Alçak bir araç kullanıyorsanız her türlü sıkıntıya gebesiniz.50 mm Spor yay,18" jant,sert amortisör.
Ben 3 defa yerde bıraktım korumayı,en sonunda söktüm attım.
Uzun yolda sıkıntı olmuyor da,şehir içinde bazen öyle garip yollarla karşılaşıyorsun ki.
Yolun yol değil zaten eşekçi memleketinde yaşıyosun.
Karter koruma yurtdışında 4X4 offroad araçlarda yaygın olarak kullanılır. Küçük araçlarda pek tercih edilmez. Ancak yeni bir akım da başlamıştır ki özellikle spor araçlarda özel hava mazgallarına sahip komple aracın altını kaplayan parça parça korumalar yaygınlaşmaktadır. Bunlar altı yere yakın araçları korur ve alttan akan hava akımını düzenler. Yakıt tüketimini azaltır, sürtünmeyi düşürür. Ayrıca saçtanmamul muhafazanın kaza anında yerinden çıkmayacağı bir şehir efsanesidir. Orjinal karter muhafazaları takılma şekilleri gereği, yani alltan yukarı doğru 4-6 vida ile takıldıklarından alttan yukarı doğru darbelerde son derece dayanklı,motordanalta doğru basınç altında ise vidaların mukavemeti kadar direnebilirler.
quote:
Orijinalden alıntı: derememo
güvenlik testlerinde, bir aracın 5 yıldız alabilmesi için kaza anında motor bloğunun tırnaklarının koparak aşşağıya düşmesi gerekiyor yani yaşam kabinine girmemesi gerekiyor. siz 5 yıldızlı araba alır, altınada saçtan felan kendiniz birşeyler takarsanız, bu motor bloğunun aşşağıya düşmesini engellemiş olursunuz. kaza anında motor bloğu, yaşam kabinine girerek yolcuların hayatını tehlikeye sokar. işte bu karter korumanın, kolayca kırılabilmesi için plastik malzemeden yapıyorlar diye dumuştum. yanıltıcı bilgi vermemişimdir umarım.
aynen öyle olabilir 2 yıl önce focus ile kaza yaptı arkadaş 2 takla ile motor bildiğin alttan fırlamış kartel koruması varmı bilmiyorum 2005 model
Kaza anında koskoca araba yamuluyor, bükülüyor. 5-6 kiloluk sac karter muhafazası mı! bükülmeyecek? Bildiğimiz 4 adet somun tutuyor. Herhangi bir durumda "kazık gibi" durup mukavemet gösterecek hali yok...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme