Şimdi Ara

Kart Limit Sorunu [İŞ&QNB]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İş Bankası'nın maaş müşterisiyim. 200.000TL limitli kartım var. QNB'den faizsiz 6 taksitli 10.000TL çektim ve ödeyip bitirdim. 6 ay içinde kredi kartı da çıkarmıştım 126.000TL limitli. İş Bankası uygulaması berbat kere berbat olduğu için kartımın limitini 60'a çekip bıraktım. Oradan boşa çıkardığım limit kadar QNB'den alırım diye düşünüyordum ama alamıyorum. Sebebi ne olabilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 29 Mart 2025; 17:48:53 >

• nk061 kullanıcısına yanıt
    QNB de dahil olmak üzere çoğu banka limit değişikliklerini hemen göremeyebiliyor. Bu durumda QNB kredi kartınız için periyodik limit artış talimatı oluşturabilir, zaman içerisinde ekstra bir işlem yapmanıza gerek kalmadan bankanın limitinizi artırmasını sağlayabilirsiniz.

QNB ile çalışan biri olarak size şunu söyleyebilirim. QNB müşteri memnuniyeti açısından gerçekten iyi bir banka ama konu taksit ve kampanyaya gelince çok iyi değil ne yazık ki. Benim QNB kredi kartı limitim bayağı yüksekti mesela max 3 taksit yaptığı için düşürüp Garanti Bonus kredi kartımın limitini artırdım.

Garanti ile çalışmaktan memnunum. Kampanyaları, uygulaması ve pek çok yerde daha fazla taksit yapması yönünden çok iyi Ama limit yönünden esnek olduğu söylenemez. 2 senelik bir kullanım sonrası zor artış yaptı. Tabi bu durum kişiden kişiye değişir. Son karar sizin tabi ama eğer hem kampanyalardan bonus kazanabileceğiniz hem de daha fazla taksit yapabileceğiniz bir kredi kartı istiyorsanız size Garanti Bonus'u tavsiye edebilirim. Memnun kalacağınıza eminim.

QNB limitinizi en geç birkaç aya 200 bin üzerine otomatik artırır ama bu limiti çok verimli kullanamazsınız. Dediğim gibi ben limit düşürdüm yakın zamanda. Yüksek limit taksitli alışverişlerde avantaj sağlıyor. QNB vade farksız 3 taksit yaparken, Garanti Bonus vade farksız 6 taksit yapıyorsa bonus kartımla alışveriş yapmayı tercih ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• phoenix3434 kullanıcısına yanıt

Valla ben daha önce Bonus kullanıyordum bir sebepten kapattım. Şimdi hatırlamıyorum. Sonra maaş İş Bankası'na geçince bende oradan kart çıkardım ama çıkarmaz olaydım. Hem faizleri çok yüksek, hem de mobil uygulama o kadar kötü ki alışana kadar 2 sene geçti. Hala bakarken bazı yerler kafamı karıştırıyor. Kartımın toplam borcunu ekstre kesilip orada gözükmeden hesaplayamıyorum. Lanet bir mobil uygulama gerçekten. Karmaşık ve saçma.

Bununla beraber QNB ilk defa kullanacağım. Şimdi siz Bonus önerince kafam karıştı. QNB limitini de kapatıp oraya mı kaysam diye düşündüm.

QNB mesela şimdi 700TL parapuan verdi. İdefix ve LCW'da geçerli diyor. Giriyorum ödeme kısmına. Parapuan görünmüyor. Bu konu ile ilgili bilginiz var mı ? Bu hediye para da mı hemen düşmüyor ?

Tercih sizin hocam sizi etkilemek istemem ama şuana kadar çalışmış olduğum bankalar arasında çalışmaktan memnun kaldığım en iyi banka Garanti'dir. Siz zamanında mutlaka bir sorun yaşamışsınız ki iptal etmişsiniz kartınızı. Ben de zamanında Akbank ile sorun yaşadım mesela ne kadar yüksek limit verirse versin kullanmam artık.

QNB Parapuanları QNB üye işyerlerinde geçiyor. LCW internet sitesinde kullanamıyorsanız fiziki mağazalardan işlem yapmayı deneyebilirsiniz. Veya parapuan henüz yüklenmemiş olabilir mobil uygulamaya giriş yapıp kart detayları menüsünden kontrol edebilirsiniz.

En son 4 sene kadar önce yıllık kart ücretini iptal etmedikleri için kapatmıştım. Sanırım Bonus Trink kullanıyordum. Şimdi TS Bonus falan da çıkmış. En avantajlısı hangisi acaba ? Kart ücretleri ile ilgili bir detay göremedim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Şimdi şöyle söyleyeyim size normalde Bonus Trink yıllık üyelik ücreti 841 TL Ben kartımı iptal etmek istemiştim bir ara kartım aidatsız olduğu halde beni arayıp "kartınızı iptal etmeyin size bonus verelim fakat kartınızı 9 ay boyunca kapatmamanız gerekecektir" dediler.

Yani kısacası Garanti kredi kartına çok önem veriyor sizden aidat alsalar bile en kötü mobilden iptal talebinde bulunup size sundukları bonus teklifini kabul edebilirsiniz. Böylece aidatsız kullanmış olursunuz kartınızı. Veya bir tane Bonus Trink bir tane de Bonus Flexi alırsınız ortak limitli. Taksitli alışveriş yapınca Bonus Trink kullanırsınız onun dışında Bonus Flexi kullanırsınız. Mesela Teknosa'da Garanti sadece aidatlı kartlara ve sanal kartlara 6 taksit yapıyor. Flexi'ye 3 taksit yapıyor.

Garanti kart aidatını kullanım tarihini takriben 12. Ay ekstresine yansıtıyor mesela 2025'in Mart ayında kullanmaya başladınız kartınızı 2026'nın Mart ayında sizden aidat alıyorlar fakat kart hiç kullanılmıyorsa bu ücreti de alamıyorlar yasal olarak.

Dediğim şekilde yapabilirsiniz veya sadece Bonus Trink kullanır aidat aldıklarında iptal talebinde bulunarak aidatı bonus olarak geri alabilirsiniz. Aidatsız Flexi kartlar için bile arayıp bonus teklif eden bir banka Garanti. Aidatlı Bonus Trink'i iptal etmemeniz için neler yapmaz sizce?

• Kart limit değişikliklerinin bankalara yansıması 1-2 hafta sürebiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İninal kart ödeme sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sylisyum kullanıcısına yanıt

2025 yılında bu kadar sürmesi de ne bileyim yani

Anladım hocam detaylı açıklamalar için teşekkür ederim. Bir süre QNB devam edip sonra Bonus'u değerlendireceğim.

Rica ederim hocam

• Limit politikası bankadan bankaya değişiyor. Belki hiç vermeyebilirlerde.

Nasıl bir harcama alışkanlığınız varsa ona yönelebilirsiniz. Bence Garanti iyidir ama sağdan soldan her şeyden para keser. Enpara mesela o konuda daha iyi ama kampanyası yok. Vakıfbank'ın kampanyaları hem iyidir hem aidatsız kartada yaparlar vs. Bir de hangisinin uygulaması size kolay gelecek denemeniz gerek.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.