Şimdi Ara

Karthus Oynamak Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba öncelikle. sezon 3 te oyuna başladım. Yani ben oynamaya başladım bir kaç ay sonra darius çıkmıştı. Neyse iş güç fazla giremiyorum zaten ama vakit olunca takılıyorum her neyse konuya gelelim.
    Şimdi uzunca süredir karthus ile oynuyorum farm sıkıntım vardı çözdüm çok şükür bayağı da iyi oynuyor gibiyim ama nasıl oynadığımı kendimçe pek uzaktan izlemedim. Ayrıca kendimi geliştirmek için çok fazla taktik build ve masteries düzenledim değiştirdim ama yine olmadı. Kendimi geliştirmek istiyorum. Youtube dan izledim kesmedi çoğu bilinen şeyler ama bir öneri arıyorum sadece..
    TR : Byheadbanger

• Taa sezon 3'te oynardım Karthus'u ama oynanışı ve skillseti üzerinde çok bir değişiklik olmadığı için mekanikleri hala aynı heralde.

İlk seviyelerde 2 tür oynanışı var Karthus'un. İlki oyunlarının %90'ında yapacağın gibi direk farma odaklanmak ve asırlık sopayı alabileceğin kadar erken almak olmalı. Sakın gözyaşı felan kasmaya çalışma yoksa oyunun yarısı boyunca hiç bir işe yaramayan, üflesen ölen herkesin nefret ettiği sünepe bi iskelet olarak gezersin.

İkincisi eğer oyuna exhaustla girdiysen ve karşında da senin gibi kırılgan (Vel'Koz, orianna vb.) ya da yakın dövüşçü bir karakter varsa direk all-in girmek olacaktır.(burda gerekirse exhaustu da harca hiç düşünmeden) Eğer iyi bir q tutturma oranının varsa bu hareket sana ya kill getirir ya da canı iyice azalmış rakip yaklaşamayacağı için sana 6. seviyeye kadar gelişip güçlenmen gereken sürede rahat bir koridor aşaması sunar. (Karthus early'de çok zorlanıyor çünkü )

Roam atma olayı Karthus'ta yok gibi birşey. Eğer rakibinizi öldürüp, koridoru pushlayıp, hala üzerinizde yeterli mana varsa ki(genelde bunlar bi arada hiç olmuyor) diğer koridorlara yardıma gidebilirsiniz. Ama bunun dışında sakın alt koridora doğru giden bir Zed'e Talon'a felan yetişmeye çalışmayın. Boşuna zaman kaybedersiniz. Pinglerinizle ve ultinizle bu eksiğinizi kapatabilirsiniz bir nebze. Siz koridorunuzu ittirip kesebildiğiniz kadar minyon kesmeye bakın.

Koridorda genel de farm odaklı olacaksınız. Katalizörü aldıktan sonra biraz daha agresif olarak oynamaya başlayabilirsiniz. Q yeteneğini sizinle karşı karşıya olan rakibe tutturmaya çalışmaktansa, minyonlara son vuruş yapmaya gelirken önlerine bırakırsanız çok daha fazla isabet oranına sahip olursunuz. Canı %50' nin altına inen rakiplere karşı W yeteneğinizle açılışı yaparak Allah ne verdiyse girebilirsiniz. W yavaşlatmasından dolayı Q isabet oranınız da artacaktır hem. Ulti yeteneğinizi erken safhada maksimum verim alacağım diye düşünerek kullanmayın. Canı az olan birisi mi var? At gitsin. Early'de ne kadar kill o kadar gold, o kadar kazanma şansı.

Oyunda canlı olduğunu gördüğünüz her an mavi güçlendirmeyi alın. Şu oyunda hiç kimsenin ihtiyacı olmadığı kadar Karthus'un ihtiyacı var heralde Mavi goleme. Ormancınızı ve alt koridorunuzu müsait olduğunu düşündüğünüz anda her zaman ejdere çağırın. Çünkü Karthus Q yeteneği sayesinde oyunun en iyi global görev yerine getirebilen ap herosudur. Çok hızlı bir şekilde ejderhayı ve baronu kesebilirsiniz.

Gelelim late game'e. Karthus'un asıl parladığı yer burası çünkü inanılmaz bir alan etkili hasarı var ve bu hasarı öldükten sonra bile vermeye devam edebiliyorsunuz. Rakip 5'linin arasına E yeteneğinizle birlikte flash ile dalıp, canınız azalana kadar q spamler, ölmeden hemen önce zhonya basar, öldükten sonrada ulti patlatırsanız, o teamfighttaki rakibe verilen toplam hasarın %80'ini siz vurmuş oluyorsunuz zatenki genelde oyunu da kazanıyorsunuz. Bu aşama da hep takımınızla gezmeniz ve yalnız yakalanmamanız lazım çünkü Karhus suikastçılara karşı inanılmaz zayıf. Ne olduğunu bile anlayamadan karşılık veremeden ölebilirsiniz.

Uzun zamandır yazı yazmıyordum ve aklımdakileri de tam olarak aktaramamış olabilirim. Hatamız olduysa affola. Oyunda bol şans

• quote:

Orijinalden alıntı: Black_Ops

Pek anlamam ama gözyaşısız karthus oynayan görmedim.
  • Clasmad C kullanıcısına yanıt
    öncelikle bu uzun cevap için teşekkürler.
    gözyaşı saçmalığını son yamadan sonra bıraktık zaten. Roa ve yüzük yetiyor yeterli mana için.
    son zamanlarda farm problemimi çözdüm onda da sıkıntı yok.
    çoğu denilen gibi zaten stabil bir buildi var. Ama mesele oynanışta. Açıkcası çok mobil champlar için hiçbir şey gelmiyor elden. Mesela bir kataya karşı q tutturmak inanılmz hammalık ve bitkinlik veriyor. Mobil champlar için rylai alsam bile yetmıyor gibi ama kolay kolay gelipte bir zed e edilmiyorum. Ama farmda yaptırmıyorlar. Q skilini olabildğince iyi kullandığımı düşünüyorum. Ama dediğim gibi zorluklar denk geldiğinde nasıl bir çözüm olabileceğin inan bilmiyorum o yüzden build değiştirmeyi olmayan bir build yapmayı dahi düşünüyorum mesele bundan ibaret.

@black_ops a gelecek olursak yeni başlamadım karthus a. Çok çok uzun süredir oynuyorum yinede teşekkür ederim

@Aspiratör gözyaşı almak tam bir mallık. En kötü ihtimal rylai liandry çıkarsın yine seni her yere götürür.

• Tp flashla gireceksin koridorda sadece farm odaklı oynayıp ölmemeye çalışacaksın. Ölürsen koridoruna tp atıp farmlamaya devam. Ulti açıldıktan sonra sürekli haritayı kontrol edeceksin free killer alacaksın. Late gamede klâsik e açıp aralarına girip q spamlayacaksın ölmeden Ulti basacaksın. Bunları yaparsan oyun kazandırırsın.

Asırlıktan sonra morello şart. %20 cdr çok iş yapar. Zhonya ve cdr botuyla %40 cdr oluyor.

Asırlık, morello, zhonya, rabadon, hiçlik, cdr cizmesi en mantıklı build bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aspiratör kullanıcısına yanıt
    Yüksek eloda gözyaşı alan yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hamdibey1 H kullanıcısına yanıt
    morello yerine rylai
    hiçlik yerinede liandry alsan
    ve büyücü ayakkabısı alsan dediğin kombinasyondan daha hızlı ve kesin sonuç alırsın. Zaten 200 saniyelik ulti cdr sini ne kadar zorlayabilirsin? Biraz mantıktan uzak bir önerme oldu ama denemek lazım tabiki. Sabaha bunu deneyip buraya yazarım ama amacım tamamen farklı bir kombinasyon oluşturmak. Tank melee karışımı birşey oluşturmak lazım.
    Ayrıca q nun verdiği damage'i ultide yakalamak zor olabiliyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByHeadBanger -- 6 Temmuz 2017; 19:19:14 >
  • 45% cdr karthus çok daha iyi.
  • Aspiratör kullanıcısına yanıt
    Şaka heralde karthusa göz yaşı almak tamamen saçmalık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByHeadBanger

morello yerine rylai
    hiçlik yerinede liandry alsan
    ve büyücü ayakkabısı alsan dediğin kombinasyondan daha hızlı ve kesin sonuç alırsın. Zaten 200 saniyelik ulti cdr sini ne kadar zorlayabilirsin? Biraz mantıktan uzak bir önerme oldu ama denemek lazım tabiki. Sabaha bunu deneyip buraya yazarım ama amacım tamamen farklı bir kombinasyon oluşturmak. Tank melee karışımı birşey oluşturmak lazım.
    Ayrıca q nun verdiği damage'i ultide yakalamak zor olabiliyor :)

Kabiliyettende %5 alsan toplam %45 cdr olur

200 snlik ultiyi nerdeyse 100 snde atarsın.

Bunun nesi mantıksız?

• Hiçlik değneğinin yerini başka hiçbir eşya tutmaz yalnız. Dakika 30 dan sonra mutlaka bir hiçlik değneği alınmalı Karthus' a.

• Zyra mid yapın daha faydalı

• Darius sezon 2de çıkmadı mı yav?

• Benim bildiğim Karthusa rünlerde sarılar hariç büyü nüfuzu girip morello , maskenin küçüğü ve büyü nüfuzu ayakkabısı alınıyor . 3. item de rabadon veya hiçlik ama büyük ihtimal rabadon . 2. seviye ulti ile 700 falan vuruyosunuz ki karşı adc nin veya midin canı 1400 anca zaten . Benim gördüğüm tüm Karthuslar böyle yapıyordu . Asırlık alan hiç görmedim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sest Bhaco TR

Benim bildiğim Karthusa rünlerde sarılar hariç büyü nüfuzu girip morello , maskenin küçüğü ve büyü nüfuzu ayakkabısı alınıyor . 3. item de rabadon veya hiçlik ama büyük ihtimal rabadon . 2. seviye ulti ile 700 falan vuruyosunuz ki karşı adc nin veya midin canı 1400 anca zaten . Benim gördüğüm tüm Karthuslar böyle yapıyordu . Asırlık alan hiç görmedim .

Profosyenel arenada asırlık ilk item al bakhttp://www.probuilds.net/champions/details/Karthus

• sezon3ten beri oynuyorum karthusu. eskiden tear çıkılırdı artık gerek duyulmuyor. roa'yı çıkıp core itemleri rushlamak lazım hemen.
  • Ultisinin süresi gereksiz uzun bu heronun. Dotada zeus var aynı ultisi var hem basar basmaz beklemeden vuruyor, aganimle süresi baya kısalıyor bide refresher çıktığında 2 kere üst üste atabiliyorsun. Kartuşun ultisinin hem damagesi az hem bekleme süresi var hemde cooldown u aşırı yüksek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.