2x512 MB Kingston 533 MHZ + 1gb Kingston 667 MHZ ram (5-5-5-15 de 667 mhz de çalışıyor hepsi)
FSP 400 Watt Power..
Tahmin edebilceğiniz gibi işlemci sistemde aşırı bir darboğaz yapıyor..
C2D ya geçmeyi düşündüm ama anakart ımın desteklemedğini öğrendim...
Daha sonra forumdaki aşağı yukarı tüm anakart we işlemci forumlarını okudum..
Kafamda beliren e8400 işlemci we P5Q serisi bir anakart.. Ama asus anakartları kullanmaktan çekiniyorum.. Bundan önceki anakartımda asusdu ve çok ısınıyordu (Özellikle Kuzey köprüsü)
Buradan sonra karşıma bir sorun daha çıkıyor oda ram..
Şuan kullandığım anakartda (P5ND2-SLI) işlemci frekansını artırdığımda biosdan ram hızlarını sabit tutabiliyordum we bu oc performansını etkilemiyordu..
Yeni alacağım anakartta bu durum nasıl olabilr yada C2D desteleyen we ram hızlarını sabit tutabildiğimiz bir
anakart var mı ?
Eğer sabit ram frekansı sabit tutulabilcek bir anakart yoksa,elimdeki takoz ramler ile işlemciyi ne kadar
yükseltebilirm ?
Mesela forumda bazı arkadaşlar hiç voltaj wermeyerek 3.5/3.6 ghz de rahat kullandıklarını yazmışlar..
Bnimde o hızlarda kullanabilmem için kat-i suretle ramleri değiştirmem mi gerekiyor ?
Son olarak O/C yapmazsam psu ile bir süre daha idare edebilr miyim ?
bir site wardı ordan şuanki sistemin toplam güç ünü hesapladım 360 watt çıktı..
ki işlemci 3.3GHZ ye,ekran kartıda(HD4850) GPU:700 RAM:1100 OC li iken saatlerce oyun oynayabiliyorm..
Mavi ekran-reset gibi sorunlar yok. psuda ısınmıyor..
Bütçem 400-500YTL civarında şuan için ama dahada esnetebilrm..
Sorum çok uzun we karmaşık oldu ama tüm forumları okumama rağmen kafamda bi netlik kazandıramadım..
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Biraz daha bekle işlemcı konusunda nehalem ler cıkınca intelin diğer işlemcı fıyatları bıraz daha gerılıycek o zaman alırısn...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme