%30 dan fazla hız yapan sürücülere para cezası yanında 15 ceza puanı veriliyor. 1 yıl içinde 5 defa hız ihlal edilirse ehliyetine el konulup psikoteknik değerlendirmeye tabii tutuluyor. otomatik plakaya kesilen cezalar ruhsat sahibinin ehliyetine işlenir. ruhsat sahibinin sürücü belgesi olmadığı durumlarda heralde boşluk var.
quote:
Orijinalden alıntı: mavipasa
%30 dan fazla hız yapan sürücülere para cezası yanında 15 ceza puanı veriliyor. 1 yıl içinde 5 defa hız ihlal edilirse ehliyetine el konulup psikoteknik değerlendirmeye tabii tutuluyor. otomatik plakaya kesilen cezalar ruhsat sahibinin ehliyetine işlenir. ruhsat sahibinin sürücü belgesi olmadığı durumlarda heralde boşluk var.
Aracı çevirmeden arkadan kesilen cezalarda ceza puanı uygulaması olmuyor. Zaten olsa bile mantıksız olurdu, aracın mal sahibi olmak başka, aracı kullanıp kuraldışı davranışta bulunmak başka.
@Özkonak50, ben de Nevşehirliyim bu arada.
@ingeniarius, o yol da sıkıntılıdır hocam sivil gezici radar olabiliyor bazen, acı tecrübe ile sabit.
Dün yine Pendik yönünde radar vardı.Kartal'da koçtaş -9 palmiyeler arasındaki radar daima Pendik yönünde mi duruyor? Maltepe yönünde duruduklarını hiç görmedim.Gören varmı?Başka nerelerde oluyorlar Anadolu yakasında?
quote:
Orijinalden alıntı: sadbul
Dün yine Pendik yönünde radar vardı.Kartal'da koçtaş -9 palmiyeler arasındaki radar daima Pendik yönünde mi duruyor? Maltepe yönünde duruduklarını hiç görmedim.Gören varmı?Başka nerelerde oluyorlar Anadolu yakasında?
Koçtaşın önündeki radarda şöyle bir mesele var; orda yaya geçidi olduğu için hız limiti 50 km. O yüzden orda dikaktli olmak lazım. Diğer radarlar konusunda şu ara her yere kurmaya başladılar! Maltepe yönüne giderken askeriyeyi geçtikten sonra olabiliyor. Sağda araba yine kaldırımın üzerinde klasik beyaz kangoo. Ayrıca aynı civarlarda yine aynı şekilde kartal yönüne giderkende kurabiliyorlar. Dikkat etmek lazım...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme