Şimdi Ara

Kart icra Süreci Baştan Sona (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
8
Favori
11.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yeni gelişmeleri yazıyorum.. Banka dosyaya uzun süre işlem yapmayınca herhalde varlığa devredilecek derken farklı bir hukuk bürosuna verdiler. Akabinde onlar da icra işlemini dün başlattılar. Bugün de hukuk bürosundan arama geldi. Efendim borcunuz... Lira. Banka alacağını garanti altına almak için ihtiyati haciz kararı aldırmak istiyor. Bunun için en azından yarısını ödeme şansınız varsa diğer yarısına da kartla taksit yaparız tabi komisyon da işler üzerine ancak hak kaybına uğramamış olursunuz. Aksi takdirde haciz işlemlerine başlatmak zorunda kalacağım dedi. Ben de tarafıma henüz ödeme emri gelmedi. Kaldı ki dosya dün açılmış buna itiraz sürem var 7 günlük. Siz ertesi gün tahsilat yapmaya çalışıyorsunuz hangi ülkenin kanununda yazıyor bu dedim. Kem küm etti bu sefer de. Ben de fazla uzatmadan tarafıma tebligat ulaşır ondan sonra 7 günlük itiraz süresi sonunda işlemlere başlarsınız dedim birşey demeden şak diye kapattı telefonu. Yani kanunu bilmeyen birisini çok kolay manipüle edebiliyorlar. Borç miktarı yüksekmiş o yüzden banka bir an evvel alacağını tahsil etmek istiyormuş bunu da dosya açıldıktan ertesi gün gerçekleştirmeye çalışıyorlar yersen :) bu yüzden her daim haklarınızı bilin sizi manipüle etmelerine izin vermeyin diyorum. Gelişme oldukça yazacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Makale_Helvetia

Yeni gelişmeleri yazıyorum.. Banka dosyaya uzun süre işlem yapmayınca herhalde varlığa devredilecek derken farklı bir hukuk bürosuna verdiler. Akabinde onlar da icra işlemini dün başlattılar. Bugün de hukuk bürosundan arama geldi. Efendim borcunuz... Lira. Banka alacağını garanti altına almak için ihtiyati haciz kararı aldırmak istiyor. Bunun için en azından yarısını ödeme şansınız varsa diğer yarısına da kartla taksit yaparız tabi komisyon da işler üzerine ancak hak kaybına uğramamış olursunuz. Aksi takdirde haciz işlemlerine başlatmak zorunda kalacağım dedi. Ben de tarafıma henüz ödeme emri gelmedi. Kaldı ki dosya dün açılmış buna itiraz sürem var 7 günlük. Siz ertesi gün tahsilat yapmaya çalışıyorsunuz hangi ülkenin kanununda yazıyor bu dedim. Kem küm etti bu sefer de. Ben de fazla uzatmadan tarafıma tebligat ulaşır ondan sonra 7 günlük itiraz süresi sonunda işlemlere başlarsınız dedim birşey demeden şak diye kapattı telefonu. Yani kanunu bilmeyen birisini çok kolay manipüle edebiliyorlar. Borç miktarı yüksekmiş o yüzden banka bir an evvel alacağını tahsil etmek istiyormuş bunu da dosya açıldıktan ertesi gün gerçekleştirmeye çalışıyorlar yersen :) bu yüzden her daim haklarınızı bilin sizi manipüle etmelerine izin vermeyin diyorum. Gelişme oldukça yazacağım

hiç duydun mu bankaların kimsede 1 tl alacağı kalmış diye , parayı senden fazlasıyla tahsil edecekler

şimdi artis artis konuşuyosun o zaman sen onlara yalvaracaksın indirim yapın bu kadar borcum yok diye ama nafiye

senden fazladan 400 bin lira aldıkları zaman ağlama tamam mı

• Mal beyanını yaparken banka hesaplarını da tek tek eklemek gerekiyor mu? Benim farklı farklı bankalarda hesabım var sıfır bakiye de olsa yazmak gerekiyor mu onu tam anlamadım bilgisi olan varsa çok sevinirim. Gerçi uyapta dosyam görünmüyor şuan için ama şimdiden hazırlıklı olayım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • allisone1 A kullanıcısına yanıt
    Yok kardeşim basit ve net söyleyeyim sana

Üzerinde kayıtlı mal mülk varmı ? Araba arsa ev motor vs vs var ise yazman gerekiyor

SGK li calisanmisin eğer çalışan isen aldığın maaş miktarını yazacaksın

Hiç bir şeyin yok kupkuru adamsın yinede icra dairesine gidip üzerimde kayıtlı taşınır tasinmaz mal varlığım yoktur diyip icra memuruna vereceksin kısacası durumunu icra dairesine bildirmen gerekiyor zorunlu avukatlar bunu aşırı kullanmaya başladı bugün haberlerde de zaten bir kadin faturasını ödememiş icralık olmuş mal beyanı bulunmadığı için yakalama ve tazyik hapsi verilmiş ağlamasına da gerek yok adliyede veriyor mal beyanıni anında salı veriliyor yinede bu estantaneyi yaşamamak için icra tebligatı elinize geldikten sonra 7 iş günü sureniz var gidin hangi icra dairesi ise söylediğim şekilde mal beyanı yazin A4 icra memuruna teslim edin üzerinde de durun sisteme eklendigine dair veya imza tarih netlestirin fotokopisi alın elinizde kanıt olsun yarın bir gün memurun ihmali olur yok eklenmedi yok şu oldu bu oldu elinizde kanıt olmuş olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haktan24 -- 24 Ocak 2025; 23:42:35 >

10 dakikalık bir işlem hocam. A4 kağıda isim soyisim adres TC telefon yazıyorsunuz alt kısımlarına maaş şu kadar taşınır taşınmaz varlık varsa şunlar şunlar diyip sağ alta imzayı atıp icra dosyasının açıldığı icra dairesine veriyorsunuz bu kadar basit. Ama özellikle tebligat yani ödeme emri elinize ulaştıktan sonra 7 gün içinde mutlaka beyanda bulunun. Özelikle takibini çok sık yapıyorlar çünkü borçluyu zor durumda bırakacak başka birşey kalmadı ellerinde.

• Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Bazı kaynaklar banka hesap numaralarını da eklemek gerekiyor diyor ama onun için sormuştum. Zaten Uyaptan yüklerim basit olur diye düşünüyorum

• haktan24 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Evet ben de o haberi gördüm sonra biraz araştırdım mal beyanını. Ben zaten Uyaptan mobil imza ile yüklemeyi düşünüyorum daha basit ve garanti olur sanırsam

e imzanız varsa daha kolay. uyap döküman editor'den udf belge oluşturup e imza yapıp yükleyebilirsiniz sisteme

Bu e-imza olayını benim de halletmem lazım Vodafone hat kullanıyorum gidip Vodafone bayisinden e-imza için başvuru yapabiliyorum galiba bilginiz varmı bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

ben ptt üzerinden e-imza aldım. sizin dediğiniz mobil imza oluyor. gsm hattınıza tanımlanıyor. işlev olarak aynı diyebilirim. her ikisi de olur. resmi işlem yaparken büyük rahatlık oluyor. Özellikle bizim gibi şu sıralar resmi işlemlerle ziyadesi ile haşır neşir olanlar için :)

Çok teşekkürler PTT den de temin edebilirim ozaman daha iyi oldu bilgilendirdiginiz ✋🏼

Google da ptt e imza yazın direkt yönlendirecek sizi zaten. Belli e imza şirketleri arasından seçim yapmanızı isteyecek ön başvuru sırasında. Ben eimzatr'yi seçtim. Size bir başvuru kodu verecek. Daha sonra herhangi bir ptt şubesinden başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, bu hafta halledecegim ✋🏼

rica ederim hocam en az 1 yıllık olarak alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 25 Ocak 2025; 17:24:44 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.