Şimdi Ara

Kartlarımmı Yetmiyor Crysis3mü Sorunlu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: N.Aksel

quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar
    Açacağım...
    Şimdilik forumdaki parayı kumdan süpürüp te yerini bize söylemeyen mendeburları tespit ediyorum.
    Konuyu açıp ekibi oluşturacağız.
    Sonra bunları ULAYTEM birimine alıp yüklerinden kurtararak tedavi edeceğiz.
    Hocam benide alın aranıza.
    Confuest arkadaşın benimle dalga geçtiği şekilde: 3770K'ma darboğaz yapan bir 5870 1gb 256 bit ekran kartım var.

Yerin hazır.

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi

@melikulupinar
    ben nasıl para kazanıyorum söyliyeyim o zaman ; hafta içi çalışıyorum şirketin bilgisayar ağında sorun olursa gece yarısı , cumartesi pazar farketmez gidiyorum ,çok nadir de olsa büyük sorun çıktığında şirkette sabahlıyorum.
    1-1.5 yıl önce sigarayı bıraktım her ay yaklaşık 300 tl oradan cebime kalıyor , içki zaten yok gibi birşey.
    bunun karşılığında bilgisayar donanımı ile uğraşarak sıkıntı stresimi atıyorum.
    bunları niye yazdım , bu üst düzey sistem kullananlar sokağa boşa para atmayı seven insanlarmış gibi konuşanlar var da o yüzden.
    çalışıyorum helal para kazanıyorum ve alıyorum en doğal hakkım bunu da kimsenin eleştirmeye hakkı yok nokta.
    yok anatem miş totemmiş bunlar boş işler kendinizi geliştirin işinizi yapın zaten istediklerinizi alacak gücünüz olur burada da başkalarını eleştirmek zorunda kalmazssınız.
    Hani kamyonların arkasında yazardı ya eskiden ''Nazar etme ne olur çalış seninde olur'' diye boşuna yazmamışlar.

Arkadaş biraz espirisine yazmış onu. Yani ciddi değil.

Ben kart bağımlısı oldum yazdım diye yazmış.

Ama dediğiniz de doğru tabi. Ki zaten ben de yazdım.

İçkim yok sigaram yok. Öyle halı saha, yok efendim restorana git. Lokantada yemek ye. VB alışkanlıklarım yok.

6 ayda bir 1000TL ye ekran kartı almışım çok mu? Hem de 12 taksit.

Arkadaşlarım bana teknoloji manyağı diyor. Cevabım da hemen hemen sizin gibi oluyor. Yaklaşık olarak şöyle. : Asıl manyak sizsiniz oğlum, paketin üstünde "sigara öldürür" yazıyor. Gidip para verip onu içiyorsunuz.

Her gün ya da iki günde bir paket sigara. Her ay 200TL sigara parası. Senede 2400TL. ( Otlakçıları saymıyorum bile. )

Ben 1000TL ye bir şey alıp. 6 ay sonra 600-700 e satıyorum. Üstüne 300-400 ekleyip 1000TL ye gene bir şey alıyorum. Yani taş çatlasa 1500TL. Üstelik satınca o paranın da yarısı geri geliyor.

Yani senelik zevk ve stres atma maliyetim : 700-800TL.

Üstelik sigara ile kendimi hasta edip ilave masraflar da çıkarmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orijinalden alıntı: cobi

@melikulupinar
    ben nasıl para kazanıyorum söyliyeyim o zaman ; hafta içi çalışıyorum şirketin bilgisayar ağında sorun olursa gece yarısı , cumartesi pazar farketmez gidiyorum ,çok nadir de olsa büyük sorun çıktığında şirkette sabahlıyorum.
    1-1.5 yıl önce sigarayı bıraktım her ay yaklaşık 300 tl oradan cebime kalıyor , içki zaten yok gibi birşey.
    bunun karşılığında bilgisayar donanımı ile uğraşarak sıkıntı stresimi atıyorum.
    bunları niye yazdım , bu üst düzey sistem kullananlar sokağa boşa para atmayı seven insanlarmış gibi konuşanlar var da o yüzden.
    çalışıyorum helal para kazanıyorum ve alıyorum en doğal hakkım bunu da kimsenin eleştirmeye hakkı yok nokta.
    yok anatem miş totemmiş bunlar boş işler kendinizi geliştirin işinizi yapın zaten istediklerinizi alacak gücünüz olur burada da başkalarını eleştirmek zorunda kalmazssınız.
    Hani kamyonların arkasında yazardı ya eskiden ''Nazar etme ne olur çalış seninde olur'' diye boşuna yazmamışlar.

Arkadaş biraz espirisine yazmış onu. Yani ciddi değil.

Ben kart bağımlısı oldum yazdım diye yazmış.

Ama dediğiniz de doğru tabi. Ki zaten ben de yazdım.

İçkim yok sigaram yok. Öyle halı saha, yok efendim restorana git. Lokantada yemek ye. VB alışkanlıklarım yok.

6 ayda bir 1000TL ye ekran kartı almışım çok mu? Hem de 12 taksit.

Arkadaşlarım bana teknoloji manyağı diyor. Cevabım da hemen hemen sizin gibi oluyor. Yaklaşık olarak şöyle. : Asıl manyak sizsiniz oğlum, paketin üstünde "sigara öldürür" yazıyor. Gidip para verip onu içiyorsunuz.

Her gün ya da iki günde bir paket sigara. Her ay 200TL sigara parası. Senede 2400TL. ( Otlakçıları saymıyorum bile. )

Ben 1000TL ye bir şey alıp. 6 ay sonra 600-700 e satıyorum. Üstüne 300-400 ekleyip 1000TL ye gene bir şey alıyorum. Yani taş çatlasa 1500TL. Üstelik satınca o paranın da yarısı geri geliyor.

Yani senelik zevk ve stres atma maliyetim : 700-800TL.

Üstelik sigara ile kendimi hasta edip ilave masraflar da çıkarmıyorum.

benimkide aynı şimdi düşünsene 1000 tl lik kart kullanıyorsun insanlar işte çok para var sokağa para atıyorsun felan diyorlar
    ama zaten bir çoğu ayda 300 tl sigara denen o zehire veriyorlar 3 ay içmese zaten o kartın parası çıkıyor hem her ay 1000 tl vermiyorsun ki elinde kart olduktan sonra 2-3 ayda bir ufak ufak güncellemeler yapabiliyorsun.
    ben şöyle söyliyeyim imzamdaki sistemi aylık sigara paramın yarısını bilgisayara harcayarak yaptım yarısıda cebime kaldı.
    bu yüzden seninde durumun yakın eleştrileri haklı bulmuyorum ; hem liseye gidip de sli , crossfire yapan insanlardan da değilim ki çalışıyorum o parayla ne yapıyorsam yapaıyorum.
    birde bu espri mizah meselesi var ;
    tabi melih aekdaşımızın tarzından espri yaptığı anlaşılıyor ama ülkemizde özellikle cem yılmazla birlikte mizahla üste çıkmanın karıştırılma olguusu var düşün ki
    ne kadar mizah yaparsan yap karşındaki kişiyi tanımıyorsan misal kerevizler demen pek hoş değil sonra espri yaptım demek te hoş ddeğil
    sokakta çok az tanıdığın birisi bir espri yapsa sana böyle hitap etse belki bana o şekilde söz kullanma dersin belki de gülüp geçersin espri yapıyorum diyen kişinin hitap ettiği kişinin tepkisini biliyor olması lazım.
    o zaman bende espri yaparım laf arasında bir sürü şey yazarım genele sonra da espriydi ciddi değildim derim çıkarım işin içinden. bence espri iyidir ama bu tarz insanlarla dalga geçerek yapılan mizahı hatta hiç birşeyi tasvip etmiyorum.
    ben o arkadaşa kızmadım ama kızsaydım da haklı olurdum çünki kimse başkasına kereviz ,mendebur gibi sözleri söyle hakkını kendinde göremez.Çünki toplumda haklar bir başkasının haklarına müdahale edecek şekilde olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 17 Mart 2013; 13:07:27 >

• 2TX SMAA seçilir Ultra'da 60 fps akılır.
    Gereksiz MSAA modları için kartları çöp ilan ediyonuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fleshstorm666

2TX SMAA seçilir Ultra'da 60 fps akılır.
    Gereksiz MSAA modları için kartları çöp ilan ediyonuz..

gerekli gereksiz kavramları kişiye göre değişir.
    kimine göre nvidia 8800 gt yeterli bir kart iken kimine göre gtx 680 veya hd 7970 de tam yeterli değildir.
    hatta bf3 çıktığı zaman fps düşmesin diye en üst iki kart konfigrasyonuna geçenleri görmüştük.
    bende hd 7970 den daha performanslı kart istediğimden 2 x hd 7870 ez aldım.
    çöp meselesine gelince en üst düzey kartın varsa imzandaki gtx 680 ve bunun belleği yetmez hale gelecek şekilde oyunlar yapılmışssa
    verdiğin 1000 tl karşılığında oyun deneyimin kötü oluyorsa bu kart çöp olmuş demektir.ayrıca 1000 tl verip te aa kısmayı kabullenmek mi gerekir ?
    eğer ayarlardan kısar akarım dersen neden gtx 680 yerine gtx 660 veya hd 7850 almadın yada ben neden hd 7970 yerine gtx 660 , hd 7850 almadım.
    benim demek istediğimi siz yanlış anlıyorsunuz kasan ayar kapatılırsa elbette iyi performans artışı elde edilebilir ama en üst düzey kat oyunun hakkından gelemiyorsa
    (ve gelemeyecek şekilde oyun yapılmışssa) burada bir hata olduğunu kabul etmek gerekir ; doğru olan gtx 680 sahibinin bu kartla her ayarı sonda açıp oynayabilmesidir
    ayar kısar akarım demesi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 17 Mart 2013; 13:52:56 >

• Yahu şaka mısınız? 8x MSAA nedir?

1080p çözünürlükte 8x MSAA zaten gereksiz. Açıp boş boşuna performanstan yemeye gerek yok. Ki zaten MSAA çok gereksiz şekilde VRam kullanımını yükseltiyor. 2x SMAA veya FXAA aç, diğer herşey Very High iken average 60 FPS yakalanır 7850 CrossFire ile.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

Yahu şaka mısınız? 8x MSAA nedir?

1080p çözünürlükte 8x MSAA zaten gereksiz. Açıp boş boşuna performanstan yemeye gerek yok. Ki zaten MSAA çok gereksiz şekilde VRam kullanımını yükseltiyor. 2x SMAA veya FXAA aç, diğer herşey Very High iken average 60 FPS yakalanır 7850 CrossFire ile.

dostum farklı şeylerden bahsediyoruz sanırım.
    ben hd 7970 ile 2xsmaa da oynayarak bitirdim oyunu akıcı olsun diye.ancak tomb raider de zaman zaman hd 7970 gibi kartı kasabiliyor ; burada herkes 8xmsaa açsın demiyorum zaten
    sorun bu oyunların gtx 680 , hd 7970 gibi kartları darma duman etmesi diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 17 Mart 2013; 14:05:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

Yahu şaka mısınız? 8x MSAA nedir?

Oyun ayarlarında 32x AA çıksa onu da kökleyecekler
  • Crysis3 zaten yeni nesil çıkacak kartları daha hızlı sattırma üzerine programlandı. Sen istersen GTX ZİTAN sahibi ol adam kafaya taktıysa onunda gazını saniyesinde alır. Bu böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Performance~~Tiger~

Evet Arkadaşlar 7850 DUAL X Crossfire Kullanıyorum 2 GB 256 Bit Ancak MSAA 8X Açınca Kasma Yapıyor Kartlarımmı Yetmiyor Gerçekten Crysis 3 Sorunlumu

4x SMAA acin Msaa yerine , golge ve golgeleme orta diger her sey Ultra olsun 60 fps ve uzeri stabil alirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Oyun sorunlu değil. DX11 modlu hangi oyundaki grafikleri o ayarda açsan, aynı sorunu yaşarsın.

Tavsiyem:
    Doku detayını ultra veya bir düşüğe aldıktan sonra gelişmiş grafik ayarlarına girip AA'yı 2X'e çekip, partiküller dahil olmak üzere bütün efektlerin ve gölgelerin detayını mediuma alarak oynayacak olsanız, iki kat veya daha fazla FPS artışı elde etmenize rağmen, görüntü farkı olarak arada ancak çok hassas gözlere sahip kişilerin anlayacabileceği kadar küçük farklar olacaktır.

İlla en yüksek ayarda oynayacağım diye kasacak olursanız, GTX 580 kullanan bir arkadaşın da deyişiyle, ancak 15 FPS ile oynarsınız.

Daha bugün başka bir konuya yazdığım mesaj:

quote:

Yazmayacaktım ama dayanamadım. 680 nasıl oluyor da 1-2 yıla kadar yetersiz gelecek, cidden merak ettim. İlla bütün oyunları yok ultra, yok very high ayarlarda oynamak zorunda mısınız arkadaş ya? Misal olarak Crysis'in ultra ile ekstrem doku farkını anlayacak kaç insan evladı var acaba? Ya da 2 veya 4X AA ile 8X AA arasındaki farkı...

Bırakın ultra ile ekstremi, özellikle de DX11 modlu oyunlarda ayarları en düşüge çektiğinizde bile fazla fark olmuyor çoğunda. "Ayarları en düşüğe alın" demiyorum zaten. Doku detayını düşürmeseniz bile, sadece AA'yı 2X'e çekip, bazı efektlerin ve gölgelerin detayını mediuma alıp veya gereksiz olanları (PC'yi gereksiz yere kasanları) kapatıp oynayacak olsanız, 50 yerine 90-100 FPS ile oynamaya başlamanıza rağmen, görüntü farkı olarak arada ancak çok hassas gözlere sahip kişilerin anlayacabileceği kadar küçük farklar olacağını artık anlayın ve lütfen bırakın şu en yüksek ayar takıntılarını lütfen.

Böyle yapmazsanız, bırakın 1-2 yılı, şimdi bile tek 680 için yetersiz dersiniz. Bir arkadaşım, Max Payne 3'ü ayar kısmadan oynayacağım diye 4GB'lik 680'lardan SLI yaptı. Halbuki demin dediğim birkaç ayarı kısacak olsaydı, çift kartla alacağı FPS'yi tek kartla da alabilirdi. Diyor ki: "Bana 'Ayar kıs' deme de ne diyorsan de." Şimdi ne diyeyim ben bu arkadaşıma? Ancak nüans denilebilecek küçük farklar için yazık değil mi bunca verilen paraya?

Goz hassasligiyla alakali birsey degil. Oyunun veya oyuna gore hikayenin icinde kaybolmakla alakali birsey. Goruntuye bakmak icin oynuyorsan zaten oyunu oynamiyorsundur...

• quote:

Evet Arkadaşlar 7850 DUAL X Crossfire Kullanıyorum 2 GB 256 Bit Ancak MSAA 8X Açınca Kasma Yapıyor Kartlarımmı Yetmiyor Gerçekten Crysis 3 Sorunlumu

Oyun sorunlu değil bilerek tasarlanmış sonuçta dünyada bütüm oem parçalar bilerek tasarlanıyor
    Yani bozulmaları için bazı laptoplar funları kötü montaj eder ısı seviyesi yükselsin diye (Misal benimki) o zamanla parçaları ısıtarak yakar bir kaç sene sonra değiştirirsin...

Adamların elinde kart kaldıysa yapıcak birşey yok yapıcaklar Crytekle anlaşmayı Crytek Ultra ayar kasıcak

Titan mitan hak getire ! Valla Crysis 1 i en düşük ayarlarda kasmadan oynayabilmek için uğraşan bir insan olarak
    Bana Very High ayarda oynatsın toplayacağım sistem orası bana yeterlidir...

Yani kısacası dostum bu kartı al Ultrada oyna
    ASUS HD7970X2 ROG ARES II GDDR5 6GB 768BIT(384X2)AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI

Not: Ultra hastalarına bişey demiyorum kendilerine bişey çıkarmasınlar herkesin kendi tercihi sonuçta kimse kimseye karışamaz...

• Sanırım sadece bir kişi demiş doğru cevabı.

Sorun sende dostum, çünkü 8xMSAA'yı kaldıracak bellek 7850CF'da mevcut değil.

2 gb bellek ile nereye açıyorsun 8xMSAA?

Ayrıca üyeliğin açık ara fake üyelik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miyaw1

Goz hassasligiyla alakali birsey degil. Oyunun veya oyuna gore hikayenin icinde kaybolmakla alakali birsey. Goruntuye bakmak icin oynuyorsan zaten oyunu oynamiyorsundur...

Saçmaladığının farkındasındır umarım. Bitek kendini mi oyuncu sanıyorsun yoksa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miex

Sanırım sadece bir kişi demiş doğru cevabı.

Öncelikle Evet Dostum O Benim Yedek Üyeliğim Konu Dışı İçin Bu Sanırım Seni Germez ? Fakat Sana Bir Soru Daha Sormak İstiyorum Sorun Yoksa Kuzenimde ASUS 7970 TOP Editin Crossfire Var Ondada 3GB Bellek var Oda Kasıyor Neden
  • !

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PilavlıKaynakMakinası

quote:

Orijinalden alıntı: Miex

Sanırım sadece bir kişi demiş doğru cevabı.

Öncelikle Evet Dostum O Benim Yedek Üyeliğim Konu Dışı İçin Bu Sanırım Seni Germez ? Fakat Sana Bir Soru Daha Sormak İstiyorum Sorun Yoksa Kuzenimde ASUS 7970 TOP Editin Crossfire Var Ondada 3GB Bellek var Oda Kasıyor Neden

Öyle yedek üyelik diye bir tabir yok malesef
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Miyaw1

Saçmaladığının farkındasındır umarım. Bitek kendini mi oyuncu sanıyorsun yoksa?

98 den yakin zamana surekli oyun oynadim. Son zamanlarda artik eskiden aldigim zevki almamaya basladim yeni cikan oyunlardan. Crysis dediler oynadik ilk bolum oo yeni ortam falan sonra bayatladi. Skyrim dediler oynadim ayni gene ilk baslarda super sonra gene bayat. Oyunlarda grafikler cok ilerledi ama bir turlu kendimi oyuna kaptiramiyorum artik.

Yani benim hayatimda en cok zevk aldigim oyunlar starcraft ve heroes du. Oyunlarin 2 si cikti 4 5 6 si cikti ama bir turlu ne starcraft tan aldigim zevki nede heroes 2-3 den aldigim zevki alabildim.

Oyuncuyum demedim ben gerci oyunculuk kavramini nasil kullaniyorsun oda onemli. Onuda tam anlamadim. Sidik yaristirmaktan bahsediyorsan zamaninda cok sidik yaristirdim multiplayer olarak starcraft ve warcrafta. Oynadigim oyunlardaki goruntulerde zamanina gore iyi derecedeydi. Ozellikle warcraft 3 ama hic goruntulere o kadar takildigimi hatirlamiyorum. Ilk warcraft 3 u gordugumda oha starcraft tan sonra garipsemistim ama sonra goruntuden cok oyuna odaklandigimi biliyorum.

Oyunculuk kavramini aciklarsan iyi olur ama hala aklima takildi. Cunku cok iddiali konustun gibi geldi.

Bak nasil bir yorum buldum.

Zaten Battlefield ve Crysis'dan baska devrim yapacak bir oyun yok ki piyasada.

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyaw1 -- 20 Mart 2013; 19:01:17 >

• motion blur u kapatıp oyunun alpha ve betasını oynadım 15 fps falan olmuyor bende 30-50 arası idare ediyor yine de biraz çalışılmalı
  • quote:

dostum 2gb vram in var 8xmSAA dan bahsediyorsun insaf yani..

Oyun iyi optimize değil filan falan.. crytek, zaden kartarın canına okuyacak oyun olarak çıkaracaklarını peşin peşin söylemişti di mi? Size tavsiyem elinizdeki kartlara göre grafik ayarlarınızı yapıp oyundan keyif almaya bakmanız olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.