğinde sadece MSB'nin sitesinde yazan şöyle bir bilgi vardı: Mülakatta elenen adamlar aynı üniversitenin sivil tıp bölümüne alınır diye. Donanımhaberden de bunu araştırıp bulan birkaç arkadaşımız mülakatta bile bile elenerek 40k gibi sıralamalardan 15klık tıp okudular
Sonra bunun farkına varılınca 2019'dan beri dediğim sisteme dönüldü.
Aslında baya avantajları var niye tercih edilmiyor bilmiyorum her şey devletten + cebine harçlık + bilgisayar + 15 yıldan sonra emekli oluyorsun istersen normal doktorluk yap + saygınlık + tusta askeri doktorlara özel kontenjan vs vs.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bir de 15 sene devlette askeri doktor olarak çalışma zorunluluğun var sonra tazminatını alıp sivilde yapabiliyorsun.
Eğer 15 seneden önce ayrılmak istiyorsan twzminat ödemelisin. Şuan tazminat ne kadar bilmiyorum ama çok yüklü değilse aslında okuyup ayrılma olabilir mi ki
Sonuçta ankara sbü ya da istanbul sbü diploman olacak ve eğer tazminat ücreti 6 yıllık tıp fakültesi + barınması + yemeğinden falan ucuza geliyorsa bu denenebilir. Bilmem şimdi aklıma geldi..
abi çok sağ ol dönüşün için çok bilgi aldım ben 28k yaptım mesela bu sene. okulu beğenmezsem seneye merkezi yatay geçiş denesem oluyor mu askeri tıplara.
-
Suan çok fazla askeri doktor eksiği var GATA kapatıldığından beri o yüzden devlet de teşvik ediyor hatta yatay geçişi.
Maaşları da normal doktor maaşlarından daha fazla diye biliyorum.
çok sağ ol abi iyi ki senle karşılaştım. eğer zorlanırsam yatay geçiş deneyeceğim.
-
YTÜ Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım seçebilirdin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X