Şimdi Ara

KARŞILAŞTIRMALAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2-LeBron James vs. Dwyane Wade
    3-Dwyane wade vs. Kobe Bryant
    4-Kobe Bryant vs. LeBron James
    5-Dirk Nowitzki vs. Pau Gasol
    6-Pau Gasol vs. Chris Bosh
    7-Kevin Durant vs. Carmelo Anthony
    8-Steve Nash vs. Rajon Rondo
    9-Omer Asik vs. Semih Erden
    10-Howard vs. Shaq

Hic bir amacim yok sadece muhabbet olsun

Sectiginiz oyuncuyu neden sectiginizi yazarsaniz sevinirim

• Cp3 Bana göre tam bir oyun kurucu mevkisinin tüm özelliklerini taşıyor
    Wade Takım kursam onu alırım
    Kobe 10 yıl sonra bir daha tartışılabilir
    Kobe //
    Dirk soru mu bu
    PAS
    Melo tabikide koy 5 numaraya değişikliği hissetmessin bile Kevinı koyabilir misin
    Nash //
    Semihi daha çok severim ama Ömer bu yaz kendini aştı
    Shaq soru saçma
  • 1-)3 ay önce sorsaydın CP3 ama malum sebepten Deron
    2-)Biraz saçma iki oyuncuyu karşılaştırmak ama LeBron derim.
    3-)Wade.Kobe'yi sevmememden ötürü.
    4-)L.J
    5-)Nowitzki açık ara.
    6-)Gasol en azından İspanya'dan bi sempatim var
    7-)Durant derim
    8-)Tartışmam bile.Nash.
    9-)Ömer Aşık açık ara.
    10-)Shaq tabiki

• 1- CP bir guardın yapması gereken her şeyi yapıyor + göz yaşı atışı bile yeter
    2- Normalde LeBron derdim ama Finallerde LeBronu da takımıda sırtlayan Wade oldu kararsız kaldım
    3- Wade güçlüve hızlı olması sebebiyle ayrıca çok çok iyi bir savunmacı
    4- LeBron. Asistleri güçlü ve hızlı olması sebebiyle ayrıca çok iyi bir blokçu tek eksiği şut ve hırs onlarda Kobe de var ama Kobe eski Kobe değil
    5- Lakers-Dallas eşleşmesi gösterdi ki Pau Gasol Dirk'ün tırnağı olamaz o yumuşaklıkla. Savunulması en zor oyunculardan biri
    6- Yumuşak dediğim Pau bile Boshtan daha serttir ayrıca şu an en iyi post oynayanlardan biri
    7- Carmelo. Zor bir maçı Durant kazandıramaz ama Melo her şeyi yapabilir
    8- Nash. Saha görüşü Rondoya göre çok daha iyi ayrıca güvenebildiği bir şutu var ve iyi faul yaptırabiliyor tek eksik kaldığı yön savunma
    9- Semih. Ömeri çok sevsemde hücumda tek yaptığı smaç basmak faul atamıyor zaten ve tabi pas verme konusunda Semih çok iyidir
    10- Shaq. Howard ne kadar kaslı bir ayıcık olsada Shaqın yanında ne kadar küçük kaldığını görebiliyoruz ve tabi Shaq hücum konusunda pek uygulamasa da yetenekli bir insan

• 1)Chris Paul:Bir PG için gerekli olan hemen hemen her özelliğe sahip.
    2)LeBron James:Bu karşılaştırma biraz saçma.Takım kuracak olsam LeBron'u havada kaparım.
    3)Kobe Bryant:MJ ile Clyde Drexler'ı karşılaştırmak gibi birşey bu.
    4)LeBron James:Adam LeBron.Yapılabilecek her şeyi,her istatistiği yapabilen tek oyuncu mevcut olarak.
    5)Dirk Nowitzki:
    6)Pau Gasol:Yetenekleriyle benim gözümde daha iyi Bosh'tan.
    7)Durant demek istiyorum ama karar veremiyorum.Diğer yandan da Melo.Benden PAS.
    8)Steve Nash:
    9)Ömer Aşık:İyi yol katetti.İlk senesinde NBA'de iyi işler yapabileceğini gösterdi.
    10)Shaq:

• 1- cp3
    2-lebron(daha komple bir oyuncu)
    3-kobe
    4-lebron
    5-nowitzki
    6-gasol
    7-duramk
    8-nash
    9-Ömer
    10-shaq
  • 1-Deron williams vs. Chris Paul overall cp3 ama baya yakınlar
    2-LeBron James vs. Dwyane Wade tartışmasız lebron
    3-Dwyane wade vs. Kobe Bryant wade
    4-Kobe Bryant vs. LeBron James lebron
    5-Dirk Nowitzki vs. Pau Gasol tabi nowitzki gasol her zamanki moda geçti gene ağır loser
    6-Pau Gasol vs. Chris Bosh bosh hem genç hemde şutu var boru gibi
    7-Kevin Durant vs. Carmelo Anthony durant bunuda tartismam
    8-Steve Nash vs. Rajon Rondo şu an için malum rondo nash reyiz yaşlandı
    9-Omer Asik vs. Semih Erden Ömer her ne kadar savunması iyi olsada hücumda çukur Semih'i çok izleme fırsatım olmadı ama Semih diyeceğim
    10-Howard vs. Shaq ?

Ayrıca ben şu an için değerlendirdim digeri saçma olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1-Deron Williams vs. Chris Paul: Ikisi de çok iyi, bir guard'ın yapması gereken her şeyi yapıyorlar, o yüzden kesin olarak birbirinden ayırıp şu diyemem ama sağlıklı bir Chris Paul olabilir bu sorunun cevabı.
    2-LeBron James vs. Dwyane Wade: LeBron bir çok şeyi bir arada yapabilen ve birden fazla pozisyonda oynayabilen bir oyuncu, aslında biraz ilginç bir kıyas olmuş bazı açılardan ama ben takım kursam Wade'in üstüne kurardım herhalde.
    3-Dwyane wade vs. Kobe Bryant: Wade.
    4-Kobe Bryant vs. LeBron James: Kobe.
    5-Dirk Nowitzki vs. Pau Gasol: Nowitzki tabii ki de.
    6-Pau Gasol vs. Chris Bosh: Gasol.
    7-Kevin Durant vs. Carmelo Anthony: Ben Durant'ı tercih ederdim.
    8-Steve Nash vs. Rajon Rondo: Ikisi de sevdiğim oyuncular ama cevabım Rondo, Nash yaşlandı artık.
    9-Omer Asik vs. Semih Erden: Ömer. NBA'e giderlerken de Ömer'in daha çok başarılı olacağını düşünüyordum, NBA'e daha çok uyabilecek tarzda bir oyuncu.
    10-Howard vs. Shaq: Tabii ki Shaq.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 21 Kasım 2011; 15:17:18 >

• 1. CP3.

2. LeBron daha iyi bir oyuncu, Wade daha iyi bir playoffçu. Ortada derim.

3. Şu an için Wade, tarihsel sıralamada Kobe tabii ki.

4. Şu an için LeBron, tarihsel sıralamada Kobe. (ama LeBron'un Kobe'yi geçmek için hâlâ ciddi derecede şansı var.)

5. Dirk Nowitzki.

6. Pau Gasol.

7. Carmelo Anthony. (Durant daha verimli ve gayretli bir isim ama Carmelo ligde iyi bir 4 numaranın sahip olması gerektiği kadar post oyununa sahip. Kobe'nin teke tek açısından ne derece iyi bir isim olduğunu biliyoruz, savunulması ve savunması en zor aktif oyuncu diye Melo göstermişti.)

8. Şu anda Rondo, tarihsel sıralamada Nash.

9. Ömer.

10. Şu an için konuşuyorsak da Shaq, tarihi sıralamada da Shaq.
  • '' Kobe Bryant vs. LeBron James '' sorusuna Lebron diyenlerin olduğunu görmek beni dehşete düşürüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Brakisefal

'' Kobe Bryant vs. LeBron James '' sorusuna Lebron diyenlerin olduğunu görmek beni dehşete düşürüyor

Yani buradan yeni bir LeBron-Kobe konusu çıkartırım ama özet geçelim, konu dağılmasın;

LeBron 2008-09 sezonundan bu yana Kobe'den daha iyi bir oyuncu. Aksinde ısrarcı olanlar sadece Kobe körlüğü yaşayanlardır.
    LeBron'un son finaller performansına dönerse konu, onun da 2 şekilde anti-tezi mevcut;
    1. LeBron 2011 playofflarında Mavs'e karşı %48 ile 17/8/8/2 çıkarttı. Kobe Mavs'e karşı %46 ile 23/3/3 çıkarttı. Süpürüldüğünü ve seride hayalet gibi olduğunu düşünürsek, oyun/performans açısından Kobe de LeBron kadar tartışılası/eleştirilesi bir isimdi esasında.
    2. Kobe, bir superstarın oynadığı en kötü finaller serisine imzasını atmış bir isim 2004 yılında Pistons'a karşı.

• Odinn

Şu üstteki dediğini bi 10 yıl sonra söylesen insanlar yutar(yukarıdaki istatistiklere bakarak) çünkü bu maçları izlememiş veya unutmuş olacaklardır. Ama bu kadar yakın geleceği örnek verip yukarıdaki istatistikleri karşılaştırman özellikle dallas serileri acayip komik olmuş. Kobe Mavsa karşı 35-6-6 yapsa bile lakers kaybederdi o seriyi. Takım olarak felaket oynadılar. Ama Miami öyle değildi takımını aksatan lebrondu, boş şutları bile atmaya cesaret gösteremedi vs. Bu kadar yakın tarihi niye anlatıyorum ben bile bilmiyorum ama yukarıdaki istatistikler balondan ibaret. Lakersın kaybetmesinin ana sorumlusu kobe değildi ama miaminin kaybetmesinin ana sorumlusu lebrondu.

Ayrıca; Odinn, kobe ve lebronla alakalı başka bir konuda lebronun post oyunun kobeden daha iyi olduğunu söyleyen biri. Yani bunu söyleyen birinden kobeyi hiç bir zaman adil bir şekilde değerlendirmesini bekleyemezsiniz.
  • Yine başladık...

Kobe 2011 playofflarında rezaletti. 35-6-6 yapsa en az 2 maç alırlardı yenilseler bile. Bu LeBron'un 2009'da Magic'e kaybedişi gibi bir şey değil. Kobe için facia oynadı denmez çünkü oynamadı. LeBron'un bu derece eleştirilme sebebi ki ben de eleştiriyorum, en büyük arenada batırmış olması. Ama bu Kobe'nin performansının onunkiyle yarışacak kadar kötü olduğu gerçeğini değiştirmez.

He, amacın forumda nam yapmaksa benim için, beni tanıyan neye ne kadar duygusal yaklaştığımı ve neleri bildiğimi biliyor. Reklam kokan hareketlere gerek yok. Hıncal DH şubesi gibisin. Sadece eleştiriyorsun. Beni eleştirmeye kalkıp da başarılı sonuç aldığın bir konu bulup getirsene yav...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odinn#21

quote:

'' Kobe Bryant vs. LeBron James '' sorusuna Lebron diyenlerin olduğunu görmek beni dehşete düşürüyor

Yani buradan yeni bir LeBron-Kobe konusu çıkartırım ama özet geçelim, konu dağılmasın;

LeBron 2008-09 sezonundan bu yana Kobe'den daha iyi bir oyuncu. Aksinde ısrarcı olanlar sadece Kobe körlüğü yaşayanlardır.
    LeBron'un son finaller performansına dönerse konu, onun da 2 şekilde anti-tezi mevcut;
    1. LeBron 2011 playofflarında Mavs'e karşı %48 ile 17/8/8/2 çıkarttı. Kobe Mavs'e karşı %46 ile 23/3/3 çıkarttı. Süpürüldüğünü ve seride hayalet gibi olduğunu düşünürsek, oyun/performans açısından Kobe de LeBron kadar tartışılası/eleştirilesi bir isimdi esasında.
    2. Kobe, bir superstarın oynadığı en kötü finaller serisine imzasını atmış bir isim 2004 yılında Pistons'a karşı.

Yahu soru ŞUAN hangisi daha iyi şeklinde değilki ? Şuan hangisi diye sorulsa Tabiki Lebron çünkü daha genç ve prime döneminde. Ama genel olarak bakıldığında 5 yüzük sahibi, inanılmaz başarılara imza atmış, kırılmadık rekor bırakmamış bir oyuncu Lebron'la karşılaştırılamaz bile.

2004 Finallerine gelince, Kobe'nin 2004 sezonu zaten bir felaket. Mahkemeden çıkıp maçlara geliyordu ve aklı hiç oyunda değildi. Üstüne birde omuz sakatlığı eklenince iş çığrından çıktı Hatta stresten kilo verdiğini açıklamıştı dikkatli izlersen 2004 sezonunda Kobe'nin daha zayıf ve yıpranmış olduğunu görürsün. O sezon 60 küsür maç oynayabildi.

Ama 2004 finalleri Konusunda sana katılmıyorum . Kobe Lebron gibi potaya gitmekten korkmak yerine sonuna kadar deniyordu. Hatta son saniye üçlüğü ve 33 attığı bir maç bile mevcut o seride.

Kobe 2004 playoff : 24.5 pts 5.5 ast

Lebron 2011 playoff : 23.7 pts 5.9 ast

Kobe 2004 finals : 22.6 pts 4.4 ast

Lebron 2011 finals : 17.8 pts 6.8 ast

Lebron potaya gitmeye korkmalarını göz önünde bulundurursak Lebron'un performansı daha kötü diyebiliriz.

Ha bunu Kobe'yi savunmak için söylemiyorum Avukatı falan değilim bu adamın ama gerçekler bunlar. En azından Kobe hiçbir zaman boş şutları atmaktan korkan bir adam olmadı bu noktayı atlamamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Brakisefal -- 22 Kasım 2011; 19:50:29 >

• quote:

Yahu soru ŞUAN hangisi daha iyi şeklinde değilki ? Şuan hangisi diye sorulsa Tabiki Lebron çünkü daha genç ve prime döneminde. Ama genel olarak bakıldığında 5 yüzük sahibi, inanılmaz başarılara imza atmış, kırılmadık rekor bırakmamış bir oyuncu Lebron'la karşılaştırılamaz bile.

2004 Finallerine gelince, Kobe'nin 2004 sezonu zaten bir felaket. Mahkemeden çıkıp maçlara geliyordu ve aklı hiç oyunda değildi. Üstüne birde omuz sakatlığı eklenince iş çığrından çıktı Hatta stresten kilo verdiğini açıklamıştı dikkatli izlersen 2004 sezonunda Kobe'nin daha zayıf ve yıpranmış olduğunu görürsün. O sezon 60 küsür maç oynayabildi.

Ama 2004 finalleri Konusunda sana katılmıyorum . Kobe Lebron gibi potaya gitmekten korkmak yerine sonuna kadar deniyordu. Hatta son saniye üçlüğü ve 33 attığı bir maç bile mevcut o seride.

Lebron potaya gitmeye korkmalarını göz önünde bulundurursak Lebron'un performansı daha kötü diyebiliriz.

Ha bunu Kobe'yi savunmak için söylemiyorum Avukatı falan değilim bu adamın ama gerçekler bunlar. En azından Kobe hiçbir zaman potaya gitmekten korkan bir adam olmadı bu noktayı atlamamak lazım.

4. Şu an için LeBron, tarihsel sıralamada Kobe. (ama LeBron'un Kobe'yi geçmek için hâlâ ciddi derecede şansı var.)

Bak ben de zaten bunu yazmışım.

Şimdi, yazdıkların yine katılmadığım şeyler var. Onlara döneyim yine de;
    2011 Finallerinde LeBron'un durumu maça alakasız kalmak daha çok. Performansın kötülüğü açısından ise 2004 Kobe'ye en yakın durum 2007 LeBron ama arada ciddi bir fark var; kimse LeBron'dan şampiyon olmasını beklemezken 2004te Lakers ağır favoriydi ve Kobe yüzünden kaybetti. Kobe'nin şartları kolay olmayabilir ama o finallerde yaptığı şeyi bencillik ve/veya 1. opsiyon olma isteği haricinde hiçbir şey açıklayamaz.

(Edit: Sanırım buraya 2011de de Heat favori olmasına rağmen LeBron yüzünden kaybetti diye bir itiraz gelir ama 2 şey var; seri öncesinde hepimiz bu forumdaydık ve Heat'in ne derece favori olabileceğini tartışıyorduk, hani net favori olarak gösteremedik, diğer yandan 2004teki durumu da hatırlıyoruz. Lakers'ın nasıl büyük bir favori şeklinde adledildiğini. 2.si ise LeBron'un 4. çeyreklerdeki alakasızlığına rağmen 2011 finaller performansı, Kobe'nin 2004 finaller performansından daha iyiydi yine de.)

Ayrıca sayıları eksik vermenden hoşlanmadım bir istatistik manyağı olarak;

Kobe 2004 playoffları; 24.5 / 4.7 / 5.5 / 41.3% fg / 24.7% 3lük / 81.3% faul
    LeBron 2011 playoffları; 23.7 / 8.4 / 5.9 / 46.6% fg / 35.3% 3lük / 76.3% faul

Kobe 2004 finalleri; 22.6 / 2.8 / 4.4 / 38.1% fg / 17.4% 3lük / 92.0% faul
    LeBron 2011 finalleri; 17.8 / 7.2 / 6.8 / 47.8% fg / 32.1% 3lük / 60.0% faul

"Ama genel olarak bakıldığında 5 yüzük sahibi, inanılmaz başarılara imza atmış, kırılmadık rekor bırakmamış bir oyuncu Lebron'la karşılaştırılamaz bile"
    Şu kısım da katıksız abartı mesela. Kareem Abdul-Jabbar'ın Jordan'la eşit sayıda yüzüğü olmasının sebebi 1987-88de Magic'in takım arkadaşı olmasıydı. 86da emekli olsa yine de Jordan'la kıyaslanabilir bir kariyeri olurdu Kareem'in. Zirvesindeki hallerini kıyaslarsak da zirvesindeki LeBron > zirvesindeki Kobe. He, bu forumda buna da karşı çıkılır ama öyle. Rekor konusuna da değinirsek, sanırım "en genç" ile başlayan rekorların çoğu şu anda LeBron'da.

Yanlış anlaşılma olmasın, Kobe şu anda tarihteki en iyi oyuncular listemde ilk 10da, LeBron ise 20-25 aralığında. Ama karşılaştırılamaz ibaresi katıksız abartı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 22 Kasım 2011; 20:08:13 >

• quote:

quote:

Ha bunu Kobe'yi savunmak için söylemiyorum Avukatı falan değilim bu adamın ama gerçekler bunlar. En azından Kobe hiçbir zaman potaya gitmekten korkan bir adam olmadı bu noktayı atlamamak lazım.

Bak ben de zaten bunu yazmışım.

Şimdi, yazdıkların yine katılmadığım şeyler var. Onlara döneyim yine de;
    2011 Finallerinde LeBron'un durumu maça alakasız kalmak daha çok. Performansın kötülüğü açısından ise 2004 Kobe'ye en yakın durum 2007 LeBron ama arada ciddi bir fark var; kimse LeBron'dan şampiyon olmasını beklemezken 2004te Lakers ağır favoriydi ve Kobe yüzünden kaybetti. Kobe'nin şartları kolay olmayabilir ama o finallerde yaptığı şeyi bencillik ve/veya 1. opsiyon olma isteği haricinde hiçbir şey açıklayamaz.

(Edit: Sanırım buraya 2011de de Heat favori olmasına rağmen LeBron yüzünden kaybetti diye bir itiraz gelir ama 2 şey var; seri öncesinde hepimiz bu forumdaydık ve Heat'in ne derece favori olabileceğini tartışıyorduk, hani net favori olarak gösteremedik, diğer yandan 2004teki durumu da hatırlıyoruz. Lakers'ın nasıl büyük bir favori şeklinde adledildiğini. 2.si ise LeBron'un 4. çeyreklerdeki alakasızlığına rağmen 2011 finaller performansı, Kobe'nin 2004 finaller performansından daha iyiydi yine de.)

Ayrıca sayıları eksik vermenden hoşlanmadım bir istatistik manyağı olarak;

Kobe 2004 playoffları; 24.5 / 4.7 / 5.5 / 41.3% fg / 24.7% 3lük / 81.3% faul
    LeBron 2011 playoffları; 23.7 / 8.4 / 5.9 / 46.6% fg / 35.3% 3lük / 76.3% faul

Kobe 2004 finalleri; 22.6 / 2.8 / 4.4 / 38.1% fg / 17.4% 3lük / 92.0% faul
    LeBron 2011 finalleri; 17.8 / 7.2 / 6.8 / 47.8% fg / 32.1% 3lük / 60.0% faul

"Ama genel olarak bakıldığında 5 yüzük sahibi, inanılmaz başarılara imza atmış, kırılmadık rekor bırakmamış bir oyuncu Lebron'la karşılaştırılamaz bile"
    Şu kısım da katıksız abartı mesela. Kareem Abdul-Jabbar'ın Jordan'la eşit sayıda yüzüğü olmasının sebebi 1987-88de Magic'in takım arkadaşı olmasıydı. 86da emekli olsa yine de Jordan'la kıyaslanabilir bir kariyeri olurdu Kareem'in. Zirvesindeki hallerini kıyaslarsak da zirvesindeki LeBron > zirvesindeki Kobe. He, bu forumda buna da karşı çıkılır ama öyle. Rekor konusuna da değinirsek, sanırım "en genç" ile başlayan rekorların çoğu şu anda LeBron'da.

Yanlış anlaşılma olmasın, Kobe şu anda tarihteki en iyi oyuncular listemde ilk 10da, LeBron ise 20-25 aralığında. Ama karşılaştırılamaz ibaresi katıksız abartı.

Dostum kısmen katılıyorum aslında sana ancak Kobe'nin 2004'teki yıpranmış halini göz önünde bulundurmanda fayda var.

Lebron ve Kobe genel anlamda karşılaştırılamaz bunu tekrar söylüyorum. Prime Kobe hucum anlamında Lebron'dan daha iyi bir şutor, daha iyi bir post oyununa sahip, daha sağlam Footwork bilgisi var, daha soğukkanlı ve basketbol IQ'su daha yüksek.. Defans olarakta ondan aşşağı kalır yanı yok denebilir. Gençliğinde de en az Lebron kadar rekor kırmışlığı var. (Prime'ında kırdığı rekorları buraya yazmama gerek yok heralde)

Bu arada Kareem ne alaka onu çözemedim. Kareem'le Jordan'ın ne alakası var konuyla

• quote:

Dostum kısmen katılıyorum aslında sana ancak Kobe'nin 2004'teki yıpranmış halini göz önünde bulundurmanda fayda var.

Lebron ve Kobe genel anlamda karşılaştırılamaz bunu tekrar söylüyorum. Prime Kobe hucum anlamında Lebron'dan daha iyi bir şutor, daha iyi bir post oyununa sahip, daha sağlam Footwork bilgisi var, daha soğukkanlı ve basketbol IQ'su daha yüksek.. Defans olarakta ondan aşşağı kalır yanı yok denebilir. Gençliğinde de en az Lebron kadar rekor kırmışlığı var. (Prime'ında kırdığı rekorları buraya yazmama gerek yok heralde)

Bu arada Kareem ne alaka onu çözemedim. Kareem'le Jordan'ın ne alakası var konuyla

Yani 2004teki finalleri açıp şöyle bir özet geçiyorum bunları tartışmaya başladığımızdan beri. Kobe'nin kullandığı şutları, hücumları yıpranmışlıkla açıklayamayız. Yani hani fizik-kondisyon yerindeyken yaptığı şeyleri yıpranmışlığa rağmen deneyip de sonuçsuz kalmış değil. Fizik-kondisyon yerinde iken yapmadığı tercihlere yönelmiş Kobe zaten.

Zirvelerindeki kıyasına gelirsek; Kobe'nin bariz üstün olduğu tek konu skorerlik. Kobe belki de skor üretme repertuarı olarak Jordan'dan sonra tarihin en geniş repertuarına sahip kısası. Belki J. West araya girer de 3. olur. Ama Kobe zirvesinde iken savunma yapmıyordu, daha doğrusu çok seçiciydi. LeBron'un fizik, pas, ribaunt gibi üstünlükleri de söz konusu ama onu deme sebebim esas olarak yine takım başarılarında gizli; Kobe'yi 2005-06 ve 2006-07 döneminde o Lakers'a playoff yaptırdığı için alkışlıyoruz da Bron 08-09 sezonunda o Cavs'e 61 maç kazandırıp konferans finali oynattı, ertesi sene 66 maç kazandırttı, üstelik Kobe gibi ilk tura çakılı kalmadı(he, bunu konferans durumlarıyla alakalandırabiliriz ama LeBron hem daha iyi sayılara, hem daha iyi takım başarısına, hem de oyunun her kavramını incelediğimizde genel olarak daha iyi bir oyuna sahip).

Kareem-Jordan'dan bahsetme sebebim "yüzük matematiği" idi.

• quote:

konuya müdail olmak istemiyorum ama sadece şunu söyleyeceğim.. oyuncuların iyi yönlerini alt alta sıralayıp şu şundan iyidir demek çok doğru değil bence.. mesela lebron için diğer büyük oyuncularla kıyaslandığında geride kaldığı kategoriler çoktur (belki de fazladır) ama, atlanmaması gereken birşey var ki lebron gibi bir atlet görmedi bu parkeler.. hatta abartıyorum, belki spor tarihinin en korkunç atletizmi (güç + çeviklik kombinasyonu) bu adamda olabilir.. bu faktörü ekleyince geride kaldığı kategorileri kolaylıkla tolere eder seviyeye geliyor.. şut öğrenilir, savunma öğrenilir, ama fizik öğrenilmez.. bunu da her zaman hesaba katmak gerek

• quote:

quote:

Yani 2004teki finalleri açıp şöyle bir özet geçiyorum bunları tartışmaya başladığımızdan beri. Kobe'nin kullandığı şutları, hücumları yıpranmışlıkla açıklayamayız. Yani hani fizik-kondisyon yerindeyken yaptığı şeyleri yıpranmışlığa rağmen deneyip de sonuçsuz kalmış değil. Fizik-kondisyon yerinde iken yapmadığı tercihlere yönelmiş Kobe zaten.

Zirvelerindeki kıyasına gelirsek; Kobe'nin bariz üstün olduğu tek konu skorerlik. Kobe belki de skor üretme repertuarı olarak Jordan'dan sonra tarihin en geniş repertuarına sahip kısası. Belki J. West araya girer de 3. olur. Ama Kobe zirvesinde iken savunma yapmıyordu, daha doğrusu çok seçiciydi. LeBron'un fizik, pas, ribaunt gibi üstünlükleri de söz konusu ama onu deme sebebim esas olarak yine takım başarılarında gizli; Kobe'yi 2005-06 ve 2006-07 döneminde o Lakers'a playoff yaptırdığı için alkışlıyoruz da Bron 08-09 sezonunda o Cavs'e 61 maç kazandırıp konferans finali oynattı, ertesi sene 66 maç kazandırttı, üstelik Kobe gibi ilk tura çakılı kalmadı(he, bunu konferans durumlarıyla alakalandırabiliriz ama LeBron hem daha iyi sayılara, hem daha iyi takım başarısına, hem de oyunun her kavramını incelediğimizde genel olarak daha iyi bir oyuna sahip).

Kareem-Jordan'dan bahsetme sebebim "yüzük matematiği" idi.

Kobe nasıl savunma yapmıyordu ? 35.4 sayı ortalamasıyla oynadığı dönem bile en iyi savunma beşine seçilmişti. O dönem çoğu maçını izledim istatistik anlamında olmasa da ''on-ball defense'' konusunda gayet iyiydi Kobe. Zaten bir SG'nin iyi ribaund çekmesini de bekleyemeyiz.

Kobe'nin 2006 ve 2007'deki kadrosuyla Lebron oynadığı kadro bir değil yalnız. Lebron'un hiç birşey yoksa ikili oyun yapabileceği İlgauskas'ı, ortayı kapatabilen Varejao'su ve Mo Williams vb. isimler vardı o kadar da boş bir kadro değildi. Kobe'nin oynadığı kadro tam anlamıyla çöplüktü. Boş turnikeyi atmaktan aciz isimler vardı o dönemde. Sonra Gasol'un gelmesi, Bynum'un gelişmesi ve Fisher'ın dönmesiyle neler yaptığını gördük zaten.

Ben yüzük matematiği yapmadım ancak şu bir gerçekki oyuncuları kıyaslarken yüzük faktörü ön plana çıkar.

neyse konudan fazla saptık

• quote:

Kobe nasıl savunma yapmıyordu ? 35.4 sayı ortalamasıyla oynadığı dönem bile en iyi savunma beşine seçilmişti. O dönem çoğu maçını izledim istatistik anlamında olmasa da ''on-ball defense'' konusunda gayet iyiydi Kobe. Zaten bir SG'nin iyi ribaund çekmesini de bekleyemeyiz.

Kobe'nin 2006 ve 2007'deki kadrosuyla Lebron oynadığı kadro bir değil yalnız. Lebron'un hiç birşey yoksa ikili oyun yapabileceği İlgauskas'ı, ortayı kapatabilen Varejao'su ve Mo Williams vb. isimler vardı o kadar da boş bir kadro değildi. Kobe'nin oynadığı kadro tam anlamıyla çöplüktü. Boş turnikeyi atmaktan aciz isimler vardı o dönemde. Sonra Gasol'un gelmesi, Bynum'un gelişmesi ve Fisher'ın dönmesiyle neler yaptığını gördük zaten.

Ben yüzük matematiği yapmadım ancak şu bir gerçekki oyuncuları kıyaslarken yüzük faktörü ön plana çıkar.

neyse konudan fazla saptık

Yani Kobe 2010-11 sezonunda da en iyi savunma 5ine seçildi ama haketmediği aşikâr. Ben Kobe kötü savunmacıydı demedim o dönem için. Ama hücuma kendini saklamak için savunmada takılmıyordu açıkça ki enerjisini hücuma saklayabilsin.

Ayrıca LeBron'un o oyun kuruculuk etkisini görüyoruz işte. Yani Lamar Odom o zaman pek de istikrarlı bir isim değildi ama sen Mo Williams'ı LeBron için olumlu bir şey gibi adlettin alenen. Tamam, Kobe'nin playoff yaptırdığı kadro daha kötü ama başarı/kadro oranı yaparsak Bron önde çıkar bundan yine.

Yüzük faktörü tabii ki ön plana çıkar da, yüzüklerin önemini ve oyuncuların yüzüklerdeki önemini de irdelemek gerek tabii.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.