Şimdi Ara

Kart icra Süreci Baştan Sona (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.031
Cevap
23
Favori
35.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
Giriş

maaş üzerinden hesaplanıyor zaten meblaya göre değil. ister 5bin alın ister 50bin alın maaş gene de 4/1 kesilir

• Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt

Kesin emin misiniz?

Benim çalıştığım firma geçen ay 2 mesai vermedi.

Yaklaşık 4000 TL

Güya tüm genel toplam ÷4 te 1i dediler.

Örnek maas 25.000+ mesai+yol derken 30.000 olsun.

25.000 nin 4te 1 değil 30.000 nin 4te 1 kesip ödüyoruz firmaya dediler.!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibo83 kullanıcısına yanıt

hocam benim arkadaş da aynı durumda icralık kendisine de sordum net maaş üzerinden sabit kesinti yapılıyor dedi. ekstra mesai ve yol ücretleri vs onlar katılmıyor dedi. Benim bildiğim de net maaş üzerinden hesaplandığı ancak şöyle birşey buldum..yanıltmamak adına da paylaşayım.. sanırım sürekli alınan ek mesai ücretleri vs de haczedilebiliyor. Bununla ilgili birşey buldum siz de okursunuz.

kulaçoğlu hukuk bürosu
    Maaş Haczi ve İşverenin Maaş Haczinden Sorumluluğu
    https://kulacoglu.av.tr/maas-haczi/#maas-haczinde-kesinti-yapilabilecek-tutar-ve-oran
  • selam herkese .

icralık maaş üzerinden 4/1 kanunda açıkttır .

mesai ücretler ekstralar yemek yol yardımı resmi maaşa dahil edilmiyor .

siğorta priminiz hangi ücretten yatırılıyorsa 4/1 kısmı odur .

mesela şirket yatırdır maaşın4/1 i zaten resmi bordo olduğu için icra avukatları itiraz etmezler genelde primi vb peşime kimse takılmıyor

normalde 4/1 tüm kazancın üzerine olması gerekiyor ama maaş net olduğu için bu yuzden maaş denmiş.

sürekli prim vb kesintiye tabi .

çalıştığın yerin hukuk bilgisi bu konuda devreye girer .

• sayın hocalarım imkan varsa icraya düşmeden plan yapınız .

eeğr birinden borç alacaksanız alın .

icralık öyle kolay bi durum değil.

biz batmışız diye bizim başımızdan geçenleri yazıyoruz . su an para bulsam hemen öderim .

yapacağım su an da bi şey yok o yuzden süreci beklıyoum .

yaşın 30-40 diyelim geri kalan yaşamda hayalet gibi yaşamayamazsınız banka olmadan havale eft iş yapmadan mümkün değil .

şirket açamazsınız resmi ortak olamazsınız ortaka nasıl güve neceksiniz o da ayrı bir durum uzun vadeli çok zor ..

her yerde iş bulamazsınız icralık birine nasıl iş vereceksiniz. parayı verdin diyelim git bankaya yatır diyemezsiniz .

ben siğortasız çalışırım diyorsanız siğorta candır şimdi belki sizn için bir önem arz etmez ama sağlık için gelecek için lazımdır .

benim ki sadece bi görüştür .

düşündük taşındık icra lık olalım diye fantazi için bu yola girmedik ve düşmedik .

bu yuzden çok düşünüp ve dikkatlı olmak lazım .

icralık mı oldunuz zaten başıızdangeçen ve geçecek olanlar yazıyoruz takıp ederseniz .

ayrıca basınıza ne geçerse de yazın ki bizde bir görş elde edelim.

• hocam arasıra mümkün mertebe takıp ediniz 89 /1 kapsamında icralık birine tüm kardeşlere kızkardeş de dahil evli ve bekar olanlara avukat yazı yazmış.

arefe günü tebligat gelmiş. 7 gün luk süre tatil gün süre kaçırsın diye

bu yuzden suprizlerle karşılaşmamak için e devletten icralık dosyasından taraf olanları takıp etsinler gunluk kontrol etsinler

• ibo83 kullanıcısına yanıt

hocam bilmediğim için soruyorum

ne kdar kesinti yaptıklarının bir makbuzu yok mu veya icra dairesine hesabına yatırdıklarında sen göremiyormusun

icra olan borcundan düşüm olmuyor mu yada görünmüyor mu ?

• Arkadaşlar avukat dosyaya taraf olarak A1 Capital Yatırım, Tacirler yatırım gibi yatırım şirketlerini üçüncü şahıs olarak eklemiş ama ne alaka anlayamadım. Hiç ismini duymadığım şirketler de var. Zamanında yatırım hesabı açmıştım ama çok küçük hisseler alıp satmıştım banka üzerinden. Bu ismini bile duymadığım şirketleri neye göre eklemiş olabilir anlayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allisone1 -- 4 Nisan 2025; 15:44:8 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • allisone1 A kullanıcısına yanıt

Bende de papara ve iyzico'yu eklediler papara'yı anlarım da iyzico da hesap açıp para gönder al yapmış lış bile yok. Sizin de yatırım yaptığınızı görüp o şekilde bazı şirketleri eklemişlerdir taraf olarak ya tutarsa hesabı. Onlara tebligat gider ve büyük ihtimal bizde alacağı yok minvalinde bir cevap yazıp haciz talebini reddederler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 4 Nisan 2025; 19:15:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • az önce papara'dan da yanıt geldi ve haciz ihbarnamesine itiraz ettiler

''Haciz ihbarnamesine istinaden 02.04.2025 sorgu tarihinde dosya borçlusunun, Kuruluşumuz nezdinde hesabı bulunmakta ancak hesabında bakiye bulunmamaktadır. Dosya borçlusunun Kuruluşumuz nezdinde hesabı bulunması ancak bakiyesi bulunmaması nedeni ile Kuruluşumuz nezdinde doğmuş ve ödenebilir hale gelmiş herhangi bir alacağı bulunmamaktadır. Tüm bu nedenler ile haciz ihbarnamesine itiraz zarureti hâsıl olmuştur. 

Bilindiği üzere ilgili kanun hükümleri ve yerleşik Yargıtay kararları (örneğin Yargıtay 12 HD 22.10.2004 t 17928/22583 ve Yargıtay 12. HD 15.06.2010 2010/2746 E. 2010/15309 K.) gereğince haciz ihbarnamesi ve haciz kararı çerçevesinde üçüncü şahsın sorumluluğu haciz bildiriminin kendisine tebliğ edildiği tarihteki mevcut durumla sınırlı olup, ileride doğacak ve doğması muhtemel bir hakkın üçüncü şahısça bilinmesi ve haczi mümkün olmadığını hatırlatır; ileride doğacak hak ve alacaklara haciz uygulanması yönündeki taleplerin işleme alınamadığını ve yukarıda belirtilen sorgu tarihindeki bakiyesi dışında kalan her türlü hacze itiraz ettiğimiz hususunu itirazen ve cevaben bilgilerinize arz ederiz. 03.04.2025''

yani buradan hiçbir kuruluş ve banka hesabınıza kalıcı bloke işlemi uygulayamaz..ümit ve ihtimale dayalı alacak talebine göre işlem uygulayamaz..yargıtay kararı açık.. hesaplarında bloke olanlar bu paragrafı örnek alıp bu şekilde bir dilekçe doldurup altına da yargıtay kararını ekleyip banka şubelerine teslim edebilir.

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.