Şimdi Ara

Karslılar yada Ardahanlılar neden sevilmez

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
23.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet çoğu kişinin karslı olmada marslı ol dediğini duydum ve klasikleşmiş artık ayrıca meraktan soruyorum cidden doğrumu ben samsunluyumdur karslı değilim yani ama ardahanlı bir arkadaşım var bazen böyle çok kötüleşebiliyor kendi de biliyor bazen kötü olduğunu ama iyi olmaya çalıştıkca olamıyor içine sinmiş bu halk arasındaki lafın gerçeklik payı varmı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgi Metni: Karslılar ve Ardahanlılar Neden Sevilmez?

Karslılar ve Ardahanlılar, Türkiye'nin doğu bölgelerinde yer alan iki ilin sakinleridir. Bu insanların sevilmemesiyle ilgili çeşitli nedenler öne sürülmektedir. Ancak, bu iddiaların büyük ölçüde önyargılı genellemelere ve yanlış bilgilere dayandığını belirtmek gerekir.

Osmanlı döneminde Kars ve Ardahan bölgesinde yaşanan bazı olaylar, bu insanların sevilmemesinin nedenleri arasında gösterilmektedir. Örneğin, 1915 Ermeni Soykırımı sırasında Kars ve Ardahan'da Ermenilere yönelik zulümlerin yaşandığı iddia edilmektedir. Ancak, bu iddialar tarihçiler tarafından tartışmalı kabul edilmektedir.

Bir diğer iddia ise Karslılar ve Ardahanlıların at hırsızlığıyla ilişkilendirilmesidir. Bu iddia, 1930'larda Atatürk'ün atının Karslılar tarafından çalındığına dair asılsız bir söylentiye dayanmaktadır. Bu söylenti, tarihsel gerçeklerle desteklenmemektedir.

Ayrıca, Karslılar ve Ardahanlıların aşırı milliyetçi veya muhafazakar oldukları yönünde önyargılar da bulunmaktadır. Ancak, bu iddialar da genellemelerdir ve tüm Karslıları veya Ardahanlıları kapsamamaktadır.

Sonuç olarak, Karslılar ve Ardahanlıların sevilmeme nedenleri olarak öne sürülen iddialar büyük ölçüde önyargılara ve yanlış bilgilere dayanmaktadır. Herhangi bir grubu genellemek adil veya doğru değildir ve bireyleri etnik kökenlerine veya yaşadıkları bölgelere göre yargılamak yanlıştır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • at hırsızı gibi bir genelleme olduğu için.
  • yok bahsetiğim arkadaş ardahanlı ama milliyetçi kürt değil her insan memleketi nere olursa olsun kötü olabiliyor ancak bizim halk içinde karslılar felan bir ayrım var
  • quote:

Orijinalden alıntı: egzotik99

Yılanı cuvalin içine koyup karsa götürmüş ler yilan beni kurtarin demiş
    Karslilar evrimlerini henuz tamamlamamislar

al işte abi neden ya biri açıklasın
  • benim karslı arkadaşım var çok iyidir haftada bir tost ısmarlıyo demeyin öyle
  • Ona bakarsan ye tatlıyı öp tokatlıyı demişler ne edelim şimdi,tokatlımı kovalayalım
  • At hırsızı diyorlar birde . kim olursa olsun ayrim yapmam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karslilara kurban olsunlar

• ardahanliyim bende. ahiskaliyim daha doğrusu. ilk defa sizdem duydum hocam . bence karslılar çok iyi insanlardır. Ardahanlılar için aynı şeyi söyleyemem. Ardahan'ın bazı bölgelerinde cidden sevilmeyecek insan çok. Şöyle söyleyeyim , halk daha çok eski kafalı yani hayvancılıkla vs. uğraştıkları için çoğusu ilk okul mezunu bile değil. Ha ama öyle insanıda vardır ki yaylada semaver çayı ile sabaha kadar sohbet etmek istersin.

Genede genelleme yapmak doğru olmaz
  • ben karslıyım
  • Uzak dogu oldugu icin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ardahanlı arkadaşlar var geneli ülkücü tanıdım hepsi iyiydi

Karslılarda genelde iyi olur

Bu bölge genelde türk millyetçi filan olur sadece bi iki ilçede kürt vardir iki şehirdede

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.