Açıkçası Kobede Lebronda favori oyuncularım değildir ve bence bu iki oyuncuyu bireysel anlamda kıyaslamak çok saçma İstatiklerine bakarak değerlendirmek dahada saçma Yine bana göre bu iki oyuncu ancak takımlarındaki yansımalarına bakılarak karşılaştırılabilinir (ki bence buda saçma aynı oyuncularla aynı koçlarla aynı sistemde oynamıyorlar) Ve bu konuda tartışmakta çok saçma (eğer tartışmaktan keyif almıyorsanız) Ne bir Lebroncu Kobe der nede bir Kobeci Lebron der
Şu anki performanslarına göre yorum yapıyorum.
1-Chris Paul 2-LeBron James 3-Dwyane wade 4-LeBron James 5-Dirk Nowitzki 6-Pau Gasol 7-Carmelo Anthony 8-Rajon Rondo 9-Omer Asik 10-Howard
quote:
Orijinalden alıntı: Odinn#21
Yine başladık...
Kobe 2011 playofflarında rezaletti. 35-6-6 yapsa en az 2 maç alırlardı yenilseler bile. Bu LeBron'un 2009'da Magic'e kaybedişi gibi bir şey değil. Kobe için facia oynadı denmez çünkü oynamadı. LeBron'un bu derece eleştirilme sebebi ki ben de eleştiriyorum, en büyük arenada batırmış olması. Ama bu Kobe'nin performansının onunkiyle yarışacak kadar kötü olduğu gerçeğini değiştirmez.
He, amacın forumda nam yapmaksa benim için, beni tanıyan neye ne kadar duygusal yaklaştığımı ve neleri bildiğimi biliyor. Reklam kokan hareketlere gerek yok. Hıncal DH şubesi gibisin. Sadece eleştiriyorsun. Beni eleştirmeye kalkıp da başarılı sonuç aldığın bir konu bulup getirsene yav...
En sonda belirttiğim yeri açıklamak yerine konuyu çok farklı yerlere çekmişsin. Senin söylediğin gibi bir amacım olsa her gün buralarda bir şeyler yazmam gerekirdi. Kobe'yi "genelde" haksız yere eleştirdiğin için sana dur diyen birilerinin olması gerekiyor :D
"Zirvesindeki hallerini kıyaslarsak da zirvesindeki LeBron > zirvesindeki Kobe" yani bunu söylemen bile acayip abes.
quote:
Orijinalden alıntı: vinsanity703
En sonda belirttiğim yeri açıklamak yerine konuyu çok farklı yerlere çekmişsin. Senin söylediğin gibi bir amacım olsa her gün buralarda bir şeyler yazmam gerekirdi. Kobe'yi "genelde" haksız yere eleştirdiğin için sana dur diyen birilerinin olması gerekiyor :D
"Zirvesindeki hallerini kıyaslarsak da zirvesindeki LeBron > zirvesindeki Kobe" yani bunu söylemen bile acayip abes.
Son cümleni zaten sadece senin gibiler abes karşılıyor. Onun Kobe'ye karşı olmakla alakası yok.
Kobe hakkındaki eleştirilerime de senden başkası çıkıp demiyor ki "aga sen ne diyorsun". Buna forumu düzenli takip eden, müdavim Kobeciler de dahil. Yani Kobe'nin post oyununu tartıştığımız konuda 2001 şampiyonluğunun esas sebebi olarak Kobe'yi göstermeye kalkmış birisin sen. Hayır, Kobe'nin başarılarına, oyununa, kalitesine "haksız" eleştiride bulunduğum bir mesajımı bulup getirsene, ama sencesi-bencesi olmayacak, yani okuyan herkes diyecek ki "Çağan burada harbi yanlış konuşmuşsun hoca".
LeBron'a salt fiziğiyle oynuyor demek de abartı. Şu anda ligin en iyi sırtı dönük oynayan adamı.
quote:
Kobe'nin oyununun sırtı dönük oyuna kaymış olması en iyisinin onda olması anlamına gelmez. Sırtı dönük oyunda bu 2 oyuncu arasında farkı yaratan Bron'un pas yeteneği zaten.
Kobe haterlığı yüzünden şu yukarıdaki gibi saçma şeyler yazıp bir de tepki almamayı mı bekliyorsun?
Benim 2001 playoffları için söylediğim kobe'nin finaller hariç Shaqla eşit performans ortaya koyduğu belkide Shaqtan daha iyi olduğuydu. Finalleri çıkarırsak "22 yaşındaki kobenin ortalaması Shaq ile birlikte oynarken" 32-7-6. Zaten finallerde Shaq'ın doğu takımlarına coşması nedeniyle kobeye pek fazla ihtiyaç duymadılar. Ama o üç şampiyonlukta da batı maçlarında kobe'nin shaq'a yakın, kimi serilerde shaqtan daha fazla katkısı var.
quote:
Shaq'ın yanında 00-01 sezonlarında kim olsa şampiyondu
Kobenin 01'deki istatistiklerinden sonra bunu demen komik oluyor. Zaten her sıradan guard 32-7-6 yapabilecek kapasitede...
Ayrıca lebronun hangi zirve hali kobenin zirve halinden daha iyi?
1- İkiside çok iyi.İkisini de zevk alarak izliyorum.Nba stüdyoda Kaan abiye sormuştu MK, takım kursan hangisini seçerdin diye.Kaan abi CP3 demişti, bende D-Will diyorum, ilk girdiği sezondan beri takip ediyorum.
2-Wade'i de ilk girdiği yıllarda çok takip ediyordum.Son zamanlarda pek bakmasam da ikisi arasından tercihimdir kendisi.Yanlız bu ikilinin karşılaştırılmasının amacı sapmış gibi.Ha şöyle bir şey dersen olabilir, hangisi miami'yi sürüklüyor diye.Ama bu soruda da tartışma çıkar.
3-Pas 4-Pas
5-Dirk Nowitzki tercihimdir.İkisi de çok büyük işler başardı.
6-Pau Gasol
7-Carmelo'yu çok sevsemde bu ikili arasından seçimim Durant.Müthiş bir oyuncu.
8-Nash..
9-Umarım hem Ömer hem Semih uzun yıllar hizmet eder milli takıma.Ömer'e bulls'ta olduğu için ayrı bir sempatim var. Ama Türk oyuncular arasından tercih yapmam.Hepsi aynıdır benim gözümde, hepsi bir numaradır.
10-Shaq..
quote:
Orijinalden alıntı: vinsanity703
quote:
LeBron'a salt fiziğiyle oynuyor demek de abartı. Şu anda ligin en iyi sırtı dönük oynayan adamı.
quote:
Kobe'nin oyununun sırtı dönük oyuna kaymış olması en iyisinin onda olması anlamına gelmez. Sırtı dönük oyunda bu 2 oyuncu arasında farkı yaratan Bron'un pas yeteneği zaten.
Kobe haterlığı yüzünden şu yukarıdaki gibi saçma şeyler yazıp bir de tepki almamayı mı bekliyorsun?
Benim 2001 playoffları için söylediğim kobe'nin finaller hariç Shaqla eşit performans ortaya koyduğu belkide Shaqtan daha iyi olduğuydu. Finalleri çıkarırsak "22 yaşındaki kobenin ortalaması Shaq ile birlikte oynarken" 32-7-6. Zaten finallerde Shaq'ın doğu takımlarına coşması nedeniyle kobeye pek fazla ihtiyaç duymadılar. Ama o üç şampiyonlukta da batı maçlarında kobe'nin shaq'a yakın, kimi serilerde shaqtan daha fazla katkısı var.
quote:
Shaq'ın yanında 00-01 sezonlarında kim olsa şampiyondu
Kobenin 01'deki istatistiklerinden sonra bunu demen komik oluyor. Zaten her sıradan guard 32-7-6 yapabilecek kapasitede...
Ayrıca lebronun hangi zirve hali kobenin zirve halinden daha iyi?
Kobe'nin fundamentali daha iyi tabii ama söylediğimin arkasındayım. Kobe'nin şut tercihleri, kendisini iso edişi mesela... Bunlar sonucu baltalıyor bazen. Ayrıca LeBron son 2 sezonda sırtını potaya dönerek set kuran, oyun oynatan bir isim. Bunu LeBron kadar iyi yapan en son adam 1991 finallerinde yenilmiş olsa da alçak posttan nasıl oyun kurulur'u Jordan'ın üzerinde bizzat gösteriyordu.
-----
2001den bahsetmediğin mesajına mı cevap versem bir dahakine, n'apsam... Yani her tartışmamızda mevzu oluyorlar. O üçleme yıllarındaki bütün Lakers maçlarını edin izle de rahat bırak artık beni...
Ama yine de daha önce de yazdım, yine yazayım; Kobe'nin durumu Lakers'ın playoff derecesini değiştirdi sadece. 2000 playoffları, Kobe bildiğimiz Kobe değildi; 15-8. 2001 playoffları, Kobe en iyi playoff dönemlerinden biri geçirdi; 15-1. 2002 playoffları, Kobe 2000 ile 2001'in arasında bir yerdeydi; 15-4.
Forumun en büyük sayı en büyük istatistik manyağı benim zaten ama inatla bana sadece okuduğun istatistiklerle geliyorsun.
Söylediğin şeye benziyor, aralarında daha bariz bir fark olmasına rağmen benziyor hani; 2005te Spurs'ü Duncan değil Ginobili şampiyon yaptı. Duncan'ın yerine bir başkasını koyamazsın ama Ginobili'nin yerine koyabilirsin. Orada da söylediğimin arkasındayım, 2000-01 yılları, 2002yi katmıyorum, Shaq'ın şampiyon olması için Kobe'ye ihtiyacı yoktu. 2000 şampiyonluğu o üçlemenin en zor playofflarıydı. 2000 Pacers, 2002 Nets'ten de 2001 Sixers'tan da çok daha iyi takımdı. 2000 Portland TrailBlazers ise üçleme yıllarında Lakers'ın karşılaştığı en iyi 2. ekipti 2002 Kings'ten sonra.
Kobe'nin Shaq'tan daha fazla önem arzettiği - daha iyi olduğu tek bir seri hatırlıyorum ki 2001 Lakers-Spurs serisi. Aynı zamanda üçleme yıllarında Kobe'nin en iyi serisi. Sakatlıkla boğuşan Spurs perimeterini o sene çok fazla gard mundar edebilirdi. Lakers'a karşı Spurs'ün gard rotasyonu 25lik A. Daniels(42 dakika), 34lük D. Ferry(25,5 dakika), 37lik T. Porter(24,5 dakika), 35lik S. Kerr(22,3 dakika) idi.
-----
2008-09 LeBron > 2005-06 Kobe
quote:
Orijinalden alıntı: drexler22
quote:
Orijinalden alıntı: *Brakisefal
Lebron ve Kobe genel anlamda karşılaştırılamaz bunu tekrar söylüyorum. Prime Kobe hucum anlamında Lebron'dan daha iyi bir şutor, daha iyi bir post oyununa sahip, daha sağlam Footwork bilgisi var, daha soğukkanlı ve basketbol IQ'su daha yüksek.. Defans olarakta ondan aşşağı kalır yanı yok denebilir. Gençliğinde de en az Lebron kadar rekor kırmışlığı var. (Prime'ında kırdığı rekorları buraya yazmama gerek yok heralde)
konuya müdail olmak istemiyorum ama sadece şunu söyleyeceğim.. oyuncuların iyi yönlerini alt alta sıralayıp şu şundan iyidir demek çok doğru değil bence.. mesela lebron için diğer büyük oyuncularla kıyaslandığında geride kaldığı kategoriler çoktur (belki de fazladır) ama, atlanmaması gereken birşey var ki lebron gibi bir atlet görmedi bu parkeler.. hatta abartıyorum, belki spor tarihinin en korkunç atletizmi (güç + çeviklik kombinasyonu) bu adamda olabilir.. bu faktörü ekleyince geride kaldığı kategorileri kolaylıkla tolere eder seviyeye geliyor.. şut öğrenilir, savunma öğrenilir, ama fizik öğrenilmez.. bunu da her zaman hesaba katmak gerek
Aynen katılıyorum bu mesaja.Her şey istatistik değildir.
quote:
'' Kobe Bryant vs. LeBron James '' sorusuna Lebron diyenlerin olduğunu görmek beni dehşete düşürüyor
quote:
'' Kobe Bryant vs. LeBron James '' sorusuna Lebron diyenlerin olduğunu görmek beni dehşete düşürüyor
herşeyi sen başlattın ne güzel gidiyordu konu :D
quote:
Orijinalden alıntı: wade53
quote:
quote:
herşeyi sen başlattın ne güzel gidiyordu konu :D
Kuyuya bir taş attım 40 akıllı çıkaramıyor
Çok komik lan.
Ne olursa olsun bir başlıkta birleşiyor hep tartışmalar .
quote:
Orijinalden alıntı: St.Rendroy
Çok komik lan.
Ne olursa olsun bir başlıkta birleşiyor hep tartışmalar .
Bu sefer içine çekildim valla. Benim kabahatim değil.
Kobe mi Wade mi diye sorun ama Kobe mi Lebron mu diye sormayın yahu.Karşılaştırdığınız oyuncu pozisyon olarak aynı olsun ki mantıklı tartışmalar çıksın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme